با سری مقالات آموزشی سایت ایتسکا در خدمت شما علاقهمندان به بازارهای مالی هستیم، در این مقاله به تفصیل درباره استراتژیهای معامله در هر یک از روندهای بازار خرسی و گاوی، نحوه معامله، روانشناسی معاملهگران در هر یک از این بازارها، نحوه تشخیص روند بازار و در نهایت دربارهی نحوه تبدیل بازار به بازار گاوی بحث خواهیم کرد.
نحوه تغییر روند بازار گاوی به بازار خرسی
واکنش سرمایهگذاران به روند بازار و نحوه حرکت آنها در بازار کاملاً به شرایط بازار بستگی دارد؛ معاملهگران استراتژیهای خود را بر اساس روند کلی بازار تغییر داده و خود را با آن منطبق میکنند.
همین تغییر رفتار معاملهگران در بازار باعث مضاعف شدن، حرکت بازار میشود. در واقع وقتی بازار در روند صعودی قرار میگیرد، رفتار معاملهگران نیز در مسیر روند صعودی بوده و باعث تشدید حرکت روند صعودی بازار میشود.
معاملهگران باتجربه معمولاً در اوایل شروع بازار گاوی متوجه روند صعودی بازار شده و وارد بازار میشوند؛ با شروع روند صعودی افراد کمی وارد بازار میشوند و اکثریت دیگر منتظر اطمینان از ادامه روند بازار گاوی میشوند.
بعد از مدتی در میانه مسیر اکثریت مردم وارد بازار شده و شروع به معامله میکنند، در اینجا معاملهگران باتجربه که در ابتدای راه وارد بازار شده بودند، آرامآرام از بازار خارجشده و سهام خود را در قیمت بالاتری به معاملهگران ریسک گریز جدیدالورود میدهند.
در واقع اینجا نوک قله روند بازار گاوی بوده و آرا آرام به سمت بازار خرسی حرکت میکند.
با خروج معاملهگران باتجربه از بازار و کاهش تعداد ورود معاملهگران جدیدالورود، میزان پول ورودی کاهشیافته و عرضه بالا میرود.
با افزایش عرضه، تقاضا نیز کاهش مییابد اینجاست که بازار خرسی خودنمایی کرده و روند نزولی شروع میشود.

استراتژیهای معامله در بازار گاوی به چه شکلی است؟
در اکثر موارد ورود به بازار گاوی با سود بالایی برخوردار است؛ در واقع افراد باتجربه در بازار گاوی سود بالایی کسب کرده و افراد کمتجربه در بازار گاوی سود کمی نسبت به باتجربهها کسب میکنند.
در بازار گاوی همیشه حواستان به تحرکات سایر معاملهگران و اخبار مهم سیاسی و اقتصادی کشور باشید تا در زمان درستتری متوجه تغییر روند بازار شده و بازار خارج شوید.
نحوه تغییر روند بازار گاوی به خرسی
بازار خرسی دارای روند نزولی است؛ در واقع قیمت سهام در این بازار روزبهروز کاهشیافته و پول جدیدی وارد بازار نمیشود.
بیشتر معاملهگران نیز از هر فرصت خروجی استفاده کرده و با زیان از بازار خارج میشوند.
همانطور که میدانید هیچ روندی در بازارهای مالی ثابت نبوده و بعد از مدتی تغییر خواهد کرد.
در بازار خرسی، درست در جایی که اکثریت معاملهگران از بازار ناامید شده و خارج میشوند، افراد باتجربه و خبره بازار وارد بازار شده و شروع به جمع کردن سهام شرکتهای سود ساز میکنند.
قعر دره بازار خرسی بهترین جایی است که میتوان سهام ارزشمند بازار را جمع کرده و منتظر شروع روند صعودی بازار شد.
استراتژی معامله در بازار خرسی به چه شکلی است؟
معامله در بازار خرسی همیشه دارای ریسک بالایی است؛ اگر تجربه کافی از معامله در بازار ندارید، بهتر است بااحتیاط بسیار بیشتری، زیر نظر یک فرد خبره بازار اقدام به معامله کنید.
استراتژی اکثر معاملهگران در بازار خرسی معمولاً به شکل کوتاهمدت و نوسان گیری است؛ برای مثال در ساعات اولیه شروع کار بازار، سهام شرکت را خریده و در انتهای ساعت کار بازار آن را به فروش میرسانند.
معمولاً سرمایهگذاری بلندمدت در بازار خرسی توصیه نمیشود

نحوه تشخیص بازار گاوی از بازار خرسی
تشخیص بازار خرسی از بازار گاوی نیازمند طی زمان بلندمدتتری است؛ برای مثال ممکن است بازار در طی مدت یک هفته روند نزولی به خود گرفته و پول از بازار خارج شود که این به معنای خرسی بودن بازار نیست؛ در واقع نشاندهنده اصلاحهای کوتاهمدت بازار و استراحت بازار در طی مسیر صعودی است.
قضاوت شرایط بازار مبنی بر اینکه بازار گاوی است یا خرسی فقط در بلندمدت ممکن است.
نتیجهگیری
بهطور کلی معامله و کسب سود در بازارهای مالی نیازمند کسب تجربه در طی زمان است؛ اگر میخواهید وارد بازار شوید و در بلندمدت کسب سود کنید، باید صبور بوده و هر روز در پی آموزش و کسب تجربه باشید.