حد سود و ضرر در فارکس Stop Loss+نحوه گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر

حد سود و ضرر در فارکس

اوردر حد سود و ضرر در فارکس Forex زمانی استفاده می شود که در یک معامله باز بخواهیم یک قیمت مشخص کنیم و اگر معامله به آن قیمت برسد ، معامله بسته شود. یکی از اصول مدیریت سرمایه مشخص کردن حد سود و ضرر در فارکس می باشد .

در این مقاله نحوه گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر (حد ضرر در فارکس) را بیان کرده و آن را به سبک البروکس نیز آموزش می دهیم. این مقاله درس 29 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده است.

حد سود و ضرر در فارکس چیست؟

محدوده یا نقطه قیمتی که معامله گر برای معامله خود تعیین می کند تا در صورت رسیدن قیمت ارز و یا سهم به آن نقطه معامله بسته شود ، حد سود و ضرر نامیده می شود.

حد سود و ضرر به صورت جداگانه در متاتریدر قرار داده می شوند و ما نیز هر دو را به صورت جداگانه تعریف می کنیم.

حد ضرر یعنی جلوگیری از ضرر بیشتر.

زمانی که وارد معامله ای می شویم احتمال دارد پیش بینی ما اشتباه بوده و بازار بر خلاف روند ما حرکت کند. در این حالت مشخص می کنیم اگر قیمت به عدد مشخص برسد ارزی که خریده ایم در آن قیمت فروخته شده و ما از معامله خارج شویم. به این نقطه ای که معامله گر مشخص می کند ، حد ضرر گفته می شود.

حد سود یعنی حفظ سود کسب شده.

زمانی که وارد معامله ای می شویم و در معامله سود می کنیم ، معامله گر نقطه ای را مشخص می کند تا اگر قیمت به آن نقطه رسید ، با سود از معامله خارج شود. این نقطه همان حد سود و یا tp می باشد.

برای موفقیت در بازار فارکس و یا هر بازار مالی دیگری باید حد سود و ضرر خود را در ابتدای هر معامله ای مشخص سازید.

نحوه گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر

برای گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر طبق تصویر ابتدا متاتریدر را باز کرده و حسابی را که می خواهید روی آن معامله باز کنید، انتخاب کنید. سپس یک سفارش جدید باز کنید.

بیشتر بخوانید : اوردر گذاری در فارکس

باز کردن سفارش جدید
باز کردن سفارش جدید

در قسمت نماد ارز ها جفت ارزی را که می خواهید روی آن معامله انجام دهید ، انتخاب کنید . برای مثال من جفت ارز یورو و دلار آمریکا را انتخاب کردم.

نحوه گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر
نحوه گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر

در این مثال مقدار فروش در قیمت بازار ۱.۱۸۴۹ بوده و ما نقطه توقف ضرر را بر اساس آن انتخاب خواهیم کرد. فرض کنید توقف ضرر را روی ۱.۱۸۴۴ قرار دهیم. در این صورت تفاوت پیپ بین این دو ۵ خواهد بود (5=4-9) . یعنی ما حد ضرر خود را ۵ پیپ قرار داده ایم.

بیشتر بخوانید : محاسبه پیپ در فارکس

یعنی اگر معامله ما روند نزولی داشته باشد و ما در حال ضرر باشیم، حداکثر ضرر ما از پوزیشنی که باز کرده ایم ۵ پیپ خواهد بود و وقتی ضرر به ۵ پیپ رسید معامله بسته خواهد شد .

تعیین حد سود Take Profit در فارکس

زمانی که وارد معامله می شوید باید نقاط ورود و خروج خود را مشخص سازید. در حالت نرمال همیشه حد سود بیشتر از حد ضرر در نظر گرفته می شود. تحلیل گران اغلب برای تعیین حد سود در فارکس از نسبت ریسک به ریوارد استفاده می کنند.

حد سود Take Profit را نیز می توانید یکی از مقاومت های سهم با رسم خطوط حمایتی در نظر بگیرید. و همیشه قرار نیست حد سود شما دو برابر حد ضررتان باشد. به مثال زیر توجه کنید:

حد سود در فارکس
تعیین حد سود در فارکس

همانطور که در شکل بالا می بنید قیمت فعلی بر روی 1.30216 قرار دارد. بنابر تحلیل هایی که انجام داده ایم ، پیش بینی می کنیم که قیمت به نقطه مقاومتی خود (1.30759) خواهد رسید. پس ما حد سود را کمی پایین تر مثلا روی 1.30680 قرار می دهیم. اگر تحلیل های ما صحیح بوده و قیمت به این نقطه برسد. پوزیشن ما بسته خواهد شد. در این صورت ما 47 پیپ سود کرده ایم.

نحوه گذاشتن حد ضرر در فارکس از دید ال بروکس (SL در فارکس)

هنگام قرار دادن حد ضرر باید فرمول تریدر را نیز لحاظ کنید. یعنی باید بازدهی حداقل برابر با ریسک باشد. یعنی اگر ریسک را 3 برابر حالت نرمال در نظر گرفته باشید ، بازدهی باید 3 تا 6 برابر حالت نرمال در نظر گرفته شود. در این حالت باید با یک سوم حجم نرمال خود وارد معامله شوید تا پول زیادی در معرض ریسک قرار نگیرد.

آموزش حد سود و ضرر در فارکس

البروکس نحوه گذاشتن حد ضرر را با دید وسیع تری بررسی کرده و نحوه گذاشتن استاپ لاس ها را در روند های مختلف بازار به صورت جداگانه با مثال های گوناگونی بیان کرده است. یکی از ویژگی های جالب دوره پرایس اکشن ال بروکس این است که او برای تمامی درس های خود مثال های واقعی آورده و تکنیک ها را بر روی چارت ها نیز به دقت نشان می دهد.

نحوه گذاشتن حد ضرر در روند صعودی

در روند صعودی سقف ها و سقف های بالاتر ایجاد شده اند و قیمت ها در داخل کانال قرار دارند. فرض کنید روند صعودی بازار ادامه داشته و شما در حال انجام سوئینگ پرایس اکشن هستید. در این حالت اگر کف بازار پایین تر از کف قبلی خود قرار گیرد ، پس دیگر در روند صعودی قرار ندارید.

در این حالت اکثر تریدر ها حد ضرر خود را زیر آخرین کف قرار می دهند. پس در روند صعودی زمانی که بازار بالا رفته و سقف جدیدی تشکیل می دهد ، تریدر حد ضرر خود را بالاتر آورده و در زیر آخرین کف قرار می دهند. یعنی از تکنیک تریلینگ استاپ در متاتریدر استفاده می کند.

نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی

در روند نزولی سقف ها و کف های پایین در یک یک کانال نزولی جای گرفته اند. در روند نزولی تریدر های سوئینگ حد ضرر را بالای آخرین سقف قرار می دهند. چون اگر بازار از آخرین سقف بالا تر برود دیگر روند نزولی نداریم.

به شکل زیر دقت کنید:

ادامه نمودار را در شکل دیگری برایتان رسم کرده ایم. در شکل زیر در روند نزولی قرار دارید و با مشاهده دو کندل آخر احتمال می دهیم روند بازار نزولی خواهد شد.

پس در انتهای کندل سیگنال وارد بازار شده (نقطه A) و سفارش فروش Sell قرار می دهیم. حد ضرر را نیز در آخرین سقف مانند شکل زیر قرار می دهیم.

نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی
نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی

در شکل زیر ادامه نمودار را برایتان رسم کرده ایم. همانطور که در شکل زیر می بینید ، نمودار بعد از چند کندل نزولی دیگر تغییر روند داده و روند صعودی به خود گرفته است.

نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی
نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی 2

در شکل بالا شما نباید منتظر شوید تا حد ضررتان تا نقطه Stop Loss بالا بیاید و بعد زده شود. زیرا متحمل زیان زیادی خواهید شد. پس بهتر است با مشاهده این سه کندل صعودی و اطمینان از اینکه روند بازار تغییر کرده است ، در نقطه های پایین تر با متحمل ضرر کمتر معامله خود را زود تر ببندید. در شکل زیر نمودار های بالا را به صورت کامل برایتان آورده ایم.

نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی 3
نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی 3

روش های گذاشتن حد ضرر

  • تعیین حد ضرر بر اساس پرایس اکشن : برای مثال بالاتر از کندل سیگنال
  • تعیین حد ضرر بر اساس میزان سرمایه : برای مثال چند تیک بالاتر و یا پایین تر از نقطه ورود.
  • تعیین حد ضرر بر اساس گام های اندازه گیری شده : برای مثال در پولبک می خرند و ارتفاع پولبک را اندازه گرفته و حد ضرر را بر اساس ارتفاع پولبک مشخص می کنند.

نحوه گذاشتن حد ضرر بر اساس پرایس اکشن

حد ضرری که بر اساس پرایس اکشن قرار می دهیم ، در بالا و یا پایین کندل سیگنال قرار می گیرد. برای مثال اگر در تغییر روند صعودی بخریم حد ضرر را یک تیک پایین تر از کف سیگنال بار و کی بار قرار می دهیم.

و زمانی که در سقف با مشاهده کندل سیگنال نزولی می فروشیم ، حد ضرر یک تیک بالاتر از سقف کندل سیگنال قرار می گیرد.

 برای مثال در کف یک روند نزولی الگوی مثلث بازشونده می بینید که خود نوعی الگوی mtr می باشد. پس حداقل هدف سود بالاتر از سقف مثلث قرار می گیرد. کندل سیگنال بلند نبوده و حد ضرر را یک تیک پایین تر از کندل سیگنال با توجه به شکل زیر قرار می دهم.

حد ضرر در کندل سیگنال بزرگ
حد ضرر در کندل سیگنال بزرگ

نحوه گذاشتن حد ضرر بر اساس میزان سرمایه (پول)

هنگام استفاده از این روش می توانید حد ضرر را بر اساس میزان میانگین یک کندل روندی مشخص کنید. برای مثال فاصله 20 درصدی از میانگین دامنه نوسان روزانه.

برای مثال در شکل مثال بالا در در بالای کندل سیگنال خریده و حد ضرر را نیز دو تیک پایین تر از نقطه ورود خود قرار می دهند. کمی پایین تر کف کندل سیگنال خواهد شد.

نحوه گذاشتن حد ضرر بر اساس گام های اندازه گیری شده (محاسبه حد سود و ضرر در فارکس)

در این روش می توان از چند گزینه برای محاسبه گام ها و گذاشتن حد ضرر استفاده کرد:

  • ارتفاع کندل سیگنال
  • گپ قیمتی که در داخل یک الگو ایجاد شده است.
  • فاصله حد سود تا نقطه ورود

برای مثال دوباره همان الگوی مثلث باز شوند مثال بالا را که در شکل زیر دوباره اورده ایم ، در نظر می گیریم. ارتفاع کندل سیکنال را اندازه گرفته و به همان اندازه پایین آمده و حد ضرر خود را به اندازه ارتفاع آن قرار می دهیم.

حد ضرر بر اساس گام های اندازه گیری شده
حد ضرر بر اساس گام های اندازه گیری شده

در شکل بالا می توانیم حد سود را به اندازه سقف الگوی مثلث در نظر گرفته و فاصله نقطه ورود تا نقطه A را محاسبه کرده و به همان اندازه از نقطه ورود پایین تر می آییم. نقطه حد ضرر خارج صفحه ما خواهد شد.

گذاشتن حد سود و ضرر در شکست ها (Stops In Strong Breakouts)

معادله تریدر شامل سه متغیر بوده و بین آنها رابطه معکوس وجود دارند. هنگام شکست احتمال بالاست و از طرف دیگر بازدهی پایین خواهد بود. پس در موفقیت بالا حد ضرر نیز بزرگ خواهد بود. در مثال زیر یک شکست قوی و یک روند صعودی قوی داریم.

حد ضرر در شکست ها
حد ضرر در شکست ها

در شکل بالا خریدران با مشاهده هر کندل سیگنال صعودی قوی اقدام به خرید کرده و حد ضرر هایشان را نیز در کف کندل های سیگنال با توجه به نقطه ورودشان قرار می دهند.

حتی در بالای نمودار زمانی که پولبک ایجاد شده است نیز می خرند. چون می دانند روند بازار صعودی است. در شکل بالا یک گپ در فارکس نیز مشاهده می کنید و حتی می توانید حد سود و ضررتان را بر اساس این گپ نیز محاسبه کنید.

حد ضرر در روند رنج

در روند رنج چون معاملات اسکلپ داریم ، میزان بازدهی و حد ریسک با هم برابر هستند. یعنی زمانی که حد سود خود را انتخاب کردید ، حد ضررتان را نیز به همان اندازه در نظر بگیرید.

در این مورد می توانید از ریسک حقیقی نیز استفاده کنید. برای مثال حد ضرر را یک تیک بالاتر از کندل سیگنال در نظر بگیرید.

حد ضرر در روند رنج
حد ضرر در روند رنج

اندیکاتور تعیین حد ضرر

اندیکاتور تعیین حد ضرر اندیکاتور ATR می باشد. برای آموزش نحوه استفاده از این اندیکاتور برای قرار دادن حد ضرر حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.

آموزش اندیکاتور ATR – استراتژی و نحوه استفاده از Atr

در مقاله بالا یک ویدئوی آموزشی بسیار خوب نیز قرار داده ایم . در این ویدئو به صورت عملی نحوه استفاده از این اندیکاتور برای گذاشتن حد ضرر آموزش داده شده است.

سوالات متداول

چگونه حد سود و ضرر تعیین کنیم؟

تعیین حد سود و ضرر در متاتریدر به راحتی قابل انجام بوده و در مقاله کاملا اموزش داده شده است.

چگونه حد ضرر را فعال کنیم؟

زمانی که قیمت به حد ضرری که مشخص کرده اید برسد ، حد ضررتان فعال خواهد شد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمود
3 ماه قبل

سلام. سپاس گذاریم از مجموعه مقالات مفیدتان. موفق و پیروز باشید..

مرتضی دهنوی
6 ماه قبل

سلام دست شما درد نکنه بابت مقاله ی مفیدتون

Yousefi
10 ماه قبل

سپاس از شما

4
0
نظر شما مهم است - با ارسال نظرتان به دیگر کاربران کمک کنید.x