کلاهبرداری صرافی اکسننس + رازهای پشت پرده

ماجرای کلاهبرداری صرافی اکسننس

صرافی‌ های ارز های دیجیتال بستر مهمی برای خرید و تجارت دارایی ‌های دیجیتال ارائه می ‌دهند. اما بسیاری از این مبادلات غیرقانونی و مستعد کلاهبرداری هستند. کلاهبرداری صرافی اکسننس نیز یکی از همین موارد است. کلاهبرداران در واقع به ایجاد مبادلات ارز های دیجیتال جعلی و دستکاری حجم معاملات در صرافی‌ های به ظاهر معتبر روی آورده‌اند تا سرمایه‌گذاران را فریب داده و دارایی شان را از بین ببرند.

این صرافی ‌ها ممکن است مشکلاتی برای کاربران به وجود آورند. آنها می توانند برداشت‌ های رمزنگاری را رد کنند، هزینه ‌های بالایی دریافت کنند یا حتی کل سرمایه‌ شما را بردارند. برای محافظت در برابر این طرح ها، کارشناسان توصیه می کنند فقط از صرافی های معتبر استفاده کنید. شما باید یاد بگیرید که قبل از باز کردن یک حساب، علائم مشخص وب سایت های جعلی را تشخیص دهید.

اگر با بهترین بروکر های فارکس آشنا باشید و در آنها سرمایه گذاری کنید، می توانید سود کرده و سرمایه تان را هم افزایش دهید. این بروکر ها امن و قانونی هستند و هیچ کار غیر قانونی یا کلاهبرداری در آنها انجام نمی شود. اگر می خواهید در مورد صرافی رمز ارز اکسنس و پشت پرده کلاهبرداری آن بیشتر بدانید، این مطلب از ایستکا را از دست ندهید!

نگاه کلی به صرافی اکسننس

صرافی اکسننس 2 سال پیش توسط سه نفر تأسیس شده بود. اخیراً این صرافی رمز ارز، تلفن های پشتیبانی خود را خاموش و سایت آن از دسترس کاربران خارج شده است. این بروکر، یک بروکر رمز ارز ایرانی بود.

کاربران این صرافی به تازگی متوجه شدند که نمی توانند وارد حساب خود شوند. بلافاصله با پشتیبانی سایت تماس گرفتند و متوجه شدند که کسی پاسخگو نیست. به این ترتیب پی به کلاهبرداری میلیاردی این صرافی رمز ارز بردند.

نحوه ثبت نام در صرافی اکسننس

مالباختگان اظهار می کنند که به هنگام ثبت نام در این صرافی، از آنها فقط کد ملی خواسته شده بود. زمانی که مشتریان می خواستند به حساب کاربری خود واریز کنند، در واقع پول ها به حساب مدیر سایت واریز می شده است. به این ترتیب، توانستند به راحتی حساب مردم را خالی کنند.

هک سایت کلاهبرداری صرافی اکسننس

در ادامه بررسی کلاهبرداری صرافی اکسنس می بینیم که مدیر این کارگزاری قبل از تأسیس سایت رمز ارز، یک شرکت به نام عالی پردازان آتیه ثبت کرده بود. در آن زمان نیز از طریق همین شرکت کلاهبرداری هایی انجام داده بود.

زمانی که مشتریان متوجه مسدود شدن حساب کاربری خود شدند، از این صرافی شکایت کردند. پس از اقدامات قانونی، یکی از آنها دستگیر شد و ادعا کرد که سات توسط مدیر صرافی هک شده و حساب کاربران خالی شده است.

نمونه هایی از صرافی های جعلی مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس

در سال 2017، مقامات کره جنوبی یکی از بدنام ترین صرافی های جعلی ارز های دیجیتال را افشا کردند. BitKRX به عنوان صرافی ارز های دیجیتال قانونی و بزرگ ‌ترین پلتفرم معاملات مالی در کشور، کره (KRX) تأسیس شد.

بر اساس اعتماد عمومی نسبت بهKRX،BitKRX   سرمایه گذارانی را که معتقد بودند BitKRX توسط KRX  اداره می شود، جذب کند. اما وقتی مشتریانی که بیت کوین خریداری کرده بودند، سعی کردند به وجوه خود دسترسی پیدا کنند، مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس، متوجه شدند که پول آنها ناپدید شده است.

به غیر از این، یکی دیگر از صرافی‌ های کره جنوبی، نیز متهم به کلاهبرداری شد. زیرا از همان ابتدا از سرمایه‌گذاران کلاهبرداری می ‌کردند. طرح آنها شامل فریب دادن مشتریان برای خرید ارز های دیجیتال و انتشار اطلاعات نادرست در مورد لیست های توکن بود. به دنبال آن، سومین صرافی بزرگ ارز های دیجیتال در کره جنوبی، کوین بیت، توسط پلیس توقیف شد. زیرا گزارش ها نشان می داد که 99 درصد از حجم تراکنش های آن جعلی بوده است.

یک صرافی کلاهبرداری رمز ارز دیگر، در هلند و بریتانیا کشف شد. شش نفر به دلیل ایجاد یک صرافی آنلاین جعلی ارز دیجیتال، دستگیر شدند. آنها بیش از 4000 نفر مشتری داشتند که از 12 کشور مختلف بودند. این صرافی حدود 27 میلیون دلار ارز دیجیتال کلاهبرداری کرده بود. در کلاهبرداری صرافی اکسننس نیز، میلیارد ها تومن سرمایه کاربران به سرقت رفته است.

 کلاهبرداران می‌ توانستند به کیف‌ پول ‌های بیت‌کوین با typosquatting دسترسی پیدا کنند ، که متکی بر اشتباهات تایپی تصادفی یا خطا های دامنه وارد شده توسط کاربر است. مانند بروکر یونیکورن فارکس که نمونه دیگری از کارگزاری های کلاهبردار و غیر قانونی است.

انواع کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال
آموزش شناسایی ارزهای دیجیتال تقلبی

نحوه شناسایی صرافی های جعلی ارزهای دیجیتال مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس

رایج ترین توصیه برای دارندگان ارز های دیجیتال این است که فقط به صرافی های شناخته شده و معتبر ارز های دیجیتال مراجعه کنند. صرافی های معتبر باید حضور گسترده در رسانه های اجتماعی، وب سایت و کارمندان قابل تأیید داشته باشند. آنها همچنین باید در بین محققان و جامعه ارزهای دیجیتال سابقه ای تثبیت شده داشته باشند.

قبل از ایجاد یک حساب کاربری تحقیق و بررسی کنید که آیا سایر کاربران یا محققان معتبر در زمینه ارزهای دیجیتال، می توانند مشروعیت آن را تأیید کنند یا خیر؟! در مورد کلاهبرداری صرافی اکسننس باید گفت که،کاربران باید قبل از ثبت نام، درباره آن تحقیق می کردند.

برخی از مواردی که می توان پی به جعلی بودن یک صرافی برد، عبارتند از:

  • استثنایی را در روزها یا هفته های اول پس از ثبت نام در صرافی می دهند، نشانه ای از مبادله جعلی است. مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس که با وعده سود میلیونی، کاربران خود را به دام انداخت.
  • برای واریز وجوه یا سرمایه گذاری بزرگ تر از آنچه در نظر دارید، تسلیم هیچ فشاری نشوید. صرافی های قانونی چنین تاکتیک هایی را برای جلب مشتری به کار نمی گیرند.
  • ارتباطات بیش از حد که مانند هرزنامه به نظر می رسند، به ویژه آنهایی که همچنان درخواست شارژ مداوم کیف پول ها را دارند، ممکن است نشانه ای از تلاش صرافی برای جمع آوری وجوهی باشد که مورد سوء استفاده قرار گیرد.
  • مراقب هرگونه پیشنهاد یا تماس ناخواسته با مشاوره در مورد سرمایه گذاری یا خرید ارز های دیجیتال باشید. حتی اگر گفته شود که تماس‌ ها از طرف مشاوران مالی یا کارگزاران است، اگر چنین تماس ‌هایی از طرف یک صرافی غیرقانونی ارز های دیجیتال گرفته شود، ممکن است نشان ‌دهنده این باشد که چیزی غیرقانونی در راه است.
  • همچنین باید از پلتفرم‌ هایی که هزینه‌ های ثبت نام یا برداشت غیرمعمول بالایی را درخواست می‌کنند، اجتناب شود.
  • ثبت نام در صرافی ها اصول و قواعدی دارد. به هنگام ثبت نام در صرافی اکسننس، ا کاربران فقط یک کارت ملی خواسته می شد. همین امر به تنهایی کلاهبرداری صرافی اکسننس را تأیید می کند.

ترفند های مختلف کلاهبرداری صرافی ها مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس

طرح های سرمایه گذاری بیت کوین (Bitcoin investment schemes)

در طرح‌ های سرمایه‌گذاری بیت‌کوین، کلاهبرداران با سرمایه‌گذارانی که ادعا می‌ کنند مدیران سرمایه‌گذاری کارکشته و حرفه ای هستند، تماس می‌ گیرند. به عنوان بخشی از این طرح، به اصطلاح مدیران سرمایه‌گذاری ادعا می  ‌کنند که میلیون‌ها دلار، از سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال به دست آورده‌اند و به کاربران خود، وعده سود صد در صدی را می دهند. مانند کاری که کلاهبرداری صرافی اکسننس انجام داد و با وعده سود کلان، کاربران را فریب داد.

برای شروع، کلاهبرداران یک هزینه اولیه از مشتریان درخواست می کنند. سپس، اقدام به برداشت از حساب کاربران می کنند. همچنین ممکن است کلاهبردار ها اطلاعات هویتی شخصی مشتری را بخواهند و ادعا کنند که برای انتقال یا واریز وجوه است. سپس از این طریق، به ارز رمزنگاری شده شخص، دسترسی پیدا کنند. در کلاهبرداری صرافی اکسننس نیز مشابه همین اتفاق افتاد. کابران ابتدا در سایت صرافی ثبت نام کردند و از آنها خواسته شد تا به حساب کاربریشان پول واریز کنند. پس از واریز پول آنها مستقیم به حساب مدیر صرافی واریز می شده، و از آن طریق توانستند وجوه مشتریان را بردارند.

در ادامه بررسی کلاهبرداری صرافی اکسننس، نوع دیگری از کلاهبرداری وجود دارد. این نوع از فعالیت های غیر قانونی، شامل استفاده از تأییدیه های جعلی افراد مشهور است. کلاهبرداران عکس‌ های افراد مشهور را در حساب ‌ها، آگهی ‌ها یا مقاله‌ های جعلی خود استفاده می کنند، تا اینطور به نظر برسد که گویی سلبریتی در حال تبلیغ برای صرافی است. ممکن است کارگزاری برای ادعاهای از نام‌ شرکت های معتبر مانند ABC یا CBS، یک وب‌سایت و آرم حرفه‌ای نیز استفاده کند. این تأییدیه جعلی است.

اصطلاح کشیدن فرش نمونه مشابه کلاهبرداری صرافی اسکننس (Rug pull scams)

کلاهبرداری های به اصطلاح قالیچه یا کشیدن فرش، شامل ترفند کلاهبرداری است که در آن، توکن غیرقابل تعویض (NFT) یا سکه را برای دریافت بودجه پامپ می کنند. پس از اینکه کلاهبرداران پول را دریافت کردند، با آن ناپدید می شوند. همانند کلاهبرداری صرافی اکسننس که پس از برداشت پول کاربران، از دسترس خارج شدند. کدگذاری این سرمایه گذاری ها از فروش بیت کوین پس از خرید توسط افراد، جلوگیری می کند.

یک نمونه رایج از این کلاهبرداری، کلاهبرداری با سکه Squid بود که نام آن از سریال محبوب نتفلیکس Squid Game گرفته شد. سرمایه‌گذاران باید برای به دست آوردن ارز های دیجیتال بازی می‌کردند. مردم برای بازی‌ های آنلاین توکن می‌ خریدند و بعداً برای مبادله با ارز های دیجیتال دیگر درآمد بیشتری کسب می‌کردند. قیمت توکن Squid از 1 سنت به حدود 90 دلار برای هر توکن رسید.

در نهایت، معاملات متوقف شده و پول فرد سرمایه گذار از بین می رود. پس از آن که این افراد تلاش کردند تا توکن های خود را بفروشند، اما موفق نشدند، ارزش توکن به صفر رسید. کلاهبرداران از حساب این سرمایه گذاران، حدود 3 میلیون دلار برداشت کردند. مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس که سرمایه کابران را از دستشان حارج کرد.

کلاهبرداری های عاشقانه (Romance scams)

برنامه های دوستیابی نمونه ای از با کلاهبرداری های صرافی های رمز ارز هستند. این کلاهبرداری ها شامل روابط از راه دور و کاملاً آنلاین است که در آن یک طرف، سعی می کند با روش های مختلف، اعتماد طرف مقابل را جلب کند. سپس با گذشت زمان، یکی از طرفین شروع به متقاعد کردن طرف دیگر، برای خرید یا دادن پول به شکلی از ارز های دیجیتال می کند.

پس از گرفتن پول، کلاهبردار ناپدید می شود. دقیقاً مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس که مدیران سایت، بعد از گرفتن پول مردم، ناپدید شدند.

کلاهبرداری فیشینگ (Phishing scams)

کلاهبرداری های فیشینگ مدت ها است که وجود دارد اما اخیراً رایج تر شده است. کلاهبرداران ایمیل هایی با لینک های مخرب، به یک وب سایت جعلی ارسال می کنند تا اطلاعات شخصی مانند اطلاعات و رمز کیف پول ارز های دیجیتال را به دست آورند. در کلاهبرداری صرافی اکسننس، مدیران سایت به طور مستقیم اقدام به خالی کردن حساب مشتریان خود می کردند.

برخلاف رمز های عبور، کاربران فقط یک رمز خصوصی منحصر به فرد برای کیف پول دیجیتال دریافت می کنند. اگر یک رمز ورد اختصاصی کاربر دزدیده شود، تغییر این رمز مشکل ساز است. هر رمز یا بخ اصطلاع کلید ورودی، برای یک کیف پول منحصربفرد است. بنابراین، برای بروز رسانی این کلید، فرد باید یک کیف پول جدید ایجاد کند.

برای جلوگیری از کلاهبرداری های فیشینگ، هرگز اطلاعات شخصی و حساس خود را از طریق ایمیل وارد نکنید. مهم نیست که وب سایت قانونی باشد یا نه، همیشه برای وارد کردن اطلاعات شخصی حساس مانند رمز ورود به حساب های مالی، مستقیماً به سایت مورد نظر بروید. سپس اقدام به وارد کردن اطلاعات خود کنید. در مورد کلاهبرداری صرافی اکسننس هم، در زمان واریز پول به حساب کاربری، در حقیقت پول به حساب مدیر صرافی واریز می شد.

کاربری، در حقیقت پول به حساب مدیر صرافی واریز می شد.

دسترسی به اطلاعات شخصی (Access to personal information)

در بررسی کلاهبرداری صرافی اکسننس، به وجود نوع دیگری از کارهای غیر قانونی در حوزه صرافی های رمز ارز پی می بریم. در این نوع از کلاهبرداری، هنگامی که کاربران وارد حساب ارز دیجیتال خود می شوند، کلاهبرداران می توانند اطلاعات خصوصی و حساس آنها را سرقت کنند. یک کلاهبردار می تواند هرگونه اطلاعات ارسال شده از طریق یک شبکه عمومی، از جمله رمز عبور، کلیدهای کیف پول ارزهای دیجیتال و اطلاعات حساب را رهگیری کند.

هر زمان که کاربری وارد سیستم شود، کلاهبردار می تواند به این اطلاعات حساس دسترسی داشته باشد. این کار با رهگیری سیگنال‌ های Wi-Fi در شبکه‌ های قابل اعتماد، در صورتی که نزدیک کلاهبردار باشند، انجام می ‌شود.

بهترین راه برای جلوگیری از اینگونه اتفاقات، مسدود کردن، با استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) است. VPN تمام داده های در حال انتقال را رمزگذاری می کند. بنابراین سارقان نمی توانند به اطلاعات شخصی دسترسی پیدا کنند و ارز های دیجیتال را سرقت کنند. در کلاهبرداری صرافی اکسننس، مدیر سایت حساب مشتریان خود را خالی کرده بود.

کلاهبرداری از طریق دادن ارز دیجیتال در رسانه های اجتماعی (Social media cryptocurrency giveaway scams)

در ادامه بررسی کلاهبرداری صرافی اکسنس، می بینیم که پیج ها و پست های تقلبی زیادی در رسانه های اجتماعی وجود دارد که نوید اعطای بیت کوین، به عنوان جایزه یا پاداش را می دهد. همچنین برخی از این کلاهبرداری ‌ها شامل حساب‌ های سلبریتی جعلی هستند که دادن این هدایا را برای جذب افراد، تبلیغ می‌ کنند.

با این حال، زمانی که شخصی روی هدیه کلیک می ‌کند، به یک سایت تقلبی منتقل می ‌شود و درخواست تأیید برای دریافت بیت‌کوین می‌ کند. فرآیند تأیید شامل پرداختی برای اثبات قانونی بودن حساب است.

کاربر ممکن است این پرداخت را از دست بدهد، یا بدتر از آن، روی یک پیوند مخرب کلیک کند و اطلاعات شخصی و ارز دیجیتال او به سرقت برود.

طرح های پانزی (Ponzi schemes)

به هنگام بررسی کلاهبرداری صرافی اکسننس، با نمونه دیگری از کلاهبرداری ها آشنا می شویم. این نوع کلاهبرداری، به طرح پانزی معروف است. در طرح‌ های پانزی، سود سرمایه فرد اول از محل سرمایه فرد دوم تامین می شود و همین طور زنجیر وار، سود فرد دوم از سرمایه فرد سوم تأمین می گردد.

برای جذب سرمایه‌گذاران جدید، کلاهبرداران ارز های دیجیتال، سرمایه‌گذاران جدید را با بیت کوین جذب می‌ کنند. این طرحی است که به صورت چرخشی و زنجیره وار،  اجرا می شود. زیرا هیچ سرمایه گذاری قانونی وجود ندارد. همه چیز در مورد هدف قرار دادن سرمایه گذاران جدید، برای برداشت پول از حساب آنها است.

ترفند اصلی یک طرح پانزی، وعده سود های کلان با ریسک کم است. با این حال، همیشه خطراتی با این سرمایه‌گذاری‌ ها وجود داشته و هیچ بازده تضمینی وجود ندارد. مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس که با دادن شماره حساب جعلی به اسم کارگزاری، پول کاربران را از حساب هایشان برداشت کردند.

صرافی های جعلی ارزهای دیجیتال (Fake cryptocurrency exchanges)

مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس، کلاهبرداران ممکن است سرمایه گذاران را با وعده یک صرافی عالی ارز دیجیتال، حتی مقداری بیت کوین اضافی، جذب کنند. اما در واقعیت، هیچ مبادله ای وجود ندارد و سرمایه گذار تا زمانی که سپرده خود را از دست ندهد، از جعلی بودن آن خبر ندارد.

برای جلوگیری از ورود به صرافی های ناآشنا، از بازار های شناخته شده مبادلات رمز ارز، مانند Coinbase، Crypto.com و Cash App استفاده کنید. قبل از وارد کردن هرگونه اطلاعات شخصی، کمی تحقیق کنید و سایت های صرافی را از نظر اعتبار و مشروعیت صرافی بررسی کنید.

شناخت انواع روش های کلاهبرداری در بازار بورس
چطور قربانی کلاهبرداری صرافی ها نشویم؟

چند نکته که نشان دهنده کلاهبرداری بودن یک صرافی است

  • وعده سود های کلان یا دوبرابر سرمایه گذاری
  • فقط پذیرش ارز دیجیتال به عنوان پرداخت
  • تعهدات قراردادی
  • غلط املایی و اشتباهات گرامری در ایمیل ها، پست های رسانه های اجتماعی یا هر ارتباط دیگری
  • تاکتیک های دستکاری، مانند اخاذی یا باج گیری
  • وعده پول رایگان
  • اینفلوئنسر های جعلی یا تأییدیه های مشکوک افراد مشهور
  • حداقل جزئیات در مورد حرکت پول و سرمایه گذاری
  • چندین تراکنش در یک روز

سخن پایانی

صرافی اکسننس مانند دیگر صراف های جعلی و کلاهبرداری، اقدام به برداشت پول از حساب کاربران خود کرده است. پس از کلاهبرداری سایت کارگزاری از دسترس مشترکان خود خارج شده است. مشتریان از مدر سلیت و همکاران او شکایت کرده اند. یکی از صاحبان اصلی صرافی مدعی شده که مدیر سایت اقدام به هک صرافی کرده و تمام پول ها را برداشت کرده است.

برای جلوگیری از چنین رویدادهایی بهتر است در بروکر های قانونی رمز ارز و فارکس ثبت نام کنید. همیشه وعده سود کلان، کاربران را وسوسه می کند، پس سعی کنید در چنین مواردی، خوب تحقیق و بررسی کنید. کلاهبرداری صرافی اکسننس نیز دقیقاً به همین شکل انجام شده است.

کلاهبرداران از برنامه های رمزنگاری جعلی برای سرقت وجوه از سرمایه گذاران استفاده می کنند. برخی از برنامه های مخرب راه خود را به فروشگاه های برنامه رسمی پیدا کرده اند. از زمان ظهور این فناوری، کلاهبرداران از ماهیت غیرمتمرکز و تغییر ناپذیر بلاک چین برای کلاهبرداری از سرمایه گذاران ارز های دیجیتال استفاده کرده اند.

همان گونه که در مطالب بالا هم اشاره شد، بهترین راه برای پیشگیری از کلاهبرداری های مختلف مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس، ثبت نام و سرمایه گذاری در کارگزاری ها و صرافی های معتبر و قانونی است.

سوالات متداول

چگونه می توان یک صرافی جعلی مانند را تشخیص داد؟

اگر یک صرافی وعده نرخ بازده و سود زیادی را بدهد که شک برانگیز باشد، باید از آن اجتناب کرد. هرگونه پیشنهاد بازگشت تضمینی، به ویژه آنهایی که وعده بازگشت استثنایی را در روزها یا هفته های اول پس از ثبت نام در صرافی می دهند، نشانه ای از مبادله جعلی است.

کدام صرافی ارز دیجیتال قانونی است؟

Coinbase محبوب ترین و یکی از بهترین صرافی های ارزهای دیجیتال است. زیرا می توانید مستقیماً با USD سرمایه گذاری کنید. در حال حاضر می توانید بیت کوین، اتریوم، و لایت کوین و بیش از 30 سکه و توکن دیگر را در این پلتفرم خریداری کنید.

آیا کیف پول های کریپتو قابل هک هستند؟

هوش مصنوعی پشت فناوری بلاک چین هک کردن آن را تقریبا غیرممکن می کند. با این حال، نقاط ضعفی خارج از بلاک چین وجود دارد که فرصت هایی را برای سارقان ایجاد می کند. هکرها می توانند به کیف پول های رمزنگاری صاحبان ارزهای دیجیتال و حساب های مبادله ای برای سرقت ارز های رمزنگاری، دسترسی پیدا کنند.

کدام ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری بهتر است؟

·         بیت کوین (BTC)
·         اتریوم (ETH)
·         سولانا (SOL)
·         اولانچ  (AVAX)
·         سکه بایننس (BNB)
·         کازماس (ATOM)
·         فایل کوین (FIL)

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه