اندیکاتور های مهم در تحلیل تکنیکال که هر تریدری باید بداند!
هنگام معامله در بازار های مالی از قبیل فارکس ، ارز های دیجیتال و یا بورس استفاده از اندیکاتور ها بسیار مهم می باشد. هم تریدر های بلند مدت و هم تریدر های روزانه باید از اندیکاتور ها استفاده کرده تا بتوانند در کنار سایر تحلیل ها معاملات خوبی در طول روز داشته باشند. در ادامه 10 اندیکاتور مهم را برایتان معرفی خواهیم کرد که هر تریدری باید از آن آگاه بوده و در تحلیل های تکنیکال و بنیادی خود از آن استفاده کند.
تحلیل تکنیکال یکی از انواع بسیار مهم تحلیل ها در بازار های مالی می باشد. زمانی که در یکی از بازار های مالی فعالیت می کنید ، در اولین قدم باید بتوانید بازار را تحلیل کنید. در دوره آموزشی رایگان فارکس با انواع تحلیل در بازار آشنا شده اید. زمانی که از تحلیل تکنیکال استفاده می کنید باید با نمودار های مهم و نحوه کار با آنها را آشنا باشید.
بهترین ترکیب اندیکاتور ها
افرادی که در بازار های مالی فعالیت می کنند ، اغلب در سه بازار بورس ، فارکس و ارز های دیجیتال معامله می کنند. هر کدام از این بازار ها برای خود دنیای متفاوتی داشته و باید برای ورود به هر کدام از این بازار ها آموزش های جداگانه ای دید. بنابراین بهترین ترکیب اندیکاتور ها برای هر کدام از این بازار ها نیز کاملا متفاوت می باشد. به عنوان مثال اندیکاتور ATR برای بازار های مالی با نوسانات شدید مانند فارکس و ارز های دیجیتال کاربردی بوده و برای بورس ایران مناسب نیست.
ما در این مقاله اندیکاتور های مهم برای فارکس ، ارز های دیجیتال و بورس ایران را به صورت جداگانه برایتان معرفی کرده و به صورت مختصر توضیحاتی برای هر کدام بیان می کنیم. در سایت آموزش کامل هر اندیکاتور به صورت جداگانه قرار داده شده است.
10 اندیکاتور مهم در تحلیل تکنیکال فارکس (بهترین اندیکاتور فارکس )
در این قسمت به معرفی 10 اندیکاتور مهم و کاربردی در تحلیل تکنیکال می پردازیم. در پلتفرم های معاملاتی مانند متاتریدر و یا سایت هایی که خدمات تحلیل تکنیکال برای کاربرانشان فراهم می کنند ، مانند سایت تریدینگ ویو تعداد بسیاری از اندیکاتور ها را مشاهده می کنید که هر کدام کاربرد خاصی داشته و در موقعیت مناسبی کاملا کاربردی می باشد.

ولی افرادی که تازه با تحلیل تکنیکال و کاربرد اندیکاتور ها آشنا شده اند ، بهتر است برای مدتی با چندین اندیکاتور مهم که برایتان معرفی می کنیم کار کرده و از آنها استفاده کنند. و بعد از تسلط کامل بر این اندیکاتور ها ، با اندیکاتور های دیگر نیز کار کرده و کاربرد های هر کدام را به صورت جداگانه یاد گرفته و ئر تحلیل ها و موقعیت های مناسب از آنها نیز استفاده کنند.
- اندیکاتور میانگین متحرک Moving Average (MA) : اندیکاتور میانگین متحرک یکی از پرکاربرد ترین اندیکاتور ها بوده و از آن به عنوان مادر و ریشه اندیکاتور ها یاد می شود. و بسیاری از اندیکاتور ها برگرفته از این اندیکاتور می باشد. اندیکاتور میانگین متحرک در واقع میانگین قیمت ها را محاسبه کرده و به صورت یک خط روند نمایش می دهد. در اندیکاتور میانگین متحرک می توان به اطلاعات مهمی رسید.
- اندیکاتور بولینگر باندز Bollinger Bands : اندیکاتور بولینگر باندز بیشتر در بازار های پرنوسان مانند فارکس و ارز های دیجیتال کاربرد دارد. این اندیکاتور با استفاده از سقف و کف جابجایی قیمت ها را مشخص کرده و می توان زمان خروج از بازار را بهتر تشخیص داد.
- اندیکاتور ATR Average True Range : این اندیکاتور زیر مجموعه ای از اندیکاتور میانگین متحرک می باشد و بیشتر برای نمایش میزان نواسات در بازار مورد استفاده قرار می گیرد.
- اندیکاتور مکدی MACD Moving Average Convergence/Divergence : اندیکاتور مکدی یکی از محبوب ترین اندیکاتور ها در بین تحلیل گران می باشد. اندیکاتور MACD هم در بازار بورس ، هم فارکس و هم ارز های دیجیتال کاربرد دارد. با استفاده از این اندیکاتور می توان روند بازار ، قدرت روند و نیز زمان تغییر روند را تشخیص داد.
- اندیکاتور فیبوناچی Fibonacci : اندیکاتور فیبوناچی اندیکاتوری است که برای تشخیص خطوط حمایت و مقاومت استفاده می شود. علاوه بر آن می توان بازگشت ها و تغییر روند بازار را نیز با استفاده از آن شناسایی کرد.
- اندیکاتور RSI Relative Strength Index : اندیکاتور RSI یکی از مهم ترین اندیکاتور ها در بازار های مالی می باشد. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی می باشد. این اندیکاتور بین دو عدد ۰ تا ۱۰۰ نوسان می کند. زمانی که نمدار بالای ۷۰ قرار می گیرد ، یعنی پیش بینی می شود قیمت افزایش خوبی داشته باشد . و زمانی که اندیکاتور به ۱۰۰ نزدیک شود ، نشان از اشباع خرید می باشد. و بالعکس زمانی که نمودار به زیر ۳۰ برسد ، نشان از فروش افراطی در بازار می باشد. و اگر نمودار به نزدیکی ۰ برسد نشان از اشباع فروش می باشد.
- اندیکاتور Pivot Point : از این اندیکاتور برای مشخص کردن خط روند ونیز تشخیص بهتر خطوط حمایت و مقاومت استفاده می شود.
- اندیکاتور استوکاستیک Stochastic : این اندیکاتور نوسانات بازار را بر اساس سرعت حرکت قیمت و نیز جهت آن بیان می کند.
- اندیکاتور DC Donchain Channels : این اندیکاتور نیز زیر شاخه ای از اندیکاتور میانگین متحرک است. و در واقع کانالی حول نمودار رسم کرده و بیانگر نوسانات قیمتی می باشد.
- اندیکاتور پارابولیک سار Parabolic SAR : این اندیکاتور برای تشخیص روند ، تشخیص سطوح حمایت و مقاومت ، تشخیص برگشت روند و تعیین حد روند استفاده می شود.
بهترین اندیکاتور سیگنال خرید و فروش
اندیکاتور هایی که بیان کردیم و نیز اندیکاتور هایی که در ادامه برای هر کدام از بازار های مالی بیان می کنیم بهترین اندیکاتور سیگنال خرید و فروش برای هر کدام از ان بازار ها محسوب می شوند. و با استفاده از آنها می توان نقاط ورود و خروج در یک ارز و یا سهم را مشخص کرد.
4 اندیکاتور مهم در بورس
بازار بورس با بازار فارکس و ارز های دیجیتال متفاوت می باشد و 4 اندیکاتوری که برایتان معرفی می کنیم ، بیشترین کاربرد را در بازار بورس داشته و هنگام معاملات خود حتما این اندیکاتور ها را در معاملات خود لحاظ کنید.

- اندیکاتور میانگین متحرک
- اندیکاتور مکدی MACD
- اندیکاتور RSI
- اندیکاتور حجم تعادلی On-Balance Volume OBV : این اندیکاتور در بازار بورس کاربرد بسیار زیادی داشته و برای محاسبه حجم معاملات استفاده می شود. کعامله گران با استفاده از حجم معاملات می توانند روند بازار را پیش بینی کنند.
اندیکاتور های مهم ارز دیجیتال
در بازار ارز های دیجیتال به معرفی 8 اندیکاتور مهم می پردازیم. اندیکاتور های زیادی در این بازار مورد استفاده قرار می گیرد. دقت کنید نوسانات در این بازار به شدت بالاست. و به جای سردرگمی بهتر است از چندین اندیکاتور کاربردی مهم در تحلیل تکنیکال خود استفاده کنید.

- اندیکاتور MYC : این اندیکاتور یک اندیکاتور شخصی می باشد. و در تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. و با استفاده از آن می توان زمان شروع روند نزولی و یا صعودی یک ارز دیجیتال را پیش بینی کرد.
- اندیکاتور RSI
- اندیکاتور بولینگر باندز
- اندیکاتور میانگین متحرک
- اندیکاتور مکدی
- اندیکاتور فیبوناچی
- اندیکاتور استوکاستیک
- اندیکاتور ابر ایچیموکو Ichimoku Cloud : اندیکاتور ابر ایچیموکو برای تشخیص روند و نیز دریافت سیگنال های خرید و فروش به کار می رود. همچنین با استفاده از این اندیکاتور می توان نقاط حمایت و مقاومت را بررسی کرده و تا حدودی تشخیص داد که نمودار قیمتی این نقاط را رد کرده و یا برگشت خواهد زد. این نمودار ظاهری نسبتا پیچیده داشته ولی استفاده از آن کاربردی و راحت می باشد.
بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری
معامله گران در بازار فارکس و یا هر بازار مالی دیگری مانند بورس و یا ارز های دیجیتال با اهداف مختلفی وارد می شوند. بعضی با اهداف بلند مدت و میان مدت وارد این بازار شده و بعضی دیگر قصد معاملات با تایم فریم های پایین تر داشته و بیشتر از نوسانات بازار سود می برند.
هنگام نوسان گیری باید از اندیکاتور های تحلیل تکنیکال نیز استفاده کرد. 5 اندیکاتور زیر بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری می باشد که در جهان شناخته شده می باشد. و پیشنهاد می شود اگر در بازار های مالی اقدام به نوسان گیری می کنید ، از این اندیکاتور ها نیز برای تحلیل بازار استفاده کنید.
- اندیکاتور بولینگر باندز
- کانال کلتنر Keltner Channel : این اندیکاتور میزان نوسان قیمت را برای یک سهم مشخص می کند.
- اندیکاتور DC : اندیکاتور DC با رسم یک کانال در حول نمودار قیمتی ، ابزاری برای تشخیص روند می باشد. این اندیکاتور با استفاده از نمودار میانگین متحرک ایجاد می شود.
- اندیکاتور ATR
- اندیکاتور VIX : این اندیکاتور شاخص ترس و طمع می باشد در بازار می باشد. زمانی که اوضاع بازار خوب باشد ، طمع در بازار بیشتر بوده و خریداران قدرت بیشتری دارند. و زمانی که بازار نامطلوب باشد ترس در بازار وجود داشته و معامله گران اقدام به فروش می کنند.
انتخاب بهترین اندیکاتور
برای انتخاب بهترین اندیکاتور ابتدا باید مشخص کنید در کدام بازار مالی می خواهید معامله کنید. بازار های مالی تفاوت های بسیار زیادی باهم دارند. به عنوان مثال در معامله بورس تهران میزان نوسانات نسبتا پایین بوده و با سهام شرکت ها سر و کار داریم. طبیعتا اندیکاتوری که برای بورس تهران مورد استفاده قرار می گیرد ، متفاوت می باشد.
برای رسم اندیکاتور های بورس تهران می توانید با استفاده از پنل شخصی خود اندیکاتور مورد نظر خود را رسم کنید. ولی برای رسم بهترین اندیکاتور استفاده از سایت تریدینگ ویو می باشد. در سایت تریدینگ ویو هم می توان اندیکاتور های فارکس و هم اندیکاتور های بازار ارز های دیجیتال را رسم کرد.
آموزش تریدینگ ویو (Trading View) + نحوه معامله در تریدینگ ویو
سوالات متداول
بهترین اندیکاتور های فارکس کدامند؟
میانگین متحرک ، بولینگر باندز ، ATR ، مکدی ، فیبوناچی ، RSI ، Pivot Point ، استوکاستیک ، DC ، پارابولیک سار
بهترین اندیکاتور های ارز های دیجیتال کدامند؟
MYC ، RSI ، بولینگر باندز ، میانگین متحرک ، مکدی ، اندیکاتور فیبوناچی ، استوکاستیک ، ابر ایچیموکو
بهترین اندیکاتور های بورس کدامند؟
میانگین متحرک ، مکدی MACD ، RSI ، حجم تعادلی