BOS چیست؟ Break Of Structure – آموزش bos در ترید

bos چیست؟

BOS مخفف Break Of Structur بوده و به معنی شکست ساختار می باشد. البته منظور از این شکست ، شکست ساختار داخلی بازار است. به زبان ساده زمانی که سقف و یا کفی شکسته شود یک باس داریم. در ادامه BOS را همراه با مثال آموزش خواهیم داد.

تغییرات روند و تشخیص تغییر روند یکی از مهم ترین مسائلی است که هر تریدری در تلاش است تا این تغییرات را سریع تر تشخیص دهد. در صورتی که تریدر بتواند تغییرات روند را سریعتر تشخیص دهد ، می توانند سفارش های صحیح تر و معاملات سودآوری داشته باشد.

در درس 16 از دوره آموزش پرایس اکشن به آموزش تغییر روند در فارکس ، نحوه تشخیص آن و … پرداختیم. در این درس BOS در مارکت استراکچر را بررسی می کنیم. البته این مبحث ظاهری ساده دارد ولی زمانی که در مارکت واقعی به ترید مشغولید به اهمیت این موضوع و نقص دانشتان از آن پی خواهید برد. این مقاله درس 27 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا ایجاد شده و در آن به آموزش کسب درآمد از فارکس از مبتدی تا پیشرفته می پردازیم.

BOS چیست؟

BOS مخفف Break Of Structure به معنی شکست ساختار بازار می باشد. همانطور که می دانید بازار به صورت منظم صعودی و یا نزولی نبوده و همیشه همراه با پولبک هایی در حال حرکت است. مارکت استراکچر از سقف ها و کف هایی تشکیل شده است و زمانی که در یک روند صعودی قرار داریم سقف ها و کف یکی پس از دیگری بالاتر قرار می گیرند و در روند نزولی بالعکس.

فرض کنید در روند صعودی قرار داریم. زمانی که سقف جدید بالاتر از سقف قبلی خودش قرار گیرد یک BOS ایجاد کرده است و در اصطلاح می گوییم ساختار داخلی بازار شکسته است. در ادامه و با مثال هایی به وضوح باس ها را در نمودار نشان داده ایم.

در روند نزولی نیز زمانی که کف جدید پایین تر از کف قبلی خودش برود ، یک BOS ایجاد شده است.

سقف ها در روند صعودی با HH (Higher High) و کف ها با HL (Higher Low) عنوان می شوند.

در روند نزولی نیز سقف ها با LH (Lower High) و کف ها با LL (Lower Low) عنوان می شوند.

پس BOS را این گونه تعریف می کنیم:

در روند صعودی زمانی که قیمت بالا رفته و HH قبلی را شکسته و HH جدیدی ایجاد کند ، یک BOS ایجاد شده است.

در روند نزولی زمانی که قیمت پایین رفته و LL قبلی را شکسته و LL جدیدی ایجاد کند ، یک BOS ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید : انواع روند

BOS در روند صعودی

در روند صعودی بازار در حال بالا رفتن بوده و سقف ها یکی پس از دیگری یکدیگر را شکسته و بالاتر می روند. یعنی زمانی که یک HH جدید ایجاد شد و HH قبلی را شکست داد می گوییم BOS در روند صعودی رخ داده است. در شکل زیر به صورت کاملا واضح باس ها در روند صعودی را مشخص کرده ایم.

BOS در روند صعودی
BOS در روند صعودی

BOS در روند نزولی

در روند نزولی بازار در حال حرکت به سمت پایین نمودار بوده و کف ها یکی پس از دیگری یکدیگر را شکسته و پایین ترمی روند. یعنی زمانی که یک LL جدید ایجاد شد و LL قبلی را شکست داد می گوییم BOS در روند نزولی رخ داده است. در شکل زیر به صورت کاملا واضح باس ها در روند نزولی را مشخص کرده ایم.

BOS در روند نزولی
BOS در روند نزولی

Bos در ترید چیست؟

برای بررسی BOS در ترید از مثال زیر استفاده می کنیم. چون در ابتدای دوره قرار داریم برای دوری از پیچیدگی فعلا در مثال هایمان از کندل ها دوری کرده و از خطوط صاف برای آموزش استفاده می کنیم. به نمودار شکل زیر توجه کنید.

در شکل زیر نمودار قیمتی یک جفت ارز را می بینید. (مثال فرضی برای آموزش BOS در مارکت استراکچر)

BOS (Break Of Structure) در ترید
BOS (Break Of Structure) در ترید

در شکل بالا نمودار را به سه ناحیه A ، B و C تقسیم کرده ایم. و هر کدام از این نواحی نشان دهنده یک روند می باشد که در ادامه بیشتر بررسی می کنیم.

در ناحیه A شاهد یک روند صعودی هستیم. زیرا سقف ها HH ها و کف ها HL های بالاتری ایجاد شده اند. آخرین HL ایجاد شده در ناحیه A یک کف قوی محسوب می شود . زیرا بعد از این کف بازار سقف قبلی را رد کرده و یک سقف HH بالاتر ایجاد کرده است. ولی بعد از آن در اولین نقطه چین می بینید بازار این کف قوی را رد کرده و یک LL جدید ایجاد کرده است.

در قسمت نقطه چین ما انتظار داریم بازار پولبک زده و روند صعودی ادامه پیدا کند. در صورتی که بر خلاف انتظار ما بازار پایین آمده و کف قبلی را شکسته و BOS باس جدید و به طبع آن LL جدیدی ایجاد کرده است. (شروع ناحیه B)

پس فعلا در ناحیه نزولی (ناحیه B) هستیم. خط نقطه چین نشان دهنده آغاز روند نزولی می باشد. زمانی که این سطح شکسته شد طبق استدلال ما تغییر روند رخ داده و بازار نزولی شده است.

برخی تریدر ها و تحلیل گران برای تایید تغییر روند می خواهند هم LL و هم LH را در نمودار مشاهده کنند. ولی ممکن است LH را نبینند. زیرا عوامل متعددی از قبیل ایندوسمنت و یا اشباع خرید و … ممکن است دوباره قیمت را بالا برده و HH جدیدی ایجاد کرده و بازار دوباره برگشته و به روند صعودی خود ادامه دهد. به این دلیل بسیاری از تریدر ها هم به LL و هم به LH دقت زیادی دارند و تا این دو را با هم نبینند ، اعتقادی بر تغییر روند بازار ندارند.

ولی ما زمانی که LL را دیدیم می گوییم تغییر روند رخ داده است. و تلاش می کینم تا حد ممکن تحلیل هایمان را ساده نگه داریم.

بعد از تشکیل اولین LL باید به دنبال کف ها و سقف های ضعیف و قوی در بازار باشید. در فارکس این نکته را به یاد داشته باشید برای ایجاد یک LL به ورود پول زیادی در بازار نیاز است. زیرا تنها با ورود پول های بزرگ روند بازار تغییر خواهد کرد.

فرض کنید تشخیص شما درست بود و بازار روند نزولی در پیش گرفت (ناحیه B در شکل بالا). در این حالت در اولین LH موجود در ناحیه نزولی B که یک پولبک می باشد ، می توانید یک سفارش Short باز کنید.

bos در ترید
bos در ترید

مارکت استراکچر مسائل ساده زیادی در دل خود دارد که بنیه و اساس ترید ها را تشکیل می دهند و با توجه و آموزش آنها می توانید بستری مستحکم برای تریدر خود ایجاد کرده و معاملات سود آوری داشته باشید. این روند نزولی ادامه پیدا می کند تا به انتهای روند در نقطه چین دوم برسیم. (یعنی انتهای ناحیه B و شروع ناحیه C)

در آخرین LL موجود در ناحیه B بازار بالا رفته و LH را نیز رد کرده و سقفی بالا تر ایجاد کرده است که ما آن را HH می نامیم. و بر اساس تحلیل های ما این HH نشان از تغییر روند نزولی به صعودی دارد.

در این قسمت و برای ایجاد BOS و تغییر روند پول زیادی وارد بازار شده است. پس ما در روند نزولی انتظار داشتیم LH جدیدی ایجاد شود. ولی بر خلاف انتظار ما پول بزرگی وارد بازار شده و به جای LH شاهد ایجاد HH در بازار هستیم.

نحوه معامله در BOS (Break Of Structure)

یکی از مزایای اصلی شناخت صحیح BOS ها در نمودار تشخیص زمان تغییر رورند در نمودار می باشد تا تریدر زود تر بتواند تغییر روند و یا به عبارتی روند معکوس را شناسایی کرده و وارد معامله شود.

1 تشخیص مارکت استراکچر

در اولین گام باید مارکت استراکچر (روند بازار) را شناسایی کنید. بازار می تواند صعودی نزولی و یا رنج باشد. در روند صعودی سقف ها و کف ها بالاتر از یک دیگر واقع می شوند و در روند نزولی نیز بالعکس.

زمانی هم که دیدید بازار حالت افقی به خود گرفته و بالا پایین شده و در اصطلاح عامیانه در حال درجا زدن است و نمی توان صعودی و نزولی بودن آن را تشخیص داد یعنی در حالت رنج قرار دارد.

2 قرار دادن BOS ها در نمودار

BOS ها را در روند مشخص کنید. در روند صعودی زمانی که HL به سمت پایین شکسته می شود اهمیت بسیار زیادی داشته و بیشتر به آن توجه کرده و آن نقطه را تحلیل کنید. در روند نزولی نیز زمانی که LH به سمت بالا شکسته شود اهمیت داشته و باید به آن توجه شود. زیرا این نقاط از حساسیت بالایی برخوردارند.

در روند رنج نیز زمانی که یک شکست قوی به سمت بالا و یا پایین رخ دهد ، اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت و باید به آن توجه شود.

3 تایید BOS

بعد از تشخیص BOS و تغییر روند بعد از آن باید از تاییدیه های دیگری مانند RSI ، مکدی برای تایید سیگنال BOS استفاده کنید. هر چه از تاییدیه های بیشتری استفاده کنید ، قدرت تحلیل و استفاده تان از باس بیشتر خواهد شد و راحتتر می توانید تغییر روند و معکوس شدن بازار را تشخیص دهید.

4 پیدا کردن نقطه ورود

بعد از پیدا کردن BOS و تشخیص معکوس شدن بازار باید بتوانید در نقطه مناسبی وارد بازار شوید. تریدر باید نهایت تلاشش را کند تا کندل های کمتری از بازار را از دست دهد.

5 قرار دادن حد ضرر

برای مدیریت ریسک باید حتما در معامله خود حد ضرر را لحاظ کنید. بعد از وارد شدن به بازار حد ضرر خود را در نقطه ای که BOS شکست می خورد قرار دهید. در روند نزولی بعد از مشاهده BOS صعودی و معکوس شدن بازار حد ضرر خود را در آخرین LL قرار دهید.

در روند صعودی نیز بعد از مشاهده BOS نزولی و معکوس شدن بازار حد ضررتان را در آخرین HH قرار دهید.

6 قرار دادن حد سود

هر معامله گری باید هنگام معامله نقطه ورود و خروج خود را مشخص کرده و بدون هدف وارد معامله نشود. یکی از اصول معامله گری مشخص کردن حد سود در معامله می باشد. هنگامی که وارد معامله شدید ، باید دقیقا مشخص کنید میزان سودی که از این معامله می خواهید چقدر است؟

CHOCH در تغییرات روند

CHOCH (Change Of Character) نیز به نوعی تغییر روند می باشد که کمی با مطالب بیان شده در بالا متفاوت است. در CHOCH به ساختار داخلی بازار می پردازیم. و دنبال حرکات کوچکی در بازار هستیم.

در این مورد حرکات ریز بسیار زیادی در بازار ایجاد می شود. و برای مثال بازار صعودی بوده و HH ها و HL های پی در پی ایجاد می شود. و زمانی که به جای ایجاد HL شاهد ایجاد یک LL در بازار باشیم ، یک چاک CHOCH رخ داده است.

تغییرات کلی بین سوئینگ های سقف و کف چاک نامیده می شود. در روند نزولی نیز زمانی که LH شکست خورده و HH ایجاد شود ، CHOCH رخ داده است.

قدرت تحلیل بر اساس CHOCH زیاد معتبر نبوده و احتمال اشتباه آن هم وجود دارد. در درس بعدی به صورت مفصل در مورد چاک ها و نحوه معامله در آنها صحبت خواهیم کرد.

BOS و مارکت استراکچر مباحث پیشرفته ای می باشند. و در چند درس بعدی نیز به ادامه این موضوعات و تمرین های مختلف در این خصوص خواهیم پرداخت.

درس بعدی از دوره اسمارت مانی ایتسکا : CHOCH در اسمارت مانی

نتیجه گیری

در بازار فارکس روند صعودی و یا نزولی همیشگی نبوده و بالاخره به اتمام خواهد رسید. البته روند های ادامه دار صعودی و یا نزولی می تواند در بازار های سهام و یا کریپتو رخ دهد. ولی در فارکس هر روند بالاخره به پایان رسیده و روند جدیدی آغاز خواهد شد.

به این دلیل هر تریدری باید با مفاهیم BOS و CHOCH در بازار آشنا باشد. تشخیص باس و چاک در نمودار به تشخیص زمان معکوس شدن بازار و ورود به موقع به آن کمک خواهد کرد. هر چه تریدر بتواند زود تر وارد بازار شده و به عبارتی روند کمتری از بازار را از دست دهد ، موفق تر خواهد بود.

سوالات متداول

تفاوت تغییرات روند و Change Of Character در چیست؟

تغییر روند به ساختار خارجی بازار و CHOCH به ساختار داخلی بازار می پردازد. ولی هر دو سیگنالی برای شناسایی تغییر روند در بازار می باشند.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.