آموزش ژورنال معاملاتی – ژورنال نویسی ترید چیست؟ | دانلود ژورنال معاملاتی فارکس

ژورنال معاملاتی

ژورنال معاملاتی در واقع نکته برداری و ثبت معاملات می باشد. به این صورت که تریدر بعد از معاملات خود مواردی از قبیل تاریخ معامله ، نقطه ورود و خروج ، میزان سود و ضرر و … را بر روی کاغذ و یا نرم افزار یادداشت می کند. و در نهایت میزان بهره وری ماهانه و سالانه خود را مورد بررسی قرار می دهد.

این مقاله درس 54 از دوره اسمارت ایتسکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است. جهت مشاهده کامل درس ها روی لینک زیر کلیک کنید.

ژورنال معاملاتی چیست؟

ژورنال معاملاتی Trading Journal یادداشت برداری از معاملات بر روی کاغذ و یا نرم افزار هایی مانند اکسل می باشد. در ژورنال معاملاتی مواردی از قبیل زمان ورود به معامله ، قیمت ورود ، زمان خروج ، حجم معامله ، سود ، ضرر و … نوشته می شود.

تریدر با بررسی این موارد به صورت ماهانه میزان بهره وری خود را سنجیده و بررسی می کند که آیا استراتژی معاملاتی او مناسب است و یا باید تغییراتی در آن ایجاد کرده و یا نباید از آن استفاده کند.

ژرونال معاملاتی یکی از بهترین روش ها برای ارزیابی تریدر ها می باشد تا بتوانند به خوبی خود و معاملاتشان را در این بازار ازریابی کنند.

برای ایجاد ژورنال معاملاتی نیازی به هزینه زیادی نیست. فقط کافیست با استفاده از اکسل داده هایی را ثبت و بعدا بررسی کنید. البته نرم افزار هایی نیز برای ژورنال نویسی وجود دارند که با پرداخت حق اشتراک می توانید از آنها استفاده کنید.

ولی با یادگیری ژورنال نویس خودتان به راحتی می توانید ژورنال معاملاتی خودتان را نوشته و از آن استفاده کنید.

ژورنال نویسی ترید چیست؟

ژورنال نویسی ترید یکی از بهترین روش ها برای ارزیابی استراتژی معاملاتی می باشد. متاسفانه تریدر های بسیار کمی وجود دارند که در باره نوع و نحوه ترید کردنشان اطلاع کافی دارند. زیرا اغلب تریدر ها علاقه ای به مشاهده آمار معاملاتی خود ندارند و دوس دارند از دیدگاه خودشان همیشه برنده باشند!

ژورنال معاملاتی
ژورنال معاملاتی

تریدر ها باید قبول کنند بررسی ضرر ها در اوایل کار باعث رشد آنها خواهد شد. ژورنال تریدر های حرفه ای به گونه ای هست همیشه باعث پیشرفت آنها می شود. به این دلیل همیشه در مسیر درست قرار دارند و کمتر به عقب بر می گردند.

بسیاری از تریدر ها از معاملات خود یادداشت برداری نکرده و ژورنال نویسی نمی کنند. پس اگر شما این کار را انجام دهید نسبت به آنها برتری خواهید داشت. و در مسیر ترید جلوتر از آنها خواهید بود. زیرا چیزی که قابل سنجش باشد راحت تر می توان مدیریت کرد.

مزایای ژورنال معاملاتی

ژورنال معاملاتی را از دو جنبه می توان بررسی کرد:

  • جنبه عددی
  • جنبه کیفی

جنبه عددی ژورنال معاملاتی

جنبه عددی ژورنال معاملاتی مربوط به یادداشت برداری های ترید ما می باشد. زمانی که با اعداد سروکار داریم ، درصد موفقیت ، میزان سود و ضرر و … را بررسی می کنیم. تریدر ها می توانند تراکنش مالی خود را از بروکر خود دانلود کرده و مشاهده کنند. این داده ها را م یتوانید در گوگل شیت و یا اکسل نگهداری کنید.

ولی با این آمار نمی توان بررسی کلی از عملکرد داشت و بهترین راه همان ژورنال نویسی می باشد.

با استفاده از ژونال معاملاتی می توان فهمید کدام ستاپ معاملاتی اشتباه بوده و باید آنها را از معاملات خود حذف کنیم.

علاوه بر آن ژورنال معاملاتی باعث افزایش اعتماد به نفس تریدر ها نیز می شود. زیرا بسیار سریع تر از افراد عادی نقاط قوت و ضعف خود را پیدا می کنند. با ژورنال معاملاتی می توانید نحوه عملکرد شخصی و نحوه عملکرد استراتژی خود را بررسی کنید.

جنبه کیفی ژورنال معاملاتی

جنبه کیفی ژورنال معاملاتی رویکرد توصیفی و توضیحی می باشد که در آن به اعماق جزئیات ترید طرداخته و به جزئیات بیشتری توجه خواهیم کرد. در ژورنال معاملاتی به دنبال الگو هایی خواهیم بود که دائما در حال تکرار شدن هستند.

می توانید بعد از اجرای ترید ، از معاملات خود اسکرین شات تهیه کرده و بعدا از آنها استفاده کنید. باید درس های مهمی که این ترید گرفته اید را یادداشت کنید. حتی توصیه می کنیم احساس خود هنگام اجرای آن ترید را نیز یادداشت کنید. برای مثال حس پشیمانی ، هیجان و …

با این یادداشت برداری ها در آخر ماه خواهید فهمید احساسات شما چه تاثیری بر عملکرد و تصمیم گیری شما دارند.

ژورنال نویسی باعث می شود تریدر با خودش روراست بوده و در این مسیر پیوسته رشد کند.

 ژورنال نویسی تریدر حرفه ای

در  ژورنال نویسی تریدر حرفه ای موارد زیر رعایت شده است :

وضعیت معامله در ژورنال نویسی

زمانی که یک سفارش باز می کنید ، در یکی از این 4 دسته قرار خواهید گرفت:

1- ترید معتبر و سود ده

تریدی که اجرا شده و معتبر می باشد. یعنی سفارش شما اجرا شده و با سود معامله شما به اتمام رسیده است. و این نوع ترید ها بهترینم نوع ترید برای ما هستند. زمانی که ترید شما با سود و با موفقیت به پایان رسید حتما یک نسخه از آن را برای خود نگهداری کنید. باید این ترید ها را آنقدر بررسی کنید تا در ضمیر ناخودآگاه شما هک شوند.

2- ترید معتبر اجرا شده با ضرر

در ترید معتبر بوده و معامله با ضرر اجرا شده است. در این مورد متاسفانه حد ضرر فعال شده و معامله با ضرر به پایان رسیده است. در این نوع معامله بر اساس استراتژی خود عمل کرده و وارد معامله شده ایم. متاسفانه تشخیص روند ما اشتباه بوده و با ضرر از معامله خارج شده ایم.

متاسفانه این نوع ضرر ها در فارکس و بازار های مالی بسیار زیاد هستند. اگر با این روش پیش بروید ، تعداد معاملات سود آور شما روز به روز بیشتر خواهند شد.

3- ترید نامعتبر و سوده

این نوع ترید شما بر خلاف معیار های معاملاتی و استراتژی معاملاتی وارد معامله شده اید ولی سود کرده اید. هنگام اجرای این نوع ترید ها باید دقت کنید که موفقیت در این معاملات فقط از خوش سانشی شما می باشد و ممکن است شما را با ضرر های زیادی مواجه کند.

ممکن است ببینید این ستاپ سود آور است ولی مطابق استراتژی شما نیست ، باید طبق آموزش های قبلی استراتژی خود را اصلاح کنید.

4- ترید نامعتبر و اجرا شده با ضرر

در این نوع ترید نیز معامله بر خلاف استراتژی شما بوده و شما با ضرر از معامله خارج شده اید. این نوع ترید ها معاملاتی هستند که می توان از آنها درس گرفت. در این نوع در واقع شما تمامی قوانین مدیریتی را اعمال نکرده و ضرر کرده اید.

تشخیص این نوع معامله با نوع دوم در ابتدای کار کمی مشکل خواهد بود. ولی به مروز زمان به راحتی خواهید نوانست تفاوت آنها را تشخیص دهید.

در ژورنال معاملاتی که طراحی می کنید حتما در یک ستون این مورد را قرار دهید و نوع معامله خود را مشخص کنید.

زمانی که تعداد معاملات شما افزایش پیدا می کند ، این گزینه به شما خواهد گفت سراغ چه معاملاتی رفته و از چه معاملاتی اجتناب کنید.

تایم فریم در ژورنال معاملاتی

تام فریمی که در آن معامله کرده اید نیز باید در یک ستون ژورنال معاملاتی نوشته شود. برای مثال تریدری بر سود های کوتاه مدت تمرکز کرده و معاملات روزانه انجام می دهد. در مقابل تریدر دیگری بر معاملات بلند مدت تمرکز دارد.

سنجش عملکرد ترید

برای سنجش عملکرد ترید راه های زیادی وجود دارد. یکی از مهم ترین معیار ها میزان سود ها و زیان های ما در معاملات می باشد. براری مثال در یک ماه 10R سود و یا 5R ضرر کرده ایم. ولی بهتر است برای سود و زیان خود از معیار های عددی استفاده کنید.

در دنیای سرمایه گذاری بیشتر بر رشد بلند مدت یعنی بازدهی دو ساله و یا 5 ساله توجه می کنیم. ذهنیت اکثر تریدر ها به گونه ای است که دوست دارند برایند کاری آنها به صورت ماهانه قابل مقایسه باشد.

در این مورد باید ذهنیت ماهانه و کارمندی را کنار گذاشته و ذهنیتی کسب و کاری برای خود داشته باشیم. قرار نیست در تمامی ماه ها در سود باشید در این مورد باید دید بلندمدتی داشته باشید.

به این دلیل صندوق های سرمایه گذاری به ندرت نتایج سود آوری خود را به صورت ماهانه گزارش می کنند. اغلب توجه آنها به صورت 3 ماهه ، 6 ماهه و 1 ساله می باشد.

در کل بهتر است عملکرد خود را به صورت ماهانه حساب کرده و به صورت سه ماهه ارزیابی کنیم.

هر چه نمونه داده هایی که یادداشت برداری می کنید بزرگتر باشند ، به نتایج مهم تری دست خواهید یافت. زمانی که یک ترید را ثبت کرده و آن را بررسی می کنید ، شاید به این نتیجه برسید که اگر آن را به شیوه ای دیگر مدیریت می کردید ، به نتیجه ای بهتر می رسیدید.

پس قانونی که فکر می کردند درست ترین است را در ترید های بعدی اعمال می کنند و به نوعی از استراتژی خود که نتیجه تست های مکرر می باشد ، پیروی نمی کنند. پس اگر در ترید قبلی خود مطلبی یاد گرفته اید قرار نیست به سرعت آن را در ترید های بعدی اعمال کنید.

ولی اگر ترید های خود را به صورت 3 ماهه ، 6 ماهه و … بررسی کنید به الگو هایی خواهید رسید که می توان در معاملات بعدی بعد از تست استفاده کرد. و یا الگو هایی باشند که حاصل اشتباهات روانشناختی هستند که باعث ضرر شما شده اند و باید از آنها اجتناب کنید.

برای مثال فرض کنید می بینید که در بسیاری از استراتژی ها با اختلاف چند پیپ استاپ می خورید. ولی بعد از استاپ شدن شما بازار برگشته و به نفع شما حرکت می کند. در این صورت متوجه می شوید استاپ های شما کوپک هستند و باید از استاپ های بزرگ تری استفاده کنید.

در انتها نیز باید مرور سالانه بر عملکرد خود داشته باشید. با این روش عملکرد بهتری داشته و به برنامه خود می چسبید.

دانلود ژورنال معاملاتی فارکس

در قسمت قبلی نحوه ایجاد ژورنال معاملاتی را برایتان آموزش دادیم. در این قسمت نیز لینک دانلود یک ژورنال معاملاتی در قالب فایل اکسل را برایتان قرار داده ایم. این ژورنال معاملاتی کلی بوده و هم می توانید از آن در معاملات فارکس ، کریپتو ، بورس و … استفاده کنید.

می توان گفت ژورنال معاملاتی تقریبا برای تمامی بازار ها یکسان بوده و می توانید از ژورنال های زیر با کمی تغییر و ساده سازی در تمامی بازار های مالی استفاده کنید. اصل کار راحتی استفاده از ژورنال های معاملاتی می باشد.

در لینک های بالا فایل هایی آماده در قالب اکسل می باشند برایتان قرار داده یم. ولی اگر استفاده از این فایل ها برایتان مشکل است ، می توانید با روش هایی که برای ساخت ژورنال معاملاتی برایتان آموزش دادیم برای خود یک ژورنال معاملاتی ساده و کاربردی ایجاد کرده و همیشه از آن استفاده کنید.

آموزش ژورنال نویسی ترید

ژورنال نویسی ترید هم می تواند بر روی کاغذ و هم از طریق نرم افزار باشد. ولی جهت افزودن امکانات بیشتر به ژورنال و بررسی های بیشتر توصیه می کنیم از اکسل برای نوشتن ژورنال استفاده کنید.

اگر کمی با این نرم افزار آشنایی داشته باشید ، به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. ولی اگر به فرمول نویسی و افزودن نمودار ها … در اکسل تسلط دارید ، می توانید ژورنال خود را بسیار حرفه ای تر طراحی کنید.

در این قسمت ما قصد آموزش اکسل و فرمول های مختلف آن را نداریم. فقط می خواهیم یک تریدر مبتدی بتواند برای خود یک ژورنال معاملاتی ایجاد کرده ، از آن استفاده کند و بعدا بتواند آن را بهبود بخشد.

البته می توانید از نمونه ژورنال های معاملاتی اکسل که لینک های دانلود آنها را در بالا قرار داده ایم استفاده کرده و ویرایش کنید و ژورنال خود را در آنها بنویسید.

ابتدا برای خود یک فایل اکسل باز کرده و ستون های زیر را در آنها وارد کنید. این ستون ها موارد مهم برای بازار فارکس ، ارز دیجیتال و بورس می باشند و شما با توجه به نیاز خود می توانید ستون هایی را حذف کرده و یا موارد دیگری به آن اضافه کنید.

برای مثال اگر ژورنال معاملاتی شما برای ارز دیجیتال و یا بورس می باشد ستون های حد سود و ضرر بر اساس پیپ را می توانید حذف کنید.

در شکل زیر تصویری از فایل ژورنال معاملاتی را برایتان قرار داده ایم. ستون هایی که نوشته ایم را تک به تک مرور می کنیم. هر سطر در شکل زیر بیان گر یک معامله و ویژگی های آن می باشد.

آموزش ژورنال نویسی در فارکس
آموزش ژورنال نویسی در فارکس

Date در ژورنال نویسی

یکی از مهم ترین مواردی که باید در ژورنال نویسی حتما قید شود ، تاریخ ورود به معامله می باشد که ما آن را با Date بیان کرده ایم.

Symbol

در این قسمت باید نمادی که با آن معامله کرده ایم را وارد کنید. اگر در یک روز چند معامله دارید هر معامله و نماد را در سطر های جداگانه تایپ کنید.

TF (Time Frame)

TF تایم فریمی است که در آن وارد معامله شده اید. نوشتن این مورد نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. هنگام بازبینی و بررسی معاملات تریدر باید ببیند در چه تایم فریمی بیشترین بازدهی را داشته و در چه تایم فریمی میزان اشتباهات و خطاهای او بیشتر می باشد.

اگر با فرمول نویسی اکسل آشنایی داشته باشید می توانید فیلتر نویسی کرده و هنکاک بازبینی داده های مورد نیار خود را فیلتر کنید.

Position

هنگام معامله باید مشخص کنید نوع معامله شما از کدام یک از انواع SELL STOP ، SELL LIMIT ، BUY STOP و BUY LIMIT می باشد.

Size

این قسمت نیز حجم معاملاتی شما را نشان می دهد. باید در هر معامله بنویسید با چه حجمی وارد ترید شده اید.

Entry

در این قسمت باید قیمت ورود به معامله را از روی چارت یادداشت کرده و در این قسمت بنویسید.

SL

SL همان استاپ لاس می باشد . ترید شما حتما باید حد ضرر داشته باشد. اگر در فارکس ترید می کنید می توانید برای این قسمت دو ستون قرار داده و در یکی استاپ لاس بر حسب دلار و در دیگری استاپ لاس را بر حسب پیپ بنویسید.

TP1

حد سود اول یعنی شما برای خود دو حد سود بر اساس استراـزی خود قرار داده اید. برای مثال اگر در هر ناحیه حد سود فقط 30 درصد از حجم خود را بیرون می کشید باید برای ژورنال معاملاتی خود TP3 و یا تعداد بیشتری TP قرار دهید.

TP نیز می تواند مانند حد ضرر یک بار بر اساس دلار و بار دیگر بر اساس پیپ نوشته شود.

TP2

حد سود دوم یعنی حجم باقیمانده را در این نقطه از معامله خارج کنید.

Status

وضعیت معامله همان موردی است که در ابتدا مقاله توضیح دادیم. یعنی یک معامله 4 حالت می تواند داشته باشد. یا معتبر بوده و با سود خارج شده اید. نامعتبر با سود ، معتبر با ضرر و یا نامعتبر با ضرر.

پس نوع معامله شما از هر کدام که باشد باید در این قسمت بنویسید.

Result

در این قسمت میزان سود و ضرر شما را نشان می دهد. این قست را نیز می توانید در اساس دلار و یا پیپ جداگانه بنویسید و دو ستون برای آن داشته باشید.

توجه کنید در این قسمت معاملات سود ده خود را با اعداد مثبت و معاملات زیان ده خود را با اعداد منفی بنویسید.

برای بررسی های بیشتر شیت دیگری از پایین صفحه باز کنید.

برای مثال می خواهید برایند ماهانه خود را محاسبه کنید. در شیت دوم در مقابل ماه اول از قسمت فرمول میانگین را انتخاب کرده و از شیت قبلی ستون Result را انتخاب کنید تا برایند ماهانه خود را مشاهده کنید.

ژورنال نویسی در فارکس
ژورنال نویسی در فارکس

همچنین می توانید ستون دیگری ایجاد کرده و در آن ستون احساسات خود را یادداشت کرده و بعدا در ازریابی معاملات خود از آن استفاده کنید.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

4 دیدگاه برای “آموزش ژورنال معاملاتی – ژورنال نویسی ترید چیست؟ | دانلود ژورنال معاملاتی فارکس

  1. هادی ابراهیم زاده

    با سلام و خدا قوت
    خواستم از محتواهای کاربردی ایتسکا تشکر کنم 👌

    • زینب اصغری

      سپاس از شما

  2. محسن سبحانی

    سلام و خسته نباشید و ممنون بابت این کورس عالی و بینظیرتون.این جلسه پایانی بود یا هنوزم ادامه داره؟
    سوال دوم اینکه این آموزشهاویدئو هم دارند؟
    بازم ممنون و تشکر😘😘😘😘

    • زینب اصغری

      با سلام و تشکر از شما
      بله درس ژورنال معاملاتی جلسه پایانی دوره اسمارت مانی ایتسکا بود و دوره های آموزشی دیگری و سبک های مختلف پرایس اکشن در حال انجام هستن. و به محض آماده سازی در سایت قرار می گیرن.
      در مورد سوال دوم درسامون فعلا ویدئو ندارن و به محض ایجاد در سایت قرار خواهند گرفت.

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.