نمودار هیکن آشی چیست؟ 5 سیگنال مهم در نمودار هیکن آشی

اندیکاتور هیکن آشی

نمودار هیکن آشی یکی از نمودار های مهم در چارت قیمتی است که ریشه ژاپنی دارد. ژاپنی ها همانند بسیاری از حوزه های فناوری و تکنولوژی های روز دنیا، در زمینه بحث های مربوط به تحلیل تکنیکال نیز از قدرت بالایی برخوردار هستند. آنها از بهترین الگوها و نمودارها برای تحلیل درست از روندهای اقتصادی و مالی بهره می برند و بدون هیچ چالشی در این زمینه اقدام به تصمیم درست می کنند.


ویدئو آموزش اندیکاتور هیکن آشی

لینک ویدئو در یوتیوب

لینک ویدئو در آپارات


بیشتر بخوانید : اندیکاتور چیست؟

به همین میزان باید از صحت پیش بینی نمودار و نمایش درست آن از وقایع آینده مطمئن بود. آنچه بر روی یک نمودار فارغ از انواع مختلف آن دیده می شود، آینه تمام نمای رخدادهای مربوط به یک دارایی در بستر زمان است که با توجه به ذات تحلیل های تکنیکال احتمال وقوع آن در بازه زمانی مشابه آینده نیز تقریبا قطعی است. در این نوشته به معرفی یکی از نمودارهای مهم تحلیل تکنیکال ژاپنی می پردازیم که در آن مبنای عمل، استفاده از کندل های میانگین می باشد.

ماهیت این نمودار، ارائه سیگنال های بسیار پراهمیتی است که هر یک در اتخاذ تصمیمات شما برای خرید و فروش کاملا موثر می باشد. قطعا با توجه به دسته بندی این نمودار در تحلیل تکنیکال، پارامتر مورد بررسی، “قیمت” خواهد بود و آنچه بر قیمت تاثیرگذار بوده و روند را تغییر دهد، به عنوان یک سیگنال معتبر تفسیر خواهد شد. با ما همراه باشید.  

هیکن آشی چیست؟
هیکن آشی چیست؟

نمودار هیکن آشی چیست؟

“هیکن آشی” تنها در مورد یک نام ژاپنی با شکل و ساختار نوشتاری آن نیست بلکه در معنا به “کندل میانگین” اشاره دارد. این نمودار عملا برای شناسایی روندهای مختلف در بازار مورد استفاده قرار می گیرد و مبنای عمل آن همان طور که اشاره شد، استفاده از یک میانگین برای همه کندل های قیمتی است تا روند را به صورت تعدیل شده و با اطمینان بیشتر مورد تحلیل قرار دهد. از این تحلیل و نتایج بدست آمده برای پیش بینی قیمت در آینده بهره برداری می شود و آن چه به عنوان یک ابزار در این میان می تواند مورد نظر تحلیلگران باشد، نمودار هیکن آشی به عنوان یک تسهیل کننده است.

از مهم ترین نتایج بدست آمده از این نمودار می توان به شناسایی موقعیت های ورود و خروج به یک دارایی را اشاره کرد. علی رغم این که معمولا تمامی معامله گران نسبت به روندهای بلند مدت خوش بین هستند و ترجیح خود را بر این مبنا قرار می دهند، اما در مورد آنهایی که نسبت به فعالیت مستمر و حتی نوسان گیری در بازارهای سرمایه علاقه مند باشند، دقیقا این موضوع تبدیل به بزرگترین چالش می شود. به همین دلیل استفاده از نمودار هیکن آشی، بزرگترین و بهترین ابزار برای موفقیت در این روند خواهد بود و قطعا سود خوبی از طریق این تحلیل برای شما به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید : انواع نمودار در فارکس

بررسی فرمول هیکن آشی

توضیحات در مورد کندل ها کاملا برای تحلیلگران آشنا بوده و آنها با قواعد مختلف مربوط به کندل خوانی و تحلیل های مربوط به آن آشنایی دارند. آن چه به عنوان استاندارد در این میان تعریف شده است عبارت است از قالبی با این عناوین که به ترتیب : “قیمت آغازین”، “کف”، “سقف” و “قیمت پایانی” را شامل می شود.

نمودار هیکن آشی

این ترتیب و این عناوین استاندارد مرسوم در بین تریدرها برای توصیف یک کندل در وضعیت صعودی است. همین وضعیت صعودی در توالی سقف و کف می تواند تفاوت هایی را با وضعیت نزولی ایجاد کند. موضوعی کاملا حیاتی که بهتر است دقت لازم به آن صورت گیرد. در مورد نمودار هیکن آشی این موضوع از استاندارد مورد نظر فاصله می گیرد و دارای فرمول هایی است که هر یک محاسبات خاصی را برای رسیدن به میانگین مدنظر نمودار دنبال می کنند. این فرمول ها را می توان به شکل زیر تفسیر کرد :

  • قیمت پایانی مربوط به کندل نمودار هیکن آشی : مجموع چهار پارامتر (قیمت پایانی، قیمت آغازین، سقف و کف) تقسیم بر عدد چهار
  • قیمت آغازین مربوط به کندل نمودار هیکن آشی : مجموع قیمت آغازین کندل قبل و قیمت پایانی کندل قبل تقسیم بر عدد دو
  • سقف قیمتی مربوط به کندل نمودار هیکن آشی : بالاترین مقدار در میان سه پارامتر (قیمت آغازین، سقف و قیمت پایانی)
  • کف قیمتی مربوط به کندل نمودار هیکن آشی : کمترین مقدار در میان سه پارامتر (قیمت آغازین، کف و قیمت پایانی)

تشکیل نمودار هیکن آشی

برای ایجاد یک نمودار هیکن آشی باید به سراغ فرمول های ارائه شده برای محاسبه چهار پارامتر کندلی رفت. برای هر یک کندل قرار گرفته روی یک نمودار هیکن آشی، باید این محاسبات انجام شود و نقاط مورد نظر به صورت کامل مورد شناسایی قرار گیرند.

همانند تمامی قواعد مربوط به ترسیم یک نمودار کندلی، روزهای مثبت و صعودی با رنگ سبز به نمایش درآمده و روزهای نزولی و منفی نیز با رنگ قرمز نمایش داده می شوند. در مورد بازه های زمانی مورد نظر برای ترسیم این نمودار نیز می توان کاملا مبتنی بر خواسته معامله گر عمل کرد و از بازه های ماهانه و روزانه تا بازه های ساعتی و دقیقه ای را نیز می توان مورد نظر قرار داد.

تفاوت های میان دو نمودار کندل استیک و نمودار هیکن آشی، مربوط به برخی از آیتم های جزئی است وگرنه شباهت های بسیاری میان آنها می توان ذکر کرد. نمودار بدست آمده از طریق فرمول های هیکن آشی، بسیار دقیق تر و البته بدون جزئیات آزاردهنده است. در واقع با این نمودار شسته و رفته می توان بهتر تصمیم گرفت و نقاط حیاتی برای ورود و خروج را به راحتی تشخیص داد. علت این موضوع نیز به میانگین گیری و تعدیل روندهای صعودی و نزولی بر می گردد که توانسته است یک شمای قابل قبول از این روند را در اختیار تریدر بگذارد.

باید در مورد پارامتری مانند قیمت دقت بالایی داشت. آنچه در نهایت به عنوان قیمت آن سرمایه در بازار فعلی ارائه می شود، عبارت است از قیمت بسته شدن و نهایی آن که کاملا مبتنی بر قواعد تحلیل اولیه است اما اگر این نمودار برای هیکن آشی بسته شده باشد، قیمت سرمایه یک تابع از قیمت نهایی است و نه خود آن. در نتیجه نمودار مورد نیاز برای یک تحلیل درست باید از هر دو قیمت خبر داده باشد و آنها را در کنار یکدیگر قید کند.

سیگنال های نمودار هیکن آشی

برای اجرای یک تحلیل درست از شرایط بازار مطابق نمودار مورد نظر، باید نسبت به شناخت از ابعاد آن نمودار و داده های قابل استخراج از آن اقدام کرد. این نمودار در هر صورت قابلیت ارائه چند سیگنال بسیار ارزشمند را مطابق با داده های خود دارد. این سیگنال ها می توانند به شرح زیر ارائه شوند :

  • اگر در یک نمودار هیکن آشی، مجموعه ای شمع های کندلی سبز رنگ را مشاهده کنید که سایه پایینی نداشته باشند و در واقع تلاشی برای پایین کشیدن قیمت توسط خرس های بازار صورت نگرفته باشد، بهترین کار همان دست نزدن به سرمایه است. بگذارید روند صعودی ادامه داشته باشد و سود بالاتری را دریافت کنید.
  • در صورتی که بر روی نمودار مورد نظر، کندل های سبز رنگ را همراه سایه های زیر و رو مشاهده کرده باشید، باید به فکر یک استراتژی بلند مدت باشید. بدین معنا که در مورد خروج و ورودهای کوتاه مدت به این بازار تجدید نظر کنید و خود را برای هولد کردن آماده کنید.
  • در صورتی که نمایه این نمودار در یک بازه زمانی مشخص، شامل کندل هایی با بدنه کوتاه و سایه های زیر و روی بلند باشد، بهتر است در مورد آن احتیاط بیشتری از خود نشان دهید. این سایه ها حاکی از تلاش گاوها و خرس ها برای مقابله با استراتژی های یکدیگر است و باید صبر بیشتری از خود نشان دهید تا تکلیف بازار مشخص شود. معامله در این حالت ریسک بالایی دارد و می تواند سرمایه سوز باشد.
  • مشاهده کندل هایی با رنگ قرمز قطعا مانند تمامی توصیه های موجود در تحلیل تکنیکال، حاکی از روندی نزولی خواهد بود. بهتر است بازه زمانی تحلیل خود را کوتاه تر در نظر بگیرید و دقیق تر در این روند تمرکز کنید. بنابراین توصیه اصلی در این حالت خروج از استراتژی های بلند مدت و ورود به پوزیشن کوتاه مدت است.
  • حال اگر این کندل های قرمز رنگ هیچ سایه بالایی نداشته باشند، بدین معنا است که گاوها حتی برای بالا کشیدن آن تلاش نمی کنند و روند نزولی شکل گرفته به شدت نزولی است. این شرایط نشان دهنده بحران برای معامله گر است و بهتر است یا به فکر حفظ بلند مدت سرمایه باشد و یا این که از روش هایی مانند خرید استقراضی استفاده کند.

از مهم ترین نکات برگرفته از سیگنال های فوق می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. نمودار هیکن آشی ساده تر بوده و تاثیرات هیجانی در آن به حداقل رسیده است. بنابراین نتیجه بدست آمده از طریق آن منطقی تر و قابل اتکاتر می باشد.
  2. تصمیم در مورد آغاز خرید و یا آغاز فروش اط طریق یک نمودار هیکن آشی، عاقلانه تر صورت می گیرد. به این معنا که تغییرات روند در این نمودار پیوسته و آهسته است و می توان با کمی صبر در مورد تعیین تکلیف قطعی روند، به تصمیمات بهتری رسید.
  3. در مورد تغییر رنگ مربوط به کندل ها حساسیت بیشتری از خود نشان دهید. این تغییرات رنگ در چنین نمودار معتدل شده ای می تواند حاکی از تغییرات بزرگی باشد. در واقع زمانی که یک سیگنال قدرتمندی را در یک هیکن آشی مشاهده می کنید، قطعا این اتفاق فراتر از حد تصور شما می تواند بر روند اثرگذار باشد.
  4. سایه ها را دست کم نگیرید. آنها در نمودار هیکن آشی، تعدیل یافته و از هیجانات به دور هستند و هر نمایه ای از آنها می تواند منجر به یک تصمیم بسیار عاقلانه ای شود. در واقع سایه بالا یا سایه پایین، در کنار بلندی و کوتاهی آنها، هر یک حکایت از داستانی در پشت پرده است که احتمالا چند کندل بعد به حقیقت بپیوندد.

با در نظر گرفتن موارد فوق و شناسایی دقیق سیگنال ها از روی یک نمودار هیکن آشی، روند سوددهی سرمایه شما، بهتر خواهد شد و احساسی که نسبت به بازار دارید بهبود خواهد یافت. شاید این اندیکاتور را در لیست بهترین اندیکاتور فارکس مشاهده نکنید ، ولی یکی از مفید ترین اندیکاتور ها می باشد که کاربران خاص خود را دارد.

اندیکاتور هیکن آشی در متاتریدر

اندیکاتور هین آشی به صورت پیش فرض در متاتریدر وجود ندارد. و باید آن را دانلود کرده و نصب کنید. از لینک زیر می توانید فایل نصبی اندیکاتور هیکن آشی را دانلود کنید.

اگر با نحوه نصب اندیکاتور در متاتریدر آشنایی ندارید در لینک زیر نحوه نصب آن را قرار داده ایم.

از قسمت منو ها Insert Indicator را انتخاب کرده و مانند شکل زیر مسیر را دنبال و اندیکاتور هیکن آشی را رسم کنید.

رسم اندیکاتور هیکن آشی
رسم اندیکاتور هیکن آشی
نمودار هیکن آشی در متاتریدر
نمودار هیکن آشی در متاتریدر

اندیکاتور هیکن آشی در تریدینگ ویو

اندیکاتور هیکن آشی در تریدینگ ویو به راحتی قابل رسم است. برای رسم به سایت تریدینگ ویو مراجعه کرده و جفت ارز خود را انتخاب کنید. اگر با این سایت آشنایی ندارید حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.

آموزش تریدینگ ویو (Trading View) + نحوه معامله در تریدینگ ویو

اندیکاتور هیکن آشی در تریدینگ ویو
اندیکاتور هیکن آشی در تریدینگ ویو

سوالات متداول

چه تایم فریمی برای نمودار هیکن آشی مناسب است؟

این اندیکاتور را برای تمامی تایم فریم ها می توان استفاده کرد. کاربران معمولا تایم فریم های 4 ساعته و روزانه را بیشتر مد نظر قرار می دهند.

در کنار هیکن آشی از کدام اندیکاتور ها استفاده کنیم؟

استفاده از میانگین متحرک ، بولینگر باند و RSI در کنار این اندیکاتور بسیار مفید تر می تواند باشد.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

1 دیدگاه برای “نمودار هیکن آشی چیست؟ 5 سیگنال مهم در نمودار هیکن آشی

  1. Yousefi

    ممنون

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.