پیش بینی بازار با تحلیل تکنیکال

پیش بینی بازار با تحلیل تکنیکال - تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال
پیش بینی بازار با تحلیل تکنیکال 1

پیش بینی جهت بازار فارکس

در این مقاله پیش بینی بازار با استفاده از تحلیل تکنیکال را شرح می دهیم. با سایت سرمایه ایتسکا همراه باشید.

برای اینکه بتوانید از فرصت های هر بازاری بهترین استفاده را بکنید باید نحوه پیش بینی آن بازار را قبل از رسیدن به سطوح کلیدی بلد باشید و بعد دنبال فرصت ها باشید. اگر بتوانید بازار را پیش بینی کنید همیشه یک قدم جلوتر از بازار هستید. به طور کلی چهار روش برای پیش بینی بازار وجود دارد:

1.پیش بینی فاندامنتال یا تحلیل بنیادی

2.پیش بینی تکنیکال یا همان تحلیل تکنیکال

3.پیش بینی حرکت بقیه معامله گران

4.پیش بینی بازار با ترکیب چند روش باهم

در این مقاله پیش بینی براساس تحلیل تکنیکال را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

چگونه با استفاده از تحلیل تکنیکال جهت بازار فارکس را پیش بینی کنیم؟

تحلیل تکنیکال روشی برای پیش بینی رفتار احتمالی نمودار با استفاده از اطلاعات قبلی  است. این روش در همه بازارهایی که اساس کارشان عرضه و تقاضا است استفاده می شود. بازارهایی مثل ارز، اوراق بهادار، طلا ، مسکن و غیره.

تحلیل تکنیکال براساس سه اصل زیر است:

1.همه چیز در نمودار قیمت مشخص است.

2.قیمت ها طبق روند مشخص شده ای حرکت می کنند.

3.تاریخ تکرار می شود. یا به عبارتی شرکت کنندگان دوست دارند در طول زمان واکنش مشابهی به نوسانات بازار داشته باشند.

بازار فارکس به صورت چرخشی در حال تغییر است. گاهی شرایطی پیش می آید که می توان حرکت قیمت را تا حد ممکن پیش بینی کرد. و اگر بتوانیم قیمت را پیش بینی کنیم می توانیم از آن بازار کسب در آمد کنیم. اما در اینجا یک سوال پیش می آید، چگونه می توان حرکت بازار را پیش بینی کرد؟ در تحلیل تکنیکال فرض بر این است که قیمت ها گویای همه چیز هستند و با بررسی آنها می توانیم اطلاعات مفیدی بدست آوریم. در تحلیل تکنیکال قیمت ها براساس ترند کار می کنند، یعنی قیمت ها دوست دارند وضعیت فعلی خود را حفظ کنند و تا زمانی که مجبور نشوند حرکت خود را تغییر نمی دهند. و نکته مهم دیگر این است که با بررسی گذشته می توان آینده پیش بینی کرد چون تاریخ تکرار می شود و می توان از آن الگو گرفت.

در تحلیل تکنیکال، روانشناسی اهمیت زیادی دارد. چون می توانید با بررسی رفتارها و عملکردهای تریدرهای قبلی، جلوی اشتباهات خودتان را بگیرید یا آنها را به حداقل برسانید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال یعنی پیش بینی قیمت ها از طریق بررسی وضعیت گذشته بازار. یک تریدر حرفه ای با بررسی تغییرات، نوسان قیمت ها، حجم معاملات و عرضه و تقاضا از وضعیت قیمت ها در گذشته مطلع می شود. تحلیل تکنیکال دانشی برای ثبت تاریخچه معاملات است. در این روش به جای توجه به کالا، به رفتارهای بازار توجه می شود.

تحلیل تکنیکال با بررسی حرکت قبلی چارت، حرکات قیمت را پیش بینی می کند. اصول اولیه تحلیل تکنیکال به صورت چند مقاله در ژورنال وال استریت و توسط چارلز داو در سال 1900-1902 منتشر شده است. اگرچه براساس مشاهدات بازار سهام بود، ولی در فارکس نیز کارایی داشت. اساس آن سه فرضیه زیر است:

1.بازار شامل همه چیز می شود. در حرکات اخیر بازار، همه گرایشات، تمایلات شرکت کننده گان و عوامل دیگری که ممکن است روی قیمت فعلی تاثیر داشته باشند مورد توجه قرار می گیرند.

2.تاریخ تکرار می شود. مشاهدات داو نشان می دهد که تشکیلات بازار مثل نوسانات، تقریبا ثابت هستند و معمولا در طول زمان های مختلف تکرار می شوند.

3.ترندهای قیمت همیشه وجود دارند و یکدیگر را کامل می کنند. قیمت ها به صورت اتفاقی حرکت نمی کنند و هر لحظه یک حرکت متداول وجود دارد که به صورت بالا، پایین یا به اطراف است.

بر همین اساس می گوییم تحلیل تکنیکال یک ابزار کامل و جامع برای پیش بینی حرکت قیمت ها است.

چگونه می توان از آن استفاده کرد؟

ابزارهای تحلیل تکنیکال
پیش بینی بازار با تحلیل تکنیکال 2

ابزارهای زیادی وجود دارند که با استفاده از تحلیل تکنیکال قیمت ها را پیش بینی می کنند. درتحلیل تکنیکال ابزارها نقش مهمی دارند. در ادامه چند مورد مهم تر را بیان می کنیم:

1.الگوهای قیمتی

این ابزار حاکی از این است که گذشته سهام خود را تکرار می کند و الگوهایی در نمودار سهم وجود دارند که تکرار شده اند و قیمت سهم بعد از این الگوها به روند مشخصی رسیده است. این ابزار در واقع شکلی از نمودار سهام است. با استفاده از این ابزار سرمایه گذار می تواند برای خرید و فروش قیمت مناسبی را پیدا کند. چند نمونه از ابزار الگوهای قیمتی شامل: الگوی برگشتی، الگوی ادامه دهنده، الگوی سر وشانه، الگوی فنجان و دسته هستند.

2.اسیلاتور و اندیکاتور

این دو ابزار معنای متفاوتی دارند. اسیلاتور یعنی نوسان ساز و اندیکاتور یعنی شاخص و مقیاس. اندیکاتور با استفاده از محاسبات ریاضی که روی قیمت سهم و حجم معاملات انجام می دهد، اطلاعاتی در مورد حرکت قیمت، روند حرکت سهم و معیارهای دیگر در اختیارمان قرار می دهد. اندیکاتور سیگنال های خرید و فروش ایجاد می کند. از اسیلاتور برای مشاهده هیجانات بازار استفاده می شود.

اندیکاتور ابزاری است که به شما اجازه می دهد به طور خودکار روی یک جفت ارز، امواج و خطوط مختلفی بسازید، همچنین پارامترهای ضروری از قبیل شرایط بازار، جهت و قدرت ترند را مشخص می کند.

اندیکاتورها ابزارهای اصلی تحلیل تکنیکال هستند. معروف ترین اندیکاتورها شامل: مووینگ اوریج، بولینگر باندها، اسیلاتور تصادفی، هیستوگرام MACD و RSI هستند.

3.الگوهای هارمونیک

با کمک این ابزار می توان نقاط برگشت بازار را براساس الگوهای ویژه هارمونیک مشخص کرد. استفاده از این ابزار کمی پیچیده است و نیاز به تمرین و تکرار دارد. مهم ترین الگوهای هارمونیک شامل: الگوی گارتلی، باترفلای، الگوی بت یا خفاش و الگوی crab است.

4.ابزارهای خطی

همانطور که از اسم آن پیداست، این ابزارها توسط خطوط عمودی، افقی و ترند نشان داده می شوند. خطوط عمودی برای شروع یک معامله، راهنمای خوبی هستند. این خطوط گزارش های مهم خبری را نشان می دهند. خطوط افقی کمک می کنند که بتوانید کانال قیمت ترند( خطوط مقاومت و پشتیبانی) را ترسیم کنید. شکست این سطوح به معنی تغییر ترند در فارکس است. خطوط ترند، بررسی ترند فعلی را امکان پذیر می کند.

مزیت های استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال

تمام ابزارهای ذکر شده نقش مهمی در بازار ایفا می کنند و نمی توان گفت کدام یک بهتر است. اینها ابزارهایی هستند که هر تریدری باید بتواند با آنها کار کند، ابزارها پایه و اساس کار تحلیل تکنیکال هستند. اما قبل از همه اینها باید تحلیل تکنیکال را کامل درک کند و بداند چه مفهوم و کاربردی دارد. اگر تحلیل تکنیکال را کامل بفهمید می توانید به راحتی آینده بازار را پیش بینی کنید. تحلیل تکنیکال و ابزارهای آن چیزهایی هستند که برای موفقیت در بازار بورس به آنها نیاز داریم و بدون آنها هیچ تضمینی برای موفقیت مان نیست.

انتخاب یک بروکر مناسب از شروط اصلی موفقیت در فارکس است، پس بهتر است بروکرهایی انتخاب کنید که برای ایرانیان هستند.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه