ترس از دست دادن معامله با بررسی 3 سناریو معامله‌گری

ترس از دست دادن معامله

 با سری مقالات آموزشی بازار سرمایه سایت ایتسکا در خدمت شما هموطنان عزیز هستیم، ما در این مقاله ترس از دست دادن معامله را با استفاده از 3 سناریوی معامله‌گری بررسی خواهیم کرد.

ترس چیست؟

 در فرهنگ لغت ترس به معنای احساس ناخوشایندی است که هنگام مواجهه با خطر حس می‌شود.

2 دلیل مهم ترس معامله‌گران

1-      ترس از آینده معامله (ابهام)

 آدمی می‌ترسد چون از آینده پیش‌رو ابهام دارد و نمی‌داند چه‌چیزی در پیش است.

در بازارسرمایه نیز معامله‌گر به دلیل ابهام از آینده معامله‌اش دچار ترس می‌شود، زیرا پس از انجام معامله دیگر هیچ‌چیزی تحت کنترل تریدر نیست.

البته راه‌های زیادی برای کنترل ترس از آینده در معامله‌گری وجود دارد مانند تعیین حد سود و ضرر، مدیریت سرمایه، داشتن استراتژی درست.

شما با استفاده از این ابزار احتمال از دست دادن سرمایه و پول خود را به کم‌ترین حد ممکن خواهید رساند.

2-      ترس از دست دادن معامله

ترس از دست دادن معامله یکی از رایج‌ترین ترس‌های روان‌شناختی معامله‌گران در بازار سرمایه است، همه‌ی ما تریدرها حتی برای یک‌بار هم که شده حس جا ماندن از روند بازار را داشته‌ایم.

بازار سرمایه به‌مثابه‌ی بازی فوتبال نیست که فرصت‌های گل زنی فقط در 90 دقیقه بازی وجود داشته باشد و بعداز اتمام بازی نتیجه قابل تغییر نباشد بلکه بازار سرمایه و معامله‌گری فعالیتی بدون ابتدا و انتهای مشخص است، شما هر زمان که اراده کردید می‌توانید وارد بازار شده و از فرصت‌های معاملاتی سودده استفاده کنید.

در فعالیتی که نه ابتدای آن مشخص است و نه انتهای آن، ترس از دست دادن معامله احساسی کاملاً بیهوده و به‌دوراز عقلانیت است، شما هر زمانی که وارد بازار شوید درست در میانه بازار هستید پس با خیال راحت معامله کنید.

حتی اگر در زمان مناسب نتوانستید به یک معامله سود ده ورود کنید نگران نباشید، ابتدا ترس از دست دادن معامله را از خود دور کنید، سپس بیاندیشید که بازار سرمایه باسخاوت تمام فرصت‌های معاملاتی فراوانی را در آینده‌ی نزدیک پیش‌روی شما قرار خواهد داد.

برای آشنایی بیش‌تر با ترس از دست دادن معامله در تریدرها به سراغ کتاب بی‌نظیر فراسوی ترس و طمع هرش شفرین روید، این کتاب در دسته کتاب‌های روانشناسی سرمایه‌گذاری قرار دارد.

ترس از دادن معامله معامله‌گر
ترس از دست دادن معامله با بررسی 3 سناریو معامله‌گری 1

آیا من هم دچار بیماری ترس از دست دادن معامله هستم؟

بیماری ترس از دست دادن معامله 6 نشانه واضح دارد، اگر در طول انجام معاملات تعداد بیش‌تری از این جملات را با خود زمزمه کنید، متأسفانه به‌احتمال‌زیاد بیماری ترس از دست دادن معامله دارید.

6 جمله معمول معامله‌گرانی که ترس از دست دادن معامله دارند

حدس می‌زدم این‌چنین شود

معامله‌گر روند نمودار بازار را دنبال می‌کرده ولی موفق به گرفتن پوزیشن مناسب نشده و معامله را ازدست‌داده است.

دیگر از معاملات سود ساز عقب نخواهم افتاد

معامله‌گر اکثر مواقع به دلیل ترس وارد پوزیشن معامله نمی‌شد، این بار زودتر از موعد مقرر درجایی که هنوز سیگنال ورود صادر نشده وارد معامله می‌شود.

امروز ضررهای گذشته را جبران می‌کنم و سود کلانی از بازار شکار خواهم کرد

در اینجا تریدر طمع می‌کند و با معاملات پی‌درپی سعی در کسب سود کلان از بازار است درحالی‌که زیان‌های بیش‌تری را متحمل می‌شود.

احساسم می‌گوید وارد پوزیشن معامله شوم

علی‌رغم نبود نشانه های ورود به معامله، او خود را قانع می‌کند که وارد معامله شود.

 روند بازار را میدانم فقط یک‌بار با حجم بالا وارد معامله می‌شوم

معامله‌گر با توهم پیش‌بینی آینده برای اینکه به گمان خود فرصت معاملاتی را از دست ندهد وارد پوزیشن معامله با حجم بسیار بالا می‌شود.

در واقع معامله‌گر مدیریت سرمایه را نادیده می‌گیرد، این مشکل بیش‌تر بین معامله‌گران مبتدی که سرمایه کمی دارند بیش‌تر رایج است.

با حجم کم وارد می‌شوم

علی‌رغم نبود نشانه‌های ورود، معامله‌گر اصرار به انجام معامله دارد و خود را قانع می‌کند که با حجم کم وارد معامله شود در حالی‌که می‌داند بطور منطقی دلیلی برای ورود به معامله نیست.

ترس وطمع در یورس
ترس یکی از احساسات مهم در معامله است

همیشه فرصت سرمایه‌گذاری و کسب سود در بازار سرمایه وجود دارد، حتی اگر معامله‌تان در زیان باشد تا زمانی که معامله را نبندید، زیان شما فقط روی صفحه‌نمایش است و واقعیت  ندارد پس صبور باشید و ترس خود راکنترل کنید.

3 سناریو رایج ترس از دست دادن معامله بین معامله‌گران

سناریو اول. ورود زودهنگام به معامله

بسیار پیش‌آمده معامله‌گر روزها به تحلیل سهم پرداخته است و همه جوانب یک معامله خوب مانند مدیریت سرمایه، حجم معامله مناسب و استراتژی ورود به معامله را نظر گرفته است، او روی نمودار سهم تمرکز می‌کند تا فرصت ورود را به‌دست آورد ناگهان نمودار شروع به حرکت سریع می‌کند و چنین به نظر می‌آید که سهم قیمت پرواز خواهد کرد.

اینجاست که معامله‌گر تصمیمات تکانه‌ای و هیجانی می‌گیرد و زودهنگام وارد معامله می‌شود درجایی که هنوز تمام چراغ‌های ورود سبز نشده است چون نمی‌خواهد مثل گذشته فرصت سود سازی را از دست بدهد.

با ورود زودهنگام به معامله فاصله حد سود شما بسیار بیش‌تر از مقدار تخمینی خواهد بود و ممکن است روند نمودار تا رسیدن به حد سود شما تغییر کند و معامله شما زیان ده شود.

اینجاست که اهمیت شاخه روانشناسی بازار و مهارت کنترل احساسات مشخص می‌شود، معامله‌گری که نتواند هیجانات و احساسات خود را کنترل کند حتی اگر تمام قوانین و مهارت‌های یک معامله خوب را داشته باشد، محکوم‌به شکست است.

سناریو دوم. ورود دیرهنگام به معامله 

سناریو دوم زمانی رخ می‌دهد که معامله‌گر وسواس بیش‌تری نسبت به قوانین و استراتژی معاملاتی خود دارد و بسیار ایده آل گراست، او منتظر می‌داند تا تمام چراغ‌های های ورود به معامله سبز شود.

در این سناریو معامله‌گر از خطا کردن اکراه دارد او آن‌قدر منتظر نقطه ایده آل ورود می‌ماند که درنهایت متوجه جا ماندن از بازار می‌شود.

در معامله‌گری همه‌چیز نسبی است، اگر بخواهید به‌صورت صفر و یکی عمل کنید به‌زودی باید با بازار سرمایه خداحافظی کنید.

شما برای ادامه حیات در بازارسرمایه باید تمام جوانب معامله‌گری را در نظر بگیرید و منتظر نقطه ایده آل ورود نباشید، بلکه با اطمینان هشتاد درصدی از سبز شدن چراغ‌های ورود می‌توانید اقدام به معامله کنید. 

سناریو سوم. صبر و شکار موقعیت مناسب

سناریو سوم ایده‌آل‌ترین روش برای شکار یک موقعیت معاملاتی مناسب است.

برای شکار یک موقعیت معاملاتی مناسب ابزارها و روش‌های بسیاری چون تحلیل تکنیکال، مشخص کردن حد سود و زیان، مدیریت سرمایه و… وجود دارد.

یک معامله‌گر ماهر با استفاده از این ابزارها اقدام به طراحی پلن و چک‌لیست معاملاتی متناسب با روحیاتش می‌کند. در پلن معاملاتی، معامله‌گر سناریو یک معامله سودده را تنظیم می‌کند، هر زمان که نمودار آلارم ورود داد معامله‌گر با چک کردن چک‌لیست معاملاتی خود اقدام به ورود می‌کند.

پلن معاملاتی و چک‌لیست معاملاتی دو ابزاری است که همیشه باید پیشروی معامله‌گر باشد تا او را از هیجانات لحظه‌ای و تصمیمات احساسی محافظت کند. 

در نتیجه برای تبدیل شدن از یک معامله‌گر مبتدی به معامله‌گر حرفه‌ای علاوه بر عوامل تکنیکالی بازار مثل انواع تحلیل‌ها و استراتژی‌ها و… شما باید در بحث روانشناسی بازار نیز مهارت کسب کنید.

در بازارهای مالی کسانی عمر طولانی دارند که بتوانند احساسات خود را کنترل کنند.

اگر علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی هستید حتما آموزش ببینید، در این میان از بروکرهای ایرانی که به ایرانیان خدمات می‌دهند استفاده کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه