چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟ | راز هایی که از شما یک تریدر موفق میسازد

چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟

تریدر یا معامله گر یکی از عناوین جذاب شغلی در سالهای اخیر بوده است. این موضوع شاید تا قسمتی مربوط به رشد بی نظیر سهام و ارزهای دیجیتال بوده و بخش دیگر آن نیز ارتباط مستقیمی با جنس این شغل دارد. شاد این سوال سرآغاز این مقاله باشد که اصلا می توان مفهوم شغل را به ترید منصوب کرد؟

تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای دغدغه و هدف شغلی بسیاری از افراد امروزی شده است. ابتدا باید بدانید برای تریدر شدن نیز مانند همه شغل های دیگر باید آموزش های لازم را دید ، در دوره های مختلف شرکت کرد و بعد با تمرین در حساب دمو فارکس و در انتها ترید واقعی در بازار فارکس و کسب تجربه به یک تریدر حرفه ای تبدیل شد.

تریدر حرفه ای همیشه باید در حال آموزش دیدن موضوعات جدید و تمرین و کسب تجربه باشد. و این چرخه را باید تا زمانی که تریدری شغل او می باشد ادامه دهد. دوره اسمارت اسمارت مانی ایتسکا یکی از دوره های جدید و گام به گام ما می باشد که در آن قصد داریم تریدر ها را از صفر تا صد برای حضور در فارس آموزش دهیم.

 

چه ویژگی هایی برای یک شاغل در این حرفه نیاز است که تا بتوان او را موفق نامید؟ پاسخ همه این سوالات را باید در تمام افرادی جستجو کرد که موفقیت را در طول زمان و فعالیت در این بازارها بدست آورده اند. این موفقیت ها به صورت قطعی در گرو اخذ تصمیمات درست و حضور دقیق در بزنگاه های قیمتی است.

این رشد و موفقیت هیچ راه کوتاه و میان بر ندارد و باید از طریق آموزش های درست و تجارب پیاپی بدست آید. همچنین مواردی برای ارتقای بیشتر این سودآوری وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تا به شکل کامل به عنوان اینکه چگونه تریدر حرفه ای شویم یپردازیم. با ایتسکا همراه باشید.

تریدر کیست؟

یک تریدر حرفه ای کسی است که به طور تمام وقت و در واقع به عنوان یک شغل به کار ترید یا معامله در بازارهای مالی می پردازد. اغلب تریدرها یا به صورت آزاد و فردی، ویا به عنوان بخشی از یک شرکت کارگزاری خاص کار می کنند. اکثر صرافی ها از ساعت 9:30 صبح تا 4:00 بعد از ظهر دوشنبه تا جمعه باز هستند. دو نوع از رایج ترین انواع تریدر ها شامل معامله‌گران روزانه و معامله گران نوسان وجود دارند.

معامله گر روز

روشهای تحلیل روزانه، حول یک تحلیل تکنیکی دقیق از شرایط بازار از زمان باز تا بسته شدن میچرخد. یک معامله گر روزانه به دقت بازارهای مالی مانند فارکس یا سهام را در طول یک روز به طور دقیق بررسی می کند و اگر قیمت ها به نفع او حرکت می کند، خرید و فروش می کند. پیش‌بینی دقیق حرکت یک سهام در یک روز قبل از فعالیت، به صبر و تحقیقات با کیفیت نیاز دارد. کسانی که ترید روزانه انجام می دهند ممکن است فروش کوتاه مدت داشته باشند.

معامله گر نوسان یا Swing Trader 

معامله گران نوسان از تغییر شرایط بازار به نفع خود استفاده می کنند. دانستن اینکه چه زمانی سهام به اندازه کافی برای خرید پایین است و چه زمانی به اوج قیمت برای فروش رسیده اند، نیاز به مهارت دارد. کسانی که قادر به انجام این کار نیستند، پول خود را از دست خواهند داد و برای دستیابی به نتایج سودآور بیاد بیشتر تلاش کنند.

چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟

تصور عموم جامعه از افراد موفق چه در زمینه تجارت و ترید و چه در سایر حوزه های زندگی این است که این افراد به صورت ذاتی و درونی دارای یک قدرت هوش خارق العاده و غیرنرمال هستند. دقیقا این گونه نیست. هوش و عوامل ذاتی درونی یکی از فاکتورهایی است شاید در تعداد کمی از آنها وجود داشته باشد و آنچه عامل برتری است تداوم آنها در رسیدن به موفقیت است.

این تفکر که آنها دچار اشتباه نمی شوند، از بیخ و بن رد می شود و باید بدانیم که همان شکست ها و موفقیت های مداوم در چرخه های متوالی، از آنها یک غول غیرقابل شکست ساخته است. آنها زوایای داستان را می دانند و در دام نمی افتند. نه مغرور شده و خارج از منطق  و تحلیل عمل می کنند و نه در شکست ها خود را می بازند و از بازگشت به نقطه موفقیت نا امید می شوند.

زمان کسب این موفقیت ها نیز برای افراد مختلف به نسبت ظرفیت های هوشی و رفتاری و سایر عوامل متفاوت است. آنچه این زمان را کوتاهتر می کند، تلاش بیشتر برای یادگیری و کسب تجربه های عملی است. آگاه باشید که امروزه حتما برای کسب تجربه نیاز به باختن سرمایه خود ندارید بلکه می توانید حرفه ای ها مراجعه کنید و از تجارب آنها در بازارهای سرمایه سود بگیرید.

مراحل تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای

در نمودار زیر مراحلی که یک تریدر نیاز دارد تا به یک تریدر حرفه ای تبدیل شود را نشان داده ایم. معامله گر ابتدا و در همان روز های اول که وارد دنیای فارکس شده است ، مهارت کافی برای ترید کردن ندارد و حتی خودش هم نمی داند که او فاقد مهارت است.

در مرحله بعد تریدر با شکست هایی که می خورد و با گذشت زمان کاملا این احساس را در خود می بینید که فاقد مهارت تریدری بوده و باید آموزش دیده و مهارت کسب کند.

و در نهایت و در آخرین مرحله تریدر مهارت های کافی را کسب کرده و با انش بر اینکه مهارت کافی در ترید کردن دارد اقدام به ترید بر حسب دانش و مهارت خودش می کند.

مورد مهم این است که تریدر بعد از تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای نا خودآگاه ماهرانه اقدام به ترید خواهد کرد. در این مرحله مانند همه کار هایی که به صورت غریضی انجام می دهیم تریدر خود جوش معاملات سود آور و حرفه ای خواهد داشت. هدف ما در دوره اسمارت مانی ایتسکا رساندن تریدر ها به این مرحله می باشد.

مراحل تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای
مراحل تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای

نکات مهم در تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای

برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای اصولی و نکاتی لازم است که باید آنها رعایت کرد. البته همانطور که گفتیم تریدر حرفه ای شدن یک شبه امکان پذیر نبوده و نیازمند آموزش و کسب تجربه می باشد و اگر در ابتدای راه هستید ، باید بدانید در این امر نیاز به سال ها زمان و تجربه خواهد بود. پس تا انتهای دوره همراه ما باشید.

سرمایه اولیه

ورود به بازارهای مالی و سرمایه باید با تزریق میزان مشخصی از پول همراه باشد. این یک روال طبیعی برای ورود است و هیچ بازار سرمایه ای را نمی توان یافت که قاعده ای خارج از این داشته باشد. انواع بازارهای مالی با توجه به سازوکارهای حاکم بر آنها درصدی از سود و زیان را به صورت پیش فرض برای پول مورد نظر اعمال می کنند.

بیشتر بخوانید :نرم افزار مدیریت سرمایه فارکس

در برخی از آنها مانند بازار سهام دامن نوسان روزانه و سایر پارامترها در واقع مانعی برای زیان های خارج از حالت عرف هستند و تریدر در این بازارها با توجه به این عوامل می تواند برنامه ریزی های خاص خود را برای تزریق سرمایه اولیه انجام دهد. در دسته دیگری از بازارها مانند فارکس هیچ قاعده مشخصی برای محدودیت در صعود و نزول سرمایه وجود ندارد و شخص در یک غفلت می تواند کلا سرمایه خود را از دست بدهد.

این موضوع حالت عکسی را نیز دارد و نباید همواره منفی نگاه کرد. چه بسیار بازارهایی مانند بازارهای ارز دیجیتال که در طول زمانی بسیار کوتاه، به سودهای کلان دست یافتند و سرمایه داران خود را سیراب کردند. اما یک قانون نانوشته در میان حرفه ای ها وجود دارد که به صراحت توصیه می کند همواره تریدرها با سرمایه ای وارد بازارهای مالی شوند که آن را حداقل تا میان مدت نیاز نداشته باشند.

حمله بسیار مهمی که از جنبه های مختلفی می توان به آن پرداخت. جنبه اول حالت پولی قضیه است که نباید روی پولی که نیاز اساسی یک شخص، خانواده و شاید گروهی باشد ریسک کرد. این سرمایه در طی سالیان متوالی و با زحمت فراوان بدست آمده و نباید آن را در ریسک بالای بازارهای مالی به کار گرفت. جنبه بعدی این موضوع به حالات روانی برمی گردد.

تریدر در کنار تمام عوامل فنی و علمی و آموزشی که باید از آنها بهره بگیرد، از لحاظ روانی لزوما باید آرامش داشته و بدون ترس، تشویش و هیجان معامله کند. زمانی که شخص در معرض زیان بزرگی قرار می گیرد، عملا روحا تخلیه شده و برای معاملات بعدی هیچ تمرکزی ندارد. بنابراین باید از این موضوع اجتناب کرده و عقلانی عمل کرد.

استفاده از حد سود و ضرر

نباید بی حد و مرز عمل کرد. این جمله کلیدی را به خاطر بسپارید. نوسانات شدید بازار سرمایه شما را مجاب می کند تا برای خود حد و حدودی را تعریف کنید و به آن پایبند باشید. این حدود هم در مورد زیان صدق می کند و هم در مورد سود. باید پیش از اقدام به انجام یک ترید این حد و حدود را تعریف کرده و آن را یادداشت کنید. همیشه باید حد سود و ضرر در فارکس را فارکس و یا هر بازار مالی دیگری رعایت کرده و به آنها پایبند باشید.

پایین تر از حد زیان و بالاتر از حد سود را برای خودتان ممنوع کنید. این عمل باعث می شود تا از لحاظ روحی و روانی آمادگی بیشتری داشته باشید و جا نخورید. این موضوع بسیار مهم است. تعیین این محدوده کار ساده ای نیست و باید متخصصان با در نظر گرفتن شرایط مختلف و پارامترهای گوناگون مربوط به بازار مورد نظر نسبت به تعیین آن اقدام کنند.

تصور کنید که تریدری هستید که در یک بازار صعودی معامله می کنید و سود کافی از سهم یا ارز مورد نظر کسب کرده اید. حد سود شما پر شده و زمان خروج فرارسیده است. این جا دقیقا نقطه ای است که شما برای خروح دچار تردید می شوید. “طمع” آفت بزرگی است که بسیاری را به ورطه نابودی سرمایه کشانده است و باید مراقب بود.

حالت عکس آن را در نظر بگیرید که در یک بازار نزولی معامله کرده اید و اکنون حد زیان شما تاچ شده است و اصولا باید طبق این حدود اقدام به فروش و خروج کنید. مجددا تردید به سراغ شما می آید و امیدوار به برگشت بازار هستید و حد ضرر خود را پایین تر می برید تا با سود احتمالی روز بعد مقداری از زیان را جبران کنید اما این روز بعد متاسفانه به این زودی اتفاق نمی افتد و زیان ها انباشته می شود. “طمع” نداشته باشید و بی جهت “امیدوار” نشوید.

ابزارهای تحلیل

بسیاری از تریدرها که در موارد موفق نیز از آنها مشاهده شده است، تاکید زیادی بر حس و حدس خود دارند و متاسفانه بر این مبنا معامله می کنند. اشتباه بزرگی که هیچ توجیه علمی نداشته و و صرفا یک حدس است. چگونه می توانید سرمایه خود را فقط با یک حدس در یک ریسک بزرگ قرار دهید؟ چاره چیست؟

چاره کار استفاده از تحلیل و آنالیز است. آنالیز یک مرور از گذشته تا به امروز است. اینکه در شرایط مشابه گذشته چه اتفاقی افتاده و نمودارها چگونه بوده اند؟ روند بازار کجا رشد و کجا نزول کرده است و این روندها تا کجا به حرکت خود بدون شکست ادامه داده اند؟ این تاکیدات بر نمودارها و پارامتری مهم به نام قیمت، نوعی از تحلیل به نام تکنیکال را معرفی می کند. خروجی این نمودارها، تحلیل ها و بررسی ها، داده های برای اخذ تصمیم است. تصمیمی که احتمالا برای شما سود به همراه آورده و رغبت شما را به استفاده از این ابزارها بیشتر خواهد کرد.

تحلیل بازار
تحلیل بازار

یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید در کلیه تحلیل ها مبنای کار خود قرار دهیم این است که تحلیل ها صرفا یک ابزار برای پیش بینی هستند و هیچ گاه قطعیت ندارند. بازارهای سالم مالی معمولا نتایج تحلیل های تکنیکال را به صورت نرمال پذیرفته اند اما چه بسیار بازارهایی مانند بورس تهران که هیچ تحلیلی در آن جواب نداده است. به همین دلیل می گوییم که تحلیل را یک ابزار پیش بینی به کار ببندید و از سایر عوامل غافل نشوید.

یک تریدر موفق در زمینه تحلیل جدیت بالاتری دارند. آنها آموزش در این زمینه را فراموش نمی کنند و بدون آموزش کافی از این ابزارها استفاده نمی کنند چون احتمالا نتایج خطرناکی به همراه خواهد داشت.

تمرین ، تمرین و باز هم تمرین

و در انتها تنها چیزی که نیاز دارید (حتی بعد از تبدیل شدن به تریدر و انجام معاملات سود آور) ، یادگیری روش ها و دانش های جدید در حوزه فارکس و تمرین های مکرر می باشد. باید بدانید برای حرفه ای شدن در فارکس و یا در هر حوزه دیگری باید همیشه به روز بوده و مطالبی را که یاد می گیرید تمرین کنید.

 

ملاحظه سایر عوامل موثر

استفاده از سایر عوامل موثر بر بازار همان نکته کلیدی و عامل برتری معامله گران حرفه ای است. تکیه بر داده های بدست آمده از تحلیل ها و ابزارهای علمی در بسیاری از مواقع راه گشا نبوده و نتایج درستی نمی دهد. شما باید به صورت مداوم به دنبال تحلیل سایر عوامل موثر بر بازار باشید. از اخبار، وقایع اقتصادی و حتی وقایع سیاسی در دنیا که به صورت مستقیم می تواند بر تصمیمات رده های مدیریتی بازار موثر باشد، غافل نشوید.

همچنین در مورد بازارهای بورس به دنبال تقویم مالی سهم و شرکت مورد نظر باشید و آنها را به صورت دقیق بررسی کنید. از مجامع عمومی و افزایش سرمایه ها تا تصمیمات سطوح بالا برای توسعه عملکرد نیز آگاه باشید. این نوعی از تحلیل به نام تحلیل بنیادی یا همان فاندامنتال است که به زیرساخت ها و بنیان یک شرکت یا یک ارز برمی گردد که نشان دهنده تاثیرپذیری آن از حوزه های خبری مختلف است. تحلیل فاندامنتال در کنار تحلیل تکنیکال یک راه حل اساسی برای تریدرهای حرفه ای محسوب می شود.

تاثیر اشتباهات در تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای

همان طور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، اشتباه در ترید یک اتفاق طبیعی است و برای نخبگان این حوزه نیز پیش می آید اما حرفه ای ها از اشتباه درس های بزرگ می گیرند، نت برداری می کنند و آن را در موقعیت های مشابه به کار می بندند. کلید این موضوع نیز در یک ویژگی روانی به نام “مسئولیت پذیری” جستجو کرد. این یک ویژگی درونی و بیرونی است.

یعنی حدی از آن برای شخص به صورت ذاتی و در بستر جامعه و خانواده بدست آمده و فازغ از بحث ترید و اقتصاد است و بخشی از آن نیز در قالب معاملات متعدد بدست می آید. حتما نسبت به شکست ها و اشتباهات خود مسئولیت پذیر باشید و آنها را بپذیرید و درس بگیرید و مهم تر از همه این ها، بر اشتباه خود اصرار نورزید.

جمله ای از یکی از بزرگان این حوزه وحود دارد که اعتقاد دارد تحلیل اشتباه وجود دارد اما بازار اشتباه نمی کند. نسبت به روش ها و استراتژِی هایی که برای معاملات به کار گرفته اید هیچ تعصبی نداشته باشید و اگر از آنها سودی نبردید، تغییر دهید و اصلاح کنید. این ها مهمترین جنبه های یک تریدر حرفه ای در زمان شکست معاملات است.

امنیت سرمایه

بازارهای سرمایه در تمام دنیا از طریق واسطه ها هدایت می شوند. کارگزارها نقش بسیار مهمی را در اتصال بین کاربران و بازار ایفا می کنند و معاملات را در یک بستر مبتنی بر فناوری اطلاعات و فضای اینترنت راهبری می کنند. صرافی ها و کارگزارهای معتبر بسیاری در بازارهای سرمایه فعالیت می کنند و تریدرها پول خود را با سپردن به آنها وارد این بازارها می کنند و البته سود دریافتی آنها نیز از همین طریق به آنها تخصیص می یابد.

در این میان کلاهبرداران و شیادان نیز بیکار نبوده و با ایجاد دسته ای از کارگزاری های قلابی و بی هویت، از اعتماد مردم سوء استفاده کرده و زیان بزرگی را متوجه آنها نمودند. در داخل کشور هم از این کارگزاری ها و صرافی های نامعتبر وجود دارند که لزوم احتیاط در این مورد را بالا می برد.

یک تریدر حرفه ای در وهله اول، به دنبال سپردن سرمایه خود به واسطه های معتبری است که همچون بانک ها امنیت آن را تامین کنند. در انتخاب این عوامل واسط باید تحقیقات و مطالعات بسیاری انجام شود تا از کلاهبرداری های احتمالی ممانعت به عمل آید. قبل از تامین این امنیت وارد هیچ معامله ای نشوید و سرمایه و پول خود را در اختیار واسطه های بی هویت قرار ندهید.

توقعات بی اساس

جذابیت های مالی ناشی از ترید و فعالیت در بازارهای سرمایه خصوصا در سالهای اخیر آنقدر بالا رفته است که تازه کاران فعال در این بازار، به صورت غیرواقعی و بی اساس به دنبال کسب سودهای کلان از سرمایه های خرد هستند و این موضوع سبب می شود تا در روند معاملات به صورت هیجانی عمل کنند و دچار زیان های بزرگی شوند. این شکست های اولیه برای افرادی که به دنبال رشد در این بازار هستند، اصولا منجر به ناامیدی و شکست های بزرگ بعدی می شود.

 

فاکتور حیاتی “صبر” ( مهم ترین عامل برای تبدیل شدن به تریدر حرفه ای )

یک تریدر حرفه ای نباید برای خرید و فروش عجله کند. این یک قاعده کلی است که نه زیاد امیدوار باشید و نه زیاد ناامید. امیدوار نباشید چون ضرر بیشتر در کمین است و ناامید نباشید چون بازارها در بزنگاه هایی که از تحلیل بدست می آید، برمی گردند و جذابیت های بالایی برای دانه درشت ها پیدا می کنند. این نقاط عبارت است از مفهومی به نام ارزش ذاتی.

قیمت بالاتر از ارزش ذاتی عامل مهمی در افزایش عرضه و فروش بوده و کشش را از بین می برد. در نقطه مقابل، قیمت پایین تر از ارزش ذاتی نیز جذابیت بسیاری برای خرید داشته و تقاضا را بالاتر می برد. یک تریدر حرفه ای این نقاط حساس در عرضه و تقاضا را می شناسد و بدون تعجیل در خرید و فروش، سود بهینه ای را کسب می کند.

تریدرهای موفق و حرفه ای در بازارهای سرمایه، طرز تفکر و هدف های متفاوتی دارند. آنها فرآیند دستیابی به سود را تک مرحله ای و ساده نمی دانند و در این راه از بحران ها و شکست ها هراسی ندارند. شکست ها در اغلب افرادی که به آنها دچار می شوند سبب می شود تا تغییرات بسیاری را در حوزه های فعالیت خود انجام دهند و این موضوع معمولا پیش زمینه ای برای شکست های بیشتر است.

موضوع دیگر این است که توصیه های دیگران برای انجام یک معامله از طریق یک روش خاص نمی تواند مبنای عمل تریدر حرفه ای باشد. نمی توان هیچ نسخه واحدی را برای تمام افراد فعال در یک بازار صادر کرد. این به معنای استفاده از استزاتژی خاص خود است. برای تعریف این استراتژی باید از دو عامل مهم شناخت پیدا کنید. این دوعامل عبارت است از خود معامله گر و بازاری که در آن فعالیت می کند.

در مورد خود تریدر باید به این نکته اشاره کنیم که یک تریدر حرفه ای خود را خوب می شناسد و واکنش های خود را در شرایط مختلفی از بازار به خوبی تحلیل کرده و به خاطر سپرده است و در نتیجه واکنش های زیان ساز را حذف می کند و برای واکنش های سودده برنامه ریزی های دقیق تری را انجام می دهد. شرایط روحی و روانی فرد در مقابله با شکست ها و موفقیت ها می تواند در ادامه روند او نقش اساسی را ایفا کند. بنابراین خودشناسی یک عامل مهم در موفقیت است.

فاکتور دوم عبارت است از شناخت بازار. اینکه تریدر در چه بازاری اقدام به معامله می کند در روند عملکرد او موثر است. ویژگی های یک بازار سهام با ویژگی های بازار ارز متفاوت است و این موضوع قبل از ورود باید مورد بررسی قرار گیرد. سرمایه مورد نظر در چه بازاری بازدهی بالاتری دارد و به نسبت ویژگی های مطرح شده، ریسک کدام یک متناسب با سرمایه است.

باید میان این فاکتورها تناسب ایجاد کرد و بازار مورد نظر را انتخاب نمود. به هر حال باید توجه کنیم که بدل شدن به یک تریدر حرفه ای روند عجیب و غریبی نیست. یک پروسه زمان بر است که به نسبت علاقه و تلاش و استعداد شخص می تواند کوتاه تر یا بلندتر باشد. دست از معاملات کوچک و عقلانی برندارید و تجربه های موثر را ثبت کنید. آموزش و یادگیری در دوره های معتبر را فراموش نکنید و با شرکت در آنها، ابزارهای تحلیل تکنیکال و بنیادی را بدست آورید.

درس بعدی (درس 25) از دوره اسمارت مانی ایتسکا : چک لیست معاملاتی

سوالات متداول

چگونه تریدر شویم؟

با شرکت در دوره های آموزشی رایگان مانند دوره اسمارت مانی و صفر تا صد فارکس و در نهایت با تمرین های مکرر و کسب تجربه می توان تریدر شد.

درس بعدی (درس 25) از دوره اسمارت مانی ایتسکا : چک لیست معاملاتی فارکس

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

1 دیدگاه برای “چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟ | راز هایی که از شما یک تریدر موفق میسازد

  1. مرتضی

    اگه به تریدری علاقه دارید یه سر به پیج اینستاگرام این مجموعه هم بزنید
    itsca_brokers

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.