آموزش تریدینگ رنج ال بروکس

نحوه معامله در روند رنج

در این مقاله به آموزش نحوه معامله در روند رنج می پردازیم. در درس های قبلی مفصل در مورد روند رنج و ویژگی های آن بحث کرده ایم و حتی در یک مثال نحوه معامله در این روند را نیز آموزش داده ایم. اما در این درس صرفا نحوه معامله در روند رنج را آموزش می دهیم.

این مقاله درس 45 از آموزش پرایس اکشن می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک ال بروکس به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

تریدینگ رنج ال بروکس چیست؟

استراتژی معاملاتی در تریدینگ رنج ال بروکس کاملا مشخص است. در این روند در کف خریده و در سقف می فروشیم و اسکلپ تریدینگ می کنیم.

  • زمانی که در کف روند رنج قرار داریم ، یا می خریم و یا معامله فروش را می بندیم.
  • زمانی که در سقف هستیم یا می فروشیم و یا معامله خریدی که در آن قرار داریم را می بندیم.
  • زمانی که اسکلپ می کنیم باید بازدهی حداقل به اندازه ریسک باشد.

روند رنج هر روز ایجاد می شود. حتی در داخل اکثر روند های صعودی و یا نزولی شاهده ایجاد روند های رنج هر چند کوتاه هستیم. در برخی روز ها بازار کلا در روند رنج قرار می گیرد و این رایج ترین حالت ممکن است.

زمانی که روند رنج در داخل روند صعودی یا نزولی قرار می گیرد ، به این معنی است که یک روند داریم و این روند خود از چند روند رنج در قسمت های مختلف تشکیل شده است.

اگر سوئینگ های ایجاد شده بزرگ باشند ، در دو جهت معامله می کنیم.

بیشتر بخوانید : اسپایک کانال تریدینگ رنج

برای مثال در شکل زیر یک روند رنج می بینید.

در نقاط  کف A و B ستاپ های خرید مناسبی دیده می شود و می توان مقداری در نقطه A خرید و در نقطه B نیز به حجم معامله افزود. در ادامه نحوه قرار دادن حد سود را آموزش می دهیم.

در نقاط  سقف C و D نیز ستاپ های خوبی برای سفارش فروش شکل گرفته اند و می توان فروخت. (سفارش های خرید A و B قبل از رسیدن به نقطه C بسته شده اند.) در این قسمت می توان الگوی mtr با سقف پایین تر نیز مشاهده کرد که سیگنال فروش را قوی تر می کند. در نقاط کف E و F نیز ستاپ های دیگری برای سفارش خرید شکل گرفته اند.

استراتژی معاملاتی در روند رنج
استراتژی معاملاتی در روند رنج

روش های تشخیص تریدینگ رنج ال بروکس

اکثر اوقات اولین ، دومین ، … و یا دهمین کندل به ما نشان می دهد که در یک تریدینگ رنج ال بروکس قرار داریم و می توانیم در این روند اسکالپ تریدینگ کنیم. یعنی در کف خریده و در سقف فروخته و سود کنیم.

برای تشخیص تریدینگ رنج نشانه هایی وجود دارند که بیان می کنیم:

  • ممکن است اولین کندل دوجی باشد و یا در ساعت اول چندین کندل دوجی داشته باشیم.
  • همپوشانی کندل ها
  • برگشت های تکراری در ساعت اول
  • مشاهده کندل های یک درمیان صعودی و نزولی
  • اندیکاتور ma افقی باشد.
  • در نمودار گپ قیمتی نداشته باشیم. (یعنی باز شدن بازار امروز برابر با قیمت بسته شدن بازار دیروز باشد.)
  • زمانی که به کندل ها نگاه می کنید ، نمی دانید بخرید و یا بفروشید.

تمامی این موارد نشان دهنده این است که خریداران و فروشندگان در حال فعالیت هستند. و به این معنی می باشد که در این روز تریدینگ رنج خواهیم داشت.

شکست های ناموفق در روند رنج

بازار همیشه در تلاش است تا روند رنج شکسته شود. ولی می دانیم اکثر تلاش ها برای شکست روند به نتیجه نرسیده و بی نتیجه می مانند. برای مثال زمانی که شکست در کف روند رخ می دهد ، شکست در جهت نزولی به نتیجه نرسیده و بازار دوباره به داخل روند رنج بر می گردد. در چنین شرایطی که در کف روند رخ داده باید خرید.

زمانی که شکست صعودی در سقف رخ داده و به نتیجه نرسد ، بازار به سمت پایین بر می گردد. در این شرایط نیز باید فروخت.

براب مثال در شکل زیر خط A شکست کف روند نزولی را نشان می دهد که بازار کمی پایین رفته و یک سایه ایجاد شده و دوباره بالا رفته است. همانطور که می بینید کف های B و D و نیز سقف C شکسته شده اند.

شکست های ناموفق در روند رنج
شکست های ناموفق در روند رنج

در شکل بالا در برگشت های کف و صعودی می توانید بخرید و در برگشت های سقف نیز می توانید بفروشید.

آموزش تریدینگ رنج ال بروکس

در تریدینگ رنج ال بروکس ابتدا باید روند رنج را تشخیص دهید. تشخیص روند رنج باید به دنبال شواهدی در بازار باشید تا مطمئن شوید در روند رنج قرار دارید. در انتهای روز یک روند رنج باریک ایجاد شده و آغاز روز جدید نیز با روند رنج آغاز شده است که در شکل زیر نشان داده ایم.

در بازه ای که برایتان رسم کرده ایم ،برگشت های زیادی رخ داده است. و سایه های کندل ها در حوالی قسمت مشخص شده و نیز همان قسمت ها بلند می باشد. کندل های دوجی و پی در پی در روند نشان از روند رنج باریک در نمودار است.

تریدینگ رنج ال بروکس (1)
تریدینگ رنج ال بروکس (1)

تمامی این موارد و نیز در روند رنج بودن روز قبل ممکن است بیانگر این موضوع باید که امروز روند رنج خواهیم داشت.

یعنی دیروز در روند رنج قرار داشتیم و در آخر بازار دیروز معاملات دوطرفه زیادشده و در ابتدای روز بعد یعنی امروز نیز معاملات دوطرفه در ابتدا زیاد بوده است.

ادامه نمودار بالا را در شکل زیر می بینید. در این قسمت بازار پایین تر از کف روز قبلی خود قرار گرفته است. ولی بازار بعد از پایین آمدن دوباره به سمت بالا برگشته است. در این قسمت سایه های بلند و کندل های برگشتی زیادی به چشم می خورند. و کندل ها اغلب همپوشانی دارند.

چون کندل های نزولی و صعودی به صورت یک در میان زیاد هستند ، پس معاملات دوطرف زیادی داریم. و این ممکن است آغازگر یک روند رنج باشد. در شکل می بینید که بازار در حال بالا رفتن بوده و بالاتر از سقف ها قرار گرفته است.

پس این شکست نزولی به نتیجه نمی رسد و بازار دوباره به بالا برمی گردد. یعنی در کف قسمت مشخص شده در شکل زیر می توانید بخرید . زیرا بازار به سمت بالا و سقف روند رنج خواهد رفت. هنگام ورود به معامله اگر شک دارید باید منتظر دومین سیگنال ورود بمانید.

تریدینگ رنج ال بروکس (2)
تریدینگ رنج ال بروکس (2)

ادامه نمودار به شکل زیر می باشد. بازار بعد از بالا رفتن دوباره پایین آمده است. و به کف قبلی نزدیک شده است. از طرف دیگر چون در روند رنج قرار داریم ، به احتمال بالایی بازار دوباره با یک کندل برگشتی بالاتر خواهد رفت.

پس قسمت مشخص شده A موقعیت مناسبی برای خرید می باشد.

تریدینگ رنج ال بروکس (3)
تریدینگ رنج ال بروکس (3)

ادامه نمودار را دوباره در شکل زیر آورده ایم. پس در نقطه A وارد شدیم و بازار به سمت بالا رفت و بعد وارد الگوی مثلث شد. در این نمودار الگوی مثلث را می توانید به روش ها و کف ها و سقف های مختلفی رسم کنید. آنچه اهمیت دارد این است که در شرایط فعلی بازار در یک روند رنج باریک قرار گرفته است و در موقعیت شکست خط روند می باشد.

آموزش تریدینگ رنج ال بروکس (4)
تریدینگ رنج ال بروکس (4)

در شکل بعد می بینید که الگوی مثلث به سمت بالا شکسته شده است. چون در روند رنج باید در کف خریده و در سقف فروخت ، در قسمت های مشخص شده در شکل زیر می توانید بفروشید.

بازار دوباره پایین آمده و به کف رسیده است. پس با مشاهده کندل های سیگنال و نشانه های تغییر روند در کف باید دوباره خرید.

آموزش تریدینگ رنج ال بروکس (5)
تریدینگ رنج ال بروکس (5)

الگوی پرچم در روند رنج

زمانی که در کف روند رنج final flag ایجاد می شود ، می توان در برگشت صعودی خرید. یعنی باید صبر کنید تا شکست نزولی رخ دهد. اگر این شکست به نتیجه نرسد ، بازار برگشته و در برگشت صعودی می توان خرید.

اگر پرچم صعودی در سقف روند رنج ایجاد شود ، در این حالت نیز باید منتظر تا شکست صعودی رخ دهد و اگر این شکست به نتیجه نرسد و بازار به سمت پایین برگردد ، می توانید در برگشت نزولی بفروشید.

در شکل زیر الگوی مثلث را در کف و سقف های ایجاد شده در روند رنج می بینید. با مشاهده این الگو در کف می تواند خرید و در سقف می توان فروخت. اگر دقت کنید الگوی مثلث در سقف بالاتر از اندیکاتور مویینگ اوریج و در کف پایین تر از میانگین متحرک قرار می گیرد.

الگوی پرچم در روند رنج
الگوی پرچم در روند رنج

سیگنال دوم در روند رنج

زمانی که در سقف و یا کف روند رنج قرار داریم و برگشت ایجاد می شود ، آنگاه می توان در اولین سیگنال برگشت معامله کرد. اما اگر اولین سیگنال برگشت زیاد قوی نباید ، می توان منتظر شگل گیری دومین سیگنال شد و با مشاهده دومین سیگنال معامله کرد.

برای مثال در شکل زیر یک روند رنج می بینید. در قسمت A سیگنال بار و کی بار فروش به دلیل سایه بلندی که دارد ، زیاد قوی نیست. بعضی تریدر ها ترجیح می دهند صبر کنند و برای مثال در قسمت B با مشاهده کندل برگشتی نزولی قوی با اطمینان بیشتری وارد شوند.

سیگنال دوم در روند رنج
سیگنال دوم در روند رنج

الگوی کنج در روند رنج

در بسیاری از موارد در داخل روند رنج شاهد شکل گیری الگوی کنج پارابولیک هستیم. پس اگر این الگو در کف روند رنج شکل گیرد ، می توان خرید و اگر در سقف روند ایجاد شود ، می توان فروخت.

برای مثال در شکل زیر الگوی کنج در سقف و کف روند رنج ایجاد شده است. و در الگوی کنج کف سیگنال خرید قوی شکل گرفته است. و جای مناسبی برای خرید است.

الگوی کنج در روند رنج
الگوی کنج در روند رنج

حد ضرر در روند رنج

زمانی که احتمال موفقیت در معامله بالا نبوده و نمی توان گفت حد سود دو برابر ریسک می باشد ، در این حالت باید بازدهی حداقل برابر با ریسک باشد تا معادله تریدر درست باشد.

پس زمانی که حد ضرر را مشخص کردیم ، حد سود را برابر با ریسک در نظر می گیریم. در بسیاری از موارد باید سریعا حد سود را بر اساس Actual Risk مشخص کنیم نه ریسک اولیه.

برای مثال در شکل زیر یک تیک پایین تر از کندل سیگنال وارد شدیم و حد ضر را نیز بالای کندل سیگنال قرار داریم. ریسک حقیقی پایین تر بوده و می توان بالای کندل صعودی ایجاد شده (آخرین سقف ایجاد شده) قرار داد. با توجه به کندل های ایجاد شده چون احتمال نزولی شدن و موفقیت در معامله بالاست ، حد سود را نیز دو برابر حد ریسک حقیقی مانند شکل زیر می توانیم مشخص کنیم.

حد ضرر در روند رنج
حد ضرر در روند رنج

تریدر های حرفه ای حد سود را بسیار سریع تر می توانند مشخص کنند. و حد سود را نیز بر اساس ریسک حقیقی در نظر می گیرند. برای مثال در شکل بالا زمانی که گام های نزولی ایجاد شود ، بلافاصله ریسک حقیقی را پایین آورده و در بالای آخرین گام قرار می دهند. و حد سود را نیز بر اساس ریسک حقیقی مشخص می کنند.

برای خرید در روند رنج نیز دقیقا به همین صورت می توان حد ضرر و سود را مشخص کرد. برای مثال در شکل بالا در کف خریده و ریسک اولیه پایین کندل سیگنال و ریسک حقیقی بعد از بالا رفتن کندل ها در قسمت B قرار داده می شود.

با ریسک اولیه ممکن است حد ضرر زود تر زده شود. ولی تریدر های حرفه ای حتی اگر با ضرر خارج شوند ، در سیگنال دوم دوباره وارد می شوند.

حد ضرر بزرگ در روند رنج

در کل اگر از حد ضرر بزرگ تری استفاده کنید ، باید با حجم کمتری معامله کنید. در این حالت حد ضرر شما در یک معامله خوب زودتر زده نمی شود و در این موقعیت خوب بیشتر می مانید.

اگر با حجم کمتری معامله کنید و دومین سیگنال فروش شکل گیرد ، ما بقی حجم را می توانید در سیگنال دوم معامله کنید.

برای مثال در شکل زیر می توانید در مقداری از حجم را در سیگنال اول و مابقی حجم خود را در سیگنال دوم معامله کنید.

حد ضرر بزرگ در روند رنج
حد ضرر بزرگ در روند رنج

حد ضر  کوچک در روند رنج

اگر در یک معامله ریسک کم بوده و حد ضرر پایین باشد ، حد سود را باید بزرگتر در نظر گرفت. برای مثال می توان آن را دو برابر ریسک در نظر گرفت.

نحوه معامله در روند رنج باریک

روند رنج باریک به روند رنجی گفته می شود که فاصله بین کف و سقف روند بسیار کم باشد.

در این حالت بازار در عرض یک و یا دو کندل بین سقف و کف برگشت می کند. و شکست سقف و کف قبلی به اندازه 2 یا 3 تیک می باشد. در روند رنج باریک نباید از سفارش گذاری استاپ استفاده کرد. زیرا منجر به ضرر خواهد شد.

تریدر های حرفه ای در روند رنج باریک پایین تر از کف کندل ها خریده و بالا تر از سقف کندل ها می فروشند. پس اگر با روند رنج باریک روبرو شدید ، صبر کنید تا این حالت به پایان برسد و بعد معامله کنید.

این روند با یک شکست قوی و واضح به پایان خواهد رسید. بعد از پایان این نوع روند می توانید از سفارش گذاری استاپ استفاده کنید.

البته در روند رنج باریک اگر فاصله بین سقف و کف دامنه به اندازه کافی بزرگ باشد، و یک کندل بسیار کوچک در کف و یا سقف شکل گیرد  می توان از سفارش گذاری استاپ استفاده کرد. و در آن کندل خرید و یا فروخت.

برای مثال در شکل زیر در یک روند رنج باریک قرار داریم. در قسمت مشخص شده فاصله بین کف و سقف روند افزایش یافته است و می توان در کف کندل خرید. و در کندل کوچک ایجاد شده وارد معامله شد.

نحوه معامله در روند رنج باریک
نحوه معامله در روند رنج باریک

البته در این حالت موسسات و تریدر هی حرفه ای از سفارش گذاری لیمیت Limit Order استفاده کرده و اسکالپ می کنند. یعنی در بالاتر از سقف کندل ها سفارش فروش و پایین تر از کف کندل ها سفارش خرید می گذارند. و در فرصت های بعدی حجم معامله را افزایش می دهند.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

2 دیدگاه برای “آموزش تریدینگ رنج ال بروکس

  1. رضا طاهرزاده

    سلام و روز به خیر
    در قسمت “حد ضرر در روند رنج” نوشته اید که:
    1- “زمانی که احتمال موفقیت در معامله بالا نبوده و نمی توان گفت حد سود دو برابر ریسک می باشد ، در این حالت باید بازدهی حداقل برابر با ریسک باشد تا معامله تریدر درست باشد.” کلمه معامله تریدر درست است یا معادله تریدر؟
    2- “و حد سود را نیز بر اساس مشخص می کنند.” بعد از بر اساس چه کلمه ای جامانده است؟
    متشکرم
    2-
    2-

    • زینب اصغری

      سلام و روزتون بخیر
      معادله تریدر درسته و اگر روش کلیک کنین به صفحه معادله تریدر هدایت خواهید شد.
      در مورد سوال دوم هم کلمه ریسک حقیقی جا افتاده.
      همون مبحث قدیمی هستش که هنگام معامله در روند رنج حد سود برابر با حد ریسک در نظر گرفته میشه و هنگام معامله در برگشت روند چون احتمال موفقت در معامله کمتره حد سود دو برابر حد ضرر (اینجا دو برابر ریسک حقیقی) در نظر گرفته میشه.

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.