2 رویکرد معامله‌گری در بازار سرمایه «آنچه را که می‌بینی معامله کن نه آنچه را که فکر می‌کنی»

رویکرد معامله‌گری

با سری مقالات آموزشی بازار سرمایه سایت ایتسکا در خدمت شما همراهان عزیز هستیم. من در این مقاله شمارا با دو رویکرد معامله‌گری بسیار مهم آشنا خواهم کرد. این دو رویکرد معامله‌گری زیرمجموعه‌ی شاخه روانشناسی بازار سرمایه است.

در رویکرد معامله‌گری اول، معامله‌گر هر آنچه را که می‌بیند و در رویکرد دوم معامله‌گری، هر آنچه را گمان می‌کند، معامله می‌کند.

رویکرد معامله‌گری: آنچه را که می‌بینی معامله کن

در رویکرد معامله‌گری اول، معامله‌گر با توجه به عینیاتی چون تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، حرکات شمعی سهم، اندیکاتورها و اخبارهای مهم اقدام به معامله می‌کند، درواقع معامله‌گر هر آنچه را که می‌بیند و تحلیل می‌کند را عملی کرده و به معامله می‌پردازد.

رویکرد معامله‌گری: آنچه را که فکر می‌کنی معامله کن

در رویکرد معامله‌گری دوم، معامله‌گر با توجه به مفاهیم انتزاعی چون محرک‌های احساسی، واکنش‌های تکانه‌ای ، افکار واهی و پوچ اقدام به معامله می‌کند.

در بلندمدت رویکرد معامله‌گری دوم و پایبند نبودن به یک استراتژی معاملاتی مشخص بسیار آسیب‌زننده است، معامله‌گران در کنار آموزش مفاهیم پایه‌ای و اصلی بازار سرمایه مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و مدیریت سرمایه باید مهارت‌های خود را درزمینه کنترل احساسات و عواطف نیز افزایش دهند.

برای آموزش‌های بیش‌تر و دقیق‌تر می‌توانید از کتاب تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی یا تحلیل ذهنی مارک داگلاس بهره بگیرید.

من در این مقاله به شما 5 ترفند آموزش خواهم داد تا بتوانید در امر «آنچه که می‌بینی معامله کن» استاد شوید.

دو رویکرد معامله‌گری مهم
2 رویکرد معامله‌گری در بازار سرمایه «آنچه را که می‌بینی معامله کن نه آنچه را که فکر می‌کنی» 1

پنج ترفند برای استاد شدن در رویکرد معامله‌گری «آنچه را که می‌بینی معامله کن»

ترفند اول. قانون 5 ثانیه

قانون 5 ثانیه ذکر می‌کند که قبل از فشردن دکمه‌ی ورود به معامله 5 ثانیه مکث کنید، نگاهی به چارت سهم بیندازید و موارد زیر را بررسی کنید.

  • آیا واقعاً می‌خواهم این معامله انجام دهم؟
  • آیا به استراتژی معاملاتی‌ام پایبند هستم؟
  • آیا استراتژی ورود را به‌درستی اجرا کردم؟
  • آیا احساساتی شده‌ام؟

شاید در نگاه اول متصور شوید پرسیدن این سؤالات زمانی بسیار بیش‌تر از 5 ثانیه می‌گیرد ولی در نظر بگیرید تمام این سؤالات بسیار سریع از ذهن شما عبور خواهند کرد و اگر ذره‌ای حس کنید با واکنش‌های تکانه‌ای اقدام به معامله کرده‌اید یا زیان معاملات قبلی شمارا احساساتی و وادار به انجام این معامله کرده‌است، به‌سرعت از معامله دست خواهید کشید.

ترفند دوم. یک کندل بیش‌تر صبر کنید

شما در این ترفند یاد می‌گیرید، هرگز در میانه‌ی تشکیل یک کندل بر روی نمودار وارد معامله نشوید.

معامله‌گران در بازه‌های زمانی مختلفی مانند تایم فریم‌های یک دقیقه‌ای، یک ساعته، چهار ساعته، یک روزه، هفتگی اقدام به معامله می‌کنند.

مثلاً شما در تایم فریم یک ساعته اقدام به معامله کرده‌اید، حتماً قبل از ورود به معامله منتظر بمانید تا شمع یک ساعته اخیر بسته شود سپس وارد معامله شوید.

بسیاری از اشتباهات معامله‌گری زمانی رخ می‌دهد که معامله‌گر زودتر وارد پوزیشن معامله می‌شود، با صبر می‌توان از این اشتباهات جلوگیری کرد.

با آزمودن این روش متوجه خواهید شد که جلوی بسیاری از واکنش‌های تکانه‌ای گرفته می‌شود.  

روانشناسی رویکرد معامله‌گری
2 رویکرد معامله‌گری در بازار سرمایه «آنچه را که می‌بینی معامله کن نه آنچه را که فکر می‌کنی» 2

ترفند سوم. از چک لیست کتبی استفاده کنید

ما معامله‌گران قبل از معامله استراتژی معاملاتی، نحوه‌ی مدیریت سرمایه، نقطه ورود، نقطه خروج و حد سود و حد ضرر و…. را مشخص می‌کنیم اما حین معامله با توجه به افزایش هیجان و استرس متوجه می‌شویم که بسیاری از قوانین معاملاتی‌مان را زیر پا گذاشته‌ایم.

برای جلوگیری از تکرار این اتفاقات برای خود یک چک‌لیست کتبی تهیه کنید و در این چک‌لیست استراتژی ورود خود را طراحی کنید، هنگام انجام معامله قبل فشردن دکمه ورود تمام موارد چک‌لیست معاملاتی را مرور کنید، با انجام این عمل ساده در بلندمدت شاهد کم شدن معاملات هیجانی خواهید بود.

ترفند چهارم. معامله‌گری و رسم نمودار را جداگانه انجام دهید

بسیاری از معامله‌گران تمام تحلیل‌ها، اندیکاتورها، نقاط ورود و خروج و…را فقط بر روی یک صفحه انجام می‌دهند همین امر سبب تصمیم‌گیری هیجانی در معامله‌گری می‌شود، این در حالی است که متخصصان این حوزه توصیه دارند معامله‌گران حرفه‌ای حتماً از چندین مانیتور یا حداقل از چندین برگه جداگانه برای انجام یک معامله استفاده کنند.

برای مثال روی یک مانیتور از اندیکاتورها استفاده کنید، روی مانیتور دوم تحلیل کلاسیک (رسم خطوط حمایت، مقاومت، حد سود و ضرر) را مشخص کنید، روی مانیتور سوم چارت خام سهم باشد.

با استفاده از این روش درصد خطای شما در معامله به طرز چشم‌گیری کاهش می‌یابد.

مانیتور معامله‌گری
2 رویکرد معامله‌گری در بازار سرمایه «آنچه را که می‌بینی معامله کن نه آنچه را که فکر می‌کنی» 3

ترفند پنجم. از نظرات سایرین صرف‌نظر کنید

مسئولیت‌پذیری و اعتمادبه‌نفس از ویژگی‌های بارز یک معامله‌گر حرفه‌ای در بازار سرمایه است.

شما به‌عنوان یک معامله‌گر باید مسئولیت تمام اعمالتان را بر عهده بگیرید، تمامی معامله‌گران نیاز به یک رویکرد منسجم و اعتماد به روش‌ها و توانایی‌های خوددارند.

اگر از استراتژی معاملاتی خود مطمئن نیستید می‌توانید زمانی را برای آزمودن استراتژی‌تان اختصاص دهید سپس با اعتمادبنفس و پایبندی به روش و قوانین خود وارد معامله شوید.

هر فردی با توجه به‌ویژگی‌های روحی و روانی خود اقدام به طراحی استراتژی معاملاتی می‌کند شما با پرسش نظرات و استفاده از استراتژی معاملاتی دیگران احساسات و ویژگی‌های روحی و روانی خود را نادیده می‌گیرید که این باعث ضررهای سنگین و کوتاه شدن عمر معامله‌گری شما می‌شود.

شما با استفاده از این 5 ترفند به‌جای معامله از طریق مسائل انتزاعی با مسائل عینی به معامله خواهید پرداخت.

در روابط انسانی احساسات و گوش سپردن به ندای قلبی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، اما در بازار سرمایه و تمام بازارهای مالی شما ابتدا باید به عینیات توجه کنید و آنچه را که می‌بینید به‌عنوان اصل قرار دهید، در بازارهای مالی گوش سپردن به ندای قلبی در رده‌های پایین‌تر قرار می‌گیرد.

درنهایت اگر علاقه‌مند هستید در بازارهای مالی فعالیت کنید حتماً آموزش ببینید، سپس اقدام به سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه