نماد نفت در فارکس OIL ، BRN و WTI می باشد. یعنی در بروکر ها ارز هایی که در کنار نماد نفت قرار دارند نام oil بعد از نام آن قرار می گیرد. مثل جفت ارز USOIL. چون ایرانیان به تمامی نماد های نفتی در فارکس دسترسی ندارند در این مورد باید لیست نماد های متاتریدر بروکر خود را بررسی کرده و نماد های نفت را در لیست آن جستجو کنید. در ادامه آموزش معامله نفت در فارکس را قرار داده ایم.
علاوه بر این نماد ها چون برای انواع مختلفی از نفت را می توان در فارکس معامله کرد نماد هایی نظیر Cl (Crude Oil) ، HO ، HU ، NG ، Basket ، OPEC و … از نماد های نفتی مهم در جهان هستند.
نماد نفت فارکس
یکی از اصلیترین داراییهایی که در اقتصاد جهانی وجود دارد، نفت است که آن را با طلای سیاه نیز میشناسیم. این دارایی که در بازارهای مالی گوناگون مانند فارکس نیز استفاده میشود و یکی از گزینههای اصلی برای تجارت در این بازار است. به همین دلیل نماد نفت در فارکس به وجود آمده تا معاملهگران برای تجارت با این منبع انرژی بزرگ مشکلی نداشته باشند. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد این نماد در بازار فارکس هستید، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

نماد نفت خام آمریکا در بازار فارکس
تشخیص نماد نفت خام آمریکا در بازار فارکس کار چندان پیچیدهای نیست. در بروکرها یا کارگزاریهای مختلف میتوان این نماد را با همان نام لاتین در کنار سایر داراییهای طبیعی پیدا کرد. یعنی US Crude OIL در کنار سایر نمادها به شکل USOIL حضور دارد. البته ممکن است که با توجه به نوع بازار معاملاتی نامهایی مانند USO یا BNO (نفت برنت) را در بازار فارکس ببینیم.
نماد WTI یا CL در فارکس
توجه داشته باشید که نماد معاملات آتی نفت خام West Texas Intermediate با نام اختصاری WTI در برخی از بروکرهای بازار فارکس گنجانده شده است. همچنین این نماد با CL نیز در بازار دیده شده و جزو نمادهای معاملاتی پرطرفدار محسوب میشود. ناگفته نماند که نماد WTI یا CL توسط کمیسیون معاملات آتی کالا آمریکا مدیریت خواهد شد.

معامله نماد نفت در فارکس
تجارت نفت در بازار فارکس به خرید و فروش نفت و انواع داراییهایی مرتبط با آن برای کسب سود گفته میشود. از آنجایی که نفت یک منبع محدود است، قیمت آن به دلیل عرضه و تقاضا نوسانات زیادی پیدا میکند. به همین دلیل نیز نماد نفت در بازار فارکس برای معاملهگران گزینه جذابی محسوب میشود؛ زیرا با استفاده از نوسانگیری آنها را به سود قابل توجهی میرساند.
توجه داشته باشید که برای معامله با نماد نفت در فارکس راههای گوناگونی وجود دارد. معاملهگران میتوانند که با استفاده از خرید و فروش نفت با قیمت نقد، معاملات آتی (Futures) و معاملات آپشن با این نماد تجارت کنند که هر کدام مراحل خاص خودشان را دارند.

در متاتریدر پنجره Symbols را باز کنید و از دسته کامودیتی ها مانند شکل بالا نماد نفت در فارکس را انتخاب کنید.
قیمت نقدی نفت
قیمت نقدی نفت (Oil Spot Price) نشان دهنده هزینه خرید یا فروش فوری نفت یا با قیمتی مشخص است که تاریخ معینی ندارد. برای مثال در مقایسه با قراردادهای آتی، در قیمت نقدی ارزش لحظهای نفت در بازار نمایش داده میشود، اما در قراردادهای آتی قیمت در آینده معیار معاملات با نماد نفت در فارکس خواهد بود. همچنین باید بدانید که تجارت با قیمت نقدی نیازمند تحلیل نمودار نفت در فارکس به شکل حرفهای است تا بتوان معامله کم ریسکتری را تجربه کرد.

قراردادهای آتی نماد نفت
در قراردادهای آتی نماد نفت در فارکس معاملهگران بر سر خرید و فروش مقداری مشخصی نفت در تاریخی معین توافق میکنند. همچنین باید بدانید که قراردادهای آتی نشان دهنده عرضه و تقاضا برای نفت هستند. برخی از سرمایهگذاران و تاجران بزرگ نیز با کمک این قراردادها باعث کاهش و افزایش قیمت نفت در جهان میشوند. برای مثال شرکتهای بزرگ با قراردادهای آتی قیمت نفت را به ثبات رسانده تا از نوسانات نامطلوب جلوگیری کنند. ناگفته نماند که این قراردادها تنها راه خرید سهام نفت جهانی محسوب میشوند.
گزینههای Call و Put
گزینههای خرید و فروش یا Oil Options شبیه به قراردادهای آتی هستند، اما در صورت عدم تمایل به انجام معامله تعهدی نیز وجود ندارد. در این دسته از معاملات باز هم خرید و فروش با قیمت و تاریخ مشخص دیده میشوند. البته هر طرف معامله این اختیار را دارد که از معامله صرف نظر کند.
به طور کلی دو گزینه برای معاملات نماد نفت در فارکس وجود دارد که با نامهای کال (Call) و پوت (Put) شناخته میشوند. اگر فکر میکنید که قیمت نماد نفت در بازار افزایش پیدا میکند، باید یک گزینه یا اختیار کال بخرید. حال در صورتی که تصور مخالفی دارید، باید خرید گزینه پوت را در نظر داشته باشید. همچنین توانایی فروش گزینههای کال و پوت را برای حفظ موقعیتهای مخالف خواهید داشت.
عوامل محرک قیمت نفت در فارکس
قیمت نفت در بازار فارکس در درجه اول با عرضه و تقاضا تغییر میکند. زمانی که تقاضا برای نفت بیشتر از عرضه باشد، قیمت افزایش خواهد داشت، اما با کاهش تقاضا شاهد سقوط قیمت خواهیم بود. همچنین عوامل زیادی هستند که عرضه و تقاضای نماد نفت را در بازار فارکس تغییر میدهند. به همین دلیل اگر به دنبال عوامل محرک قیمت نفت هستید، باید این دلایل را زیر نظر داشته باشید.
تاثیر اوپک
کشورهای عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت یا اوپک (OPEC: Organisation Of Petroleum Exporting Countries) سهم بزرگی از عرضه جهانی نفت دارند. این گروه سطح تولید نفت را با توجه به تقاضای جهانی تعیین میکنند تا با افزایش یا کاهش تولید روی قیمت نفت تاثیر بگذارند. به همین دلیل اگر به دنبال معامله با نماد نفت در فارکس هستید، برای بررسی قیمتها باید فعالیت اوپک را زیر نظر بگیرید. برای مثال در سال 2020 با شروع پاندمی کرونا اوپک تصمیم گرفت که برای ثبات قیمت تولید را کاهش دهد، اما اختلاف نظر با روسیه که عضو اوپک نیست، باعث سقوط قیمتها شد.
عملکرد اقتصاد جهانی
در دورههای رشد اقتصادی، تقاضا برای نفت جهت تامین نیازهای صنایعی مانند انرژی، حمل و نقل، تولید و دارو افزایش پیدا میکند. در صورتی که با این تقاضا تولید افزایش پیدا نکند، شاهد افزایش قیمت نماد نفت در بازار فارکس خواهیم بود. با این حال اگر اقتصاد دنیا در حالت رکود قرار بگیرد، بدیهی است که تقاضا برای نفت کمتر شده و ادامه دادن به تولید سقوط قیمت را رقم میزند.
به همین دلیل معاملهگران بازار فارکس برای تجارت نفت دادههای اقتصادی منتشر شده را برای سلامت اقتصاد جهانی زیر نظر میگیرند. برای مثال آمار تولید ناخالص داخلی، اشتغال و دیگر پارامترهای اقتصادی مورد بررسی قرار میگیرند. البته که این عامل برای بررسی و تحلیل نماد نفت در فارکس کاربردی خواهد بود.

سوالات متداول
نماد نفت در فارکس چیست؟
BRN ، WTI