تقسیم بندی سرمایه Capital Division

تقسیم بندی سرمایه

تقسیم بندی سرمایه یعنی تمام سرمایه خود را در یک کارگزاری ، بازار و … سرمایه گذاری نکنید. به زبان عامیانه تر یعنی تمامی تخم مرغ هایتان را در یک سبد نچینید!

این امر در بازار فارکس نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا مواردی در این بازار وجود دارد که ممکن است با وجود مشخص کردن حد ضرر کل اکانتتان از دست برود.

این مقاله درس 14 از دوره اسمارت مانی ایتسکا و در آن به آموزش تقسیم بندی سرمایه می پردازیم. در درس قبلی به آموزش اسلیپیج در فارکس در فارکس پرداختیم که یکی از اصلی ترین عوامل ضرر تریدر ها در فارکس با وجود رعایت حد ضرر می باشد.

اسلیپیج (انحراف قیمت) زمانی در بازار رخ می دهد که نقدینگی در بازار کم بوده و نوسانات بازار زیاد باشد. تریدر یک ارز را خریده و حد ضرر نیز برای آن مشخص کرده است. ولی به دلیل عدم لیکوئیدیتی در بازار سفارش در قیمت حد ضرر انتخابی بسته نشده و در قیمت های پایین تر اجرا می شود. این تفاوت قیمت در موارد خاص ممکن است حتی به هزاران پیپ و صفر شدن اکانت تریدر منتهی گردد.

چرا باید تقسیم بندی سرمایه داشته باشیم؟

برای اجتناب از اسلیپیج گفتیم که هنگام انتشار اخبار ترید نکنید تا از انحراف قیمت در امان باشید. از طرف دیگر می دانیم ممکن است خبر هایی پیش بینی نشده ای منتشر شده و تاثیر بدی در بازار داشته باشند.

اتفاق سال 2015 یکی از مهم ترین اتفاقات دنیای فارکس بوده و به فرانک سوئیس مربوط می شد. تا سال 2015 بانک مرکزی سوئیس ارزش فرانک سوئیس نسبت به یورو را 1 به 20 نگه می داشت.

یعنی زمانی که قیمت به کف این نسبت می رسید همه تریدر ها فرانک می فروختند. زیرا می دانستند بانک مرکزی برای نگه داشتن این نسبت و در این کف فرانک خواهد خرید. بسیاری از تریدر ها متوجه این قضیه بود و از این راه اقدام به معامله گری و سود می کردند.

زیرا می دانستند با کاهش قیمت این جفت ارز و خرید اینها در کف بانک مرکزی وارد عمل شده و با خرید های سنگین قیمت را بالا خواهد برد. این چرخه سالیان زیادی ادامه داشت تا اینکه در سال 2015 اتفاق بسیار مهمی رخ داد!

چند روز بعد از رسیدن جفت ارز CHFEUR به کف به صورت کاملا ناگهانی و غیرمنتظره اعلام شد بانک مرکزی سوئیس قصد نگه داشتن نسبت این جفت ارز (1 به 20) را ندارد!

یعنی بانک مرکزی دیگر نمی خواهد در کف خرید های سنگین انجام داده و ارزش این جفت ارز را بالا ببرد. در این روز شاهد انحراف قیمتی 2300 پیپی در بازار بودیم. در این روز اکانت بسیاری از تریدر ها و کاگزاری ها صفر شد.

لغزش قیمتی 2300 پیپی شاید هیچگاه در فارکس رخ ندهد و این اولین اتفاق مهم و تاثیر گذار در فارکس بود. با این اتفاق بروکر های بسیار زیادی ورشکسته شدند.

در این اتفاق تمامی تریدر ها هنگام سفارش گذاری استاپ لاس قرار داده بودند. ولی به دلیل عدم لیکوئیدیتی در بازار و عدم خرید بانک مرکزی ، هیچ اردری پر نشد و حد ضرر ها عمل نکرد. و چون اکانت بسیاری از تریدر ها صفر شد و معامله گران سرمایه ای برای شارژ دوباره اکانتشان نداشتند ، بروکر ها نیز ورشکسته شدند.

شاید احتمال وقوع این اتفاق بسیار کم باشد. ولی باید بدانید اتفاقات پیش بینی نشده دیگر مانند جنگ و … نیز ممکن است رخ دهد. پس برای در امان ماندن از این اتفاقات پیش بینی نشده باید از تکنیک تقسیم بندی سرمایه استفاده کرد.

تقسیم بندی سرمایه Capital division چیست؟

تکنیک تقسیم بندی سرمایه از تکنیک مدیریت ریسک پیشرفته تر و مهم تر می باشد. زمانی اکه اندازه اکانت شما بیشتر می شود و سرمایه زیادی برای ترید دارید باید حتما تقسیم بندی سرمایه داشته باشید.

زیرا با تقسیم بندی سرمایه کل پول شما در حساب یک کارگزاری قرار نخواهد داشت. با این عمل ریسک سرمایه گذاری شما کاهش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید : نرم افزار مدیریت سرمایه فارکس

تقسیم بندی سرمایه چیست؟
تقسیم بندی سرمایه چیست؟

تقسیم بندی سرمایه

برای مثال فرض کنید موجودی اکانت شما به 100 هزار دلار رسیده است. می توانید 50 هزار دلار آن را از حساب بروکر خارج کرده و آن را به یک حساب سرمایه گذاری با سود بالا انتقال دهید.

شاید حساب های سرمایه گذاری در مقایسه با ترید در فارکس سود کمی داشته باشند ، ولی حتما به این اصل پایبند باشید.

از طرف دیر کل سرمایه خود را در یک بروکر قرار ندهید و از دو و یا سه بروکر برای ترید کردن استفاده کنید.

زمانی که نصف سرمایه خود را از بروکر خارج کردید ، هنگام معامله و محاسبه لات در فارکس کل سرمایه خود را در قسمت ماشین حساب همان 100 هزار دلار در نظر بگیرید. زیرا شما از قبل مدیریت ریسک کرده و نصف سرمایه را از اکانت خارج کردید.

و اگر سرمایه خود را 50 هزار دلار در نظر بگیرید ریسک را 2 درصد افزایش دهید. زیرا نصف سرمایه شما از بروکر خارج شده است.

همیشه قرار نیست سرمایه تان را به نسبت 50-50 تقسیم کنید. بلکه می توانید از درصد های مختلف پیروی کنید. برای مثال 30 درصد سرمایه خود را در یک بروکر ، 30 درصد در بروکر دیگر و 40 درصد باقیمانده را در مکان و یا حسابی غیر از  فارکس سرمایه گذاری کنید.

مزایای تقسیم بندی سرمایه Capital division

اولین مزیت تقسیم بندی سرمایه این است که اگر کاگزاری دچار یک اتفاق نادر شده و نتوانید سرمایه خود را از بروکر خارج کنید ، در بدترین حالت نصف سرمایه شما در آن بروکر نبوده و حداقل نصف پول خود را دارید.

از طرف دیگر سود حاصل از نصف سرمایه خود در حساب سرمایه گذاری را دارید. و این خود عاملی برای افزایش سود شما می باشد. حتی اگر برای تامین اکانت خود وام گرفته بودید و … می توانید با سود حساب سرمایه گذری وام خود را پرداخت کرده و به زبان ساده ورشکسته نشوید.

روش های زیادی برای سرمایه گذاری وجود دارند که می توانید پول خود را در آنها سرمایه گذاری کنید.

نکات مهم تقسیم بندی سرمایه Capital division

درصدی از سرمایه خود را که از بروکر خارج کرده اید ، حتما به صورت نقد نگه دارید. و یا اگر نقدی نمی باشد ، سرمایه گذاری شما به گونه ای باشد که نقدشوندگی بالایی داشته باشد. برای مثال خرید ملک و یا ماشین و … صحیح نیست. زیرا در صورت صفر شدن اکانت فارکس شما باید بتوانید حساب خود را شارژ کرده و معامله گری را از نو شروع کنید.

با اینکه با تقسیم بندی سرمایه موجودی اکانت شما نصف (50 هزار دلار در مثال بالا) شده است. هنگام ضرر کل سرمایه خود را همان 100 هزار دلار در نظر بگیرید. یعنی اگر از دید بروکر شما 20 درصد ضرر کرده باشید ، در واقعیت چون نصف سرمایه شما از کاگزاری خارج شده است ، شما 10 درصد ضرر کرده اید. یعنی قبل از شروع ترید مدیریت ریسک کرده اید.

تقسیم بندی سرمایه و مدیریت ریسک
تقسیم بندی سرمایه و مدیریت ریسک

اندازه لوریج در فارکس انتخابی شما میزان سرمایه معامله تان را مشخص می کند. برای مثال با لوریج 1:100 تنها یک درصد از سرمایه اصلی خدتان را درگیر می کنید. ولی با لوریج کمتر مجبورید سرمایه بیشتری از خودتان را درگیر ترید کنید و بعدا به مشکل بر خواهید خورد.

یعنی اگر سرمایه خود را به حساب امن دیگری انتقال دادید ، می توانید با لوریج بیشتری ترید کنید.

اگر از لوریج کمتر از 50 استفاده کنید ، مارجین کافی برای باز کردن همزمان سفارش در یک لحظه نخواهید داشت.

نتیجه گیری

تقسیم بندی سرمایه نوعی مدیریت ریسک می باشد. و برای تریدر هایی که اکانت بزرگی دارند (موجودی اکانتشان زیاد می باشد) توصیه می گردد. با این عمل می توانید بخشی از سرمایه خود را ایمن نگه داشته و با تمامی سرمایه خود ریسک نمی کنید. و با این روش سود نهایی و اصلی خود را افزایش می دهید.

در درس بعدی از دوره اسمارت مانی پیشرفته به آموزش سایت تریدینگ ویو که یکی از مهم ترین سایت ها در بازار های مالی می باشد ، پرداخته ایم.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.