الگوی انگلفینگ (Engulfing Pattern) چیست؟ تحلیل 2023

الگوی انگلفینگ

در دنیای پررونق بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال به عنوان یکی از ابزارهای حیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که توانسته است به عنوان راهنمایی قدرتمند برای تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری عمل نماید. در این زمینه، الگوهای قیمتی از جمله مهم‌ترین ابزارها به‌شمار می‌روند که به واسطه تکرارپذیری و قابلیت شناسایی نسبت به سایر اشکال تحلیلی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. آیا می‌خواهید در مورد الگوی انگلفینگ اطلاعاتی کسب کنید؟!

تحلیل انگلفینگ می‌تواند به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران کمک کند تا درک بهتری از روند بازارها پیدا کنند و در تصمیم‌گیری‌های معاملاتی خود بر اساس اطلاعات بهتری عمل کنند.

در این مطلب، به بررسی اصول و مفاهیم اساسی تحلیل تکنیکال، توضیح مختصری از نمودار کندل‌های ژاپنی و نحوه‌ی تشکیل الگوی انگلفینگ پرداخته و با مطالعه‌ دو نوع رایج الگوی انگلفینگ در بازارهای مختلف، نقش و اهمیت آن در پیش‌بینی رفتار قیمت‌ها و تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاران را بررسی خواهیم کرد. همچنین به بررسی دقیق‌تری از روش‌ها و استراتژی‌های مبتنی بر انگلفینگ خواهیم پرداخت تا ارزش این الگوی بی‌نظیر را به‌طور کامل روشن سازیم.

الگوی انگلفینگ یا الگوی پوشا چیست؟

الگوی انگلفینگ (به انگلیسی: Engulfing Pattern) یکی از الگوهای معروف در تحلیل تکنیکال است که از جمله الگوهای بسیار مهم بازگشتی در بین الگوهای کندل استیک به شمار می‌آید و به‌وفور در بازارهای مالی به‌ویژه بازارهای سهام، فارکس و سایر بازارهای مالی رخ می‌دهد.

انگلفینگ به دلیل شکل و طرح بصری خاص خود، به‌سادگی مشخص می‌شود و به واسطه همین شکل ظاهری خاص خود، توجه معامله‌گران را به خود جلب می‌کند. این الگو معمولاً به عنوان یک سیگنال قوی در تحلیل تکنیکال و تغییر جهت حرکت قیمتی در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرد و غالباً به عنوان نشانه‌ای قوی از شناخته می‌شود. انگلفینگ از دو کندل مخالف صعودی و نزولی تشکیل شده است و معمولاً نشانه‌ای از تغییر جهت حرکت قیمتی می‌باشد.

کندل اول که در سمت چپ قرار دارد، یک کندل با بدنه‌ای نسبتاً کوچک است و کندل دوم که در سمت راست قرار دارد، یک کندل با بدنه‌ای بزرگتر است که کل بدنه‌ی کندل اول را انگلف می‌کند، به این معنا که معمولاً به‌صورت کامل تمامی بدنه کندل اول را پوشش می دهد.

حالت های مختلف الگوی انگلفینگ در فارکس
آشنایی با انواع مختلف الگوی انگلفینگ

حالت های مختلف الگوی انگلفینگ در فارکس

همانطور که گفتیم الگوی کندل انگلفینگ به الگوی نمودار کندلی اشاره دارد که در آن، بدنه واقعی شمع دوم کاملاً روی بدنه واقعی شمع اول قرار می‌گیرد یا آن را می‌بلعد. این بدان معنی است که شمع دوم دارای بدنه واقعی بزرگتر از شمع اول است. معمولاً دو نوع مختلف از الگوی انگلفینگ در فارکس وجود دارد و این الگو در دو حالت مختلف رخ می‌دهد. در واقع الگوهای انگلفینگ بسته به عملکرد قیمت قبلی و بسته به جایی که با خطوط روند اخیر و سطوح حمایت/مقاومت ظاهر می شوند، می توانند نزولی یا صعودی باشند.

پوشا صعودی یا انگلفینگ صعودی (Bullish Engulfing)

الگوی انگلفینگ صعودی (Bullish Engulfing Pattern) یک کندل استیک سفید است که بعد از اینکه کمتر از بسته شدن روز قبل باز می شود، بالاتر از باز شدن روز قبل بسته می شود. این الگو زمانی شکل می‌گیرد که یک کندل استیک سیاه کوچک (کندل نمایان‌گر روند نزولی) روز بعد به‌توسط یک کندل سفید بزرگ (کندل نمایان‌گر روند صعودی) دنبال می‌شود و بدنه‌ی آن به‌طور کامل روی بدنه‌ی کندل روز قبل قرار می گیرد یا آن را می بلعد.

این الگو یکی از معروف‌ترین الگوهای کندلی در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی است و اغلب نشان دهنده تغییر جهت از یک روند نزولی به یک روند صعودی می‌باشد. همچنین انگلفینگ صعودی قوی‌ترین سیگنال است وقتی در پایین یک روند نزولی ظاهر می‌شود و نشان‌دهنده افزایش فشار خرید است.

الگوی انگلفینگ صعودی اغلب باعث معکوس شدن روند موجود می شود دلیل این اتفاق این است که تعداد بیشتری از خریداران به بازار وارد می‌شوند و باعث افزایش قیمت‌ها می‌شوند. این الگو شامل دو شمع یا کندل است که کندل دوم (کندل سبز) کاملاً بدنه‌ی کندل قبلی (کندل قرمز) را در بر می‌گیرد.

در این حالت، کندل اول به صورت نسبتاً کوچک و به رنگ قرمز و کندل دوم با بدنه‌ی بزرگ و مثبت‌تر به رنگ سبز قرار می‌گیرد و کندل دوم (کندل سمت راست) برخی از نقاط کندل اول (همچون قیمت باز کندل اول) را به‌طور کامل درون خود جا می‌دهد. این الگو معمولاً نشان‌دهنده‌ی اتمام نزول قیمتی و برگشت به روند صعودی می‌باشد. یعنی ممکن است نشانه‌ای از تغییر روند از نزولی به صعودی و در حقیقت نشانه ای از سیگنال خرید باشد.

یک الگوی انگلفینگ صعودی ممکن است با یک الگوی انگلفینگ نزولی مخالف و در تضاد باشد. این الگو نشان‌دهنده‌ی احتمال تغییر جهت روند قیمتی به سمت صعودی است و معمولاً به‌عنوان یک سیگنال مثبت برای سرمایه‌گذاران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفسیر

زمانی که الگوی صعودی ظاهر شد، پرایس اکشن باید یک روند نزولی واضح را نشان دهد. کندل بزرگ صعودی نشان‌دهنده ورود خریداران به بازار با نیروی قوی است و این اولین تمایل و سوگیری برای روند صعودی بیشتر است. سپس تریدرها با استفاده از اندیکاتورها، سطوح کلیدی حمایت و مقاومت و پرایس اکشنی که متعاقباً پس از الگوی انگلفینگ رخ می دهد، به دنبال تاییدی خواهند بود که روند واقعاً در حال تغییر است.

پوشا نزولی یا انگلفینگ نزولی (Bearish Engulfing)

الگوی انگلفینگ نزولی (Bearish Engulfing Pattern) به سادگی برعکس الگوی انگلفینگ صعودی است. هنگامی که در بالای یک روند صعودی ظاهر می شود قوی ترین سیگنال را ارائه می دهد و نشان دهنده افزایش فشار فروش است. کندل نزولی غالباً باعث معکوس شدن روند موجود می شود. دلیل این اتفاق این است که تعداد بیشتری از فروشندگان به بازار وارد می‌شوند و قیمت ها را بیشتر پایین می آورند. این الگو شامل دو شمع یا کندل است که کندل دوم (کندل قرمز) کاملاً بدنه‌ی کندل قبلی (کندل سبز) را در بر می‌گیرد.

در این حالت، کندل اول به صورت نسبتاً کوچک اما به رنگ سبز و کندل دوم با بدنه‌ی بزرگ و منفی‌تر  به رنگ قرمز ظاهر می‌شود (برعکس انگلفینگ صعودی). این الگو معمولاً نشان‌دهنده‌ی اتمام صعود قیمتی و برگشت به روند نزولی می‌باشد. یعنی ممکن است نشانه‌ای از تغییر روند از صعودی به نزولی و در حقیقت نشانه ای از سیگنال فروش باشد.

تفسیر

هنگام ظاهر شدن الگوی نزولی، پرایس اکشن باید یک روند صعودی واضح را نشان دهد. کندل بزرگ نزولی نشان‌دهنده ورود فروشندگان به بازار با نیروی قوی است و این اولین تمایل و سوگیری برای روند نزولی بیشتر است. تریدرها سپس با استفاده از اندیکاتورها، سطوح حمایت و مقاومت، و پرایس اکشنی که متعاقباً پس از الگوی انگلفینگ رخ می دهد، به دنبال تأییدی خواهند بود که روند واقعاً در حال تغییر است.

چرا کندل های انگلفینگ برای تریدرها مهم است
دلیل اهمیت کندل های انگلفینگ برای تریدرها

چرا کندل های انگلفینگ برای تریدرها مهم است؟

کندل های انگلفینگ از چندین جهت برای معامله گران در فارکس اهمیت دارد:  

·         تغییر روندها یا ریورسال ها (Reversals)

پدیده ریورسال بعد از تغییر روند قیمتی یک دارایی (یعنی تغییر روند به نزولی بعد از روند صعودی و تغییر روند به صعودی بعد از پایان روند نزولی) اتفاق می‌افتد. هنگامی که یک الگوی فراگیر صعودی در انتهای یک روند نزولی یا یک الگوی فراگیر نزولی در بالای یک روند صعودی ظاهر می شود، نشان دهنده تغییر در احساسات بازار است.

شناسایی تغییر روند به طور خودکار به تریدر اجازه می‌دهد که در بهترین سطح ممکن وارد معامله شود و روند را تا انجام کامل آن دنبال کند. الگوی انگلفینگ می‌تواند نشان‌دهنده تغییر معکوس در روند بازار باشد و تریدرها می‌توانند از این الگو برای پیش‌بینی تغییر روندها در قیمت‌ها استفاده کنند و پتانسیل سود را به حداکثر برسانند.

·         ادامه روند (Trend Continuation)

تریدرها می‌توانند به الگوی انگلفینگ نگاه کنند تا ادامه روند موجود را تأیید کنند. تریدرها می‌توانند با ترسیم این الگوها روی نمودار قیمت، احتمال ادامه روند را ارزیابی کنند. اگر در طول یک روند صعودی، الگوی انگلفینگ صعودی شکل گیرد، این می‌تواند نشان‌دهنده ادامه روند صعودی باشد و اطمینان بیشتری به تریدر بدهد که روند فعلی ادامه خواهد داشت.

به عنوان مثال، اگر یک معامله گر در طول یک روند صعودی مداوم، یک الگوی صعودی را مشاهده کند، این باور را تقویت می کند که این روند احتمالاً ادامه خواهد داشت. این امر به معامله‌گرانی که در حال حاضر در بازار کمک می‌کند تا برای سودهای بالقوه بیشتر در تجارت باقی بمانند.

·         استراتژی خروج از معامله (Exit Strategy)

این الگو در نمودارهای قیمتی شکل می‌گیرد و همچنین می‌تواند به عنوان سیگنالی برای خروج از معامله فعلی استفاده شود. اگر تریدر در روند فعلی، پوزیشینی دارد که به پایان خود نزدیک می شود، مشاهده یک الگوی فرا انگلفینگ گیر نزولی (در یک روند صعودی) یا یک الگوی انگلفینگ صعودی (در یک روند نزولی) می تواند به عنوان یک علامت هشدار برای بستن معامله عمل کند.

به این معنا که وقتی که تریدر در یک روند صعودی یا نزولی معامله دارد و الگوی انگلفینگ شکل می‌گیرد، می‌تواند این الگو را به عنوان سیگنالی برای خروج از معامله استفاده کند. در واقع او با شناسایی این الگو در معامله، می‌تواند بهترین زمان برای خروج از موقعیت خود را انتخاب کند. این امر به معامله گران کمک می کند قبل از اینکه روند به طور بالقوه در پوزیشن آنها معکوس شود، سود خود را قفل کنند.

نکته مهم: توجه به این نکته ضروری است که کندل های انگلفینگ، مانند هر ابزار تحلیل تکنیکال، عاری از خطا نیستند و می توانند محدودیت هایی داشته باشند. این محدودیت ها می تواند زمانی ایجاد شود که الگو بیشتر یک اصلاحیه (retracement) باشد تا تغییر جهت قطعی، اما معامله گران می توانند به دنبال پرایس اکشن های بعدی باشد تا احتمال این نتیجه نامطلوب را کاهش دهند.

استراتژی های تریدینگ الگوی انگلفینگ

1- استفاده از استراتژی ریورسال کندل انگلفینگ

معامله گران می توانند با انتظار برای تایید حرکت با مشاهده پرایس اکشن های بعدی یا انتظار برای بازگشت قبل از شروع معامله، از الگوی انگلفینگ نزولی برای ترید استفاده کنند،

  • ورود (Entry): به دنبال یک بسته شدن موفقیت آمیز در زیر پایین کندل نزولی باشید. یا اینکه معامله گران می توانند به دنبال یک اصلاح لحظه ای (به سمت خط نقطه چین) قبل از ورود به یک معامله کوتاه باشند.
  • استاپ (Stop): می توان استاپ ها را در بالای نوسان، بالاتر از جایی که الگوی انگلفینگ نزولی در آنجا اتفاق می افتد، قرار داد.
  • سطح هدف / کسب سود (Target / take profit level): هدف می تواند در سطح قبلی حمایت تعیین شده و در عین حال از نسبت ریسک به ریوارد مثبت اطمینان حاصل شود. نسبت ریسک به ریوارد با مستطیل های سبز و قرمز نشان داده می شود.

2- استفاده از کندل انگلفینگ هنگام ترند تریدینگ

کندل های انگلفینگ همیشه نباید در انتهای یک روند ظاهر شوند. این کندل ها وقتی در یک روند قوی مشاهده می شود، معامله گران می توانند اطلاعاتی را از آنها به دست آورند که به حرکت ادامه دار در جهت روند موجود اشاره می کند.

به عنوان مثال، نمودار زیر یک روند صعودی قوی را در S&P 500 نشان می‌دهد که با ظهور الگوهای انگلفینگ متعدد (در جهت روند) اعتماد بیشتری به معاملات طولانی می‌افزاید. معامله گران می توانند پس از مشاهده بسته شدن معامله بالای شمع صعودی وارد یک معامله طولانی شوند.

علاوه بر این، این مثال شامل یک الگوی انگلفینگ نزولی (مستطیل قرمز) است که در بالای روند ظاهر می‌شود و نشان‌دهنده یک ریورسال بالقوه است. با این حال، پرایس اکشن های بعدی این حرکت را تأیید نکرد زیرا کندل های متوالی نتوانستند زیر سطح پایین کندل نزولی بسته شوند و بازار در بالاترین حد خود ادامه یافت. که بر اهمیت اعتبار بخشیدن به این الگو تأکید دارد.

محدودیت های استفاده از الگوی انگلفینگ

الگوی انگلفینگ را می توان در هر دو روند صعودی و نزولی بازار استفاده کرد. این الگو فقط پیش بینی می کند که آیا بازار در روند صعودی بسته می شود یا در روند نزولی. اما پیش‌بینی نمی‌کند که چه زمانی روند، ریورسال خواهد شد، فقط اینکه در نهایت این روند را تغییر خواهد داد.

همچنین این الگو عوامل دیگری را که ممکن است بر بلند مدت یا کوتاه مدت بودن یک روند تأثیر بگذارد مثل حجم معاملات بالا در طول زمان، مبانی شرکت های فردی درگیر در تجارت و غیره را در نظر نمی گیرد. این نوع الگو باید همیشه قبل از اعمال یک استراتژی، توسط سایر شاخص ها تأیید شود. هنگامی که یک نمودار کندل استیک انگلفینگ را تنظیم کردید، می خواهید تأیید کنید که هنوز پشتیبانی/مقاومت در پشت نمودار شما و همچنین حجم بالا وجود دارد که نشان دهنده قدرت حرکت قیمت ها در هر جهت (بالا یا پایین) است.

همچنین می‌خواهید در صورت وارد کردن هر معامله‌ای بر اساس تحلیل خود، مثلاً استفاده از استاپ لاس ها و محدودیت های مبتنی بر قوانین مدیریت تجارت خود برای هر پوزیشن، مطمئن شوید که پوزیشن درستی دارید.

سخن پایانی

الگوی انگلیفینگ یکی از معروف‌ترین الگوهای کندل استیک قیمتی در تحلیل تکنیکال است و برای تریدرها اهمیت بسیاری دارد. این الگو با فراهم کردن نشانه‌های واضح برای واگرایی در روند بازار یا ادامه‌ی آن، تریدرها را در تصمیم‌گیری‌های معاملاتی خود یاری می‌دهد.

با استفاده از این الگو می‌توان به طور مؤثری تغییرات معکوس روند را پیش‌بینی و بهترین زمان ورود به معاملات را شناسایی کرد. همچنین، وقتی این الگو در روند قوی و پرقدرت دیده می‌شود، می‌تواند تأییدیه‌ای برای ادامه‌ی روند موجود ارائه دهد.

هر چند که الگوی انگلیفینگ می تواند به تریدرها اطلاعات مفیدی بدهد، اما اهمیت دارد که همواره از این الگو به عنوان تنها ابزار تحلیلی استفاده نکنیم. تریدرها باید آن را با دقت تأیید کرده و با اندیکاتورها، سطوح پشتیبانی و مقاومت و دیگر تحلیل های فنی و بنیادی ترکیب کنند. همچنین، مدیریت ریسک به معاملات بر اساس این الگو نیز حائز اهمیت است.

و در نهایت اینکه الگوی انگلیفینگ یک ابزار مفید و قدرتمند در جعبه ابزار تریدرها است که با توجه به تأیید و استفاده محدود از آن، می‌تواند بهبود قابل توجهی در تصمیم‌گیری های معاملاتی شما داشته باشد.

سوالات متداول

الگوی انگلیفینگ چیست و چگونه کار می‌کند؟

الگوی انگلیفینگ یک الگوی کندل استیک است که شامل دو کندل یا شمع است، یک شمع کوچک و یک شمع بزرگ‌تر که کاملاً بدنه‌ی شمع کوچک را در بر می‌گیرد. این الگو به تریدرها  تغییر معکوس روند بازار را نشان می دهد، یعنی اگر در حالت صعودی ظاهر شود، ممکن است نشان‌دهنده پایان روند صعودی و شروع یک روند نزولی باشد و بالعکس.

آیا الگوی انگلیفینگ تنها برای بازگشت روند استفاده می‌شود یا می‌تواند در روند استمراری نیز مفید باشد؟

الگوی انگلیفینگ به طور عمده برای پیش‌بینی بازگشت روند مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما هنگامی که در روند قوی و پرقدرت قرار می‌گیرد، می‌تواند به عنوان تأییدیه‌ای برای ادامه‌ی روند موجود نیز مفید باشد.

چگونه می‌توانم الگوی انگلیفینگ را در نمودار‌های قیمتی شناسایی کنم؟

الگوی انگلیفینگ، با یک کندل نسبتاً کوچک که معمولاً در جهت روند موجود قرار دارد و یک کندل بزرگ‌تر که کاملاً بدنه‌ی شمع کوچک را در بر می‌گیرد، شناخته می‌شود.

آیا الگوی انگلیفینگ در بازار‌های دیگر نیز مانند بازارهای سهام یا بازارهای طلا قابل استفاده است؟

بله، این الگوی در بازار‌های مختلفی مانند بازارهای سهام، بازارهای ارز، بازارهای طلا و غیره نیز قابل استفاده است. این الگو به صورت عمومی برای تحلیل فنی در هر بازاری مفید است. اما همانند هر الگوی دیگر، تریدرها باید آن را با دقت و شناخت بهتر در بازار خاص خود اعمال کنند.

آیا الگوی انگلیفینگ می‌تواند به تنهایی به عنوان استراتژی ترید استفاده شود؟

استفاده تنها از الگوی انگلیفینگ به عنوان استراتژی ترید توصیه نمی‌شود. بهتر است این الگو را با دیگر ابزارها و تحلیل های فنی و بنیادی ترکیب کنید و آن را به عنوان یکی از عوامل تصمیم گیری های معاملاتی خود استفاده کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه