بهترین اندیکاتور حجم در فارکس | معرفی 6 اندیکاتور برتر

بهترین اندیکاتور حجم در فارکس

تجارت فارکس به یک گزینه سرمایه گذاری محبوب برای مردم در سراسر جهان تبدیل شده است. با توجه به اینکه معامله گران دائماً به دنبال راه های جدید و نوآورانه برای افزایش سود خود هستند، استفاده از تحلیل تکنیکال به طور فزاینده ای محبوب شده است.
یکی از ابزارهای مهم در تحلیل تکنیکال، استفاده از اندیکاتورهای حجم در فارکس است. این اندیکاتورها به تریدرها کمک می کند تا روندهای بازار را شناسایی کرده و نوسانات قیمتی فیوچرز را پیش بینی کنند.

بیشتر بخوانید: اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال

مفهوم حجم بازار در معاملات

زمانی که تعادل عرضه و تقاضا به یک طرف تغییر کند، قیمت بازار تغییر می کند. به عنوان مثال، خریدارانی هستند که حاضرند 10 واحد از دارایی را با قیمت 100 دلار آمریکا خریداری کنند. با این حال، فروشندگانی حاضرند تنها 3 واحد از دارایی را با این قیمت به فروش برسانند.
فروشندگان قیمت را به 120 دلار افزایش می دهند. برای این قیمت، خریداران تمایل دارند تنها 5 واحد از دارایی را خریداری کنند. حال فروشندگان قیمت را به 130 دلار افزایش می دهند و خریداران حاضرند تنها 3 واحد از یک دارایی را خریداری کنند. در اینجا، می گوییم بازار در حالت تعادل قرار دارد.

انواع حجم در معاملات فارکس

حجم های افقی (Horizontal volumes) حجم پوزیشن های بسته شده را در یک سطح قیمت مشخص، نشان می دهد. اگر حجم معاملات در یک قیمت مشخصی به طور پیوسته در حال افزایش باشد، به این معنی است که این سطح، سطح حمایت یا مقاومت کلیدی برای اکثریت است.

حجم های عمودی (Vertical volumes) حجم پوزیشن های بسته را در یک بازه زمانی مشخص نشان می دهد. اگر حجم معاملات در یک بازه زمانی در حال افزایش باشد، نشان می دهد که علاقه سرمایه گذاران به یک دارایی در حال افزایش است، در نتیجه نوسانات با افزایش قدرت روند افزایش می یابد. رشد حجم معاملات اغلب با شکست سطوح حمایت و مقاومت کلیدی همراه است.

نکته: اکثر اندیکاتورهای استاندارد پلتفرم های معاملاتی، حجم عمودی بازار را ارزیابی می کنند.

اندیکاتور حجم در فارکس چیست؟

اندیکاتورهای حجم در فارکس (به انگلیسی: forex volume indicator) ابزارهای فنی هستند که توسط معامله‌گران برای اندازه‌گیری میزان جریان پول ورودی و خروجی در یک جفت ارز استفاده می‌شوند.
این اندیکاتورها با تجزیه و تحلیل تعداد معاملات و تراکنش هایی که در یک بازه زمانی خاص انجام می شوند، کار می کنند. بهترین اندیکاتور حجم در فارکس و کلاً، اندیکاتورهای حجم برای معامله گران بسیار مهم هستند، زیرا به شناسایی روندهای بازار و پیش‌بینی نوسانات قیمتی در آینده کمک می‌کنند.

بهترین اندیکاتور حجم در فارکس
اندیکاتورهای حرفه‌ای برای پیدا کردن حجم معاملات در فارکس

بهترین اندیکاتور حجم در فارکس کدام است؟ معرفی 6 تا از بهترین اندیکاتور حجم در فارکس

چندین اندیکاتور حجم در فارکس در دسترس معامله گران است. با این حال، برخی از آنها موثرتر از دیگران هستند. بهترین اندیکاتور حجم در فارکس که تریدرها باید از آنها استفاده کنند و باید آنها را در استراتژی معاملاتی خود بگنجانند، عبارتند از:

اندیکاتور حجم تعادلی (On-Balance Volume)

اندیکاتور حجم تعادلی (OBV) یک اندیکاتور محبوب و یکی از بهترین اندیکاتور حجم در فارکس است که فشار خرید و فروش یک جفت ارز را اندازه‌گیری می‌کند. این اندیکاتور حجم و تغییر قیمت همراه با آن حجم را به هم مرتبط می کند و بر اساس این ایده‌ استوار است که حجم، مقدم بر نوسانات قیمتی است. به عبارت دیگر، 10 میلیون سهم معامله شده مهمتر از 1 میلیون سهم معامله شده است. بنابراین، اگر حجم افزایش یابد، این نشانگر است که قیمت هم به زودی افزایش خواهد یافت.

در صورتی که قیمت سهام امروز، بالاتر از دیروز بسته شود، OBV با جمع کردن حجم تریدینگ روزانه محاسبه شده و تمام حجم روز، افزایش یافته در نظر گرفته می شود. ولی در صورتی که قیمت سهام امروز پایین‌تر از دیروز بسته شود، OBV با منها کردن حجم تریدینگ روزانه محاسبه شده و حجم، کاهش یافته در نظر گرفته می‌شود.

 به زبان ساده اینکه، این اندیکاتور قیمت های بسته شدن فعلی و قبلی را مقایسه می کند. اگر قیمت بسته شدن فعلی بیشتر باشد، حجم فعلی به قبلی اضافه می شود و اگر کمتر باشد، حجم فعلی از قبلی کم می شود و اگر برابر باشد، مقدار حجم تغییر نمی کند.

اندیکاتور A/D یا اندیکاتور تراکم و توزیع (Accumulation/Distribution Line)

اندیکاتور A/D بر اساس On Balance Volume توسعه یافته است و اشتراکات زیادی با آن دارد. این اندیکاتور توسط مارک چیکن معرفی شده و یک شاخص محبوب حجم در فارکس است که فشار خرید و فروش یک جفت ارز را اندازه‌گیری می‌کند.

رابطه حجم با قیمت جزو یکی از عملکردهای این بهترین اندیکاتور حجم در فارکس است، تجمع دارایی بیانگر این است که حجم خریدها افزایش یافته و توزیع بیانگر این است که حجم فروش‌ها افزایش یافته است. این اندیکاتور به سؤال پاسخ می دهدکه آیا تغییرات حجم معاملات از ادامه روند حمایت می‌کند یا خیر؟ اگر بازار روند صعودی داشته باشد، اما حجم معاملات در اندیکاتور A/D به تدریج کاهش یابد، به این معنی است که قدرت حرکت صعودی ضعیف است و احتمالاً با یک فروش گسترده در بازار، قیمت‌ها سقوط خواهند کرد.

همچنین، اگر قیمت در حال کاهش باشد، اما حجم معاملات در اندیکاتور A/D به تدریج افزایش یابد، به این معنی است که قدرت فروشندگان ضعیف است و حجم خریدها در حال افزایش است. در چنین شرایطی می‌توان گفت که بازار به زودی به سمت بالا بازخواهد گشت.

اندیکاتور CMF یا اندیکاتور میزان جریان پول چایکین (Chaikin Money Flow)

اندیکاتور CMF یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که توسط مارک چایکین توسعه داده شده برای اندازه‌گیری جریان پول در یک بازه زمانی مشخص استفاده می‌شود. این اندیکاتور با ترکیب حجم معاملات و قیمت به تحلیل تغییرات قیمت در بازار می‌پردازد و به عنوان یک ابزار تحلیلی مهم می‌تواند در کاهش تغییرات در فشار خرید و فروش مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، این اندیکاتور قابل استفاده برای پیش‌بینی تغییرات آینده در سهام و شناسایی فرصت‌های معاملاتی است.

مقادیر CMF در بازه بین -1 تا +1 قرار می‌گیرد. ارزش +1 نشان دهنده جریان خرید قوی است، در حالی که ارزش -1 نشانگر جریان فروش قوی می‌باشد. ارزش‌های نزدیک به صفر نشان‌دهنده عدم وجود جریان قوی و معاملات تعادلی است.

با توجه به اینکه این بهترین اندیکاتور حجم در فارکس یک اندیکاتور متغیر است، مقادیر آن می‌تواند بسته به شرایط بازار و ترکیب با دوره‌های زمانی مختلف تغییر کند. با این حال، برای این اندیکاتور دوره‌های زمانی 20 تا 21 روزه به عنوان بهترین حالت شناخته شده‌اند. این دوره زمانی به دلیل محاسبه جریان سرمایه در بازار به طور معتبر و دقیق، توسط معامله‌گران و تحلیلگران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اندیکاتور MFI یا شاخص جریان نقدی (money flow index)

شاخص جریان پول یکی از اندیکاتورهای تحلیلی در بازارهای مالی است که به منظور اندازه‌گیری جریان ورود و خروج پول در یک ابزار مالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اندیکاتور نرخ جریان پول به داخل و خارج از دارایی را نشان می دهد. اصل تفسیر سیگنال های این اندیکاتور مشابه RSI است، با این تفاوت که حجم ها نیز در MFI در نظر گرفته می شوند.

این اندیکاتور، زمان، حجم و قیمت را تجزیه و تحلیل می کند تا فشار خرید و فروش را نشان دهد. MFI یک اسیلاتور تکنیکال است که مناطق اشباع خرید و اشباع فروش را شناسایی می کند. این اندیکاتور همچنین برای تشخیص واگرایی ها (مشابه OBV) استفاده می شود.

اندیکاتور MFI بسیار شبیه به اندیکاتور RSI  است، با این تفاوت که MFI دارای حجم است، در حالی که RSI اینطور نیست. با استفاده از این بهترین اندیکاتور حجم در فارکس می‌توان واگرایی‌های بازار را شناسایی کرد. واگرایی به معنی حرکت اسیلاتور در جهت مخالف با خط روند قیمت است و این نشانه ای از بازگشت روند قیمت می‌باشد.

به عنوان مثال، وقتی که شاخص جریان نقدینگی (MFI) شروع به کاهش زیر مقدار ۸۰ می‌کند در حالی که قیمت سهم همچنان در حال صعود است، این نشانه‌ای است که خط روند در حال تغییر جهت به سمت پایین است. در مقابل، وقتی که مقدار MFI به بالای سطح ۲۰ می‌رسد در حالی که سهام‌داران همچنان به فروش خود ادامه می‌دهند، این نشانه‌ای از بازگشت روند به سمت بالا است.

مناطق اشباع خرید و اشباع فروش MFI سیگنال‌هایی برای فرصت‌های معاملاتی احتمالی هستند و برای علامت دادن به ورودی های بالقوه استفاده می شود. وقتی MFI به زیر ۱۰ یا به بالای ۹۰ حرکت می‌کند، این می‌تواند نشانه‌ای از اشباع خرید یا اشباع فروش باشد. به عنوان مثال، وقتی قیمت در روند صعودی قرار دارد و به زیر ۲۰ (یا حتی ۳۰) نزول کرده و سپس به بالای آن صعود می‌کند، ممکن است نشانه‌ای از بازگشت قیمت باشد. همین موضوع برای روند نزولی نیز رخ می‌دهد. وقتی موقعیت فروش در این اندیکاتور به بالای ۷۰ یا ۸۰ می‌رسد، ممکن است فرصت فروش رخ دهد.

اندیکاتور حجم یا ولوم (Volume)

اندیکاتور حجم (Volume) یک شاخص کلاسیک است که فعالیت بازیگران بازار و تعداد معاملات انجام شده توسط آنها را نشان می دهد. این اندیکاتور در بازارهای مالی به میزان معاملات انجام شده در یک دوره زمانی مشخص اشاره می‌کند. یعنی این اندیکاتور نشان می‌دهد که در یک بازه زمانی خاص، چه مقدار از دارایی مورد نظر (مانند سهام یا قراردادهای آتی) توسط بازار خریداری یا فروخته شده است.

معمولاً اندیکاتور حجم به صورت نمودارهای خطی، میله‌ای یا نمودارهای دیگری نمایش داده می‌شود. مقیاس اندازه گیری حجم ممکن است به شکل تعداد واحد‌های دارایی معامله شده یا به صورت حجم مالی (ارزش معامله شده) اندازه گیری شود.

 میله‌های سبز نمایانگر افزایش حجم معاملات و میله‌های قرمز نمایانگر کاهش حجم معاملات هستند. رنگ هر میله بر اساس مقدار حجم نسبت به میله قبلی تعیین می‌شود.  استفاده از این بهترین اندیکاتور حجم در فارکس می‌تواند به شما کمک کند تا ریسک معاملات و تریدهای خود را کاهش دهید.

زمانی که یک رمزارز در حال رشد قیمت است و اندیکاتور حجم نیز نشان می‌دهد که حجم معاملات در حال افزایش است، این نشانه‌ای است که رمزارز به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. به همین ترتیب، اگر رمزارز در حال کاهش قیمت است و اندیکاتور حجم نشان می‌دهد که حجم معاملات در حال کاهش است، این نشانه‌ای است که رمزارز به روند نزولی خود ادامه خواهد داد.

در صورتی که قیمت رمزارز در حال افزایش باشد و اندیکاتور ولوم، کاهش حجم را نشان دهد، این نشانه‌ای است که علاقه خریداران به رمزارز کاهش یافته است و شما باید منتظر تغییر روند یا ماهیت بازار باشید. به همین ترتیب، اگر قیمت رمزارز در حال کاهش باشد و اندیکاتور حجم، کاهش حجم را نشان دهد، این نشانه‌ای است که علاقه فروشندگان به فروش رمزارز بیشتر شده است و شما باید منتظر روند صعودی باشید.

اندیکاتور VWAP یا قیمت میانگین وزنی حجمی (Volume Weighted Average Price)

اندیکاتور VWAP  یک شاخص است که معمولاً در تحلیل تکنیکال برای بررسی و تجزیه و تحلیل حجم معاملاتی استفاده می‌شود. این شاخص، میانگین قیمت (میانگین قیمتی را که یک دارایی در طول جلسه معاملاتی با آن معامله شده است) با در نظر گرفتن حجم معاملات در یک دوره زمانی مشخص است. به عبارت دیگر، VWAP نسبت میانگین قیمت سهم به حجم کل معاملات در یک بازه زمانی خاص است.

این معیار به سرمایه‌گذاران و تحلیلگران کمک می‌کند تا قیمت فعلی یک سهم را ارزیابی کرده و تعیین کنند آیا قیمت از میانگین قیمت معاملات روز، کمتر است یا بیشتر.

این بهترین اندیکاتور حجم در فارکس به شما امکان می‌دهد حجم معاملاتی که در یک بازه زمانی خاص انجام شده است را بررسی کنید. این مزیت باعث می‌شود تا اطلاعات دقیق‌تری در مورد حجم معاملات و نحوه توزیع آن در طول زمان داشته باشید. همچنین با استفاده از VWAP، می‌توانید نقاط ورود به معامله را در قیمت‌های کمتر از میانگین قیمت روز پیدا کنید. این کار به شما امکان می‌دهد سود بیشتری را در معاملات خود به دست آورید.

اندیکاتور VWAP به شما کمک می‌کند جهت روند بازار را تشخیص دهید. با توجه به تداخل خط قیمت با خط VWAP، می‌توانید بفهمید که بازار در حالت صعودی است و یا تغییر جهت دارد. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا زمان ورود و خروج مناسب را در معاملات خود انتخاب کنید.

به طور کلی، اندیکاتور VWAP یک ابزار مفید است که به شما کمک می‌کند درک بهتری از حجم معاملات و تحلیل جهت روند بازار داشته باشید. با استفاده از این اندیکاتور، می‌توانید تصمیمات بهتری در معاملات خود بگیرید و سود بیشتری را به دست آورید.

جمع‌بندی

بسیاری از تحلیل‌گران و معامله‌گران فارکس، برای رسیدن به استراتژی معاملاتی مناسب‌، از اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال‌ استفاده می‌شود. یکی از اندیکاتورها پر کاربرد در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور حجم است که میزان افزایش و یا کاهش حجم معاملات را می‌سنجد. اندیکاتورها به عنوان شاخص‌های آماری مهم محسوب می‌شوند.

حجم در فارکس چیست؟

حجم معیاری است که نشان می دهد یک دارایی خاص در یک دوره زمانی معین چقدر معامله شده است.

چرا از بهترین اندیکاتور حجم در فارکس استفاده می کنیم؟

حجم جزء مهمی از معاملات روزانه موفق است، اما تفسیر آن دشوار است. از این گذشته، برای هر خرید و فروش، سرمایه‌گذار دیگری در طرف مقابل آن معامله وجود دارد که دیدگاه مخالفی دارد. این کار سر و صدای زیادی ایجاد می کند. اندیکاتورهای حجم برای کاهش این نویز و نمایش بصری تعامل بین قیمت و حجم ایجاد شده اند. این اندیکاتورها تصمیم گیری سریع، عینی و سودآور را برای معامله گران آسان تر می کند.

بهترین اندیکاتور حجم در فارکس کدام است؟

در حالی که هیچ اندیکاتور و شاخص واحدی در 100٪ مواقع، درست نیست، بهترین اندیکاتور حجم در فارکس برای شما آن چیزی است که به شما کمک می کند تا نقاط ورودی و خروجی با کیفیت را پیدا کنید. تقریباً هر معامله گر روزانه موفقی سیستمی دارد که به آن اطمینان دارد و اکثر (اگر نه همه) آن سیستم ها به نوعی اندیکاتور حجم را در خود جای داده اند.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

1 دیدگاه برای “بهترین اندیکاتور حجم در فارکس | معرفی 6 اندیکاتور برتر

  1. مسعود ملک زاده

    سلام بر شما بسیار خوب است اما آیا مانند شرح مبسوط پراکس اکشن و اسمارت مانی برای هریک شرح مبسوط همراه با مثال هم دارید ؟ متشکرم مسعود ملک زاده

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.