شاخص Vix فارکس چیست؟ – نحوه معامله با اندیکاتور نوسان

شاخص vix

شاخص VIX فارکس و یا شاخص Vix Volatility Index ، اندیکاتوری است که در بازار های مالی بورس ، فارکس و ارز دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد. این اندیکاتور به عنوان شاخصی برای سنجش میزان ترس و طمع و نوسانات در بازار مورد استفاده قرار می گیرد.

این اندیکاتور یکی از مهم ترین اندیکاتور های فارکس می باشد. و به عنوان اندیکاتور نوسان گیری شناخته می شود. در ادامه این اندیکاتور را کاملا بررسی کرده و نحوه استفاده از آن را آموزش می دهیم.

شاخص Vix فارکس چیست؟

شاخص Vix شاخص ترس و طمع در بازار می باشد. با استفاده از این اندیکاتور می توان در بازار های مالی منطقی تر عمل کرد. اگر با پرایس اکشن و ترید های سودآور آشنایی داشته باشید ، حتما می دانید برای موفقیت در بازار های و کسب درآمد در این بازار ها باید مانند موسسات مالی بزرگ و مانند معاملات فرکانس بالا عمل کنید.

یعنی زمانی که آنها اقدام به خرید می کنند شما نیز بخرید و زمانی که موسسات قصد منفی کردن بازار را دارند شما نیز بفروشید. در برنامه های معاملاتی این موسسات احساسات دخیل نمی باشد. پس یک تریدر موفق نیز برای کسب درآمد در این بازار باید به دور از احساسات ترید کند.

محاسبه شاخص Vix کمی پیچیده بوده و نیازی به دانستن این محاسبات پیچیده نمی باشد. هنگام استفاده از اندیکاتور ها قرار نیست با محاسبات ریاضی آن کاملا آشنا باشید. بلکه فقط کافیست نحوه استفاده از آن و ترید به کمک آن را آموزش ببینید. در اصل این شاخص بر اساس معاملات آپشن محاسبه می گردد.

چه عاملی باعث بالا و پایین رفتن شاخص Vix می شود؟

زمانی که تقاضا برای کال آپشن بالا می رود ، شاخص Vix نیز بالا خواهد رفت. مانند هر بازار دیگری زمانی که تقاضا برای خرید یک محصول افزایش پیدا کند ، قیمت محصول بالاتر خواهد رفت. و تقاضا از عرضه پیشی خواهد گرفت.

نحوه معامله با استفاده از اندیکاتور Vix

اندیکاتور Vix بین دو عدد 0 تا 100 در نوسان است. و در حالت نرمال بین 20 تا 80 قرار می گیرد. هر چه شاخص Vix به سمت 80 یا بیشتر از آن حرکت کند ، یعنی میزان حرص و طمع و خرید های احساسی تریدر ها بیشتر شده است. و کندل های ایجاد شده در چارت قیمتی صحت و اعتبار لازم را ندارند و هر لحظه امکان تغییر روند در بازار وجود دارد.

پس در این نقاط حساس و زمانی که میزان حرص و طمع در بازار زیاد است باید بسیار محتاطانه عمل کرد. توصیه می کنیم تریدر های تازه کار زمانی که شاخص Vix بالا می باشد از ترید کردن خودداری کنند تا شرایط بازار عادی شود.

یکی از مناطقی که اکثر ترید ها در آن اقدام به بررسی این شاخص می کنند هنگام رسم خطوط حمایت و مقاومت در سهم می باشد. بررسی و تشخیص ورود و خروج در این نقاط برای تریدر ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

همانطور که گفتیم اندیکاتور Vix یکی از اندیکاتور های مهم برای نوسان گیری می باشد. و می دانید نوسان گیری یکی از استراتژی های معاملاتی تریدر های حرفه ای است. و برای تازه کار ها نوسان گیری توصیه نمی شود.

زمانی که شاخص Vix بالا می باشد ، نوسان گیر ها با بررسی بازار و با تشخیص روند وارد شده و معاملات سود آور در بازه های زمانی کوتاه انجام می دهند.

در این لحظه تریدر های تازه کار باید تا پایان یافتن خرید و فروش های بر اساس طمع منتظر مانده و وارد بازار نشوند. زیرا اکچوال ریسک معاملات در این شرایط بسیار بالاست.

این شاخص یکی از شاخص های پر بازدید در اکثر بازار های بورس جهانی است. زیرا این شاخص برای تمامی تریدر ها از حرفه ای ها گرفته تا تازه وارد ها مهم می باشد و بر اساس آن وارد معامله شده و یا از ترید کردن پرهیز می کنند.

آموزش معامله با شاخص Vix

در این قسمت با استفاده از یک مثال نحوه استفاده از شاخص Vix را برایتان آموزش می دهیم.

در شکل زیر چارت قیمتی یک سهم را می بینید.

فرض کنید در قسمت A  قرار دارید و به کندل دوجی رسیده اید. الگوی کنج پارابولیک نیز در نمودار دیده می شود. و خط روند با قدرت کمی به سمت بالا شکسته شده است.

کندل دوجی همیشه نشان دهنده برابری قدرت خریداران و فروشندگان در بازار می باشد. در قسمت A تعدادی از تریدر ها به این نتیجه رسیده اند که بازار نزولی خواهد شد و می فروشند. تعدادی نیز بر اساس تحلیل خودشان و مشاهده الگوی کنج و …. در این قسمت خریده و اتظار دارند بازار ه سمت بالا حرکت کند.

اگر به شاخص Vix دقت کنید در این قسمت (B) به بیشترین حد خود رسیده و 80 را نیز رد کرده و به نزدیکی سطح 100 رسیده است. و نشان می دهد در قسمت A شاخص Vix بالا بوده و تریدر ها احساسی عمل می کنند.

در این کندل دوجی خریداران با مشاهده کندل های صعودی قبلی احساس می کنند از بازار عقب مانده اند و با طمع بیشتری اقدام به خرید می کنند. فروشندگان نیز چون در حالت کلی در روند نزولی قرار داریم هر لحظه ترس نزولی شدن بازار را داشته و می فروشند.

آموزش معامله با شاخص Vix
آموزش معامله با شاخص Vix

ادامه نمودار را در شکل زیر می بینید.

در ادامه نمودار می بینید کسانی که در قسمت A فروخته بودند ، معامله موفقی داشته اند. طبق گفته البروکس 80 درصد تلاش ها برای تغییر روند بازار بی نتیجه بوده و بازار به روند قبلی خود ادامه خواهد داد.

در قسمت های مشخص شده شاخص Vix نوسانات به کمترین حد خود رسیده و تریدر ها در این قسمت با  ریسک کمتر و منطقی تر می توانند وارد بازار شوند. البته در قسمت قبلی بار گفته ایم نوسان گیران دنبال نوسانات بالا در نمودار و تازه کار ها نیز به دنبات نوسانات کم و ریسک کمتر در نمودار برای ورود به معامله هستند.

آموزش معامله با شاخص Vix
آموزش معامله با شاخص Vix

ادامه کندل ها در شکل زیر دیده می شود. در ادامه شاخص نوسانات پایین بوده و زیر 50 قرار گرفته است و نمودار نیز وارد یک تریدینگ رنج شده است و در اصطلاح عامیانه می توان گفت بازار بعد از کانال نزولی در حال استراحت می باشد و بعد از این حالت خنثی روند جدیدی ، چه نزولی و چه صعودی برای خود خواهد داشت. بهترین معامله در روند رنج ، اسکالپ تریدینگ و نوسان گیری می باشد.

از طرف دیگر برای نوسان گیری نوسانات باازر نیز باید بالا بوده و روند رنج در کانال عریض تر افقی قرار داشته باشد. در این قسمت کانال باریک بوده و نمی توان با خرید و فروش های مکرر سود چندانی کسب کرد.

هنگام نوسان گیری حتما باید به کارمزد های خرید و فروش خود که کارگزاری از حسابتان کسر می کنند نیز توجه کنید. زیرا در بسیاری موارد در سود های کوتاه مدت کارمزد به حدی می رسد که سود حاصل شده بسیار نا چیز بوده و ارزش ترید کردن بسیار پایین می آید.

آموزش معامله با شاخص Vix
آموزش معامله با شاخص Vix

نمودار کامل را در شکل زیر برایتان آورده ایم. در انتهای روند نزولی الگوی مثلث برگشتی دیده می شود. در انتهای الگوی مثلث شاخص نوسان دوباره بالا رفته است. نوسان گیران زیادی در این قسمت وارد بازار شده و می خرند.

آموزش معامله با شاخص Vix
آموزش معامله با شاخص Vix

شاخص Vix در کریپتو

شاخص Vix در کریپتو نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل نوسانات بالای ارز دیجیتال ، امروزه تریدر های حرفه ای زیادی در بازار کریپتو اقدام به نوسان گیری در ارز دیجیتال می کنند. برای بررسی نوسانات بازار کریپتو می توان از شاخص Vix استفاده کرد.

برای مثال در شکل زیر شاخص ترس و طمع را برای ارز شیبا رسم کرده ایم. ابتدا چارت قیمتی ارز شیبا را باز کنید. در قسمت اندیکاتور ها در کادر مورد نظر چند حرف از نام اندیکاتور Volatility … تایپ کنید. سپس از لیست اندیکاتور های نمایش داده شده Relative Volatility Index را انتخاب کنید.

شاخص Vix در کریپتو
شاخص Vix در کریپتو

مانند آموزش های داده شده در قسمت آموزش معامله با شاخص نوسانات در ارز های دیجیتال نیز می توانید به همان صورت از شاخص Vix برای ورود و خروج های کم ریسک و پر ریسک به بازار استفاده کنید.

شاخص Vix در کریپتو
شاخص Vix در کریپتو

عوامل موثر بر شاخص vix نوسانات بازار

عوال زیادی ممکن است بر اسن شاخص تاثیر داشته باشند:

  • سفارشات پوت آپشن و کال آپشن تریدر ها
  • میزان تورم در کشور
  • عوامل صنعتی و …

برای مثال تغییرات آب و هوایی در یک منطقه نفت خیزی بر قیمت نفت تاثیر داشته و تغییرات قیمت نفت بر قیمت سهام مرتبط با نفت تاثیر خواهد داشت و شاخص نوسان بالا خواهد رفت.

سهام در بازار های جهانی با بیشترین نوسان

سهم هایی که در بازار های جهانی که در آنها شاخص Vix نسبت به ما بقی سهم ها بیشترین مقدار را دارد ، به صورت زیر می باشد.

پر نوسان ترین شاخص ها در بازار ایالات متحده Russell 200  و NASDAQ 100 می باشد.

در منطقه اروپا نیز DAX 30  آلمان و شاخص AEX نیز از پر نوسان ترین شاخص ها می باشد.

سوالات متداول

شاخص Vix چیست؟

شاخص Vix CBOE نشان دهنده ترس و طمع در بازار می باشد. (این شاخص به شکل گسترده در بازار S&P 500 مورد استفاده قرار می گیرد.) هر چه این شاخص بیشر باشد نشان دهنده ترس در بازار و عدم اطمینان می باشد.

آیا شاخص vix قابل دستکاری است؟

اخیرا مطالعات دانشگاهی انجام شده بر روی این شاخص نشان داده است که این شاخص از سال 2008 دستکاری شده است.

افزایش شاخص vix نشان دهنده چیست؟

افزایش شاخص vix نشان دهنده افزایش نوسان در بازار و کاهش این شاخص نشان دهنده کاهش میزان نوسان در بازار است.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

2 دیدگاه برای “شاخص Vix فارکس چیست؟ – نحوه معامله با اندیکاتور نوسان

  1. محمد عبدالرزاقی

    درود بر شما. محتوای شما در خصوص شاخص vix عالی بود. متشکرم

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقتتون بخیر. خیلی ممنون از شما.

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.