اندیکاتور MFI چیست؟ | 2 سیگنال مهم این اندیکاتور

آموزش اندیکاتور mfi

در این مقاله قصد داریم تا یکی دیگر از اندیکاتور های پر کابرد و مهم را که آن را با نام اندیکاتور MFI می شناسیم و استفاده از آن در چارت پیشنهاد می شود را به شکل کامل بررسی کنیم.برای رشد در هر بازار سرمایه ای شما نیاز به دانش و ابزار های مختلف هستید. بازار ارزهای دیجیتال و فارکس از آن دسته از بازارها هستند که می توانند یک شبه شما را ثروتمند یا فقیر سازند.

اینکه در این بازارها سرمایه شما رشد کند یا از دست برود کاملا بستگی به رفتار شما دارد. این رفتار از علم شما سرچشمه می گیرد؛ در نتیجه با یادگیری و تجربه در هر بازاری، می توانیم انتظار رشد و سود های معقولانه ای را داشته باشیم. اندیکاتور ها یکی از ابزار هایی هستند که یادگیری آنها کمک بسزایی در رشد معاملات ما می کند. تا به امروز با انواع مختلفی از اندیکاتور ها از جمله اندیکاتور RSI آشنا شده ایم.

آموزش ویدئویی اندیکاتور MFI و بک تست گرفتن از این اندیکاتور

آموزش – بک تست و بررسی نحوه کارکرد اندیکاتور MFI
آموزش اندیکاتور mfi
آموزش اندیکاتور mfi

اندیکاتور MFI چیست؟

اندیکاتور ها یکی از ابزار های بسیاری مهمی هستند که به شکل غیر مستقیم از آینده بازار خبر می دهند. یادگیری استفاده از انواع اندیکاتور ها می توانند به معاملات ما نظم داده و در استراتژی معاملاتی خود موفق تر شویم. منظور از استراتژی معاملاتی همان تعیین نقطه ورود، حد ضرر و حد سود است. با استفاده از اندیکاتور ها می توانیم نقطه اصلاحی و بازگشتی بازار را به راحتی تشخیص داده و با توجه به آنها وارد معامله شده و از آن خارج شویم. اندیکاتور MFI یکی از اندیکاتور هایی است که در معاملات ما تاثیر زیادی داشته و عملکرد مشابهی با اندیکاتور RSI دارد.

اندیکاتور mfi
اندیکاتور mfi

اندیکاتور MFI که مخفف MONEY FLOW INDEX است، به معنای شاخص جریان نقدینگی است. در یک تعریف ساده برای اندیکاتور MFI می توان گفت که این اندیکاتور داده ها و اطلاعات مربوط به قیمت و حجم را جمع آوری کرده و شاخص جریان نقدینگی در یک رمز ارز یا سهم نشان می دهد. این اندیکاتور کاربرد های مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به واگرایی های شکل گرفته اشاره کرد که در ادامه به شکل جامع تری در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

اندیکاتور MFI نیز همانند سایر اندیکاتور ها در محدوده ای بین 25 تا 75 مورد بررسی قرار می گیرد. اندیکاتور mfi بیشتر از 80 افزایش نقدینگی و اندیکاتور mfi کمتر از 20 کاهش نقدینگی را به نمایش می گذارد. بر خلاف نوسانگر های عادی مانند اندیکاتور RSI، این اندیکاتور به جای اینکه صرفا شامل قیمت باشد، شامل داده های مربوط به حجم و قیمت است. به همین دلیل، برخی از تحلیلگران MFI را RSI وزنی – حجمی می نامند. موارد بیان شده در پاراگراف بعدی، دید شما نسبت به این اندیکاتور را وسیع تر می کنند:

  • اندیکاتور MFI، یک شاخص فنی است که با استفاده از اطلاعات موجود برای قیمت و حجم، سیگنال های اشباع خرید و اشباع فروش را ارسال می کند.
  • قرار گیری اندیکاتور MFI بالای 80 به عنوان اشباع خرید و قرار گیری آن زیر 20 اشباع فروش در نظر گرفته می شود؛ اگرچه سطوح 90 و 10 نیز هر از گاهی بجای ارقام قبلی استفاده می شوند.
  • واگرایی بین اندیکاتور و قیمت قابل توجه است. به عنوان مثال، اگر اندیکاتور در حال افزایش باشد در حالی که قیمت در حال کاهش یا ثابت است، قیمت می تواند شروع به افزایش کند.

روش کار با اندیکاتور MFI

یکی از زمان های مناسب برای دریافت سیگنال از اندیکاتور MFI زمانی است که ما شاهد واگرایی در چارت قیمتی خود هستیم. واگرایی زمانی رخ می دهد که ما شاهد روند معکوس نوسانگر نسبت به روند قیمت در چارت هسیتم. علاوه بر آن اندیکاتور MFI با رسیدن به مناطق اشباع خرید و اشباع فروش به ما سیگنال های واضحی را ارسال می کند که در ادامه تک تک آنها را به شکل کامل بررسی خواهیم کرد.

اندیکاتور MFI

سیگنال خرید

همانطور که حدس میزنید سیگنال خرید در منطقه اشباع فروش برای شما ارسال می شود. برای مثال به تصویر بالا مراجعه کرده و منطقه اشباع فروش که با پیکان مشخص شده است را مشاهده نمایید؛ در این منقطه ما شاهد رقمی زیر 20 برای اندیکاتور MFI هستیم که با مراجعه به چارت اصلی و قیمت رمز ارز، ریزش این ارز دیجیتال را مشاهده می کنیم.

در این حالت که اندیکاتور به زیر 20 رسیده است ما شاهد فشار فروش فوق العاده قوی از سوی معامله گران هستیم که در نهایت با ضعیف شدن این روند و قوت گاوها، می توان انتظار رشد برای بازار را داشت. پس در این نقطه بهترین کاری که می توان کرد، خرید و کم کردن میانگین است.

سیگنال فروش

زمانی که معامله گران و گاو های بازار، قدرت را در دستان خود می گیرند، فشار خرید و تقاضا بالا رفته و سبب می شود که اندیکاتور MFI در محدوده ای بالاتر از عدد 80 قرار بگیرد که به آن اشباع خرید گفته می شود. مسلما بعد از هر خرید سنگینی باید منتظر یک اصلاح قیمتی باشیم. زمانی این اندیکاتور در نقطه اشباع خرید قرار می گیرد، به ما سیگنال فروش ارسال می کند که دارایی خود را در یک پله یا تماما ( با توجه به استراتژی معاملاتی ) خارج کنیم.

همچنین یکی از موارد مهم در اندیکاتور MFI واگرایی است. این فرایند زمانی رخ می دهد که نوسانگر اندیکاتور و روند قیمت در خلاف جهت یک دیگر حرکت کنند. بگذارید با یک مثال برایتان بیان کنیم. فرض کنید شما یک رمز ارزی را در قیمت 10 دلار خریداری کرده اید؛ با مراجعه به چارت قیمتی متوجه می شوید که قیمت این ارز دیجیتال رو به کاهش است اما نوسانگر اندیکاتور در حال افزایش است ( با خط های روند ). در این صورت می گوییم که واگرایی شکل گرفته است و ما به کمک اندیکاتور MFI آن را تشخیص داده ایم.

نکته ای که در انتهای این مقاله قابل بیان است این است هیچ اندیکاتور و کندلی آینده بازار را به شکل 100 درصدی پیش بینی نمی کند. همه اینها ابزار هایی هستند که می توانند کمکی برای ما در معاملات باشند. اینکه انتظار داشته باشیم با استفاده از یک اندیکاتور یا کندل استیک سرمایه خود را چند برابر کنیم، انتظاری نا به جا است و حتی ممکن است منجر به از دست دادن سرمایه ما شود. مهم ترین نکته ای که باید در معاملات خود رعایت کنید، مدیریت سرمایه و استراتژی معاملاتی است.

ترکیب اندیکاتور mfi و rsi

بعضی از تحلیل گران در مورد اندیکاتور mfi این گونه بیان می کنند که این اندیکاتور همان اندیکاتور rsi می باشد با این تفاوت که در آن وزن و حجم هم اضافه شده است. و در واقع بهتر از rsi می باشد. ولی ترکیب اندیکاتور mfi و rsi نتایج بسیار بهتری خواهد داشت. هنگام دریافت سیگنال خرید و یا فروش هر دو اندیکاتور را رسم کرده و با استفاده از هر دو اندیکاتور نقاط ورود و خروج را پیدا کنید.

به عنوان مثال فرض کنید اندیکاتور mfi به نقطه اشباع خرید رسیده و زمان مناسبی برای فروش و یا گرفتن پوزیشن Sell می باشد. در این حالت برای سهم و یا جفت ارز ها اندیکاتور rsi را نیز رسم کرده و ببینید آیا rsi نیز این نقطه را به عنوان اشباع خرید نشان می دهد یا خیر؟

تنظیمات اندیکاتور mfi

اندیکاتور mfi هم در تریدینگ ویو و هم در متاتریدر قابل رسم می باشد. برای اعمال تنظیمات اندیکاتور mfi در تریدینگ ویو بعد از رسم اندیکاتور بر روی علامت چرخ دنده کلیک کنید.

آموزش سایت تریدینگ ویو

تنظیمات اندیکاتور mfi
تنظیمات اندیکاتور mfi
تنظیمات اندیکاتور mfi
تنظیمات اندیکاتور mfi

در حالت پیش فرض تایم فریم بر روی چارت قرار دارد. یعنی چارت قیمتی را شما در چه تایم فریمی رسم کرده باشید ، mfi نیز روی همان رسم می شود. و ما می توانید آن را تغییر دهید.

Length نیز بر روی 14 قرار دارد. یعنی شاخص از 14 روز قبل محاسبه شده و نمودار رسم می شود. شما با توجه به نوع استراتژی معاملاتی خود می توانید این موارد را تغییر دهید.

تنظیمات اندیکاتور mfi در متاتریدر هنگام رسم آن دیده می شود. این اندیکاتور در دسته ی نمودار های حجمی قرار دارد. و مانند شکل زیر رسم می شود.

mfi در متاتریدر
mfi در متاتریدر
تنظیمات mfi در متاتریدر
تنظیمات mfi در متاتریدر

همانطور که می بینید mfi در متاتریدر نیز به صورت پیش فرض بر روی دوره 14 روزه تنظیم شده است. و می توانید قبلااز رسم نمودار تنظیمات لازم و دلخواه از قبیل رنگ ، ضخامت و … را نیز اعمال کنید.

اندیکاتور mfi در بورس

این اندیکاتور با نشان دادن جریان نقدینگی در بازار سهام نیز کاربرد زیادی دارد . با استفاده از پلتفرم های معاملاتی بورس ایران می توان آن را برای سهام مختلف رسم کرد. اندیکاتور mfi در ایزی تریدر ، مفید تریدر ، آگاه ، اقتصاد بیدار و … قابل رسم می باشد. به عنوان مثال ما این اندیکاتور را برای سهم تاپیکو رسم کرده ایم.

اندیکاتور mfi در بورس
اندیکاتور mfi در بورس

سوالات متداول

آیا اندیکاتور mfi برای معاملات روزانه مناسب است؟

این اندیکاتور در کل اندیکاتور خوبی است. ولی می تواند سیگنال اشتباه را نیز به کاربران بدهد.

آیا mfi از rsi بهتر است؟

mfi شامل حجم نیز می باشد و با اینکه به اندازه rsi شناخته شده و محبوب نیست مخصوصا در معاملات کوتاه مدت و نوسانی بهتر از rsi عمل می کند.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.