این روزها که نام بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتالی زبانزد افراد زیادی در سراسر دنیا شده است، حجم عظیمی از مردم در حال روی آوردن به این بازار هستند و روزانه هزاران نفر وارد این بازار می شوند. اما افراد هنگام ورود به این بازار با اصطلاحات عجیب و غریبی رو به رو می شوند که باعث ترس آنها از این بازار می شود. در این مقاله قصد داریم تا تعدادی از اصطلاحات بازار ارزهای دیجیتال که در این بازار پرکاربرد می باشند را برایتان نام برده و آنها را به شکل کامل شرح دهیم. با خانه بورس ایران – ایتسکا همراه باشید.

آشنایی با اصطلاحات بازار ارزهای دیجیتال
اصطلاحات بازار ارز های دیجیتالی را می توان به دو بخش اصطلاحات پایه و معامله ای تقسیم کرد که به ترتیب ابتدا اصطلاحات پایه ای را برای شما شرح خواهیم داد که با پایه ها و روند این بازار آشنا شوید سپس در مرحله بعد اصطلاحات مربوط به معاملات را برای شما بیان خواهیم کرد.
کوین یا coin
کوین یا رمز ارز نوعی از دارایی است که از آن برای پرداخت استفاده می شود. اگر بخواهیم معروف ترین کوین را برایتان معرفی کنیم، می توان به بیت کوین اشاره کرد. از سری قابلیت های کوین که آن را تبدیل به یک دارایی دیجیتالی می کند می توان به قابل تقسیم، تعویض و پذیرش شدن آنها اشاره کرد که جامعه جهانی آنها را به عنوان یک دارایی قبول کرده اند. کوین ها به شبکه بلاک چین متصل می باشند و قابلیت استخراج شدن را نیز دارند.
توکن یا token
توکن ها نیز یک نوع از دارایی های دیجیتال هستند و از سری تفاوت هایی که با کوین دارند می توان به این اشاره کرد که توکن ها بر روی شبکه بلاک چین دیگر پلتفرم ها ایجاد می شوند و یک شبکه اختصاصی برای خود ندارند.
آلت کوین
به غیر از بیت کوین به سایر رمز ارزهای موجود آلت کوین می گویند. به عبارتی دیگر تمامی رمز ارزهای موجود در بازار مانند اتریوم، لایت کوین، دوج کوین، کاردانو و …. آلت کوین می گویند.

بلاک چین یا blockChian
بلاک چین زنجیره ای از بلاک ها است که به یکدیگر متصل شده اند و درون هر بلاک داده و اطلاعاتی وجود دارد که به کمک تابعی به نام هش hash در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و کل کاربران موجود در شبکه به این بلاک ها دسترسی دارند. در هر بلاک هر اطلاعاتی مانند یادداشت های فردی تا اطلاعات تراکنش های بیت کوین می توانند ثبت شوند.
هش یا hash
هش که از آن با عنوان ایمن ساز اینترنت یاد می شود، در داخل هر بلاک از بلاک های بلاک چین وجود دارد و مانند امضا برای هر بلاک است که با ایجاد هر گونه تغییر در هر بلاک، هش آن نیز تغییر می کند و موجب باطل شدن آن بلاک می شود. تابع هش یا hashing توانایی این را دارد که یک متن ساده و یک کلمه ای را رمز نگاری کرده و آن را به زنجیره ای از اعداد و حروف بی معنی تبدیل نماید. تنها دستگاه های asic و یا ماینر ها قابلیت حل معادلات و رمزگشایی هش ها را دارند که با تکمیل این فرایند جایزه ای را به عنوان پاداش بلاک دریافت می نمایند.
استخراج یا ماینینگ
به فرایند تایید تراکنش های موجود در صف شبکه، استخراج یا ماینینگ می گویند که با انواع مختلف دستگاه های موجود در بازار انجام می شود. دستگاه های ماینر بعد از تایید یک بلاک ( با بدست آوردن هش آن) جایزه ای را در این فرایند بدست می آورند که به همین سبب، امر ماینینگ بسیار پر طرفدار شده است.
پاداش بلاک یا block Reward
همانطور که بیان شد ماینر ها بعد از تایید یک تراکنش، جایزه را بدست می آورند که از آن به عنوان بلاک ریوارد یا همان جایزه بلاک یاد می شود.

حمله 51 درصدی
احتمالا تا به امروز نام حمله 51 درصدی به گوش تان خورده است. اما حمله 51 درصدی چیست و چه زمانی رخ می دهد؟ حمله 51 درصدی در رمز ارزهایی مانند بیت کوین زمانی رخ می دهد که یک شخص بتواند کنترل بیش از 50 درصد یک شبکه را در اختیار خود بگیرد. زمانی که این حمله رخ داد، فرد مذکور می تواند به راحتی تراکنش های بیت کوین را تحت کنترل بگیرد و اقدام به تقلب نماید و به شدت شبکه را آسیب پذیر می نماید.
حال که با اصطلاحات پایه بازار آشنا شدیم، فرصت آشنایی با اصطلاحات مربوط به معاملات رسیده است.
هولدر یا holder
در بازار ارز های دیجیتال، اشخاصی وجود دارند که هدف آنها از حضور در این بازار بلند مدت است. این اشخاص یک رمز ارزی را خریداری می نمایند و قصد دارند آن را بلند مدت نگه داری نمایند. تعریف خاصی از بلند مدت وجود ندارد و ممکن است این مدت زمان 6 ماه، 1 سال یا حتی چند سال باشد. به این افراد که صرفا خریداری نموده و نگه داری می کنند تا در سقف بازار به فروش برسانند هولدر می گویند.
تریدر یا trader
به افرادی که بعد از ورود به بازار ارزهای دیجیتالی شروع به خرید و فروش رمز ارزها می کنند و منبع درامد آنها در خرید و فروش است، تریدر می گویند. این افراد بر خلاف هولدر ها علاقه چندانی به نگه داری یک رمز ارز به شکل بلند مدت ندارند و بر اساس تحلیل های خود یک ارز دیجیتالی را در کف خریده و در سقف می فروشند و با این کار نوسان گیری نیز می نمایند.

دامپ یا dump
دامپ عبارتی است که در هنگام ریزش بازار از آن استفاده می شود. اگر بازار در مدت زمان کوتاهی نسبت به یک خبر خاصی و یا حتی نسبت به وضعیت مارکت، ریزش نماید به آن دامپ می گویند.
پامپ یا pump
پامپ عبارتی است که هنگام بالا رفتن ارزش یک رمز ارز از آن استفاده می شود. اگر یک ارز دیجیتالی در واکنش به یک خبر خاص و یا وضعیت مارکت از خود حرکت صعودی نشان دهد و جهش رو به بالایی را در مدت زمان کوتاه داشته باشد، می گوییم آن رمز ارز پامپ کرده است.
کیف پول یا wallet
ولت یا کیف پول رمز ارزها نوعی از کیف پول های دیجیتالی است که شما می توانید دارایی های خود را در آن قرار دهید. بسیاری از افراد که قصد ترید یا خرید و فروش ندارند، دارایی های دیجیتالی خود را به کیف پول های دیجیتالی انتقال می دهند.
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال نوعی از استراتژی معاملاتی است که در اصطلاحات ارز های دیجیتالی آن را بسیار شنیده اید. این استراتژی به کمک نمودار، حجم معاملات و بر اساس ابزار ها و اندیکاتور ها انجام می گیرد.
تحلیل فاندامنتال
در تحلیل فاندامنتال عواملی را که می تواند بر قیمت یک ارز تاثیر بگذارد مطالعه می نمایند و بر اساس آن می توانند قیمت یک ارز دیجیتالی را در آینده پیش بینی و تحلیل نمایند. برای مثال اگر دولت آمریکا قصد داشته باشد که خرید و فروش رمز ارزها را ممنوع اعلام کند، یک خبر فاندامنتالی منفی است که می تواند تاثیر منفی روی بازار بگذارند.
نهنگ یا whale
نهنگ به افرادی گفته می شود که در این بازار نقش بازیگر اصلی را دارند. چرا که نهنگ ها حجم عظیمی از سرمایه را در این بازار دارند که با عرضه و یا تقاضا موجب پامپ یا دامپ یک رمز ارز می شوند.
به این ترتیب با برخی اصطلاحات بازار ارزهای دیجیتالی آشنا شدیم که می توانند شما را در مسیر ورود به بازار ارزهای دیجیتالی بسیار کمک نمایند.