مالک بازار کیست؟ (درس 8 از سبک البروکس)

مالک بازار کیست؟

در درس هشتم از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس قرار داریم. در این درس نحوه پیدا کردن مالک بازار و تشخیص قدرت خریدار و فروشنده را بررسی می کنیم. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به صورت کاملا رایگان ، الهام گرفته از ال بروکس برای شما عزیزان ایجاد شده است.

مالک بازار کیست؟
مالک بازار کیست؟

مالک بازار کیست؟

بازار در هر تایم فریمی در یکی از روند های معاملاتی قرار دارد. بازار یا در روند صعودی ، نزولی و یا روند رنج قرار دارد. اگر در موقعیتی هستید که نمی دانید روند بازار صعودی است و یا نزولی پس حتما بازار در روند رنج قرار دارد. در روند صعودی مالک بازار خریدران ، در روند نزولی مالک بازار فروشندگان و در روند رنج با توجه به روند های کوچکتر در داخل روند مالک بازار قابل تشخیص خواهد بود.

سیکل بازار

چرخه معاملاتی بازار

بازار در یک چرخه مداوم قرار دارد و این چرخه همیشه ادامه دارد. جهت بازار می تواند صعودی ، نزولی و یا رنج باشد. روند بازار می تواند مانند اسپایک و یا شکست قوی باشد که به آن Trend Breakout می گوییم. روند قوی همیشه پایدار نبوده و بعد از پولبک و همپوشانی وارد کانال خواهد شد.

همیشه بعد از کانال یک روند رنج داریم که قیمت در یک بازه ای در کانال افقی رفت و برگشت می کند. بعد از مدتی این روند رنج در یک جهت شکسته شده Trend Breakout و روندی صعودی و یا نزولی دوباره آغاز خواهد شد.

معامله در جهت بازار

زمانی که جهت بازار مشخص است ، 80 درصد تلاش ها برای تغییر روند بازار با شکست مواجه می شود. و تغییر جهت ها تنها تبدیل به پولبک خواهد شد. پس باید در جهت بازار معامله کنید. در بازار نزولی اگر دیدید بازار در حال برگشت است ، این برگشت تبدیل به پرچم خواهد شد و شما نیز باید به دنبال فروش باشید نه خرید.

مالک بازار
مالک بازار

جهت بازار در روند رنج

زمانی که بازار در روند رنج قرار دارد، 80 درصد تلاش ها برای تبدیل روند رنج به یک بازار جهت دار به نتیجه نمی رسد. زمانی که بازار در تلاش است تا در یک جهت شکسته شود ، آنگاه ما باید در جهت مخالف آن ترید کنیم. یعنی زمانی که بازار از سقف قبلی بالاتر برود بهتر است بفروشیم. زیرا به احتمال بالایی قیمت به داخل روند رنج بر خواهد گشت.

فشار خرید و فروش

یکی از اصلی ترین روش های شناخت روند روند، عدم اطمینان از تشخیص صحیح روند صعودی و یا نزولی است. پس زمانی که واقعا نمی توانید روند بازار را تشخیص دهید ، بدانید که بازار در روند رنج قرار دارد.

معامله در روند های مشخص

زمانی که در بازار منتظر پولبک برای ورود به بازار هستید ولی پولبک شکل نمی گیرد ، در این حالت بازار روندمشخص صعودی و یا نزولی دارد. زمانی که جهت بازار مشخص بوده و روند مشخصی در بازار وجود دارد ، باید با حجم کم وارد بازار شوید.

(اگر در بورس فعالیت دارید ، در روند صعودی وارد بازار شوید. اگر در فارکس فعالیت می کنید ، چون فارکس دوطرفه است ، می توان در روند نزولی نیز وارد شده و سود کنید.)

معامله در روند های مشخص
معامله در روند های مشخص

در روند های مشخص منتظر پولبک برای ورد نمانید ، و بلافاصله وارد بازار شوید. زیرا ممکن است با انتظار برای وقوع پولبک بخشی از بازار را از دست بدهید.

اگر با استفاده از چند کندل قبلی نمی توانید تصمیم بگیرید ، به کندل های قبل تر برگشته و اسپایک ها را بررسی کنید.

صعودی بودن بازار

اگر جهت بازار صعودی است ، یعنی سرمایه های بیشتری صرف خرید می شود. طبیعتا خرید بیشتر باعث فشار خرید در بازار خواهد شد. فشار خرد باعث افزایش قیمت ها شده و باید به دنبال خرید بود. مالک بازار در این حالت خریداران می باشند.

نزولی بودن بازار

اگر جهت بازار نزولی است ، یعنی سرمایه بیشتری صرف فروش می شود و این عمل باعث ایجاد فشار فروش در بازار خواهد شد. فشار فروش باعث می شود فروشندگان کنترل بازار را در دست باشند. در جهت نزولی بازار باید به فکر فروش بود. در این حالت نیز مالک بازار فروشندگان هستند.

زمانی که جهت بازار را تشخیص دادید

اگر جهت بازار مشخص باشد باید در یک پولبک کوچک وارد بازار شد. و اگر از حد ضررتان دورتر می شوید ، ایرادی ندارد. و می توانید با حجم کمتری معامله کنید. به عنوان مثال اگر حد ضررتان 3 برابر بیشتر از حالت عادی است ، با یک سوم و یا یک چهارم از حجم نرمالتان معامله کنید.

یعنی با هر پوزیشنی که می خواهید و می توانید وارد شوید ؛ ولی روند را از دست ندهید.

قیمت ها در روند های جهت دار

در روند ها (چه روند صعودی و یا نزولی) معمولا قیمت ها در یک جهت حرکت می کنند. کاملا مشخص است در یک مکان وارد کانال می شویم. برای تازه کار ها کانال شاید در ابتدا زیاد مشخص و واضح نباشد.

روند می تواند به کوچکی یک شمع و یا به بزرگی یک چارت باشد. یعنی هر کندل خود به تنهایی یک روند محسوب می شود.

کندل
مالک بازار کیست؟ (درس 8 از سبک البروکس) 1

روند صعودی

در روند صعودی سقف ها و کف ها یکی پس از دیگری بالاتر از هم در یک کانال صعودی قرار گرفته اند. کف و سقف کانال هر کدام یک خط روند محسوب می شوند. تا زمانی که سقف ها و کف ها بالاتر از سقف و کف قبلی قرار بگیرند روند صعودی ادامه دارد.

در این حالت تریدر هایی که معاملات سوئینگ انجام می دهند ، حد ضرر خود را در زیر آخرین کف در کانال قرار می دهند. چون اگر قیمت از کف قبلی پایین تر بروند از کانال خارج شده و شاید زمان اتمام روند فرا رسیده است.

در این حالت یا روند صعودی به پایان رسیده روند برگشتی در راه است و یا روند صعودی نبوده و در حالت رنج قرار داشته است.

روند نزولی

در روند نزولی کف ها و سقف ها پاینتر از دره های قبلی در داخل یک کانال نزولی شکل می گیرند. خطوط کف و سقف کانال نیز خط روند هستند. تا زمانی که کف ها و سقف ها پایین تر از سقف ها و کف های قبلی خود قرار گیرند ، روند نزولی ادامه دارد.

در روند نزولی تریدر های سوئینگ در زمان فروش حد ضرر خود را بالای آخرین سقف کانال قرار می دهند. زمانی که بازار پایین تر برود ، حد ضرر خود را پایین تر آورده و بالای سقف های پایین تر قرار می دهند.

واژگان مهم در مالکیت بازار

در این قسمت واژگانی که اغلب تریدر ها استفاده می کنند ، و تعاریف آنها را به نقل از ال بروکس برایتان آورده ایم:

روند (Trend): به یک حرکت جهت دار چه صعودی ، چه نزولی روند گفته می شود. روند بخش بزرگی از صفحه را اشغال می کند و معمولا در هر صفحه بیش از دو روند نمی تواند وجود داشته باشد.

سوئینگ (Swing): سوئینگ نوع کوچکتری از یک روند است. در یک چارت حداقل باید دو سوئینگ وجود داشته باشد. سوئینگ ها در روندهای مختلف ، صعودی ، نزولی و یا رنج قرار می گیرند. اگر 2 و یا 3 حرکت بالا و پایین بر روی چارت ببینید ، می توان به آن سوئینگ گفت.

گام (Leg): برخی سوئینگ و گام را یکسان می دانند. ولی البروکس گام را کوچکتر از سوئینگ می داند. گام یک روند بسیار کوچک در داخل یک روند می باشد.

پولبک (Pullback): پولبک کوچکترین نوع از گام است. به عنوان مثال اگر بازار در روند صعودی قرار داشته باشد ، بعد از حدود 1 ، 5 تا 15 کندل پولبک می زند. پولبک به معنی توقف در روند است. و این توقف می تواند برای 1 ، 5 و یا شمع های بیشتری باشد. یعنی تا زمانی که یک روند ادامه دارد ، هر توقفی در روند به معنای پولبک می باشد. اگر به اندازه 2 کندل توقف داشته و نتوانیم جهت بازار را پیش بینی کنیم ، یعنی پولبک نداریم و به یک روند رنج وارد شده ایم.

روند رنج (Trading Range): روند رنج می تواند به کوچکی یک کندل بوده و یا کل صفحه را بگیرد. روند رنج همان پولبک بوده که مشخص نیست در کدام جهت شکسته شود. اگر بازار در جهت صعودی و یا نزولی قرار نداشته باشد ، یعنی در روند رنج قرار دارد.

در داخل هر روند رنج روند های کوچک دیگری وجود دارد. به عنوان مثال در یک چارت با تایم فریم 5 دقیقه یک روند نزولی می بینیم. حال اگر همان چارت را در تایم فریم 1 یا 2 دقیقه ای باز کنیم ، ممکن است یک روند صعودی قوی در داخل آن مشاهده کنیم. این روند های صعودی در تایم فریم های کوچکتر همان پولبک ها در تایم فریم های بزرگتر مانند 5 دقیقه ای هستند.

در معاملات زمانی پیش می آید که به نمودار نگاه می کنید و می بینید که نشانه های خوبی برای خرید وجود دارد. بعد منصرف شده و احساس می کنید نشانه های خوبی برای فروش نیز وجود دارد. در چنین مواقعی شما در یک روند رنج قرار دارید. پس باید روش خود را با معامله روند رنج تطبیق دهید.

معامله در روند صعودی و یا نزولی

زمانی که بازار در جهت مشخصی حرکت می کند ، یعنی روند دار است معاملات همسو با جهت بازار را انجام دهید. یعنی همه یا بخشی از پوزیشن خود را سوئینگ کنید. یعنی مدت زمان بیشتری را در بازار باقی بمانید و سودتان را افزایش دهید.

معامله در روند رنج

زمانی که بازار در روند رنج قرار دارد باید در جهت مخالف روند معامله کنید. یعنی در روند رنج اگر بازار صعودی است بای منتظر برگشت روند باشید. یعنی در کف خریده و در سقف بفروشید. زمانی که قیمت به کف رسیده و برگشت به بالا است ، آن را بخرید.

زمانی که در روند رنج اسپایک را مشاهده می کنید ، شاید احساس کنید بازار پایین تر خواهد رفت. در حالی که در 80 درصد مواقع اینطور نیست و برخواهد گشت. چون در روند بازار مدام در حال ا=بالا و پایین شدن است ، بهترین نوع معامله در روند رنج اسکلپینگ می باشد.

استفاده از حد ضرر در معامله

برای معاملات خود حتما از حد ضرر استفاده کنید. بسیاری از افراد این کار را ذهنی انجام می دهند که صحیح نیست. بازار فارکس بسیار پر ریسک می باشد و بهتر است حتما به صورت دستی در سفارشات خود حد ضرر قرار دهید.

به عنوان در شکل زیر دو روند رنج و یک روند صعودی را می بینید.

دو روند رنج و یک روند صعود
دو روند رنج و یک روند صعود

انواع کندل ها در بازار

دو نوع کندل در معاملات وجود دارد:

  • کندل روندی : بدنه کندل بزرگ و سایه های آن کوچک می باشند.
  • کندل رنج : بدنه کندل کوچک و سایه های آن بزرگ هستند.

اگر نتوانستید نوع کندل را تشخیص دهید ، به محل قرار گیری کندل دقت کنید. یعنی اگر کندل با بدنه کوچک در روند قوی قرار گرفته باشد ، کندل روندی خواهد بود.

اگر شمع بدنه بزرگی داشته و در روند رنج قرار دارد و در این مکان سایر کندل ها سایه های بزرگی داشته و همپوشانی دارند ، در این حالت کندل رنج داریم.

هر سایه ای که در بالا و یا پایین کندل ها قرار گرفته یک تلاش ناکام برای شکست روند بوده راست. سایه بالایی یعنی در یک لحظه قیمت بسته شدن در بالای شمع بوده و بعد فروشندگان در قیمت های پایین تر حاضر به فروش شده اند. . آن شمع احتمالا یک کندل روندی قوی بوده است. و تلاش برای شکست بی نتیجه بوده و بازار تا قیمت بسته شدن بازار کاهش پیدا کرده است.

در شکل زیر کندل های داخل مستطیل آبی رنگ کندل روندی و کندل های داخل مستطیل زرد رنگ نیز کندل های رنج می باشند.

کندل های روندی و رنج
کندل های روندی و رنج

در برخی چارت ها شاهد گپ قیمتی هستیم. در نمودار ها گپ را همانند کندل روندی در نظر بگیرید. گپ ها و کندل های روندی در تحلیل ها کاملا به جای هم قابل استفاده هستند.

سوالات متداول

مالک بازار کیست؟

 در روند صعودی خریداران و در روند نزولی فروشندگان مالک بازار هستند.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

5 دیدگاه برای “مالک بازار کیست؟ (درس 8 از سبک البروکس)

  1. حجت داروغه

    سویینگ مگر به معنای چرخش نیست؟

  2. پرایس اکشن rtm

    عالی و کامل. سایت خیلی خوبی دارین

    • زینب اصغری

      تشکر از شما

  3. Yousefi

    عالی و ممنون

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.