ریزش بورس 1402 – علت ریزش بورس امروز

ریزش بورس

از آبان ماه 1401 شاهد رشد چشم گیری در بورس ایران هستیم. و شاخص کل مقاومت بسیار مهم خود را شکسته و بالا 2 میلیون واحد قرار دارد. ولی در یک هفته اخیر یعنی از 17 اردیبهشت 1402 شاهد ریزش بورس تهران هستیم. و بازار که تا 2500000 واحد رسیده بود اکنون به آرامی در حال افت می باشد.

اصطلاح “ریزش بورس” برای افراد حرفه ای در بورس و افرادی که با دانش کافی در این بازار فعالیت می کنند خنده دار است!

ولی افراد مبتدی و کسانی که بدون آموزش وارد این بازار پر سود و در عین حال بسیار پر ریسک شده اند ، زمانی که شاهد روند نزولی بازار شده و کندل های قرمز را می بینند ، از اصطلاح ریزش بورس استفاده می کنند.

ریزش بورس
ریزش بورس

علت ریزش بورس امروز

سازمان بورس از سال 1347 تاسیس شده و تا کنون با موفقیت به فعالیت خود ادامه می دهد. بورس مکان خوبی برای سرمایه گذاری (افرادی که آموزش دیده و دانش کافی در این حوزه دارند) و هم معامله و کسب درآمد می باشد.

بازار بورس تهران نیز مانند هر بازار بورس دیگری در جهان دچار افت و خیز هایی می شود. افرادی که چندین سال است در این حوزه کار می کنند حتما می دانند قرار نیست روند بورس همیشه صعودی باشد و قرار نیست همیشه شاهد کندل های سبز رنگ در بازار باشیم.

مالباختگان ریزش بورس 1399 شاید هیچ گاه اصطلاح “دوشنبه سیاه” را فراموش نکنند. در تاریخ 20 مرداد 1399 زمانی که شاخص کل مرز 2 میلیون واحدی را رد کرد ، شاهد روند نزولی بسیار عمیقی (ریزش بورس) در دل خود بود. در آن زمان افراد بسیاری به دلیل نداشتن علم و دانش کافی حتی منزل مسکونی خود را فروخته و به امید چند برابر شدن سرمایه خود در بورس سرمایه گذاری کرده بودند.

این افراد لحظه به لحظه در حال از دست رفتن و سوختن سرمایه شان در بورس بودند. این در حالی است که روند نزولی و کاهش و افزایش قیمت ها در بورس امری کاملا عادی است. این افراد در همان ابتدا باید می دانستند که نباید با پولی که به آن نیاز دارند نباید وارد بازار های سرمایه گذاری شوند.

باید درس هایی که در ریزش بورس 1399 کسب کردیم باید در این چند روز اخیر استفاده کنیم.

در این مقاله ما اصلا قصد پیش بینی ، تحلیل بورس و … نداریم. و بیان اینکه قرار است دوباره خاطره ریزش بورس 1399 در سال 1402 تکرار شود نداریم. زیرا هیچ فردی علم غیب نداشته و نمی داند قرار است چه اتفاقی در آینده و در بازار های مالی رخ دهد.

ولی افراد حرفه ای در بورس با بررسی شواهد و رفتار پول های بزرگ در بازار می توانند روند بازار را تشخیص دهند. و زود تر از افراد عادی از بازار خارج شده و یا پول بشتری وارد بازار کنند.

آموزش تشخیص روند بازار

ما فقط بر این نکته تاکید داریم اگر در زمینه بورس و معامله گری آموزش ندیده اید در این بازار سرمایه گذاری نکنید. در بیشتر مواقع افراد مبتدی با خرید های کورکورانه و شانسی و نفروختن های به موقع متحمل ضرر های زیادی در این بازار شده و به کلی با این بازار پر سود خداحافظی می کنند!

چرا بورس دوباره ریزش کرد؟

سوال ” چرا بورس دوباره ریزش کرد؟ ” امروزه در ذهن بسیاری از سرمایه گذاران به وجود آمده است.

جواب این سوال بسیار ساده است.

زیرا قرار نیست روند بازار همیشه صعودی باقی بماند.

البته طبق روال عادی بازار بورس قیمت تا جایی که رشد حبابی داشته است افت کرده و دوباره با جذب تقاضای بیشتر به روند عادی خود ادامه خواهد داد. افراد حرفه ای کاملا از این امر آگاه بوده و در سایت های مختلف “دنبال ریزش بورس” ، “علت ریزش بورس” و … نیستند.

در این خصوص افراد بسیار زیادی اظهار نظر کرده اند. برای مثال می شنوید حقوقی ها در حال بالا کشیدن پول سرمایه گذاران خرد هستند. عده ای دولت را مقصر دانسته و عده ای دیگر سازمان بورس را !

این درحالی است که وقتی روند بازار صعودی بود همه با هیجان و بدون دانش در حال خرید های مکرر و کورکورانه بودند!

ریزش بورس و رشد آن به عوامل بسیار زیادی از قبیل ورود پول و خروج پول هوشمند ، تورم ، قیمت دلار ، شرایط اقتصادی و … بستگی دارد.

افراد حرفه ای در بورس و بازار های مالی با ریزش بورس و رشد های شارپی آن آشنایی چندین ساله دارند ، دقیقا می دانند کی وارد بازار شده و کی سهام خود را فروخته و از آن خارج شوند. و عملا کسی را مقصر ضرر و زیان خود نمی دانند.

در بورس و یا هر بازار مالی دیگری کسی قصد کلاهبرداری و یا دزدیدن پول شما را ندارد. بلکه هر فرد حقیقی و یا حقوقی با تحلیل هایش فقط می خواهد سودی از بازار عظیم کسب کند.

اگر شما در این بازار در حال ضرر کردن هستید باید بدانید دانش و تجربه لازم را کسب نکرده اید. افرادی که با ورود پول هوشمند وارد بازار شده و با خروج پول هوشمند از بازار خارج می شوند موفق تر هستند. تشخیص این امر نیازمند آموزش و کسب تجربه است.

در خصوص ریزش بورس باید افکار منفی را کنار گذاشته و فقط بر آموزش و دانش خود سرمایه گذاری کنید تا بدانید چه سهمی را کی خریده و کی بفروشید؛ فقط همین .

ریزش بورس تا کی ادامه دارد؟

تا زمانی که عرضه در بازار کاهش یافته و تقاضا بر عرضه غلبه کند.

نمودار هایی که در ادامه برایتان آورده ایم نشان از استراحت بازار بعد از رشد بسیار سریع دارد. و بازار باید بتواند دوباره تقاضای کافی جمع کرده و به روند صعودی خود ادامه دهد.

حال ممکن است غلبه تقاضا بر عرضه در چند روز اخیر اتفاق بیفتد و یا ممکن است بازار مانند سال 1399 تا 50 درصد و یا بیشتر از آن اصلاح کند و مدت زمان زیادی منتظر ماند تا رشد خود را آغاز کند!

نا گفته نماند معامله گران بازار های مالی همیشه با خرید و فروش های به موقع و حتی زمانی که بازار رنج بوده و در حال درجا زدن است ، به معامله و کسب درآمد مشغولند.

در این مقاله قصد نداریم شما را به سرمایه گذاری بورس و یا فروختن سریع و خروج از بورس ترغیب کنیم. بلکه تنها تاکید ما آموزش قبل از ورود به بورس و یا هر بازار مالی دیگری مانند فارکس و یا ارز دیجیتال است.

نمودار شاخص کل

اگر به نمودار شاخص کل دقت کنید بعد از کندل های نزولی پایین آمده و کف قبلی را شکسته و در حال حاضر در حال ایجاد قله های نزولی می باشد.

نمودار شاخص کل
نمودار شاخص کل

نمودار شاخص هم وزن

در نمودار شاخص هم وزن شاهد کاهش قیمت بعد از رسیدن به 877 هزار واد هستیم. طبیعی است بعد از رشد سریع شاهد استراحت در بازار و افت آن باشیم. قیمت بعد از 5 روز متوالی منفی شدن دوباره در حال بالا رفتن می باشد.

سایه های بالایی در کندل های سبز رنگ اخیر باز هم نشان از فشار فروش و نیز کم بودن قدرت خرید در این بازه مثبت اخیر دارد.

نمودار شاخص هم وزن
نمودار شاخص هم وزن

ریزش شدید بورس

در دو روز 17 و 18 اردیبهشت شاهد ریزش شدید بورس تهران بودیم و در عرض دو روز شاخص کل بیش از 2300 واحد افت کرد و این ریزش در تاریخ بورس ایران بی سابقه بود. البته این امر نباید باعث فروش های هیجانی و نابجا در بازار گردد.

زیرا بورس ایران در چند سال اخیر سرمایه بسیار زیادی از سوی شرکت ها و نیز مردم عادی جذب کرده است . این ریزش در ازای سرمایه بزرگی که در بورس در حال گردش است ، امری طبیعی می باشد.

باید این نکته را مد نظر قرار دهید که شاخص کل مرز 2 میلیون واحدی که دور از ذهن بسیاری از افراد بود را رد کرده و بسیار بزرگتر شده است.

و در مورد ریزش شدید بورس در چند روز اخیر باید این واقعیت را قبول کرد در چند ماه اخیر بازار بورس تهران به دلیل عوامل متعدد رشد بسیار سریعی داشته و مانند هر بازار مالی دیگری باید پولبک و استراحت داشته باشد.

حال ممکن است این پولبک کم بوده و توقفی کوتاه در روند صعودی بورس تلقی شود و یا این استراحت و جذب سرمایه به حدی عمیق شود که سرمایه گذاران آن را ریزش بورس تلقی کنند.

اگر بورس سقوط کند چه می شود؟

طبیعی است اگر بورس سقوط کند مانند دوره های قبلی ریزش بورس افرادی که بدون دانش و با پولی که به آن نیاز داشتند وارد شده اند ، متضرر خواهند شد. بسیار دیده شده است فردی با مشاهده یکی از اطرافیانش که با بورس به درآمد بالا رسیده است ، خود با فروش ماشین و یا حتی ملک و یا با قرض وارد این بازار پر ریسک شده و با نداستن این موضوع که کی از بازار باید خارج سرمایه خود را از دست می دهد.

برای مثال در ریزش بورس سال 99 حتی سهم هایی تا 80 درصد ریزش داشتند و سهاداران خود را با ضرر عجیبی روبه رو کرده اند.

در آن سال شاهد تجمعات زیادی در مقابل سازمان بورس بودیم. و به احتمال زید در صورت ریزش بورس 1402 همین اتفاقات تکرار شوند. ولی باید قبول کرد مقصر اصلی سهامداران هستند.

زیرا یکی از درس های اولیه آموزش بورس ، فارکس و یا هر بازار دیگری این است که با پولی که به آن نیزا دارید وارد بورس نشوید و یا بعد از طی کردن دوره های آموزشی متعدد و 6 ماه معامله در بازار مجازی و حساب دمو اقدام به خرید و فروش در بورس کنید. و یا همیشه تمامی سرمایه خود را وارد بورس نکرده و همیشه 70 درصد نقد بمانید و …

اگر معامله گران و سهام داران بورس این نکات و موراد بیان شده در درس های آموزش بورس را رعایت کنند هیچ گاه در این بازار متضرر نخواهد شد.

سوالات متداول

ریزش بورس تا کی ادامه دارد؟

تا زمانی که عرضه در بازار کاهش یافته و تقاضا بر عرضه غلبه کند.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.