مارکت سایکل Market Cycle چیست؟- آموزش سایکل بازار ال بروکس

مارکت سایکل market cycle

در درس ششم از آموزش جامع پرایس اکشن الهام گرفته از سبک البروکس قرار داریم. در این درس در مورد مارکت سایکل و یا همان سایکل در پرایس اکشن و اینکه در روند های مختلف بازار چگونه معامله کنیم بحث خواهیم کرد. برای یادگیری دقیق تر بهتر است درس های قبلی این دوره را نیز مطالعه نمایید.

مارکت سایکل هیچگاه متوقف نمی شود و بازار همچنان ادامه داشته و معامله گران در دو طرف آن در حال معامله هستند. این دوره به صورت کاملا رایگان به زبان فارسی توسط وبسایت ایتسکا برای شما عزیزان ایجاد شده است. تا به کمک آن بتوانید به کسب درآمد از بازار های مالی از جمله فارکس برسید.

مارکت سایکل چیست؟

مارکت سایکل Market Cycle بیشتر با عنوان چرخه بازار و سیکل بازار نیز میان تریدر ها شناخته می شود. اگر به چارت قیمتی سهام و ارز ها با دقت نگاه کنید خواهید دید بازار از سیکل ها و یا فاز هایی تشکیل شده است.

مارکت سایکل می تواند صعودی ، نزولی و یا تریدینگ رنج باشد. البروکس اسپایک Spike را نیز به این سیکل ها اضافه کرده است که در ادامه به تمامی این موارد می پردازیم. و اینکه در هر سیکل و یا همان روند چه معامله ای بهتر و سودآورتر خواهد بود.

انواع سیکل بازار (سایکل های بازار)

به نقل از ال بروکس مارکت سایکل می تواند یکی از موارد زیر باشد. برای هر سیکلی یک نوع معامله مفید خواهد بود. تریدر هایی که وارد بازار های مالی می شوند ابتدا باید بر اساس روحیه و روانشناسی خودشان از استراتژی معاملاتی خاصی استفاده کنند. حال در هر کدام از سیکل های بیان شده تریدر باید از استراتژی خاصی استفاده کند.

مارکت سایکل
مارکت سایکل

بازار روند دار

هر روندی از دو حالت تشکیل شده است:

شکست خط روند Breakout : در این حالا بازار از چند شمع روند دار تشکیل شده است که نشان می دهد روند شکسته شده است.

کانال Channel : در این حالت قیمت بین دو کانال در حالت صعودی و یا نزولی حرکت می کند. معمولا در انتهای روند شیب کانال ها کم شده و مارکت سایکل تبدیل به روند رنج خواهد شد.

مارکت سایکل رنج Trading Range

در روند رنج نیز همانطور که از نامش پیداست قیمت در این دوره در حال درجا زدن بوده و نه زیاد شده و نه کم می شود. در روند رنج امکان دارد بازار قبل از ورود به این روند صعودی و یا نزولی باشد. و اگر مدت زمان زیادی از ورود بازار به حالت رنج گذشته باشد ، صعودی و یا نزولی بودن آن قبل از روند رنج در این حالت اثری نخواهد داشت.

اگر به رفتار روند رنج دقت کنید ، خواهید دید این روند ها در ابتدای یکی روند نزولی و یا صعودی شکل می گیرند.

زمانی که سقف ها یکی پس از دیگری پایین تر از هم قرار می گیرند ، نشانه روند نزولی بوده و زمانی که کف ها یکی پس از دیگری بالاتر از هم قرار می گیرند ، نشان دهنده بازار صعودی است.

و بالاخره در یک نقطه روند شکسته خواهد شد. تریدر ها در روند رنج دنبال فشار خرید و یا فروش هستند.

به نقل از البروکس روند رنج یک مرحله انتقال از یک روند به روند دیگر است. یعنی بازار در یک روند قرار داشته و در روند رنج استراحت کرده و دوباره وارد روند دیگری می شود.

رفتار بازار در برابر مارکت سایکل

روند می تواند قوی و ضعیف باشد.

روند پرقدرت می تواند مانند شکست خط روند از چند کندل صعودی بلند تشکیل شود. که به این حالت در اصطلاح اسپایک گفته می شود. اسپایک در لغت به معنی لبه می باشد.

در بازار های مالی به تغییر سریع و زیاد قیمت در بازه زمانی کوتاه اسپایک گفته می شود.

روند ضعیف نیز شامل کانال می باشد. یعنی قیمت در داخل کانال به حرکت صعودی و یا نزولی خود ادامه می دهد. مانند پولبک هایی که در داخل کانال و روند رخ می دهد.

به شکست های ناموفق در یک روند نزولی و یا صعودی پولبک گفته می شود.

روند رنج نیز می تواند به اندازه یک کندل کوچک بوده و یا به اندازه کل صفحه بزرگ باشد.

روند رنج کوتاه

در بازار رنج روند های کوچکی در داخل دامنه معاملاتی شکل می گیرند که به آنها پولبک گفته می شود.

پولبک جزئی از روند بوده و در روند وقفه ایجاد می کند.

در این حالت می دانیم که بالاخره روند در یک جهت خواهد شکست.

روند رنج بلند

منظور از روند رنج بلند روند رنجی است که مدت زمان بیشتری بازار در حال درجا زدن بین چند بازه مشخص است. یعنی مشخص نیست بازار صعودی و یا نزولی است.

زمانی که بازار برای مدت زمان زیادی در حالت رنج باقی بماند ، مثلا 30 ، 40 و یا 50 کندل آنگاه بالاخره جهت خود را از دست خواهد داد. یعنی بازار از روند قبلی خود خیلی دور شده و روند قبلی تاثیر خود روی بازار را از دست داده است. در این حالت شکست می تواند در هر جهتی رخ دهد.

روند رنج هم می تواند یک الگوی ادامه دهنده باشد و به ادامه روند ختم شود و هم می تواند یک تغییر روند در فارکس باشد.

در واقع تمام الگو های برگشتی بعد از یک روند رنج رخ می دهند. مانند الگوی سر و شانه در پرایس اکشن که خود نمونه ای از روند رنج در بازار را نشان می دهد.

پولبک چیست؟

پولبک یک روند حرکتی کوچک در خلاف روند اصلی است. قیمت بعد از چند حرکت در خلاف روند فعلی به روند اصلی خود برخواهد گشت. پولبک به نوعی توقف در روند محسوب می شود. به عنوان مثال در یک روند مشخص (صعودی ، نزولی و یا رنج) گاهی قیمت برخلاف جهت روند در 2 الی 20 کندل حرکت کرده و بعد دوباره به روند اصلی خود برخواهد گشت.

پولبک چیست؟
پولبک چیست؟

مثلا در تایم فریم یک دقیقه ای پولبک می تواند یک شمع بوده و در چارت 1 ساعته (60 دقیقه ای) 12 شمع باشد.

پولبک بزرگ Big Pullback

در پولبک های بزرگ بازار جهت و روند خود را از دست می دهد. در این حالت بهترین تریدر ها هم واقعا نمی دانند بعد از این پولبک در کدام جهت شکسته خواهد شد. در این حالت پولبک تبدیل به یک روند رنج در بازار شده است.

“یعنی تمامی پولبک ها همان معاملات رنج در تایم فریم های کوچک هستند. روند رنج نیز از تعدادی پولبک در تایم فریم های بزرگتر تشکیل شده است.”

به عنوان مثال اگر روند رنج در تایم فریم 5 دقیقه ای 36 کندل داشته باشد ، در این حالت در چارت یک ساعته می توانیم 3 کندل پولبک داشته باشیم. برای درک بیشتر مطلب برایتان یک مثال آورده ایم.

نکته : البروکس مثال های تمامی درس هایش را از بازار سهام انتخاب می کند. و چون ایرانیان به دلیل تحریم ها نمی توانند در بازار سهام جهانی ترید کنند ، ما برای فهم بهتر مثال هایمان را یا از جفت ارز های فارکس انتخاب می کنیم و یا نمودار سهامی از بورس ایران

در این قسمت چارت قیمتی جفت ارز GBPUSD پوند/دلار در تایم فریم 5 دقیقه برایتان آورده ایم.

چارت قیمتی جفت ارز GBPUSD
چارت قیمتی جفت ارز GBPUSD

مستطیل های سبز رنگ نشان دهنده روند رنج در بازار می باشد. در روند رنج 1 جارت قبل از رسیدن به این روند رنج در روند نزولی قرار داشته است و حدود 80 کندل بازار در حالت رنج قرار گرفته و بعد از شکست کوتاه (فیک) به پایین برخلاف روند قبلی شکست خورده و روند صعودی به خود گرفته و یک کانال صعودی ایجاد کرده است. در داخل کانال و نیز در محدوده های رنج نیز شاهد شکست های کوتاه به نام پولبک هستید.

 با این مثال کاملا می توان متوجه شد زمانی که بازار در حالت رنج قرار داشته و قدرت خریدران و فروشندگان برابر است ، بازار در هر جهتی نزولی و یا صعودی می تواند شکسته شود. چه الگوی قبل از آن نزولی باشد و یا صعودی.

مستطیل های به رنگ بنفش نشان دهنده اسپایک و یا همان تغییر سریع قیمت در بازه زمانی کوتاه می باشند.

اگر دقت کنید قبل از شروع هر روندی یک اسپایک وجود دارد.

کانال را نیز با رنگ قرمز برایتان رسم کرده ایم. کانال نیز اغلب با پولبک آغاز می شود.

در شکل نیز قابل مشاهده است که روند رنج یک مرحله بین روند های صعودی و یا نزولی می باشد و بازار بعد از روند رنج تغییر جهت می دهد. پولبک ها اغلب به حدی طولانی می شوند توانایی پیش بینی بازار را از دست می دهند. تشخیص روند بعد از بازار رنج امر بسیار مشکلی است.

در شکل زیر نمودار را دقیق تر بررسی کرده ایم.

جفت ارز GBPUSD
جفت ارز GBPUSD

در این شکل خطوط زرد رنگ که شامل کانال و روند رنج می شود را نیز به شکل افزوده ایم. در داخل هر محدوده می توان کانال هایی را رسم کرد که قیمت بین آنها در حال پولبک و نوسان می باشد.

مثلا در داخل روند رنج 1 یک کانال صعودی کوچک داریم. و قبل از شروع این روند صعودی در داخل کانال یک اسپایک کوچک نیز داریم. تمامی کندل های موجود در نمودار یا در حالت روند قرار دارند (روند صعودی ، نزولی و رنج).

نحوه معامله در مارکت سایکل

در معاملات کافیست تشخیص دهید در کدام مارکت سایکل قرار دارید و بر اساس آن از تکنیک های مناسب آن استفاده کرده و سودآوری خود را افزایش دهید. هر قسمت از مارکت سایکل یک فرصت معاملاتی برای تریدر محسوب می شود.

نحوه معامله در روند رنج

روند رنج را با مستطیل های سبز و نیز مستظیل های زرد رنگ در شکل های بالا نشان دادیم. زمانی که تشخیص دهید در روند رنج بازار قرار دارید ، می دانید که بازار در حال بالا و پایین شدن است. پس می توانید در قیمت پایین (کف) خریده و در سقف بفروشید.

و بهتر است سهم و یا ارزی که خریده اید را زیاد نگه ندارید. زیرا ممکن است بازار خیلی زود به کف برگردد. در این حالت باید به سود های کم ولی با تعداد زیاد راضی باشید. یعنی اسکالپ تریدینگ!

در روند رنج می توانید چندیدن بار در کف بخرید و در سقف فروخته و سود کنید.

برای تفهیم بیشتر مارکت سایکل مثال زیر را نیز برایتان آورده ایم. چارت قیمتی سهم اطلس را می بینید. تمامی کندل ها در یک روند قرار گرفته و در داخل کانال می توان روند های دیگری را نیز رسم کرد.

چارت قیمتی سهم اطلس
چارت قیمتی سهم اطلس

نحوه معامله در کانال صعودی

زمانی که چارت در کانال صعودی قرار دارد ، دو حالت داریم:

یا قیمت در کانال صعودی قوی قرار دارد و یا این کانال صعودی خود در داخل یک روند رنج واقع شده است. پس نسبت به قبلی ضعیف تر خواهد بود. یک تریدر حرفه ای باید بتواند این دو را تشخیص دهد. چون هر دو معامله های متفاوتی دارند.

معامله در کانال صعودی قوی

زمانی که در کانال صعودی قوی قرار دارید ، باید بخرید. (مانند قرمز رنگ در جفت ارز پوند/دلار)نباید بگویید در پولبک می خرم. چون ممکن است در یک روند صعودی تا انتهای کانال پولبکی تشکیل نشود. در این حالت باید سوئینگ کنید. یعنی بخرید نگه دارید و در انتهای کانال زمانی که شیب آن کم می شود بفروشید. ولی در روند رنج باید به دنبال اسکلپ کردن بود.

اگر در روند صعودی قوی شکستی (شکست رو به بالا) دیده شود ، به آن اسپایک گفته می شود. و باید بخرید. در این حالت شاید احساس خطر کرده و بگویید از حد ضررم فاصله زیادی می گیرم. در این حالت باز باید خرید.

(در این مواقع استفاده از تریلینگ استاپ در متاتریدر را توصیه می کنیم.)

در کانال های باریک با پولبک های بسیار کم و یا بدون پولبک باید دنبال خرید بود ، زیرا روند صعودی قوی بوده و سود خوبی در آن وجود دارد.

اگر کانال صعودی ما پهن بوده و شیب آن در حال کاهش باشد ، ولی سوئینگ های بزرگی داشته باشیم ، باز هم باید دنبال سیگنال خرید بود.

ولی اگر سوئینگ ها به حدی بزرگ هستند که شبیه روند رنج می شود می توانید از هر دو طرف معامله کنید. یعنی در کف کانال صعودی خریده و در سقف کانال صعودی بفروشید. یعنی اسکلپ کنید.

نحوه معامله در کانال نزولی

در کانال نزولی نیز مانند کانال صعودی تصمیم دوگانه داریم.

اگر کانال نزولی قوی بوده و بدون پولبک در حال پایین آمدن است باید سفارش فروش داشته باشید. و سوئینگ کنید. ولی اگر کانال نزولی در دامنه رنج واقع شده است می توانید اسکلپ کرده و مانند روال قبلی در کف خریده و در سقف کانال بفروشید.

 زمانی که در کانال نزولی و یا صعودی شاهد اسپایک در خلاف جهت بودید بهتر است هر چه سریعتر از معامله خارج شوید. و یا بخشی را فروخته و حد ضرر خود را نزدیک تر بیاورید.

حال اگر دیدید بعد از اسکالپی روند بازار عوض نشد می توانید دوباره حجم معامله را افزایش دهید.

اگر مکانال نزولی باریک بوده و حالت عمودی داشته باشد ، و پولبک ها نیز کوچک باشند ، مانند روند نزولی قوی معامله کرده و به دنبال فروش و سوئینگ باشید.

ولی اگر کانال عریض باشد ، و سوئینگ های بزرگی در داخل کانال ایجاد شوند ، می توانید مانند روند رنج معامله کنید. و معاملات اسکالپینگ داشته باشید.

درس بعدی : فشار خرید و فروش در فارکس

سوالات متداول

مارکت سایکل چیست؟

مارکت سایکل همان چرخه بازار بوده و به چهار روند کلی صعودی ، نزولی و رنج تقسیم می شود.

انواع مارکت سایکل چیست؟

روند صعودی ، نزولی و رنج

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

7 دیدگاه برای “مارکت سایکل Market Cycle چیست؟- آموزش سایکل بازار ال بروکس

  1. بنیامین موسی زاده

    تشکر فروان بابت اطلاعات خوبتون، این چرخه بازار فارکس میتونه خیلی مهم باشه، که قبل از ترید بتونیم تحلیل کنیم که در چه سایکلی قرار داریم.

    • زینب اصغری

      با سلام و تشکر
      بله تشخیص اینکه در کدوم چرخه از بازار قرار داریم اهمیت زیادی داره

  2. رضا

    همه مطالب بسیار عالی وو اموزنده بود خیلی عالی فقط اگه روش تشخیص دز پرایس اکشن ۳ سایکل رو بگین ممنون میشیم

  3. رضا

    همه مطالب بسیار عالی وو اموزنده بود خیلی عالی فقط اگه روش تشخیص دز پرایس اکشن ۳ سایکل رو بگین ممنون میشیم

  4. مسعود ملک زاده

    درود بر شما واقعا مفید است منمتم انگلیسی را می‌خواندم ولی ترجمه شما برایم بهتر و سازنده تر است

    • زینب اصغری

      با سلام ، تشکر از شما

  5. Yousefi

    ممنون عالی بود

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.