نحوه معامله در روند صعودی قوی-کندل صعودی قوی

نحوه معامله در روند صعودی قوی

نحوه معامله در روند صعودی قوی یکی از موارد بسیار مهم در آموزش پرایس اکشن و فارکس می باشد. زیرا تریدر های زیادی به علت نداشتن دانش کافی این روند های مهم و سودآور را از دست می دهند. و یا سودی را که کسب کرده اند به دلیل نداشتن مدیریت معامله دوباره از دست می دهند. این مقاله درس 38 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد.

این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

روند صعودی قوی

زمانی که یک روند صعودی قوی در بازار داریم ، یعنی در مرحله شکست Breakout ، کندل اسپایک و خرید هستیم. یعنی در روند صعودی قوی باید بخریم. برای تشخیص روند صعودی قوی باید به دنبال نشانه های آن در بازار بگردیم.

ویژگی های روند صعودی قوی

برای داشتن یک روند صعودی قوی باید ویژگی هایی در نمودار وجود داشته باشد. در ادامه این ویژگی ها را بیان می کنیم.

  • وجود یک یا چند کندل صعودی از نوع روندی در نمودار
  • چند کندل صعودی متوالی داشته باشیم.
  • سایه کندل ها کوچک بوده و یا ترجیحا بدون سایه باشند.
  • موقعیت بازار به گونه ای نشان دهنده روند صعودی در بازار باشد.

مرحله اسپایک در روند صعودی

اگر در یک روند صعودی قرار داشته و در مرحله اسپایک باشیم ، حتما باید بخریم. در این شرایط هم می توانید در قیمت بازار ، در قیمت پایانی کندل صعودی و یا نزولی و هم در پولبک بخرید.

برای مثال فرض کنید یک روند صعودی قوی داریم. سپس یک کندل نزولی بزرگ ایجاد می شود. می توانید در کف این کندل بخرید. زیرا تلاش فروشندگان برای تغییر روند بی نتیجه خواهد ماند.

همچنین می توان بالاتر از سقف کندل فعلی نیز خرید. یعنی بازار بالا رفته و متوقف شده و می توان خرید. پولبک هایی که در روند صعودی تشکیل شده و موقعیت خوبی برای خرید می باشند ، همان پرچم صعودی هستند.

زمانی که در روند صعودی می خرید حد ضررتان دور تر شده و ریسک معاملاتی افزایش می یابد. پس باید با حجم کمتری بخرید. می توانید حجم معامله خود را به 2/1 و یا 4/1 و یا کمتر کاهش دهید. ولی حتما بخرید و معامله کنید. می توانید در فرصت های بعدی حجم معامله خود را افزایش دهید.

بیشتر بخوانید : افزایش حجم معامله در متاتریدر

اسکالپ و سوئینگ در روند صعودی قوی

زماین که در یک روند صعودی قوی قرار داریم ، اغلب تریدر ها به دنبال سوئینگ در معامله هستند. از طرف دیگر در بخش های مختلف این روند می توانید اسکالپ تریدینگ کنید. زماین که اسکلپ می کنید باید از حد ضرر فشرده تری استفاده کرد.

باید بدانید بازدهی حداقل برابر با حد ضررتان باشد. در این حالت تریدر های حرفه ای می توانند حجم معامله خود را افزایش دهند. مثالی برایتان آورده ایم.

در شکل زیر یک شکست صعودی ضعیف می بینید.

شکست روند صعودی
شکست روند صعودی

چون روند صعودی ایجاد شده ضعیف است ، پس انتظار داریم در گام بعدی پولبک عظیمی ایجاد شود. بعد از روند صعودی بازار کمی درجا زده و بعد نزولی شده است. در کندل های قرمز ابتدایی می بینید بازار در جهت فروش قرار گرفته است.

اگر دقت کنید در قیمت بسته شدن دیروز و شروع امروز شکاف وجود دارد. پس بازار به نوعی تمایل دارد قیمت شکست کانال را تست کند. بعد از روند نزولی یک روند صعودی دیگری ایجاد شد. این روند صعودی از کندل های روندی که سایه های کوتاهی دارند ، ایجاد شده است.

در قسمت مشخص شده بسیاری از تریدر ها به این نتیجه رسیده اند که بازار در دست خریدران است. و به دنبال خرید در پولبک ها هستند. یعنی خریدران می توانند در قسمت های مشخص شده با فلش بخرند.

این نمودار به نوعی نشان دهنده روند رنج می باشد. زیرا صعودی و نزولی بودن بازار مشخص نیست. تا زمانی که بازار در جهت فروش قرار نگرفته است می توانید در تمامی پولبک ها و کف ها بخرید.

پس زمانی که می بینید بازار برگشته و در جهت خرید قرار گرفته است ، آنگاه باید منتظر ایجاد دومین گام صعودی باشید. اگر بازار در جهت خرید باید ، می توانید در قیمت بازار خریده و حد ضرر را در جای مناسبی قرار دهید.

در این حالت برای ثابت نگه داشتن ریسک حقیقی باید با حجم کمتری معامله کنید. کندل های بعدی بازار ضعیف تری نشان می دهد. درحالی که انتظار داشتید روند صعودی قوی در ادامه داشته باشید. با این حل باید با بازار واقعی روبرو شوید. نه بازاری که انتظارش را دارید.

تصمیم سریع در روند صعودی قوی

زمانی که یک روند صعودی قوی می بینید ، باید بتوانید بلافاصله تصمیم بگیرید. برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی قوی می بینید. در انتهای روز ستاپ خرید شکل گرفته است. در ابتدای روز ابتدا دو کندل دوجی و بعد سیگنال بار و کی بار صعودی دیده می شود.

تصمیم سریع در روند صعودی قوی
تصمیم سریع در روند صعودی قوی

پس می تواینم در پولبک مشخص شده در شکل بالا بخریم. بعد از پولبک کندل های صعودی خوبی در نمودار قابل مشاهده است.

روند صعودی قوی موفقیت آمیز

اگر روند صعودی که در حال حاضر وجود دارد موفق بوده و نمودار همچنین به صعودی بودن خود ادامه دهد ، در این صورت یک گام قوی و بدون پولبک خواهیم داشت. در چنین روندی اگر منتظر بمانید تا بازار در جایی متوقف شده و پولبک بزند ، تا بتوانید با ریسک کمتری وارد شوید ؛ آنگاه بخش بزرگی از روند را از دست می دهید.

بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی

احتمال موفقیت در هر معامله ای حداکثر 60 درصد می باشد. یعنی احتمال موفقیت در معامله ها بین 40 تا 60 درصد می باشد. در روند صعودی قوی احتمال ضرر 40 درصد می باشد. پس اجازه ندهید این 40 درصد احتمال ضرر مانع از خرید و سود شما در روند صعودی شود.

از طرف دیگر چون احتمال موفقیت بالا (60 درصد) است پس حتما در روند صعودی قوی معامله کرده و بخرید.

پس زمانی که به این نتیجه رسیدید ، بازار در جهت خرید قرار دارد و قدرت در دست خریدران است ، آنگاه با حجم کمتر معامله کنید. مثال زیر را در نظر بگیرید. در ابتدای روز کندل های صعودی روندی را می بینید که نشان از قدرت خریدران دارد. در این شرایط نباید منتظر ایجاد پولبک بمانید. بلکه باید بلافاصله وارد شوید.

بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی (1)
بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی (1)

اگر در قیمت بازار وارد شده اید ، حد ضرر خود را می توانید در کف پولبک و یا در کف کندل سیگنال قرار دهید. سپس حد ریسک خود را محاسبه کرده و با حجم کم معامله کنید. در ادامه نمودار یک پولبک کوچک و کندل های صعودی متوالی مشاهده می شود که نشان از قوی بودن روند صعودی دارد.

بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی (2)
بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی (2)

ادامه نمودار را در شکل زیر می بینید. می توانید در قیمت پایانی تمامی کندل های مشخص شده بخرید.

بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی (3)
بهترین زمان برای خرید در روند صعودی قوی (3)

در پولبک های عمیق تر می توانید با حجم بیشتری بخرید. این پولبک ها اندیکاتور ma را نیز تست می کنند.

سایه های بالایی کندل ها که با رنگ آبی مشخص کرده ایم نشان از سیو سود خریداران و فشار فروش اعمال شده بر نمودار می باشد. زیرا تریدر ها ترجیح می دهند بدون ضرر از معامله خارج شوند.

بعد از این سایه ها پولبک های عمیق تری ایجاد خواهند شد.

 روند از دو قسمت تشکیل شده است. ابتدا یک اسپایک داریم و بعد وارد کانال که همان روند ضعیف تر می باشد خواهیم شد.

مواردی نیز وجود دارد که شیب کانال زیاد بوده و همان اسپایک محسوب می شود. در شکل بالا نیز ابتدا یک اسپایک و روند قوی داشته و بعد وارد کانال می شویم. در تمایم خرید ها می توایند به حد ضرری که در شکل های قبلی مشخص کرده ایم ، پایبند بمانید.

معادله تریدر در روند صعودی قوی

در معادله تریدر سه متغیر وجود دارد. زمانی که در روند صعودی قوی قرار داریم ، احتمال موفقیت در معامله بالاست. در عوض در این روند ریسک معامله نیز بالاست.

پس با وجود احتمال موفقیت زیاد در معامله ریسک در پایین کندل اسپایک قرار می گیرد. و در این حالت باید با حجم کمتری وارد معامله شوید.

تریلینگ استاپ در روند صعودی قوی

هنگام معامله همیشه باید حجم معامله خود را متناسب با حد ضررتان تعیین کنید. در رود صعودی قوی خریداران پیوسته در حال تشکیل سقف های بالاتر هستند. دراین حالت باید از تریلینگ استاپ استفاده کرده و حد ضررتان را فشرده تر کنید.

زمانی که در یک معامله حد ضرر را تغییر داده و بالاتر می آوریم به آن تریلینگ استاپ و یا حد ضرر متحرک گفته می شود. معمولا حد ضرر متحرک در زیر کف آخرین الگوی mtr قرار داده می شوند.

پس زمانی که بازار یک سقف بالاتری تشکیل می دهد ، می توانید حد ضرر را بالاتر برده و در زیر آخرین کف قرار دهیم.

اگر حد ضررتان دور تر باشد ف می توانید آن را در زیر کندل اسپایک ، نقطه سر به سر ، خطوط حمایت و یا بر اساس میزان سرمایه قرار دهید.

تبدیل کانال به روند رنج

در رووند صعودی قوی ابتدا اسپایک و بعد کانل داریم. بازار به احتمال زیادی بعد از کانال وارد روند رنج خواهد شد. بعد از وارد شدن به روند رنج معامله باید به روال روند رنج صورت گیرد. در این حالت معامله سوئینگ تبدیل به معامله اسکلپ خواهد شد.

یعنی در کف خریده و در سقف می فروشیم. اگر استراتژی معاملاتی شما سوئینگ می باشد ، می توانید در سقف روند رنج از معامله خارج شوید.

عدم فروش در روند صعودی قوی

زمانی که در روند صعودی قی قرار داریم و بازار به کانال صعودی و روند رنج تبدیل می شود ، نباید معامله خرید خود را به فروش تبدیل کنید. زیرا بازار فعلا صعودی بوده و ممکن است روند رنج استراحتی کوتاه در دل روند صعودی باشد.

همیشه گفته ایم هیچگاه در خلاف جهت بازار معامله نکنید. در این حالت حتی اگر بفروشید باید با احتیاط و دقت بالا و به صورت اسکلپ صورت گیرد. در شکل بالا در قسمتی که با رنگ آبی مشخص کرده ایم بهتر است از معامله خرید خارج شوید و موقعیت مناسبی برای باز کردن سفارش فروش نمی باشد.

چارت m1 در روند صعودی قوی

زمانی که یک روند صعودی قوی داشته و شما می خواهید بلافاصله وارد شوید و نمی خواهید منتظر بسته شدن کندل اسپایک صعودی بمانید ، می توانید از نمودار با تایم فریم 1m یک دقیقه ای نیز استفاده کنید.

زیرا در بسیاری از موارد کندل اسپایک رشد زیادی پیدا کرده و تریدر ها می ترسند از حد ضررشان فاصله زیادی گرفته و ریسک معاملاتی آنها افزایش یابد.

در این گونه موارد می توانید در چارت یک دقیقه ای بخرید. اگر یک اسپایک بزرگ در چارت m5 داشته باشید که به سرعت در حال رشد کردن می باشد ، می توانید به چارت m1 رفته و شرایط را نگاه کنید.

اگر در چارت m1 4 و یا 5 کندل صعودی بزرگ دیدید ، می توانید در قیمت پایانی یکی از این کندل ها بخرید.  به عنوان مثال در دو شکل زیر برای یک سهم دو نمودار 5 دقیقه ای و یک دقیقه ای را برایتان آوردهیم. و شما می خواهید در یک اسپایک صعودی وارد شوید.

در یان حالت می توانید به نمودار یک دقیقه ای مراجعه کرده و زمانی که 4 یا 5 کندل صعودی متوالی دیدید ، در قیمت پایانی یکی از این کندل ها وارد شوید.

چارت m5 در روند صعودی قوی
چارت m5 در روند صعودی قوی
چارت m1 در روند صعودی قوی
چارت m1 در روند صعودی قوی

پس اگر بازار در تایم فریم 5 دقیقه ای صعودی باشد ، در تایم فریم یک دقیقه ای یک میکرو کانال در همان کندل اسپایک صعودی خواهیم داشت. در شکل های بالا هر دو را برایتان مشخص کرده ایم.

ستاپ معاملاتی در روند صعودی قوی

در روند صعودی قوی زمانی پیش می آید که ستاپ های معاملاتی ال بروکس زیاد مناسب نیست. در روند صعودی قوی اکثر مواقع بازار در نزدیکی سقف قرار می گیرد. یعنی روندی بدون پولبک داریم.

در حالی که مبتدی ها برای ورود به بازار همیشه به دنبال پولبک هستند. در روند صعودی قوی زمانی پولبک ایجاد می شود که حرفه ای ها مقداری از سود خود را از بازار می گیرند.

در روند های صعودی قوی اکثر مبتدی ها بخش زیادی از روند بازار را از دست می دهند. در حالی که حرفه ای ها در این گونه روند ها و ستاپ معاملاتی به هر دلیلی خریده و سود می کنند.

حرفه ای ها هم در طول روند صعودی قوی و هم در پولبک های بزرگ و کوچک همواره فکر خرید هستند.

پولبک ضعیف H1 در روند صعودی قوی

زماین مه بازار در روند صعودی قوی قرار دارد ، از یک مرحله به بعد پولبک ها آغاز شده و بازار وارد کانال صعودی می شود. اولین پولبک همان ستاپ خرید H1 می باشد. گاهی پولبک H1 ضعیف بوده و نمی توان تشخیص داد که آیا این ادامه روند صعودی است و یا کلایمکس خرید ؟

اگر پولبک H1 کلایمکس خرید باشد ، کسانی که در این پولبک خریده اند به مشکل بر خواهند خورد. در این حالت می تواند حد سود را دو برابر ریسک در نظر گرفته و معامله کنید.

اگر ستاپ H1 واضح باشد می توانید بازدهی را برابر با ریسک در نظر گرفته و اسکالپ کنید. و اگر این ستاپ عالی و واضح باشد موقعیت خوبی برای سوئینگ می باشد.

در شکل زیر یک روند صعودی بسیار قوی می بینید. درابتدای نمودار یک اسپایک صعودی بسیار قوی شکل گرفته است. و بعد پولبک ضعیفی داریم. اگر دقت کنید کندل ها سایه بالای ندارند و یا سایه بالایی آنها بسیار کوچک است. و این نشان از قدرت خریدران دارد. در این حالت ستاپ H1 بسیار بالاست. و به احتمال بالایی بازار حداقل به اندازه کندل اسپپایک به سمت بالا حرکت خواهد کرد.

پولبک ضعیف H1 در روند صعودی قوی
پولبک ضعیف H1 در روند صعودی قوی

پس در شکل بالا می توانیم در قسمت های مشخص شده وارد بازار شده و حد ضرر را در زیر کندل اسپایک و یا بر اساس میزان سرمایه تان قرار دهید.

در این مثال اگر می خواهید اسکالپ کنید حد سود را برابر را حد ریسک و اگر می خواهید سوئینگ کنید حد سود را دو برابر حد ریسک در نظر بگیرید.

در این روند زمانی که بازار بالتر می رود باید حد ضررتان را تعدیل کنید. یعنی از حد ضرر متحرک استفاده کرده و برای حفظ سود کسب شده حد ضررتان را نیز بالاتر ببرید.

زمانی که در روند صعودی قوی پولبک با ستاپ عالی می بینید باید حجم معامله خود را افزایش دهید. زمانی که کندل های صعودی بدون سایه بالا و پشت سر هم می بینید ، بهتر است خریده و سوئینگ کنید.

در انتهای روند عکس گوه نیز دیده می شود. ولی باید بدانید اکثر تلاش ها برای برگشت روند به نتیجه نمی رسد. و روند صعودی ادامه خواهد داشت.

مثال دیگری برایتان در شکل زیر آورده ایم. روند صعودی قوی در شکل زیر متفاوت از نمودار قبلی است. در این شکل نیز چند کندل صعودی قوی و متوالی داریم. تفاوت این دو نمودار در سمت چپ آنهاست. در سمت چپ نمودار زیر یک روند نزولی می بینید.

پولبک H1 در شکل زیر زیادقوی نیست. زیرا در این قسمت به یک خط مقاومتی بسیار مهم نزدیک شده ایم. و بازار حتما به آن عکس العمل نشان خواهد داد. یعنی بازار به سرعت بالا آمده تا این سطح را تست کند.

پولبک ضعیف H1 در روند صعودی قوی
پولبک ضعیف H1 در روند صعودی قوی

در شکل بالا الگوی سقف دوقلو نیز قابل مشاهده است. پس به احتمال زیاد بازار بعد از این روند صعودی قوی وارد روند رنج خواهد شد. پس زمانی که ستاپ H1 در زیر سطح مقاومتی تشکیل می شود ، بهتر است نخرید.

در چنین شرایطی بهتر است نه معمله خود را ببنیدی و نه خرید کنید. بلکه با رسیدن به کف های پایین تر می توانید به حجم معامله خود اضافه کنید. برای مثال می توانید فقط یک چهارم حجم عادی معامله کنید.

کندل های نزولی قوی بعدی نشان دهنده این است که بازار به سمت بالا نخواهد رفت. در این گونه موارد باید بازار را به دقت بررسی کنید. برای مثال زمانی که بازار هر چهتلاش می کند تا بالاتر برود ولی موفق نمی شود بهتر است اگر در این ستاپ خریده اید سر به سر خارج شوید.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

2 دیدگاه برای “نحوه معامله در روند صعودی قوی-کندل صعودی قوی

  1. بابک

    اگر توضیحات به طور خلاصه روی شکل بود بهتر بود چون توضیحات خارج از شکل اصلا قابل فهم نیست.مثلا وقتی صحبت از چند کندل صعودی قوی میکنید و توضیح را درپایین نمودار میدهید مشخص نیست کدام کندلها را مد نظرتان هست.

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقتتون بخیر. ممنون از کامنت شما. شکل ها اصلاح خواهند شد.

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.