تشخیص ورود و خروج پول هوشمند در بورس – پول هوشمند چیست؟

تشخیص پول هوشمند

پول هوشمند چیست؟

پول هوشمند در واقع سرمایه ای است که توسط سرمایه گذاران حرفه ای و بزرگ به بازار بورس وارد و یا از آن خارج می شود. ورود و خروج پول هوشمند در بورس ، به این دلیل اهمیت پیدا کرده است که باعث جهت گیری بازار می شود . معمولاً افرادی پول هوشمند به بازار وارد کرده و یا از آن خارج می کنند که تخصص و تجربه کافی در این زمینه داشته و زودتر از بقیه سهامداران روند بازار را تشخیص می دهند.

زمانی که در بازار سرمایه ورود پول هوشمند مشاهده می شود ، یعنی اوضاع بازار خوشبینانه و خوب است که سرمایه گذاران کلان اقدام به تزریق نقدینگی به بازار می کنند . و برعکس، زمانی که شاهد خروج پول هوشمند از بازار سرمایه هستیم، یعنی سهامداران بزرگ و حرفه ای تشخیص داده اند ریزش و یا اصلاح بزرگی در پیش روی بازار قرار دارد و بهتر است نقدینگی خود را از بازار خارج کنند. ازین رو تشخیص پول هوشمند در بازار بورس امری بسیار مهم بوده و در کنار تحلیل های تکنیکال و بنیادی می تواند در حفظ سرمایه و ورود و خروج به موقع در بازار بسیار مفید باشد.

پول هوشمند
پول هوشمند

تشخیص ورود پول هوشمند به بورس

یکی از اصلی ترین آموزش هایی که فرد باید قبل از ورود به بازار بورس با ببیند ، تابلو خوانی بورس می باشد. یادگیری تابلو خوانی امری بسیار مهم بوده و اگر معاملات فرد بر اساس اطلاعات آن باشد و با دانش و علم وارد بازار شود می تواند به سود بیشتری در این بازار دست یابد.

اصلی ترین عاملی که با استفاده از آن ورود پول هوشمند به بازار تشخیص داده می شود ، ‌حجم معاملات می باشد. جهت تشخیص ورود پول هوشمند به بورس می توان حجم معاملات را در دوره ای از زمان مانند روزانه ، هفتگی و با ماهانه زیر نظر گرفت. این حجم در نمودار میله ای سهم می توان مشاهده کرد . تحلیل گران خبره اعتقاد دارند ، در بازارهای پر رونق حجم معاملات سنگین بوده و به احتمال زیاد ورود پول هوشمند به بورس وجود دارد و بهترین زمان جهت خرید سهم و تزریق نقدینگی به بورس می باشد. البته فقط با حجم معاملات نمی توان ورود پول هوشمند را تشخیص داد و نیازمند کسب تجربه و دانش در این مسیر می باشد.

تشخیص پول هوشمند
تشخیص پول هوشمند

زمانی که در بازار تقاضایی برای یک سهم وجود نداشته باشد ، ولی در عین حال شاهد حجم سنگین معاملات باشیم ، نشان دهنده ورود پول هوشمند به این سهم می باشد. هنگام بررسی سهم باید به تعداد خریداران سهم و نیز حجم‌ معاملات دقت کرد. زمانی که تعداد خریدار کم بوده ولی سهم حجم سنگینی خورده است نشان  دهنده این است که سرمایه گذاران بزرگ در حال خرید این سهم هستند و به احتمال زیاد رشدی برای این سهم در پیش است. جهت تشخیص ورود پول هوشمند به بازار باید ارزش معاملات روزانه را هم بررسی کرد. اگر میانگین ارزش معاملات روزانه در عرض چند روز چند برابر شود نشان دهنده ورود نقدینگی به بازار می باشد و فرصتی است تا سهامداران خرد نیز وارد بازار شده و با خریدهای به موقع از رشد سهم خود سود ببرند.

تشخیص خروج پول هوشمند از بورس

همانطور که تشخیص ورود پول به بازار امری مهم می باشد، تشخیص خروج پول هوشمند از بورس نیز بسیار مهم می باشد. خروج پول هوشمند زمانی رخ می دهد که سهامداران اصلی و بزرگ یک سهم بنا بر دلایلی تشخیص می دهند که سهم دیگر رشدی نخواهد داشت و به احتمال زیاد راکد خواهد شد و باید سرمایه خود را از آن خارج کنند. در این صورت اقدام به فروش سهم خود می کنند‌. آنچه برای ما اهمیت دارد این است که با اینکه بازار مثبت بوده تشخیص دهیم سهامداران اصلی و بزرگ در حال فروش سهم می باشند. معمولاً زمانی که این سهامداران از بازار خارج می شوند، بعد از مدت نه چندان کوتاهی آن سهم افت خواهد کرد.

جهت تشخیص خروج پول هوشمند باید هنر تابلو خوانی بورس را داشته باشیم. البته این هنر اکتسابی بوده و با همراهی سایت آموزشی ایتسکا می توان به آموزش های بسیار خوبی در بازارهای سرمایه گذاری در این سایت به صورت رایگان دست یافت. عواملی که جهت تشخیص ورود پول هوشمند بیان کردیم در تشخیص خروج پول هوشمند نیز بسیار مهم می باشند. حجم معاملات سبک در یک سهم بیانگر راکد بودن بازار می باشد. از طرفی کاهش شدی قیمت در یک سهم و فروش یک باره در یک سهم می تواند بیانگر خروج نقدینگی از این سهم باشد. همچنین اگر تعداد فروشندگان یک سهم کم بوده ولی در عوض حجم معاملات بالا باشد یکی سهامداران بزرگ سهم در حال خارج شدن از سهم می باشند و می تواند زنگ خطری برای ما باشد تا تصمیم بر نگهداری و یا فروش سهم بگیریم. زمانی که ارزش معاملات روزانه به یک باره افت چشمگیری داشته باشد به احتمال زیاد خروج نقدینگی از بازار را شاهد هستیم.

زمان ورود پول هوشمند به بازار

تشخیص ورود به سهام در بورس در کف قیمت ها امری بسیار مهم بوده و می توان با خرید سهم در کف قیمت و رشد سهم به سود های خوب و شیرین در این بازار رسید. تشخیص زمان خرید امری بسیار مهم بوده و کاری بسیار دشوار است. ولی معمولاً این زمان با نشانه هایی همراه می باشد. مثلاً در بورس زمانی پیش می آید که قیمت ها به کمترین حد خود رسیده اند. و افراد بسیاری از بازار خارج شده اند. خرید در کف قیمت می تواند نشانه ای از زمان ورود پول هوشمند به بازار باشد. همچنین زمانی پیش می آید که بازار کاملاً راکد بوده و همه از رشد بورس نا امید شده اند. و فروش ها اشباع شده اند. در این صورت به احتمال زیاد سرمایه گذاران بزرگ پول و نقدینگی لازم را به بازار وارد خواهند کرد. و باید همتای آنان با تشخیص درست اقدام به خرید سهم در قیمت پایین کرد.

شاخص یا اندیکاتور پول هوشمند smart money) index)

SMI یا همان اندیکاتور پول هوشمند بر اساس الگوهای قیمتی معامله گران در طول روز می باشد. تجربه نشان می دهد اغلب معامله گران عادی در ساعات اولیه بازار بر اساس اخبار اقتصادی ، سیگنال های دیگر افراد و بر اساس احساسات خود اقدام به خرید و فروش سهم هایشان می کنند . در صورتی که سهامداران و سرمایه گذاران بزرگ و حرفه ای در ساعات و حتی دقایق انتهایی بازار اقدام به معامله می کنند. پس می توان با زیر نظر گرفتن ساعات انتهایی بازار رفتار سرمایه گذاران کلان را مشاهده کرده و دید در حال وارد کردن پول هوشمند به بورس هستند یا خروج نقدینگی از آن. به این دلیل گفته می شود معامله های نهایی بازار و قیمت های پایانی و آخرین معامله ساعت ۱۲ به بعد در بورس تاثیر زیادی در فردای آن روز کاری بورس دارد. و هنگام معامله سهم به قیمت های و نمودار روز قبل آن دقت شود.

پول هوشمند
پول هوشمند

تشخیص ورود و خروج پول هوشمند با محاسبه سرانه خرید

ابتدا وارد سایت سازمان بورس شده و حجم معاملات و حجم میانگین ماه را با دقت نگاه کنید. اگر این حجم از میانگین ۲ برابر و یا بیشتر بود پس حجم غیر عادی بوده و به احتمال زیاد ورود و با خروج پور هوشمند از بازار بورس داریم. حال در تابلوی بورس اطلاعات اطلاعات خرید و فروش حقیقی و حقوقی را بررسی می کنیم. هدف ما محاسبه سرانه خرید و فروش سهامداران حقیقی می باشد و با حقوقی کاری نداریم.

برای محاسبه سرانه خرید حجم خرید حقیقی را بر تعداد آن تقسیم می کنیم. و نیز برای محاسبه سرانه فروش نیز حجم فروش را بر تعداد تقسیم می کنیم. حال میزان این دو سرانه را با هم مقایسه می کنیم. اگر سرانه خرید از سرانه فروش بیشتر بود یعنی به احتمال زیاد ورود پول هوشمند به بازار داریم و اگر سرانه فروش بیشتر از سرانه خرید بود برعکس بوده و خروج نقدینگی از بازار مشاهده می شود.

مطالبی که در این مقاله بیان کردیم جهت کمک‌ به تصمیم گیری سرمایه گذاران و فعالان در بازار بورس می باشد تا با تشخیص پول هوشمند در این بازار اقدام و خرید و فروش کنند. ایرانیان هم در بورس تهران و هم در بازار فارکس فعالیت های بسیاری انجام می دهند و اقدام به معامله می کنند. فقط باید هنگام ورود به بازار فارکس در انتخاب بروکر مناسب و بروکرهای ایرانیان دقت کافی داشته باشند.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه