معرفی صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک در 5 دقیقه

صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک

در این مقاله قصد داریم به معرفی صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک بپردازیم و سپس تفاوت های آن را بررسی کنیم پس با ما در سایت آموزش بورس و بازار سرمایه خانه بورس ایران ( ایتسکا) همراه باشید .

صندوق های ای تی اف
معرفی صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک در 5 دقیقه 1

صندوق های ای تی اف (ETF) :

صندوق های ای تی اف ، صندوق هایی هستند که از دارایی های خاصی تشکیل شده اند و خرید آن ها همچون خرید سهام می‌باشد .

این دارایی های خاص توسط تیم هایی حرفه ای انتخاب شده و به صورت تماما بررسی شده می‌باشند .

به اینگونه که آن تیم ها ، فرصت های سود سازی (برای مثال سهم های سود آور) را شناسایی کرده و آن را در پرتفوی صندوق قرار می‌دهند .

معامله گران بازار هم می‌توانند در زمانی که بازار بورس باز است اقدام به خرید آن کنند . در اصل خرید و فروش این صندوق ها عینا شبیه به خرید و فروش سهام است و خریداران هر تعداد واحدی که بخواهند می‌توانند خریداری کرده و در سود و زیان صندوق مشارکت کنند .

از مزایای صندوق های ای تی اف می‌توان به ریسک پایین تر آن اشاره کرد . برای مثال اگر شما در چینش سبد سهام خود نمی‌توانید خوب عمل کنید بهتر است حتما چندین درصد از سبد سهامتان را با صندوق های ای تی اف پر کنید . چرا که این صندوق ها خودشان دارای پرتفویی هستند که توسط متخصصان این عرصه دستچین شدند .

باز اگر می‌خواهید اطمینان بیشتری از صندوق ای تی اف خاصی حاصل نمایید می‌توانید دارایی و پرتفوی آن صندوق را بررسی کنید و ببینید که آیا پرتفویی آن پتانسیل رشد و سود دهی را دارد یا خیر .

یکی از برترین مزیت های صندوق های ای تی اف ، قدرت نقد شوندگی بالای آن است .

صندوق های سرمایه گذاری مشترک
معرفی صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک در 5 دقیقه 2

صندوق های سرمایه گذاری مشترک :

این صندوق ها نیز تا حدود زیادی شبیه به صندوق های ای تی اف هستند.

صندوق های سرمایه گذاری مشترک وجوه نقد را از متقاضیان جمع کرده و با آن وجوه اقدام به خرید مجموعه ای از اوراق بهادار می‌کند .

صندوق سرمایه گذاری مشترک نیز مانند صندوق های ای تی اف ، از تیم هایی خبره و کار بلد برای چینش پرتفوی خود استفاده می‌کند و برای همین میزان ریسک را به حداقل می‌رسانند و برای افرادی که در زمینه معامله گری در بازار بورس مهارت چندانی ندارند ولی قصد فعالیت در این بازار را دارند می‌تواند بهترین انتخاب باشد .

لازم به ذکر است که صندوق سرمایه گذاری مشترک را نمی‌توان در تمام طول بازار معامله کرد بلکه معاملات این صندوق ها اکثرا در پایان بازار و پس از محاسبه NAV امکان پذیر است .

صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک
معرفی صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک در 5 دقیقه 3

تفاوت صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک

با اینکه ساختار این صندوق ها تا حد زیادی به هم مشابهت دارند اما تفاوت هایی نیز دارند .

از مهمترین تفاوت ها بین صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک می‌توان به تفاوت قدرت نقد شوندگی آن ها اشاره کرد .

قدرت نقد شوندگی صندوق های ای تی اف بیشتر از صندوق های سرمایه گذاری مشترک است و این قدرت بالای نقد شوندگی صندوق های ای تی اف به دلیل عملیات بازارگردانی می‌باشد .

از دیگر تفاوت ها می‌توان به زمان معامله ی این دو صندوق اشاره کرد . معاملات صندوق های ای تی اف همچون معاملات سهام در طول فعالیت بازار میسر است اما معاملات صندوق های سرمایه گذاری مشترک تنها در پایان بازار امکان پذیر است .

در نهایت نظارت و مدیریت بر روی صندوق های سرمایه گذاری مشترک بیشتر از صندوق های ای تی اف می‌باشد .

این ها از مهمترین تفاوت های صندوق های ای تی اف با صندوق های سرمایه گذاری مشترک بود .

حال شاید این سوال پیش بیاید که چرا باید این صندوق ها را انتخاب کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که این صندوق ها شاید برای همه مناسب نباشد . اگر شما در امر انتخاب سهم ، تحلیلگری ، چینش سبد سهام و همچنین مدیریت ریسک خبره هستید شاید به خریداری این صندوق ها نیاز نداشته باشید .

البته باز بهتر است که بخشی از پرتفوی خود را به این نوع صندوق ها اختصاص بدهید .

اما اگر جزو آن دسته از افرادی می‌باشد که مهارت های لازم در پیدا کردن سهم های مناسب را ندارید یا در چینش سبد سهام خود مشکل دارید بهتر است بخش عمده ای از پرتفوی خود را اختصاص به این صندوق ها به خصوص صندوق های ای تی اف بدهید .

به طور کل صندوق ها کار را برای افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس و سرمایه را دارند راحت تر کرده و صندوق ها می‌توانند انتخاب مناسبی برای رنج گسترده ای از فعالان بازار بورس و سرمایه باشد .

چگونه بهترین صندوق را انتخاب کنیم ؟

اغلب صندوق های ای تی اف دارایی های خود را از یک نوع صنعت انتخاب می‌کنند .

برای مثال پرتفوی صندوقی شامل سهم های خودرو سازی است .

برای اینکه انتخاب بهتری داشته باشید ببینید ای تی اف مد نظرتان دارایی خود را از کدام صنعت انتخاب کرده . پس از آن شاخص آن صنعت را بررسی کنید و ببینید که آیا مثلا شاخص خودرویی ها در چه شرایطی قرار دارد . در این امر از تحلیل تکنیکال بهره جویید وهم اینکه می‌توانید با توجه به یکسری فاکتور ها (برای مثال نیاز جامعه در تایمی به‌خصوص) به‌صورت تقریبی نتیجه بگیرید که آیا این صنعت پتانسیل رشد و سود را دارد یا خیر .

همچنین می‌توان به سایت آن صندوق مراجعه کرده و در قسمت گزارش های صندوق ، میزان بازدهی آن را در زمان های مختلف بررسی کنید .

یک راه دیگر به خصوص برای صندوق هایی که پرتفو آنها از چند صنعت مختلف تشکیل شده این است که اطلاعات مربوط به پرتفوی آنها را بیابید و سپس تک به تک سهام هایی که در آن هست را بررسی کنید و به یک نتیجه کلی برسید .

اگر تازه وارد بازار بورس و سرمایه شده اید و قصد خرید صندوق دارید پیشنهاد می‌کنیم که صندوق های ای تی اف را انتخاب کنید چرا که خرید و فروش آن سهولت بیشتری نسبت به صندوق های سرمایه گذاری مشترک دارد .

در این مقاله تمام سعی مان در این بود که با زبانی ساده این مباحث را توضیح دهیم تا دوستانی که به تازگی پا به این عرصه گذاشته اند به راحتی با صندوق های ای تی اف و سرمایه گذاری مشترک آشنا شوند .

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه