الگوی پرچم و پرچم برعکس چیست؟-الگوی فاینال فلگ Final Flag در برگشت روند

پرچم نهایی Final flag

الگوی فاینال فلگ Final Flag دومین الگو از الگو های تغییر روند در فارکس در پرایس اکشن می باشد. در درس قبلی الگوی mtr را بررسی کردیم . این الگو ها برای تشخیص برگشت روند در بازار های مالی کاربرد دارند. با تشخیص زود هنگام برگشت روند می توان معاملات سود آوری داشت. این الگو ها را در درس های مختلف به صورت جداگانه بررسی کرده ایم. از لینک زیر می توانید به تمامی درس های ما دسترسی داشته باشید.

این دوره توسط وب سایت ایتسکا به صورت کاملا رایگان و با زبان فارسی ایجاد شده تا همگان بتوانند بسیار راحت از آموزش های ال بروکس بهره مند شده و با آموزش صحیح به کسب درآمد در این حوزه برسند.

الگوی پرچم در پرایس اکشن چیست؟

الگوی پرچم یکی از الگو های پرایس اکشن می باشد که در آن بازار برای مدتی (5 تا 20 کندل) در خلاف جهت بازار حرکت کرده و اگر شما به ظاهر آن بنگرید یک پرچم همراه با میله آن را خواهید دید. الگوی پرچم یکی از الگو های ادامه دهنده بوده و نشانه ای از ادامه دار بودن روند فعلی می باشد.

انواع الگوی پرچم

در کل می توان کفت دو نوع الگوی پرچم وجود دارد:

  • الگوی پرچم صعودی (Bullish Flag)
  • الگوی پرچم برعکس (نزولی) (Bearish Flag)

الگوی پرچم صعودی (Bullish Flag)

الگوی پرچم صعودی در روند صعودی ایجاد شده و میله پرچم پرچم در پایین قرار می گیرد. الگوی پرچم درواقع توقفی برای روند و استراحت آن و ادامه پر انرژی تر روند می باشد. در شکل زیر الگوی پرچم صعودی را می بینید.

الگوی پرچم صعودی (Bullish Flag)
الگوی پرچم صعودی (Bullish Flag)

الگوی پرچم برعکس (نزولی) (Bearish Flag)

الگوی پرچم برعکس که آن را با نام الگوی پرچم نزولی نیز می شناسیم ، در دل روند نزولی ایجاد شده و بازار برای مدت کوتاهی بر خلاف روند اصلی خود حرکت می کند. در Bearish flag میله پرچم بالا قرار گرفته و بدنه پرچم پایین قرار می گیرد. به این دلیل به این الگوی پرچم ، الگوی پرچم برعکس گفته می شود.

الگوی پرچم برعکس (نزولی) (Bearish Flag)
الگوی پرچم برعکس (نزولی) (Bearish Flag)

همانطور که گفتیم الگو های پرچم در اصل الگوی ادامه دهنده بوده و نشان دهنده ادامه دار بودن روند می باشد. یکی دیگر از کاربرد های الگوی پرچم استفاده از برای معامله در برگشت روند بازار می باشد.

الگوی فاینال فلگ Final Flag چیست؟

بعد از برگشت روند می توانید به سمت چپ نمودار برگشته و آخرین پرچمی که در روند قبل شکل گرفته را پیدا کنید. این پرچم همان فاینال فلگ است.

به عنوان مثال در انتهای روند صعودی الگوی پرچم صعودی شکل می گیرد. بعد از این الگو بازار برگشته و وارد روند نزولی می شود.

الگوی فاینال فلگ حتی در روند های کوچک نیز می تواند وجود داشته باشد. به عنوان مثال در یک روند رنج کوتاه می توانیم ابتدا یک فاینال فلگ کوتاه داشته و بعد شکست داشته باشیم. این شکست به نتیجه نرسیده و برگشت رخ خواهد داد.

ویژگی های الگوی فاینال فلگ Final flag

  • قسمت پرچم در این الگو مانند روند رنج می باشد.
  • در این قسمت پرچم مانند روند رنج کشش مغناطیسی وجود دارد.
  • پس احتمال شکست ناموفق در این بازه زیاد بوده و معاملات در این بازه دو طرفه هستند.
  • احتمال شکست ناموفق زیاد است. یعنی اکثر تلاش ها برای شکست روند رنج به نتیجه نرسیده و بازار دوباره به داخل کانال افقی بر می گردد.

شناسایی فاینال فلگ

شناسایی فاینال فلگ زمانی راحت است که این الگو در انتهای یک روند صعودی و یا نزولی در قالب روند رنج صورت گیرد. پس زمانی که در یک روند صعودی و یا نزولی قرار داریم که به اندازه 30 الی 50 کندل رشد کرده است و بعد یک روند رنج در انتها شکل گرفته است ، آنگاه ممکن است این روند رنج همان فاینال فلگ باشد.

معمولا این شکست روند رنج به نتیجه نرسیده و برگشت خواهیم داشت. بعد از فاینال فلگ یک پولبک قوی و یا اصلاح قوی خواهیم داشت.

الگوی فاینال فلگ Final Flag در روند صعودی

زمانی الگوی فاینال فلگ Final Flag در روند صعودی شکل می گیرد که موارد زیر در این روند وجود داشته باشد:

  • روند مدت زمان زیادی است که شکل گرفته است.
  • در زیر سطح مقاومت ، ستاپ خرید H2 و یا مثلث ایجاد شده است.
  • این پرچم ، آخرین پرچم در روند صعودی است.

پس زمانی که می بینید در انتهای یک روند صعودی یک پرچم افقی در زیر سطح مقاومت در حال شکل گیری است ، باید منتظر باشید که شکست موفق نشود و برگشت صورت گیرد. (بازار نزولی شود)

این قسمت بهترین مکان برای فروش است.

بیشتر بخوانید : نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک

الگوی فاینال فلگ در روند نزولی

زمانی الگوی فاینال فلگ Final Flag در روند نزولی شکل می گیرد که موارد زیر در این روند وجود داشته باشد:

  • یک روند نزولی بزرگ داریم که حداقل به اندازه 30 کندل جلو رفته است.
  • در بالای سطح حمایت ، ستاپ فروش L2 و یا مثلث اصلاح افقی ایجاد شده است.
  • این پرچم ، آخرین پرچم در روند نزولی است.

پس در این حالت بازار از سطح حمایت پایین تر رفته و دوباره بالا خواهد رفت. این مکان موقعیت مناسبی برای خرید و سوئینگ پرایس اکشن می باشد.

بعد از شکست خط روند ، بازار خیلی سریع به سمت حمایت و یا مقاومت می رود. سپس می بینیم که این شکست موفق نبوده و بازار بر می گردد.  

بررسی فاینال فلگ Final Flag

فاینال فلگ می تواند بزرگ و یا کوچک باشد.

این پرچم می تواند به اندازه یک کندل باشد که پولبک زده است. فاینال فلگ Final Flag می تواند بسیار بزرگ نیز باشد. مثلا ممکن است 50 کندل اصلاحی در یک روند رنج باریک شکل پرچم بگیرد. این پرچم می تواند به شکل مثلث ، پولبک و یا هر نوع روند رنجی باشد. برگشت روند نیز می تواند الگوی برگشت روند ماژور را شکل دهد.

پس گاهی اوقات فاینال فلگ خط روند را شکسته و اندیکاتور ma را تست می کند. و این شکست و برگشت منجر به شکل گیری برگشت روند ماژور می شود.

شرایط فاینال فلگ برای تایید برگشت روند

برای تایید فاینال فلگ Final Flag و اینکه بعد از این الگو برگشت روند صورت گیرد باید هم سیگنال بار و کی بار مناسب داشته باشیم و هم موقعیت شکل گیری فاینال فلگ مناسب باشد. و شرایط برای برگشت فراهم باشد.

کندل سیگنال باید به اندازه کافی قوی باشد و مانند هر معامله دیگری باید آن را مدیریت کنیم.

  • حد ضرر اولیه با توجه به نزولی و صعودی بودن روند در پایین و یا بالای کندل سیگنال قرار خواهد گرفت .
  • بازدهی دو برابر ریسک می باشد.

در شکل زیر یک مثال برایتان آورده ایم.

فاینال فلگ Final Flag برای تایید برگشت روند
فاینال فلگ Final Flag برای تایید برگشت روند

روند بازار صعودی است و ما خط روند صعودی را برایتان رسم کرده ایم. در نزدیکی خط مقاومت شاهد یک روند بسیار کوتاه هستیم که می تواند فاینال فلگ برای تایید برگشت روند باشد. علاوه بر آن می توان آخرین پولبک کوچک که در سقف نمودار ایجاد شده است را نیز به عنوان فاینال فلگ Final Flag در نظر گرفت.

برای معامله کردن برگشت روند با استفاده از الگوی فاینال فلگ Final Flag هم می توایند پرچم A و هم پرچم B را به عنوان فاینال فلگ Final Flag در نظر گرفته و سوئینگ کنید. اگر پرچم A را به عنوان فاینال فلگ انتخاب می کنید ، سقف کندل سبز رنگ ابتدایی را حد ضرر خود قرار دهید و اگر پرچم B را به عنوان فاینال فلگ انتخاب کرده اید ، سقف کندل سبز رنگ ابتدایی را که با نقاط قرمز رنگ مشخص کرده ایم ، حد ضرر خود قرار داده و پوزیشن فروش Short باز کنید.

بیشتر بخوانید : حد سود و ضرر در فارکس

قرار دادن حد ضرر در الگوی فاینال فلگ Final Flag
قرار دادن حد ضرر در الگوی فاینال فلگ Final Flag

در شکل بالا بعد از الگوی فاینال فلگ ، الگوی بازگشت روند ماژور با سقف پایین تر ایجاد شده است. زمانی که فاینال فلگ Final Flag در روند صعودی به سمت بالا شکسته می شود قرار نیست همیشه سقف بالاتری نیز ایجاد شود.

فاینال فلگ های Final Flag کوچک

برای مشاهده فاینال فلگ های Final Flag کوچک مثال زیر را برایتان آورده ایم. همانطور که گفتیم پرچم های نهایی هم می تواند بسیار بزرگ و یا کوچک اندازه یک کندل باشد. در شکل زیر پرچم های نهایی را برایتان مشخص کرده ایم.

پرچم های نهایی کوچک
پرچم های نهایی کوچک

اگر نمودار را بیشتر بررسی کنید ، می تواند پرچم های نهایی بیشتری نیز پیدا کرده و با توجه به آن معامله کنید.

فاینال فلگ کوچک بعد از روند قوی

در شکل زیر شاهد یک روند نزولی قوی در بازار هستیم. در انتهای روند شاهد فاینال فلگ های کوچک هستیم.

فاینال فلگ Final Flag کوچک بعد از روند قوی
فاینال فلگ Final Flag کوچک بعد از روند قوی

بعد از این پرچم ها روند بازار تغیر کرده است و این الگوی فاینال فلگ می باشد. دو کندل قرمز رنگ بلند در انتهای روند نزولی را می بینید و این کندل های سیگنال می تواند کندل کلایمکس باشند که نشان از تغییر روند در بازار دارد.

اهمیت این کندل ها زمانی روشن تر می شود که به خطوط حمایتی نزدیک تر شویم. روند های رنج که در داخل این روند نزولی ایجاد شده اند خود نشان دهنده سطوح حمایتی هستند.

فاینال فلگ در قالب الگوی ii

زمانی که یک کندل در درون کندل قبلی خود جای گرفته باشد ، در این صورت الگوی اینساید بار و یا همان ii داریم. الگوی اینساید بار نوعی ستاپ شکست می باشد. یعنی بازار می تواند این الگو را در هر جهتی بشکند.

 الگوی ii
الگوی ii

زمانی که الگوی ii در انتهای یک روند صعودی و یا نزولی شکل بگیرد ، این الگو همان الگوی فاینال فلگ است. پس می توانید یک تیک بالاتر از الگوی ii بخریم.

الگو های کلایمکس متوالی

در شکل زیر کندل های کلایمکس خرید متوالی را می بینیم.

الگو های کلایمکس متوالی
الگو های کلایمکس متوالی

این کندل ها در انتهای یک روند صعودی شکل گرفته اند. و بعد از آن شاهد برگشت روند در بازار هستیم. روند صعودی در قسمت مشخص شده شکسته شده است. در قسمت پایین نمودار کندل های حجمی را می بینید.

محل تقاطع میانگین متحرک با نمودار قیمتی نقاط مناسبی برای باز کردن پوزیشن Sell می باشد.

در شکل زیر شاهد یک شکست در روند صعودی هستیم. ولی بر خلاف تصور تریدر ها برگشت رخ نداده و نمودار بالاتر رفته است.

شکست در روند صعودی
شکست در روند صعودی

ولی در نقاط مشخص شده شاهد کندل های سیگنال و فشار فروش در بازار هستیم. این روند صعودی طولانی می باشد و بعد از برگشت و تغییر روند انتظار می رود حداقل تا 10 کندل و یا بیشتر پایین بیاید.

درس 18 از سبک البروکس با عنوان الگوی فاینال فلگ Final Flag به پایان رسید. این درس نیز یکی دیگر از الگو های برگشت روند بوده و برای آموزش کاربردی تر بهتر است تمامی درس های ما را دنبال کنید.

مدل کارکرد

برای تشریح الگوی پرچم باید به دقت دنبال ناحیه ای از آن باشیم که در حال تثبیت قیمت و حرکتی در جهت مخالف روند کلی نمودار است. این الگو قطعا در انتهای یک تحرک سریع قیمتی شکل می گیرد و به صورت عمومی و منطقی از حدود 5 تا 20 کندل یا همان میله قیمت تشکیل می شود. این الگو نیز مانند تمامی الگوهای تکنیکال می تواند به صورت نزولی و صعودی باشد. الگوهای قیمتی پرچم از پنج پارامتر اساسی تشکیل می شود که عبارت است از :

  1. وجود یک روند قیمت قبل از تشکیل الگوی پرچم. این روند جایی تمام می شود که یک حرکت خلاف جهت به صورت تیز و ادامه دار به وجود آید.
  2. ایجاد کانال برای تثبیت قیمت
  3. الگوهای مربوط به حجم
  4. رخداد یک شکست قیمت
  5. به کار گیری یک تایید در محل بروز شکست قیمت به منظور اطمینان از ادامه روند در جهت روند اصلی بازار
2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا
5 ماه قبل

سلام
در زیر سطح حمایت ، ستاپ فروش L2 و یا مثلث اصلاح افقی ایجاد شده است.
این جمله باید به این صورت اصلاح شود
در بالای سطح حمایت ، ستاپ فروش L2 و یا مثلث اصلاح افقی ایجاد شده است.

محسن
9 ماه قبل

سپاس

Yousefi
10 ماه قبل

تشکر

4
0
نظر شما مهم است - با ارسال نظرتان به دیگر کاربران کمک کنید.x