نحوه معامله در ابتدای روز

نحوه معامله در ابتدای روز

در این قسمت نحوه معامله در ابتدای روز (ابتدای باز شدن بازار) و در دو درس بعدی نحوه معامله در ظهر و نحوه معامله در عصر را بررسی می کنیم. این مقاله درس 46 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد.  البروکس نحوه معامله در بازه های مختلف روز معاملاتی را بر اساس تایم بورس کشور خودش آموزش داده است. و ما این آموزش ها را برای بازار فارکس که از ساعت 1:30 بامداد شروع شده و تا 23:30 ادامه دارد ، بیان می کنیم.

قبل از مطاله این مقاله بهتر است با ساعت های همپوشانی بازار ها در فارکس آشنایی داشته باشید و مقاله زیر را مطالعه نمایید.

نحوه معامله در ابتدای روز
نحوه معامله در ابتدای روز

ما در این مقاله و دو درس بعدی خود بازه 1:30 تا 9 را بازه ابتدای روز (صبح) و بازه 9 تا 16 را بازه ظهر (نیم روز) و بازه 16:00 تا 23:30 را بازه عصر (پایان روز) در نظر می گیریم.

این دوره توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک ال بروکس به زبان فارسی ایجاد شده و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

آموزش معامله در ابتدای روز

در این قسمت منظور از معامله در ابتدای روز معامله در بازه زمانی 1:30 بامداد تا 9 صبح می باشد. البته البروکس چون آموزش ها و مثال هایش بر اساس بورس شیکاگو می باشد بازه زمانی کل روز او از 7 صبح تا بعد از ظهر می باشد. ولی مثال های ما بر اساس ساعات بازار فارکس می باشد.

شما می توانید از مثال ها و تایم های اصلی ال بروکس در بورس ایران نیز استفاده کنید. برای مثال از ساعت 9 تا 10:15 بازه شروع بازار ، ساعت 10:15 تا 11:30 نیمروز ، 11:30 تا 12:30 نیز پایان روز در نظر بگیرید. این ارقام دقیق نیستند و ممکن است متفاوت باشند.

شما هر نمادی را که معامله می کنید مانند طلا ، صندوق های سرمایه گذاری و … می توانید بازه زمانی معاملات آن را به سه قسمت تقسیم کرده و بر اساس آموزش هاس ال بروکس از شیوه معاملاتی هر بازه زمانی بهره مند شوید.

هنگام معامله در ابتدای روز معمولا به دنبال سوئینگ هستیم. در ابتدای روز و یا بعد از آن بازار به دنبال ایجاد یک روند می باشد. ولی در اکثر مواقع روند جدید شکست می خورد. اگر به دنبال ستاپ های معتبر باشید ، معاملات سودآوری برای سوئینگ پیدا خواهید کرد که سودآور هستند.

معامله در ابتدای روز (صبح)

دلیل اصلی اینکه باید در ابتدای روز معامله کنیم این است که معمولا سقف و یا کف روز در ساعات اولیه بازار شکل می گیرند. و اگر در سقف و یا کف وارد شوید ، می تواید سوئینگ کنید.

در حالت سوئینگ بازدهی بزرگتر از ریسک می باشد. در 20 درصد مواقع یعنی هفته ای یک بار سقف و یا کف روز در 5 دقیقه اول شروع بازار شکل می گیرد.

در 50 درصد مواقع یعنی نیمی از روز ها سقف و یا کف روز در ساعت اول شروع معامله شکل می گیرد. و در 90 درصد روز ها نیز سقف و یا کف روز در دو ساعت اول شروع معامله شکل می گیرد.

پس اگر در بازه صبح و یا همان ابتدای روز دنبال سوئینگ کردن باشید ، حتما آن را پیدا خواهید کرد. (یعنی اگر در بورس ایران ترید می کنید بهتر است در یک و نیم ساعت اول دنبال معامله سوئینگ و نوسان گیری باشید.)

برای پیدا کردن سوئینگ ها و معامله در صبح باید دنبال الگوی برگشت روند ماژور باشید. و باید در یکی از سطوح زیر شکست خط روند داشته باشیم.

  • شکست سقف و یا کف قبلی (شکست یکی از حمایت ها و یا مقاومت های روز قبل)
  • شکست خط روند
  • شکست روند رنج و یا کانال
  • شکست میانگین متحرک

نحوه معامله (سوئینگ) در ابتدای روز

برای معامله در ابتدای روز ابتدا باید ببینید که آیا شکست در اولین کندل رخ می دهد؟ یعنی سطح مورد نظر در اولین کندل شکسته می شود و یا برگشت رخ می دهد؟

زمانی که شکست رخ می دهد باید اطمینان حاصل کنید که این شکست ادامه خواهد یافت. معامله سوئینگ معمولا با یک سیگنال بار و کی بار قوی آغاز می شود. برای مثال سوئینگ خرید با یک کندل سیگنال صعودی قوی شروع می شود. کندل سیگنال صعودی یا سایه بالایی نداشته و یا سایه کوچکی دارد.

سوئینگ فروش نیز با یک کندل سیگنال نزولی قوی آغاز می شود. کندل سیگنال نزولی سایه پایینی نداشته و یا سایه پایینی کوچکی دارد.

در ابتدای رز باید به دنبال شکست ، شکست ناموفق و پولبک به نقطه شکست بود. یعنی بازار می تواند به خط روند ، روند رنج و سقف و یا کف قبلی پولبک بزند.

برای مثال در شکل زیر نمودار متاتریدر را باریک تر کرده ایم به شکلی که بتوانید نمودار 4 روز را در نگاه و در تایم فریم 5 دقیقه ای m5 ببینید. روز ها را با خط عمودی جدا کرده ایم.

بازه های زمانی در یک روز معاملاتی
بازه های زمانی در یک روز معاملاتی

در شروع روز B بازار تلاش می کند تا سقف قبلی در روز A را تست کند. در نقطه مشخص شده در روز B بازار سقف روز قبلی را با قدرت بالایی شکسته و بالاتر رفته است.

در روز C روند رنج قبلی ادامه یافته است. بازار چندین بار خواسته تا این روند رنج شکسته شود ولی در بازه زمانی زیادی موفق به شکست نشده است. و بعد از روند رنج در روز C به سقف قبلی پولبک زده است.

در انتهای روز C الگوی برگشت روند ماژور در سقف دیده می شود. و در روز D نیز شاهد روند نزولی در بازار هستیم.

در ابتدای روز باید همیشه به دنبال سوئینگ کردن باشید. برای مثال در شکل زیر دوباره چارت را باریک تر کرده ایم و چارت 4 روز را در یک نگاه برایتان نشان می دهیم. اگر به شکل زیر دقت کنید می بینید نشان داده ایم در ابتدای روز شاهد شکست ها و روند هایی هستیم. و می توان در ابتدای این روند وارد شد و سوئینگ کرد.

در زمان باز شدن روز B شکست بزرگی در بازار ایجاد شده و چند کندل سیگنال نزولی قوی در بازار دیده می شود. و می توان در این موقعیت سفارش فروش باز کرده و سود خوبی کرد.

در ابتدای روز C و D نیز سوئینگ های دیگری می بینید. در تمایم این موارد بازار بعد از مدتی حرکت به میانگین متحرک پولبک زده است. در قسمت e شکست نزولی قوی می بینید و باید فروخت. قسمت f نیز موقعیت مناسبی برای خرید است.

شکیت در نقطه f موفق نبوده است و بازار دوباره به روند رنج برگشته اشت. ولی می توان در نقطه f خرید و تا قسمت برگشت سوئینگ کرد.

بازه های زمانی در یک روز معاملاتی
بازه های زمانی در یک روز معاملاتی

کندل های ابتدای روز

کندل هایی که در ابتدا روز ایجاد می شوند ، به نوعی می توانند به ما بیان کنند که در طول روز روند رنج خواهیم داشت و یا بازار صعودی و یا نزولی.

در شکل زیر تقسیم یک روز معاملاتی به سه قسمت ابتدای روز ، نیم روز و عصر را برای شما نشان  داده ایم. البته به دلیل جا نشدن کل کندل های روز در نموداری که دیده می شود مقداری از کندل های عصر در سمت راست چارت قرار گرفته است که برای مشاهده باید چارت را به سمت چپ کشیده و کندل ها را ببینید.

کندل های ابتدای روز
کندل های ابتدای روز

در شکل بالا ابتدا بازار با یک گپ صعودی باز شده است. بازار در حال تست کردن سقف روز قبل می باشد. کمی بالا رفته و نمی تواند سقف قبلی را بشکند و پایین می آید. دو کندل روند نزولی بدون سایه پایینی نیز در قسمت ابتدای روز دیده می شود که نشان می دهد بازار در حال نزولی شدن است. پس می توانید در این قسمت سوئینگ کنید.

اگر دقت کنید در یک روز معاملاتی می توان آن را به سه بازه زمانی تقسیم کرد. در ابتدای روز معمولا شاهد یک روند در بازار هستیم و از نیم روز تا عصر بازار حالت رنج و خنثی به خود می گیرد. و بعد ا نیم روز باید ببینید که آیا بازار به روند قبلی خود ادامه می دهد و یا رنج شده و یا در خلاف جهت بازار حرکت می کند.

بعد از ابتدای روز بازار در نیم روز کمی بالا رفته و نمی تواند به سقف قبلی برسد و دوباره پایین آمده و روند رنج ایجاد می کند.

زماین که یک روند در ابتدای روز شکل می گیرد مانند مثال بالا قرار نیست کندل های روندی از همان ابتدای باز شدن بازار ایجاد شوند. بلکه ممکن است چند کندل در خلاف روند حرکت کرده و بعد روند اصلی آغاز شود. بهترین موقعیت برای ورود در ابتدای روز بعد از کندل های روندی سیگنال می باشد.

روند رنج در ابتدای روز

در شکل زیر اولین کندل ابتدای روز ، یک کندل صعودی با بدنه بلند می باشد. اما سایه های کندل ها در ابتدای روز بلند می باشند. و این موارد نشان دهنده روند رنج در بازار می باشند.

روند رنج در ابتدای روز
روند رنج در ابتدای روز

در کندل های با سایه بلند همپوشانی کندل ها ، کندل های دوجی و اینساید بار همگی نشان دهنده روند رنج در بازار هستند. در این حالت نمی توان تصمیم گرفت بازار در کدام جهت در حال حرکت است.

نکات مهم معامله در ابتدای روز

همانطور که گفتیم کندل هایی که در ابتدای روز شکل می گیرند ، نشان می دهند که در آن روز بازار روند دار خواهیم داشت و یا بازار رنج خواهد بود.

  • بازار رنج و یا روند دار است.
  • توجه و بررسی چارت روز قبل (یعنی اگر دیروز روند رنج داشتیم ، پس  احتمالا امروز هم روند رنج خواهیم داشت.)
  • باید دنبال برگشت ها ، شکست ها و شکست های ناموفق در بازار باشید.
  • دنبال سوئینگ در ابتدای روز باشید.

آموزش نحوه معامله در ابتدای روز با مثال

برای آموزش نحوه معامله در ابتدای روز کار را با مثالی از آغاز روز دوشنبه شروع می کنیم. در شکل زیر در روز دوشنبه 5 دسامبر 2022 قرار داریم. در روز قبل معاملاتی یعنی جمعه 2 دسامبر روند رنج در کانال افقی عریض داریم. پس احتمال می دهیم امروز نیز روند رنج و ادامه روند قبلی داشته باشیم.

بازار ابتدا بالا رفته و می خواهد سقف قبلی را تست کند. با شیب بالایی بالا رفته و دوباره پایین برگشته است. با مشاهده اسپایک صعودی قوی در شکل زیر می توان خرید و سوئینگ کرد.

نحوه معامله در ابتدای روز (1)
نحوه معامله در ابتدای روز (1)

سایه ایجاد شده در شکل بالا بلند هستند و نشان از روند رنج دارند. پس با مشاهده یکی از نشانه های برگشت بازار می توانید فروخته و در فرصت مناسب دیگری وارد شوید. اگر نمودار را به سمت چپ بکشیم وارد نیمه روز می شویم که در جلسه بعدی بررسی خواهیم کرد.

به معامله در ابتدای روز سه شنبه می رویم. روز قبل یعنی پایان روز دوشنبه روند نزولی قوی در بازار شکل گرفته است. چند کلایمکس فروش نیز در بازار ایجاد شده است. اما در کنار این موارد فشار خرید نیز در انتهای بازار دوشنبه دیده می شود. سایه پایینی نشان از فشار خرید در بازار دارد.

بازار طبق معمولا تمایل دارد تا سقف قبلی را تست کند. بازار چند بار تا سقف قبلی رفته و نتوانسته آن را بشکند. سپس در نقطه A سقف قبلی را شکسته و بالاتر رفته است. و ابتدای روز را در روند رنج گذارنده است.

پس در شکل زیر اگر یک تیک بالاتر از کندل سیگنال وارد شده و حد ضرر را در زیر کندل سیگنال قرار دهیم ، چون احتمال موفقیت در معامله بالاست حد سود را نیز می توان دو برابر حد ریسک در نظر گرفت. این کندل سیگنال به حد کافی قوی بوده و می تواند بازار را در جهت خرید قرا دهد.

نحوه معامله در ابتدای روز (2)
نحوه معامله در ابتدای روز (2)

بهتر است در این مورد جلسه شکست صعودی قوی را مطالعه نمایید.

در شکل بالا بازار بالا رفته و بعد پولبک زده است. پولبک زیاد عمیق نبوده و فرصت خرید دیگری را فراهم کرده است. در قسمت B ابتدا یک کندل صعوی با سایه بالایی ایجاد شده است که نشان از فشار فروش دارد. سپس یک کندل دوجی و بعد کندل سیگنال نزولی می بینید.

اگر ریسک پذیر هستید زیر کندل سیگنال نزولی سفارش فروش قرار دهید و یا اگر می خواهید کمی از روند نزولی اطمینان حاصل کنید در سیگنال دوم یعنی قسمت C در شکل بالا وارد شوید.

کانال ها معمولا به روند رنج تبدیل می شوند. در شکل بالا نیز کانال صعودی به روند رنج تبدیل شده است.

حال به معامله در ابتدای روز چهارشنبه می رسیم. در انتهای روز سه شنبه یک روند نزولی داشته و در انتهای روند الگوی برگشت روند ماژور در کف وجود داشته و بعد میکرو کانال صعودی در بازار ایجاد شده است.

چون کندل ها همپوشانی دارند ، و بعد از میکرو کانال در روز قبل کندل های دوجی دیده می شود احتمال شروع روند رنج بالاست. و میکروکانال صعودی نشان از صعودی شدن بازار دارد. پس می توان بالای کندل سیگنال صعودی وارد شد و خرید. و حد ضرر را زیر کندل سیگنال قرار داده و حد سود را نیز مانند معاملات روند رنج که اسکالپینگ می باشد ، برابر با حد ضرر قرار داد.

نحوه معامله در ابتدای روز (3)
نحوه معامله در ابتدای روز (3)

بعد از گذر از قسمت A می توان با مشاهده کندل های نزولی که همپوشانی ندارند می توان سفارش فروش قرار داد. در شکل بالا در تمامی قسمت های مشخص شده می توانید سفارش فروش قرار دهید.

وارد معامله در ابتدای روز پنجشنبه می شویم. در انتهای روز چهارشنبه بازار تا حدودی رنج می باشد. در آغاز روز پنجشنبه نیز بازار برای چند کندل برای تست سقف قبلی بالا رفته و نتوانسته شکستی ایجاد کند و با یک کندل سیگنال بسیار قوی پایین آمده است. می توان در قیمت پایانی این کندل وارد شده و فروخت.

حد ضرر را در آخرین سقف و حد سود را برابر با حد ضرر و یا دو برابر آن قرار می دهیم. سپس در کف روند و بعد از برگشت بازار با مشاهده کندل سیگنال صعودی قوی در قیمت پایانی آن خریده و حد ضرر را در کف سیگنال خرید و حد سود را نیز دو بربار حد ریسک در نظر گرفت.

نحوه معامله در ابتدای روز (4)
نحوه معامله در ابتدای روز (4)

به معامله در ابتدای روز جمعه می رسیم. در روز قبل شاهد الگوی مثلث در بازار هستیم. ولی فشار خرید بیشتر است و احتمالا در روز جاری روند صعودی خواهیم داشت. با مشاهده اولین سیگنال صعودی و یا با اطمینان بیشتر در سیگنال صعودی دوم وارد بازار شده و خرید و سوئینگ کرد.

نحوه معامله در ابتدای روز (5)
نحوه معامله در ابتدای روز (5)

همانطور که در شکل بالا نیز می بینید بعد از روند صعودی و سوئینگ شاهد ایجاد روند رونج در میانه روز هستیم.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.