نحوه رسم زون در پرایس اکشن – زون Zone در rtm چیست؟

زون در پرایس اکشن rtm

زون در پرایس اکشن نواحی مهمی می باشند که قیمت اگر به این نواحی برسد به آن واکنش نشان می دهد. زون در پرایس اکشن همان نواحی عرضه و تقاضا می باشد و تریدر ها از زون برای ورود و خروج به معامله استفاده می کنند. در این مقاله نحوه رسم زون در پرایس اکشن را با ذکر مثال آموزش می دهیم.

این مقاله درس 6 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید :

دوره rtm رایگان

زون در پرایس اکشن چیست؟

زون در پرایس اکشن همان سطوح حمایتی و مقاومتی در بازار هستند که به عنوان نواحی عرضه و تقاضا در نظر گرفته می شوند. رسم زون در پرایس اکشن از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تریدر ها سفارشات زیادی را در این نواحی ثبت می کنند.

البته زون در پرایس اکشن rtm با سطوح حمایت و مقاومت تفاوت هایی دارند. هنگام رسم خطوط حمایت و مقاومت هر چه این خطوط نقاط بیشتری را قطع کند ، به اعتبار آن افزوده می شود. ولی در پرایس اکش rtm زمانی که قیمت برای اولین بار به زون برخورد می کند بسیار مهم می باشد و در برخورد های بعدی از اهمیت آن کاسته می شود.

یعنی در اولین برخورد چون تریدر های زیادی می دانند که قیمت به زون عکس العمل نشان می دهد ، در اولین برخورد تعداد سفارشات موجود بالا می باشد. ولی در برخورد های بعدی از تعداد سفارشات موجود کاسته می شود و رفته رفته از اهمیت ناحیه زون کاسته می شود.

بسیاری از تریدر های rtm بعد از رسم زون فقط در اولین برخورد قیمت به Zone وارد معامله شده و زون های بعدی را در نظر نمی گیرند.

نحوه رسم زون در پرایس اکشن

برای رسم زون در پرایس اکشن از کندل بیس استفاده می کنیم. کندل بیس کندلی است که بدنه آن کوچک تر از مجموع سایه های بالایی و پایینی می باشد. کندل بیس نشان دهنده جدال بین خریدران و فروشندگان می باشد و اغلب در انتهای روند نزولی و یا صعودی تشکیل می شود.

بیشتر بخوانید : کندل بیس چیست؟

برای رسم زون فقط کندل های بیس ایجاد شده در قله ها و دره ها را در نظر می گیریم. اگر به چارت قیمتی دقت کنید می توان کندل های بیس زیادی در نمودار پیدا کرد. ولی کندل های بیسی برای ما اهمیت دارند که در نقاط LL (Lower Low) و HH (Higher High) ایجاد شده اند.

برای مثال در شکل زیر زون در انتهای روند صعودی را رسم کرده ایم. بعد از رسم زون منتظر می مانیم قیمت به این ناحیه برسد و در ناحیه زون وارد معامله شده و سفارش SELL باز می کنیم. یعنی این زون یک سطح مقاومتی و عرضه را برای ما مشخص می کند.

رسم زون در پرایس اکشن
رسم زون در پرایس اکشن

برای رسم زون در پرایس اکشن روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه این روش ها را تک به تک آموزش می دهیم.

1 نحوه رسم زون Zone از شادو تا شادو (Wick To Wick)

زون در rtm فاصله بین سایه بالایی تا سایه پایینی در نظر گرفته می شود. یعنی Low تا High کندل بیس به عنوان زون رسم خواهد شد.

در مثال بالا زون در قله و زمانی که یک سطح عرضه را ایجاد می کند ، رسم کردیم. در این قسمت نیز زون Zone تقاضا و یا همان زون در انتهای روند نزولی را رسم می کنیم.

در نمودار زون های زیادی می توان رسم کرد. ولی برای رسیدن و رسم معتبر ترین زون ها ، از مولتی تایم فریم استفاده کرده و ابتدا زون ها را در تایم فریم های بالا تر رسم کرده و این عمل را تا تایم فریم های کوچک تر ادامه می دهیم.

در نهایت زون هایی که حاصل تلاقی زون ها در تایم فریم های مختلف باشند معتبر بوده و برای ورود بهترین گزینه می باشند.

به مثال زیر توجه کنید. در شکل زیر در روند نزولی قرار داریم و در کندل بیس مشخص شده تغییر روند رخ داده است. برای رسم زون از ابتدای سایه پایینی شروع کرده و تا انتهای سایه بالایی پیش می رویم و زون در پرایس اکشن را رسم می کنیم.

هنگام رسم زون در rtm خط پایینی Distal Line می باشد که آن را به عنوان حد ضرر (SL) در نظر می گیریم و خط بالایی نیز Proximal Line بوده و آن را به عنوان نقطه ورود در نظر می گیریم.

نحوه رسم زون Zone
نحوه رسم زون Zone

2 نحوه رسم زون از بدنه تا شادو

در رسم زون از بدنه تا شادو از سایه تا بدنه را مانند مثال زیر به عنوان زون در نظر گرفته و رسم می کنیم. این روش محدوده باریک تری را ایجاد کرده و معتبر تر می باشد ولی عیب آن این است که امکان از دست دادن معامله وجود دارد و ممکن است قیمت قبل از آنکه به زون برسد برگشته و ما معامله را از دست دهیم.

رسم زون از بدنه تا شادو
رسم زون از بدنه تا شادو

نحوه معامله در زون ها

رسم زون از اهمیت زیادی در پرایس اکشن rtm برخوردار می باشد. زمانی که زون را رسم می کنیم یعنی به احتمال زیاد قیمت حداقل یک بار دیگر برگشته و به این ناحیه برخورد کرده و به حرکت خود ادامه خواهد داد.

برای معامله در زون ها سفارش خود را در Proximal Line قرار داده و حد ضرر را نیز خط پایینی و یا همان Distal Line در نظر می گیریم.

در rtm اولین برخورد به زون اهمیت زیادی داشته و رفته رفته از اهمیت زون کاسته می شود. پس در اولین برخورد سفارش های زیادی قرار داده می شوند و لیکوئیدیتی در اسمارت مانی در این قسمت بالاست.

مثال نحوه رسم زون و معامله آن

تا این قسمت با کندل بیس آشنا شده و توانستید زون را بر اساس کندل بیس با یکی از دو روش بیان شده رسم کنید. برای مثال فرض کنید در دره Lower Low کندل بیس کمی بالاتر از کندل بعدی و یا کندل قبلی خود قرار گرفته باشد. مانند شکل زیر

در این حالت نیز از شادوی کندل پایین تر تا شادوی بالایی کندل بیس و یا بدنه آن را به عنوان زون در پرایس اکشن در نظر می گیریم.

نحوه رسم زون و معامله آن
نحوه رسم زون و معامله آن

پس در مثال بالا زون را رسم کرده و زمانی که قیمت برگشته و به زون برسد در نقطه مشخص شده وارد شده و حد ضرر خود را نیز در قسمت مشخص شده قرار دهید.

مثال : رسم زون در Higher High

برای رسم زون در Higher High مثالی برایتان آورده ایم. در شکل زیر کندل بیس در قله تشکیل شده است و ما بر اساس آن و از شادوی بالا تا شادوی پایین کندل بیس را به عنوان زون رسم می کنیم.

زمانی که قیمت پایین می آید برای پر کردن لیکوئیدیتی به احتمال زیاد دوباره به زون Zone برخواهد گشت. پس مانند شکل زیر هنگام ورود دوباره به زون در قسمت مشخص شده وارد معامله شده و حد ضرر خود را نیز در خط بالایی زون قرار می دهیم.

رسم زون در Higher High
رسم زون در Higher High

مثال : رسم زون در rtm

 در شکل زیر در قله قرار داریم و کندل بیس پایین تر از کندل قبلی خودش قرار گرفته است. برای رسم زون در rtm از سایه کندل قبلی تا سایه پایینی کندل بیس را به عنوان زون در نظر گرفته و رسم می کنیم.

همانطور که در مثال می بینید قیمت دو بار به این ناحیه برخور می کند و می توان سود خوبی از معامله و ورود به موقع به آن گرفت.

رسم زون در rtm
رسم زون در rtm

نحوه رسم زون در مولتی تایم فریم

برای رسم زون در مولتی تایم فریم رسم زون را از تایم فریم های بالاتر شروع می کنیم. برای مثال من ابتدا زون را در تایم فریم 4 ساعته 4h رسم می کنم و مرحله به مرحله وارد تایم فریم های پایین تر شده و زون را برای آنها نیز رسم می کنم.

همانطور که در شکل می بینید چون کندل بیس در کف کمی بالا تر از کندل قبلی خودش قرار گرفته پس من زون را از سایه کندل قبلی کندل بیس تا سایه بالایی کندل بیس رسم می کنم و تایم فریم را عوض کرده و به به تایم فریم پایین تر یعنی 1h مراجعه می کنم.

زون در تایم فریم 4h را با کادر آبی رنگ رسم کرده ایم.

نحوه رسم زون در مولتی تایم فریم
نحوه رسم زون در مولتی تایم فریم

اکنون در تایم فریم یک ساعته 1h قرار داریم. در این قسمت نیز زون های مهم را رسم می کنیم. یک زون در تلاقی با زون تایم فریم 4h رسم می شود و زون دیگر در بالا به شکل بسیار راحت و واضح قابل رسم می باشد.

زون ها در تایم فریم یک ساعته را نیز با کادر قرمز رنگ رسم کرده ایم.

زون ها در تایم فریم یک ساعته
زون ها در تایم فریم یک ساعته

برای تایید بیشتر به تایم فریم پایین تر یعنی 15 مراجعه می کنیم. اگر اسکالپ تریدینگ می کنید می توانید تایم فریم های پایین تر یعنی 5m را نیز در نظر بگیرید. ولی اکثر تریدر های حرفه ای توصیه می کنند در تایم فریم کمتر از 15m معامله نکنید.

در این تایم فریم نیز بر اساس کندل بیس زون را با کادر بنفش رنگ رسم کرده ایم که باعث بهینه شدن طون نسبت به تایم فریم قبلی خود شده است. پس در این تایم فریم بهترین نقطه (قیمت) برای ورود به معامله و نیز حد ضرر مناسب را می توان مشخص کرد.

زون در تایم فریم 15m
زون در تایم فریم 15m

Key Inhancers شاخص های ورود به معامله در زون در rtm

زون هایی که در تایم فریم های محختلف رسم می کنیم ، قابلیت معامله کردن ندارند. برای ورود به معامله در زون ها باید شاخص هایی را بررسی کرده و بر اساس آنها زون های معتبر را شناسایی کرده و در آنها وارد معامله می شویم.

نوع کندل بیس

هر چه کندل بیس کوتاه تر باشد ، اعتبار زون ایجاد شده نیز بیشتر خواهد بود. از طرف دیگر در ناحیه مورد نظر هر چه تعداد کندل های بس ایجاد شده بیشتر باشد از اعتبار زون در پرایس اکشن کاسته خواهد شد.

Departure (حرکت سریع قیمت)

زمانی که بعد از کندل بیس یک کندل مومنتوم در چارت ایجاد شود ، نشان دهنده این است که قیمت با سرعت زیادی در حال تغییر می باشد و زون ایجاد شده اهمیت و اعتبار بیشتری دارد.

زمان ماندن در زون Zone

هر چه قیمت مدت زمان کمتری را در زون بماند ، اعتبار زون بیشتر خواهد شد. زیرا نشان دهنده این است که جهت قیمت سریعتر پیدا شده است.

فاصله زیاد از زون

بعد از ایجاد زون هر چه قیمت فاصله بیشتری از زون داشته باشد اعتبار آن زون در پرایس اکشن بیشتر خواهد بود. هیچگاه تا زمانی که قیمت بیشتر از 4 کدل از زون دور نشده باشد وارد ترید نشوید.

جدید بودن زون در پرایس اکشن

در پرایس اکشن rtm هر چه زون جدید تر باشد اعتبار آن بیشتر خواهد بود و هر چه زون تعداد بیشتری لمس گردد از اعتبار آن کاسته خواهد شد. بنابراین هنگام ترید زون در پرایس اکشن حتما زون جدید و یا دومین باری که زون لمس می شود را در نظر بگیرید.

گپ در نزدیکی زون

وجود گپ در نزدیکی زون نشان از اعتبار بالای زون در پرایس اکشن دارد. گپ در فارکس سیگنال های مختلفی برای تریدر ها دارد و در این مورد به نوعی تایید کننده زون می باشد.

تحلیل مولتی تایم فریم

تحلیل مولتی تایم فریم یکی از مهم ترین موارد برای افزایش اعتبار زون در پرایس اکشن می باشد. در درس بعدی این موضوع و نحوه رسیدن به زون های تو در تو را آموزش داده ایم.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

2 دیدگاه برای “نحوه رسم زون در پرایس اکشن – زون Zone در rtm چیست؟

  1. یه نفر

    سلام لطفا بگین رنگ کندل صعودی یا نزولی بودنش در رسم زون اهمیت داره یا خیر؟

    • زینب اصغری

      سلام وقتتون بخیر
      خیر اینجا رنگ کندل ها اهمیت نداره ولی موقعیت کندل ها اهمیت بسیار زیادی داره.
      در درس های بعدی نحوه رسم زون ها در الگو های rtm آموزش داده شدن. زمانی که الگو هارو داخل چارت پیدا کنین و بر اساس اونا زون های عرضه و تقاضا رو رسم کنین ، رنگ کندل ها اونجا و در شرایط خاصی مهم خواهد بود.

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.