آموزش افزایش حجم معامله در متاتریدر و فارکس

افزایش حجم معاملات

در این مقاله در مورد افزایش حجم معامله در متاتریدر و فارکس صحبت می کنیم. زمانی به حجم پوزیشن خود اضافه می کنیم که مطمئن هستیم بازار به زودی در جهت مورد نظر ما پیش خواهد رفت. قبل از بررسی موقعیت ها و اینکه چه زمانی حجم معامله خود را افزایش دهیم ابتدا نحوه افزایش حجم معامله در متاتریدر را بیان کرده و بعد به ادامه موضوع و اصل مقاله می پردازیم

این مقاله درس 32 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک البروکس به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان برای شما عزیزان ایجاد شده است. تا انتهای مقاله همراه باشید.

آموزش افزایش حجم معامله در متاتریدر

افزایش حجم معامله در متاتریدر بسیار ساده و راحت می باشد. برای مثال فرض کنید در انتهای یک روند صعودی قرار داریم و شما الگوی سر و شانه و تشخیص تغییر روند سفارش SELL در قسمت مشخص شده باز کرده اید. در این قسمت با درصدی از سرمایه خود وارد شده اید و یک سفارش باز دارید. حال منتظر تایید روند می مانیم.

افزایش حجم معامله در متاتریدر (1)
افزایش حجم معامله در متاتریدر (1)

در ادامه می بینید بازار در حال پایین آمدن است. پس می خواهیم به حجم معامله خود اضافه کنیم. در این حالت دوباره سفارش فروش دیگری در متاتریدر باز می کنیم. یعنی برای افزایش حجم معامله در متاتریدر باید سفارش های دیگری مانند سفارش قبلی در متاتریدر باز کنیم.

شکل زیر ادامه کندل ها را نشان می دهد و ما در این قسمت دوباره سفارش فروش باز کرده و دو سفارش داریم. یعنی در سفارش دوم به حجم معامله خود اضافه کرده ایم. پس افزایش حجم معامله در متاتریدر و یا همان افزایش حجم پوزیشن همان اضاف کردن سفارش ها و خرید پله ای می باشد که سرمایه خود را به صورت پله ای وارد بازار می کنیم.

افزایش حجم معامله در متاتریدر (2)
افزایش حجم معامله در متاتریدر (2)

افزایش حجم پوزیشن در روند های مختلف

در دو حالت به حجم پوزیشن اضافه می کنیم. در کل در دو حالت می توانیم به حجم معاملات خود افزوده و با میزان سرمایه بیشتری معامله کنیم. در ادامه هر دو مدل را دقیقا بررسی می کنیم.

  • زمانی که بازار در خلاف جهت مورد نظر ما حرکت کند.
  • زمانی که بازار در جهت مورد نظر ما حرکت می کند.

افزایش حجم معامله در خلاف جهت بازار

ابتدا مورد اول را توضیح می دهیم. برای مثال فرض کنید در یک روند صعودی هستیم و بازار پولبک زده و به صورت سیگنال خرید ظاهر می شود. ما در سیگنال خرید با قرار دادن حد ضرر وارد بازار می شویم. اما مطمئن نیستیم اصلاح بازار به اتمام رسیده و یا همچنان ادامه دارد.

بازار به اصلاح خود ادامه می دهد و سیگنال خرید دیگری (کندل سیگنال خرید) در کف پایین تر ایجاد می کند. ما نیز چون فکر می کنیم بازار صعودی خواهد شد در معامله می مانیم و به حجم پوزیشن خود اضافه می کنیم. چون می دانیم این روند نزولی موقتی بوده و بازار به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.

یعنی زمانی که بازار بر خلاف ما حرکت کند ، به پوزیشن خود اضافه می کنیم.یعنی در پولبک حجم معاملاتی خود را اضافه می کنیم. پولبک یعنی یک روند نزولی موقتی که در دل یک روند صعودی ایجاد شده است.

افزایش حجم معامله در جهت روند بازار

حال دیگر برای افزایش حجم معاملات زمانی است که روند بازار در جهت مورد نظر ما حرکت می کند. برای مثال در یک روند نزولی قوی قرار داریم و بخشی از سود را گرفته ایم. حجم باقیمانده را سوئینگ کرده و در این حال بازار پولبک کرده و ستاپ فروش L2 شکل می گیرد.

در این حالت می توانید حجم پوزیشن خود را افزایش دهید. یعنی شما بخشی از سود را گرفته و مابقی را سوئینگ می کنید. از طرف دیگر سیگنال جدید صورت گرفته و می تواینم دوباره اسکالپ کنیم.

زمانی که روند نزولی ادامه پیدا می کند ، اسکالپ کرده و معامله را ببندید. و بخش دیگر را سوئینگ می کنید. یعنی زمانی که در بازار نزولی قرار داریم و مجدد یک سیگنال فروش مشاهده کنیم ، در این حالت با اینکه معاملا سوئینگ را نگه داشته ایم ، مجددا اسکلپ می کنیم.

نحوه افزایش حجم معامله در فارکس

هنگام معامله با این روش باید مقدار ثابتی از سرمایه تان را در معرض ریسک قرار دهید. در این حالت باید با حجم کم معامله کرده و از حد ضرر بزرگ استفاده کنید. افراد مبتدی نباید حجم معاملات خود را افزایش دهند.

فقط تریدر های حرفه ای و تریدر هایی که سودآوری بالایی دارند می توانند از افزایش حجم معاملات استفاده کنند.

تریدری در کل کار دشواری است و با افزایش حجم معامله بر دشواری آن افزوده می شود. اکثر تریدر ها باید تا حد امکان معامله را ساده نگه دارند تا بهتر بتوانند آن را مدیریت کنند.

افزایش حجم معامله در صورت ادامه دار بودن پولبک

هنگام ادامه دار بودن پولبک روش های مختلفی برای افزایش حجم معامله وجود دارد.

در روش اول قبل از ورود نقطه استاپ لاس (حد ضرر) را مشخص می کنیم. برای مثال در یک سهم حد ضرر را برای معامله سوئینگ 40 سنت و برای معامله اکالپ 10 سنت مشخص می کنیم.

در این شرایط باید یک چهارم حجم عادی را معامله کنید. اگر حجم معامله را افزایش نداده اید و حد ضررتان دو برابر حالت عادی است ، در این حالت  یک دوم حالت عادی را معامله کنید. زیرا در این حالت حتی اگر حد ضرر زده شود میزان ضرر برابر با حالت عادی است.

هنگام افزایش حجم معاملات باید با حجم کمتری وارد شوید. مثلا یک چهارم. برای مثال زمانی که 400 سهم از یک سهام را معامله می کنید ، برای ورود و افزایش پوزیشن باید با 100 سهم وارد شوید.

در این معامله حد ضرر نیز دو برابر حالت عادی است. زمانی که بازار در جهت مخالف شما پیش برود ، 100 سهم دیگر را معامله کرده و 200 سهم را در نقطه حد ضرر خارج کنید.

اگر تحلیل شما درست بوده و بازار نزولی و بالای حد ضرر قرار دارد ، آنگاه می توان 50 درصد پایین تر از سقفی که پولبک خورده یک دوم دیگر از سهم را خرید. در این حالت فرض می کنیم تحلیل ما درست خواهد بود.

در روش دوم منتظر می مانیم تا سیگنال دوم شکل گیرد. اگر پولبک پایین تر بیاید ممکن است سیگنال دوم شکل بگیرد. و در سیگنام دوم به حجم معاملات خود افزوده و مقدار بیشتری بخرید. یعنی در سیگنال دوم 100 سهم دیگر بخرید.

در تمامی حالت ها اگر حد ضرر زده شود ، از تمامی معاملات خارج می شویم. در کل هر زمان فهمیدید ، تحلیل اولیه شما درست نمی باشد ، منتظر حد ضرر نمانده و از معامله خارج شوید.

برای مثال در شکل زیر بازار در جهت خرید قرار دارد. در ابتدای شروع روند یک گپ نزولی ایجاد شده است. و بعد دو کندل با بدنه بلند و سایه کوتاه و نیز یک کندل بدون سایه بالایی ایجاد شده است که می تواند سیگنال بار و کی بار خرید باشد.

بخوانید : گپ در فارکس

افزایش حجم معامله در صورت ادامه دار بودن پولبک
افزایش حجم معامله در صورت ادامه دار بودن پولبک

بعد از ورود بازار نزولی شده است. ولی کندل های نزولی بسیار ضعیف بوده و پرچم ایجاد شده است. و نشان از در جهت خرید بودن روند دارد. در چند کندل بعدی نیز کندل های اسپایک صعودی داریم. یعنی تریدر ها به این نتیجه رسیده اند روند بازار صعودی بوده و می خرند.

اگر به شکل بالا دقت کنید کف ها و سقف های بالاتر در حال شکل گرفتن هستند. در نقطه  حشخص شده وارد بازار شده و قصد سوئینگ در این روند صعودی داریم. حد ضرر هم در زیر کندل سیگنال قرار می دهیم.

زمانی که بازار بالاتر می رود معامله گران نیز حد ضرر را بالاتر می آورند. و در کف آخرین کندل اسپایک صعودی قرار می دهند. معامله گران سوئینگ باید به فاصله حد ضررشان توجه کنند. و حجم معامله خود را نیر بر اساس حد ضررشان انتخاب کنند.

معامله گران سوئینگ در پولبک ها می خرند و اگر بازار باز هم پایین تر بیاید ، آنها بیشتر می خرند. خرید در قسمتی که با دایره زرد رنگ مشخص کرده ایم ، باید با یک چهارم حجم انجام شود. یعنی حجم معاملات را یک چهارم حجم عادی اضافه کنید.

اگر از مقدار مشخص شده در شکل بالا پایین تر هم بیاید دو باره یک چهارم دیگر می خرند. اگر بازار از نقطه مشخص شده بالاتر برود ، مشکلی پیش نخواهد آمد و شما هم سهم قبلی را دارید و هم یک چهارم به حجم معاملات خود اضافه کرده اید.

در شکل زیر ادامه نمودار را برایتان رسم کرده ایم.

افزایش حجم معاملات ادامه مثال
افزایش حجم معاملات ادامه مثال

در ادامه نمودار می بینید پولبک ادامه پیدا کرده است. از طرف دیگر الگوی برگشت روند ماژور را در پولبک نمودار می بینید. پس بازار همچنان در روند خرید قرار دارد. و هنوز در جهت فروش قرار نگرفته است.

پس قسمت مشخص شده نقطه مناسبی برای افزایش حجم معاملات و خرید است. چون این نقطه حساس است و امکان دارد بازار به جای صعود روند نزولی به خود بگیرد ، پس در این نفقطه با حجم کمتری مثلا یک چهارم و یا یک سوم بخرید.

در شکل زیر نمودار کامل را برایتان رسم کرده ایم.

افزایش حجم معاملات ادامه مثال
افزایش حجم معاملات ادامه مثال

در قسمت دوم نیز با ادامه دار بودن پولبک دوباره می خریم و از همان نقطه به بعد نمودار به روند صعودی خود ادامه می دهد.

با وجود کندل های نزولی بزرگ باز هم فشار فروش در بازار کمتر می باشد. پس احتمالا در این بازه کوتاه در روند رنج قرار داریم. بضی تریدر ها در اولین پولبک (دایره زرد رنگ در شکل اول) نمی خرند و منتظر سیگنال دوم می مانند. در شکل بالا مشاهده الگوی برگشت روند ماژور در داخل پولبک همان سیگنال دوم می باشد.

افزایش حجم پوزیشن در یک روند صعودی قوی

زمانی که تریدر ها یک روند صعودی و یا نزولی قوی می بینند ، آنگاه به فکر افزایش حجم پوزیشن معامله هستند. برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی قوی می بینیم. در این نوع روند ها بهتر است زود تر خریده تا هم بتوانیم اسکلب کرده و هم سوئینگ کنیم.

در اسکالپ زمانی که به حد سود اسکلپ می رسیم ، معامله اسکلپ را می بندیم. و معامله سوئینگ را نگه داشته و به حد ضرر خود پایبند می مانیم. در طول این روند قوی می توان چندین بار ستاپ های خرید را دید و در یک روند جندین بار خرید و فروش کرده و اسکالپ کرد.

روندی مانند شکل زیر شاید فقط ماهی یک بار شکل بگیرد.

افزایش حجم پوزیشن در یک روند صعودی قوی
افزایش حجم پوزیشن در یک روند صعودی قوی

در ابتدای روند چند کندل اسپایک صعودی می بینید. در روند های قوی پولبک های کوچکی شکل می گیرند.

در انتهای روند نیز بازار به روند رنج تبدیل شده است. بعد از مشاهده کندل های دوجی وارد معامله شده و حد ضرر را نیز در قسمت مشخص شده قرار می دهیم. می توانستیم حد ضرر را در پایین گندل دوچی نیز قرار دهیم. ولی چون در این حالت فاصله حد ضرر از نقطه ورود پایین خواهد شد ، حد ضرر را کمی پایین تر قرار می دهیم.

حتی می توانیم حد ضرر را در پایین کندل اسپایک نیز قرار دهیم. زمانی که قیمت بالا رفته و کندل اسپایک بزرگتری ایجاد می شود ، می توان حد ضرر را بالاتر آورده و در زیر کندل اسپایک که در مثال بالا می شود همان نقطه ورود قرار داد.

بازار بعد از سه تا 4 گام صعودی دیگر تبدیل به کانال عریض و یا تریدینگ رنج خواهد شد.

در این حالت در پولبک ها می توانیم یک سوم و یا نیمی از حجم عادی را اسکالپ کنیم و در پولبک های بعدی دوباره این عمل را تکرار کنیم. زمانی که بازار در حال تبدیل شدن به روند رنج شد ، دیگر اسکلپ تریدینگ نمی کنیم.

برخی معامله گران حرفه ای نیز در همان نقطه ورود سوئینگ که مشخص کرده ایم ، حجم زیادی را می خرند و تا زمانی که یک ستاپ فروش پیدا نکرده اند ، کل معامله را نگه می دارند. چون روند بازار قوی می باشد ، می توانند در هر کدام از این سیگنال ها نیز بخرند.

همین روش هنگام مشاده پولبک در روند نزولی نیز صادق است. در این روند نیز حد ضرر را بر اساس معامله سوئینگ مشخص می کنیم.

افزایش حجم معامله در روند نزولی

برای مثال یک روند نزولی داریم و در دل این روند نزولی بازار بالا رفته و پولبک می زند. این نقطه موقعیت مناسبی برای ورود و سفارش فروش می باشد. هنگام افزایش حجم معامله ریسک معاملات بالا خواهد رفت.

پس در اولین معامله می توانید یک چهارم حجم عادی معامله کنید. و اگر معامله مطابق با پیش بینی شما حرکت کند ، آن را مانند سایر معاملات مدیریت کنید.

اما اگر معامله بر خلاف پیش بینی شما حرکت کند ، و شما همچنان اعتقاد دارید بازار بعد از اصلاح به روند نزولی خود ادامه خواهد داد ، می تواند در ادامه پولبک حجم معامله را افزایش دهید.

حد ضرر که بر اساس سوئینگ مشخص کرده اید نیز در بالای سقف آخرین کندل سیگنال قرار خواهد گرفت.

اگر بازار به اندازه 50 درصد پولبک بزند ، (یعنی به اندازه 50 درصد از ارتفاع این گام) می توانید یک چهارم از حجم را بفروشید.

در این حالت نیز مانند روند صعودی می توانید منتظر بمانید تا سیگنال دوم شکل بگیرد. و یک چهارم بعد را در سیگنال دوم بفروشید. در سیگنال دوم شاید قیمت بالاتر ، برابر و پایین تر نیز باشد.

در تمامی موارد زمانی که حد ضرر زده می شود ، تمامی معاملات بسته خواهند شد. حتی اگر دیدیم تمامی ما اشتباه است ، و بازار نزولی نبوده و در حال تبدیل شدن به روند رنج و یا صعودی است ، باید تمامی معاملات را ببندیم.

در غیر این صورت باید تمامی معاملات را که نصف حجم عادی دارد ، نگه دارید. تا به حد سود مورد نظرتان برسید.

برای مثال در شکل زیر یک روند نزولی می بینید. قبل از نقطه ورود چندل کندل نزولی قوی می بینید و می گویید احتمالا روند بازار نزولی خواهد شد. پس در نقطه مشخص شده سفارش فروش باز می کنیم. اگر خطوط کف ها را نیز وصل کنید خواهید دید خط پارابولیک ایجاد شده است و احتمال نزولی شدن روند را کمتر می کند. از طرفی عکس گوه را نیز در این نمودار می بینید.

افزایش حجم معامله در روند نزولی
افزایش حجم معامله در روند نزولی

پس احتمال موفقیت این معامله 40-50 درصد می باشد. در این مثال حد ضرر را نیز در بالای آخرین سقف قرار می دهیم. چون احتمال موفقیت این معامله زیا نیست حد سود را نیز باید دو برابر حد ریسک قرار دهیم که مقدار زیادی خواهد شد و در نمودار جای نمی گیرد. حد سود را می توان بر اساس Actual risk نیز مشخص کرد.

حال فرض کنید در نقطه مشخص شده فروختید. اگر بازار پولبک زده و 50 درصد بالا بیاید ، مجددا خواهید فروخت. و حد ضرر نیز همچنان در بالای آخرین سقف مانند شکل قرار دارد.

در شکل زیر ادامه نمودار بالا را می بینید.

افزایش حجم معاملات در روند نزولی ادامه مثال
افزایش حجم معاملات در روند نزولی ادامه مثال

بر خلاف انتظار چند کندل صعودی قوی می بینید که نشان از اتمام روند نزولی دارد. و کندل های برگشتی می باشند. این کندل ها نشان از فشار خرید در بازار دارند. پس در قسمت مشخص شد فروختید چون فکر می کردید بازار نزولی خواهد شد.

با مشاهده این کندل ها می بینید پیش بینی و نظریه شما اشتباه بوده و بازار نزولی نخواهد شد. در این حالت نباید منتظر زده شدن حد ضررتان بمانید . بلکه باید بلافاصله با قبول کردن این که اشتباه کردید و پذیرش ضررتان از معامله خارج شوید. در شکل زیر نمودار را به صورت کامل می بینید.

افزایش حجم معاملات در روند نزولی ادامه مثال
افزایش حجم معاملات در روند نزولی ادامه مثال

همانطور که می بینید بازار از روند نزولی خارج شده و وارد روند رنج و خنثی شده است.

آموزش افزایش حجم معامله

برای افزایش حجم معامله باید مطابق با برنامه جلو بروید.

برای مثال چند بار قرار است افزایش حجم معامله داشته باشید؟

اضافه کردن در چه فاصله و با چه حجمی صورت می گیرد؟

برای مثال وارد یک کمعامله شده ایم و بازار بلافاصله در جهت مورد نظر ما حرکت می کند. در ین حالت معامله را مانند سایر معاملات مدیریت می کنیم. و اگگر در چند دقیقه ابتدایی بازار به حد سود برسد ، با کسب سود مورد نظر از معامله خارج شوید.

افزایش حجم معامله در برگشت روند

افزایش حجم معامله در تغییر روند نیز امکان پذیر است. یعنی یک بار در زمان کف سازی خریده و بار دوم نیز در قیمت های پایین تر بخرند. و یا می توانند در جهت روند بازار حجم معامله را افزایش دهند. در شکل زیر افزایش حجم معاملات در برگشت روند صعودی به نزولی را آموزش می دهیم.

برای مثال در شکل زیر یک نمودار صعودی می بینید که خط روند صعودی به سمت پایین شکسته شده است و کندل های نزولی و الگوی برگشت روند ماژور نشان از برگشت روند و نزولی شدن بازار دارد. پس در نقطه مشخص شده در شکل زیر وارد بازار شده و می فروشیم.

افزایش حجم معاملات در برگشت روند
افزایش حجم معاملات در برگشت روند

در شکل زیر ادامه نمودار را رسم کرده ایم. بازار بالاتر رفته و سقف جدید و بالاتری ایجاد کرده است. این یک میکرو کانال صعودی در دل یک روند صعودی است. پس احتمال صعودی شدن روند وجود دارد. از طرف دیر یک کندل سیگنال نزولی قوی بدون سایه بالایی می بینید که الگوی برگشت روند ماژور را تایید می کند.

افزایش حجم معاملات در برگشت روند ادامه مثال
افزایش حجم معاملات در برگشت روند ادامه مثال

کمتر کسی پیدا می شود در قسمت مشخص شده (دایره نارنجی رنگ) شکل بالا اقدام به فروش کند. زیرا جهت بازار به سمت صعودی است. ادامه نمودار را در شکل زیر می بینید. دوباره بازار به حالت صعودی درآمده و یک کندل نزولی قوی در بالای نمودار می بینید. که سقف بالاتری ایجاد کرده است.

افزایش حجم معاملات در برگشت روند ادامه مثال
افزایش حجم معاملات در برگشت روند ادامه مثال

افرادی که اینجا می خرند ، حد ضرر را در بالای کندل سیگنال قرار می دهند.اگر در اینجا بخرید باید با یک چهارم و یا یک پنجم حجم همیشگی وارد شوید. و در قیمت های پایین تر حجم معامله را افزایش دهید. در شکل زیر نمودار کامل را برایتان آورده ایم.

افزایش حجم معاملات در برگشت روند ادامه مثال
افزایش حجم معاملات در برگشت روند ادامه مثال

افزایش حجم معامله در روند نرولی قوی

زمانی که در روند قوی بوده و حجم پوزیشن را افزایش می دهیم ، آنگاه اگر یک اسپایک قوی ایجاد شود ، تریدر ها در جهت روند معامله می کنند. و اکثر تریدر ها در قیمت های پایان کندل ها وارد بازار می شوند.

فرض کنید در روند نزولی مانند شکل زیر قرار داریم.  تریدر ها می توانند در هر اسپایک نزولی وارد بازار شده و با کسب سود خارج شده و دولاره وارد شوند. مانند شکل زیر تریدر ها در هر اسپایک با حجم کم اقدام به معامله و ترید می کنند. و در قیمت های پایین تر حجم معامله را افزایش می دهند.

افزایش حجم معامله در روند نرولی قوی
افزایش حجم معامله در روند نرولی قوی

برای افزایش حجم معاملات در روند نزولی ، مانند روند صعودی از چند روش می توانیم استفاده کنیم.

در روش اول می توانیم در بالای کندل قبلی بفروشید.

در روش دوم در چند تیک بالاتر بدون توجه به کندل قبلی می فروشیم.

در روش سوم نیز در پولبک و اصلاح 50 درصدی خواهیم فروخت.

در تمامی معاملات خود هیچگاه حد ریسک را بیشتر از حالت عادی قرار ندهید. پس اگر نمی توانید با اندازه مناسبی معامله کنید حجم معامله را افزایش ندهید.

گاهی شرایطی پیش می آید که شما سفارش فروش باز کرده می فروشید و بعدا متوجه می شوید موقعیت مناسبی برای فروش نبوده است. در این حالت باید در نقطه ورود خارج شوند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

3 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا طاهرزاده
4 ماه قبل

سلام و روز به خیر
در قسمت “افزایش حجم پوزیشن در یک روند صعودی قوی” نوشته اید “در این حالت در پولبک ها می توانیم 3 سوم و یا نیمی از حجم عادی را اسکالپ کنیم”. 3سوم یعنی چی؟
سپاسگزارم

Yousefi
11 ماه قبل

کارا و مفید -تشکر

3
0
نظر شما مهم است - با ارسال نظرتان به دیگر کاربران کمک کنید.x