انواع مدل پردازش سفارشات بروکرها: A-book، B-book و C-book

بازنگری توسط: شیرین سعیدی
بروکرهای A-book چگونه درآمد کسب می کنند؟

انواع مختلفی از مدل پردازش سفارش بروکرها در بازار فارکس وجود دارد که در حالت کلی به سه نوع A-book، B-book و C-book تقسیم می‌شوند. نحوه عملکرد و هزینه‌های دریافتی این سه مدل با هم فرق دارد. بروکرها با توجه به استراتژی‌های معاملاتی خود یکی از این مدل‌ها را انتخاب می‌کنند. بروکرهایی هم وجود دارند که در طول فعالیت خود با یکی از این سه شیوه عمل می‌کنند. ما در ادامه می‌خواهیم توضیحات تکمیلی از آن را ارائه دهیم.

بیشتر بدانید: انواع بروکر فارکس – مقایسه بروکر های DD و NDD

مدل بروکر A-Book چیست؟

بروکرهای A-book سفارشات معاملاتی مشتریان را به طور مستقیم به تامین کنندگان نقدینگی و سپس به بازار بین بانکی هدایت می‌کنند. درآمد کارگزاران با این مدل از طریق میزان کمیسیون دریافتی از معاملات و اسپرد است. نقش کارگزاران در اینجا به عنوان واسطه بین دو طرف معامله است. هر چقدر حجم معاملات و گردش مالی معامله‌گران بیشتر باشد، بروکرها منفعت بیشتری به دست می‌آورند، چون کارمزد بیشتری دریافت می‌کنند.

بروکرهای A-book
مزایای بروکرهای A-book

بروکرهای B-book

بروکرهای B-book سفارشات مشتریان را خودشان در داخل بروکر پردازش می‌کنند و عملکرد میکرومارکت دارند. در این مدل سفارشات مشتریان به تامین کنندگان نقدینگی منتقل نمی‌شود، چون بروکرها معاملات را به صورت داخلی اجرا می‌کنند. در بروکرهای مدل B-book امکان کلاهبرداری بیشتر است، چون در اینجا خود بروکر به عنوان طرف دوم معامله قرار می‌گیرد.

به طور واضح اگر کسی قصد خرید داشت ولی فروشنده وجود نداشت، طرف دوم معامله تریدر دیگری نیست بلکه خود بروکر است. زمانی هم که برای یک معامله طرف دوم وجود داشت، بروکر B-book نقش واسطه را بازی می‌کند. در این روش امکان دارد بروکر به مشتریان قیمت‌های غیر واقعی نشان دهد.

بروکرهای B-book به متاتریدر ۴ نرم‌افزاری اضافه می‌کنند تا بتوانند حد ضرر مشتریان را ببندند و با کمک افزونه‌های سرور این پلتفرم آن حد ضررها را فعال کنند. نتیجه اینکه چنین کارگزاری‌هایی می‌توانند کاری کنند که معامله گران دچار ضرر شوند.

دلیل کارمزد بیشتر بروکر A_Book ‌ نسبت به بروکر B-book

بروکر A_Book سفارشات مشتریان را مستقیم به تامین کنندگان نقدینگی ارائه می‌دهند انجام چنین کاری هزینه بر است و بروکر A_Book این هزینه‌ها را از طریق اسپرد و کمیسیون تامین می‌کند. پس این موضوع باعث شده که بروکرهای A-book نسبت به بروکرهای B-book کارمزد بیشتری بگیرند و از نظر هزینه نمی‌تواند با بروکرهای B-book رقابت کنند. در این میان اغلب معامله‌گران از این موضوع اطلاع زیادی ندارند و فقط دنبال بروکرهایی هستند که کارمزد کمتری می‌گیرند.

تفاوت بروکر A_Book ‌ با بروکر B-book

A-book B-book
ارسال مستقیم سفارشات مشتریان به تامین کنندگان نقدینگی چون بانک‌هابه عنوان طرف مقابل معاملات
به عنوان واسطه هستند معاملات را برای خودشان انجام می‌دهند
ارائه قیمت‌های واقعی بازار بروکر قیمت‌های بازار را تعیین می‌کند
کمیسیون کمتر کمیسیون بیشتر
اسپرد بالا اسپرد کمتر

بروکر C-book

این نوع بروکر هر دو عملکردهای A-book‌ و B-book ‌ را باهم دارد.

۱- اگر یک خریداری خرید داشت و تری در دیگری فروش داشت، هر دو این معاملات را یکجا انجام می‌دهند.

۲- اگر نفر سوم معامله ای باز کرد و هیچ جهت مخالفی برای آن وجود نداشت، پروایدر طرف مقابل معامله آن را باز می‌کند. معمولاً C-book ها سود بیشتری به دست می‌آورند، چون از دو طرف معامله اسپرد و کمیسیون می‌گیرد و این هزینه‌ها به پروایدر پرداخت نمی‌شود.

نکته: بروکرهای خوب قرار نیست از ضرر معامله‌گران سود ببرند

بروکر D-book

این بروکرها کلاً به هیچ جا وصل نیستند و معاملات تریدرها را هم جابجا نمی‌کنند و به اصطلاح بروکرهای دزد و کلاهبردار هستند. هرجا شما بروکرهای دیدید که تبلیغات مشکوکی دارند، به آنها اعتماد نکنید چون که جز دسته بروکرهای دیبوک هستند.

نتیجه گیری

آشنایی با مفاهیم کلی بروکرهای A-book و بروکرهای B-book برای همه معامله‌گران خیلی مهم است. بررسی ویژگی‌های بارز و تفاوت‌های این دو در معاملات شما نقش بسزایی دارد. به طور کلی اگر بخواهیم بررسی کنیم، بروکرهای A-book برای تریدرهای حرفه‌ای و بروکرهای B-book‌ برای تریدرهای عادی مناسب است.

سوالات متداول

درآمد بروکرهای A-book ‌ از کجاست؟

بروکرهای A-book از معاملات انجام شده اسپرد و کمیسیون دریافت کرده و هزینه‌های خود را از آنجا تامین می‌کنند.

بهترین نوع بروکر برای ما کدام است ؟

اگر شما به عنوان یک فرد مبتدی در بازار فعالیت دارید بهتر است که سراغ بروکرهای B-book بروید اما اگر از تریدرهای حرفه‌ای هستید بروکر A_book برای شما مناسب است.

2.0ضعیف

متوسط امتیاز از 1 کاربر

0 رای
1 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

2 دیدگاه برای “انواع مدل پردازش سفارشات بروکرها: A-book، B-book و C-book

  1. ندا
    2 /5

    سلام برای ما مبتدی ها بروکر A_book خوبه یا بروکر B_book؟ یعنی خودم چون تازه کارم دنبال بروکری هستم که کار باهاش راحت باشه

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.