یکی از ویژگی های اصلی پرایس اکشن rtm این است که از کندل ها و بررسی رفتار آنها برای تحلیل استفاده می کند. این سبک اندیکاتور ها را از تحلیل هایش حذف کرده است. پس در ابتدای دوره و قبل از پرداختن به مباحث اصلی ابتدا باید با کندل های مهمی که در سبک rtm و در طول دوره از انها به وفور استفاده خواهد شد را آشنا شوید. این مقاله درس اول از دوره آموزش پرایس اکشن سبک rtm می باشد.
اگر با نمودار های شمعی ژاپنی و کندل خوانی آشنایی ندارید ، توصیه می کنیم قبل از مطالعه این درس حتما مقاله زیر را مطالعه کنید. زیرا در این درس ما فقط کندل های مهم و کاربردی در rtm را بررسی می کنیم.
کندل ژاپنی در سبک rtm
در شکل زیر توضیحات کاملی از یک کندل مشاهده می کنید. هر کندل از چهار قسمت زمان باز شدن قیمت ، زمان بسته شدن قیمت ، کمترین قیمت و بیشترین قیمت تشکیل شده است.

اساس تحلیل با استفاده از سبک rtm کندل ها می باشند که توسط تاجران برنج در ژاپن به وجود آمده اند.
با اینکه کندل ها نسبت به نمودار های خطی اطلاعات بیشتری از قیمت نشان می دهند ، ولی باز هم ناقص هستند. کندل ها مسیر حرکت قیمت را به ما نشان نمی دهند.
کندل های NRC و ERC
NRC مخفف Narrow Range Candle و ERC مخفف Extended Range Candle می باشد. به زبان ساده کندل های بلند و با ارتفاع زیاد صرف نظر از مومنتوم و یا بیس بودن آن کندل NRC و کندل های کوتاه صرف نظر از مومنتوم و یا بیس بودن آن کندل ERC نامیده می شود.
ترکیب کندل ها
همانطور که می دانید هر کندل در هر تایم فریم ترکیبی از چند کندل در تایم فریم های پایین تر می باشد.
برای مثال یک کندل در تایم فریم هفتگی ترکیب 5 کندل روزانه ، یک کندل روزانه ترکیب 6 کندل چهار ساعته ، هر کندل 4 ساعته ترکیب 4 کندل یک ساعته و … می باشد.
برای تحلیل بهتر در سبک rtm باید بتوانید کندل ها را با یکدیگر ترکیب کنید و بعدا با نکاه کردن به کندل ها بتوانید تشخیص دهید کندل مورد نظر در تایم فریم بالا تر به چه شکل می باشد.
ترکیب کندل ها به روش زیر می باشد:
Low : کمترین قیمت میان دو کندل می باشد.
High : بالاترین قیمت بین دو کندل می باشد.
Open : قیمتی که کندل اول در آن باز شده است.
Close : قیمتی که کندل دوم در آن بسته شده است.
در شکل زیر ترکیب دو کندل را نشان داده ایم. با استفاده از روش بالا به راحتی خواهید توانست دو کندل را با هم ترکیب کنید.

هنگام ترکیب چند کندل نیز به صورت زیر عمل می کنیم:
Low : کمترین قیمت میان چند کندل می باشد.
High : بالاترین قیمت بین چند کندل می باشد.
Open : قیمتی که کندل اول در آن باز شده است.
Close : قیمتی که کندل آخر در آن بسته شده است.
کندل مومنتوم Momentum Candle
کندل مومنتوم یکی از کندل های مهم در تحلیل تکنیکال می باشد. این کندل نشان دهنده قدرت خریداران و فروشنگان در بازار می باشد. زمانی که بدنه کندل بزرگتر از مجموع سایه های آن باشد ، آن کندل مومنتوم نامیده می شود.
بعد از معاملات و تحلیل های زیاد به راحتی و بدون محاسبه شاهد تشخیص کندل های ممونتم و تحلیل بر اساس آنها خواهید بود. برای مثال در شکل زیر کندل سمت راست کندل مومنتوم می باشد. و نشان می دهد در این کندل قدرت در دست فروشندگان قرار دارد.
پس برای تشخیص کندل مومنتوم اندازه سایه بالا و پایین را جمع کرده و با بدنه کندل مقایسه کنید. اگر بدنه بیشتر از مجموع سایه بالا و پایین باشد ، کندل مومنتوم است.

هر چه سایه های یک کندل کوچک تر بوده و بدنه بلند تری داشته باشیم ، کندل مومنتوم ما قوی تر خواهد بود.
کندل بیس Base
کندل بیس کندلی است که بدنه آن کوچکتر از مجموع سایه بالایی و سایه پایینی آن باشد. در این صورت با نگاه کردن به کندل نمی توان تشخیص داد قدرت بازار در دست خریداران می باشد و یا فروشندگان.
با استفاده از کندل های بیس نمی توان در بازار تحلیل و تصمیم گیری کرد.
دو شکل زیر نمونه هایی از کندل های بیس در بازار هستند. و رنگ کندل ها اهمیت نداشته و با استفاده ازکندل بیس نمی توان روند بازار و قدرت خرید و یا فروش را تشخیص داد.

کندل گپ Gap Candle
کندل گپ یکی از کندل های تکنیکال معروف در پرایس اکشن می باشد. کندل های معرفی شده در این دوره در دوره های دیگر پرایس اکشن نیز کاربرد دارند ، و پیشنهاد می کنیم حتما این کندل های مهم را یاد بگیرید. جهت یادگیری کامل گپ و تحلیل بر اساس آنها مطلب زیر را مطالعه کنید.
گپ Gap چیست؟-انواع گپ در فارکس
زمانی که بین قیمت بسته شدن کندل قبلی و قیمت باز شدن کندل جدید فاصله وجود داشته باشد ، این فاصله گپ Gap نامیده می شود. جهت درک بهتر در شکل زیر گپ را برایتان نشان داده ایم.

در ادامه و با تمرین های مکرر یشتر با این کندل های مهم و نحوه استفاده از آشنا خواهید شد. در این مقاله فقط این کندل های مهم را معرفی می کنیم تا در طول دوره و هنگام استفاده از آنها مفاهیم و اصطلاحات برایتان نا آشنا نباشد.
در سبک rtm کندل گپ را به عنوان یک کندل مومنتوم در نظر می گیریم . برای مثال در شکل بالا کندل کپ را به عنوان یک کندل مومتوم نزولی در نپر می گیریم که در آن فروشندگان قدرت بیشتری از بازار را در دست دارند.
اگر در شکل بالا روند صعودی بوده و در میان کندل های صعودی و رو به بالا شاهد ایجاد کپ در بازار بودیم ، کندل گپ را به عنوان کندل مومنتوم صعودی در نظر می گرفتیم.
کندل اینساید بار Side Bar
کندل اینساید بار Side Bar با نام کندل تسلط نیز شناخته می شود. در ساید بار کندل قبلی کندل بعدی خود را پوشش داده است و یا در اصطلاح عامیانه بر کندل جدید تسلط دارد. در شکل زیر کندل اینساید بار را برایتان نشان داده ایم.

در شکل بالا زمانی که کندل بلند تر سبز رنگ باشد ، پس بر کندل قرمز رنگ تسلط داشته و خریداران بر فروشندگان برتری دارند. ولی اگر کندل قرمز رنگ بلند تر باشد ، فروشندگان بر خریداران برتری دارند.
در این قسمت کندل های مهم در سبک rtm را آموزش دادیم. علاوه بر این کندل ها الگو های زیادی در این سبک وجود دارند که در طول دوره با آنها آشنا خواهید شد. قرار نیست تمامی الگو ها را تئوری خوانده و به خاطر داشته باشید. بلکه به مرور زمان و با استفاده مکرر از الگو ها در مثال های واقعی بر آنها تسلط خواهید یافت.
سلام . یک سوال داشتم میخواستم بپرسم ببینم کدام کندل بیس بیشترین تاثیر در روند بازار رو داره ممنون.
سلام ، در کل کندل مومنتوم که همون کندل سیگنال هستش بیشترین تاثیر در روند بازار داره