نمودار میله ای در فارکس چیست؟ – مقایسه نمودار شمعی و میله ای

بازنگری توسط: زینب اصغری
تفاوت نمودار میله ای و شمعی

نمودار میله‌ای (Bar Charts) شامل یک خط عمودی است که نشان دهنده قیمت بوده و بر روی محور افقی زمان قرار گرفته است. نمودار میله ای یکی از انواع نمودار در فارکس است. در کل سه نوع نمودار در فارکس داریم: میله ای ، شمعی و خطی

در این مطلب نمودار میله ای و انواع آن را بررسی و تحلیل خواهیم کرد.

نمودار میله ای در فارکس چیست؟

نمودار میله‌ای (Bar Charts) شامل یک خط عمودی است که نشان دهنده قیمت بوده و بر روی محور افقی زمان قرار گرفته است. دو خط افقی بر روی میله ها بالاترین و پایین‌ترین قیمت‌ها در این بازه زمانی را نشان می دهد. این نمودارها می‌توانند اطلاعاتی راجع به باز و بسته شدن قیمت‌ها در طول یک بازه زمانی خاص ارائه دهند.

نمودار میله ای ممکن است افقی یا عمودی باشد. نکته مهمی که در مورد نمودارهای میله ای باید به آن توجه کرد، طول یا ارتفاع میله آن ها است؛ هر چه طول یا ارتفاع آنها بیشتر باشد، ارزش آن بیشتر است. نمودارهای میله‌ای یکی از نمودار های فارکس است که برای ارائه داده‌ها به صورت بصری استفاده می‌شود تا خواننده به راحتی الگوها یا روندها را تشخیص دهد.

نمودار میله ای در فارکس
نمودار میله ای در فارکس

نمودار میله ای در فارکس از یک محور افقی زمان و یک سری میله های عمودی قیمت تشکیل شده اند. ارتفاع یا طول میله نشان دهنده تعداد واحدها یا مشاهدات در آن دسته و یا همان مقدار متغیر است.

مقایسه نمودار شمعی و میله ای

نمودار شمعی ژاپنی و نمودار میله‌ای دو ابزار مهم در تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی هستند که استفاده‌های مختلفی دارند و مقایسه آنها می‌تواند به تفهیم عمیق‌تری از دو نمودار کمک کند.

نمودارهای شمعی اطلاعات بیشتری در مقایسه با نمودار میله‌ای ارائه می‌کنند. هر نمودار شمعی شامل یک کندل مثبت سبز رنگ و یک شمعی قرمز و یا منفی است. این نمودارها می‌توانند اطلاعاتی ارائه دهند که از جمله بازار در چه بازه‌های زمانی به سمت بالا یا پایین حرکت کرده است، قیمت باز و بسته شدن، و نقاط بالا و پایین بازه‌های زمانی مشخص.

نمودار شمعی ژاپنی
نمودار شمعی ژاپنی

هر کندل شامل سه بخش است: بدن (قسمت رنگی)، سایه‌های بالا و پایین (خطوط بالا و پایین که از بدن خارج می‌شوند). شکل ظاهری این نمودارها به صورت مستقیم از تغییرات قیمتی که در طول بازه‌های زمانی مشخصی رخ می‌دهد، مشخص می‌شود.

نمودارهای شمعی اطلاعات جزئی‌تری از قیمت‌ها و حرکت بازار ارائه می‌دهند، اما ممکن است پیچیدگی بیشتری داشته باشند. این نمودارها به تحلیل الگوها و تغییرات کوچک در بازار کمک کرده و به قدرت در پرایس اکشن مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، می‌توانند الگوهای تشخصی دهنده احتمال حرکت قیمت‌ها را نشان دهند.

نمودار میله‌ای به طور ساده‌تر و جزئیات کمتر اطلاعات ارائه می‌دهند و برای تحلیل سریع و ساده‌تر بازار بسیار مفید است. این نمودارها برای نمایش مقایسه‌ها و تغییرات در بازار به صورت کلی مناسب‌ترند.

مزایای نمودار میله ای نسبت به شمعی
نمودار میله ای در فارکس چیست؟ - مقایسه نمودار شمعی و میله ای 1

مزایای نمودار میله ای نسبت به شمعی

نمودارهای میله ای و نمودارهای شمعی دو ابزار اساسی در تحلیل و نمایش داده‌ها در بازارهای مالی هستند که هر کدام مزایای خاص خود را داشته و برای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بسیار ارزشمند هستند. در اینجا به مزایای نمودار میله ای نسبت به نمودار شمعی می‌پردازیم.

سادگی و آسانی تفسیر:

نمودار میله ای به دلیل ساختار ساده‌تر برای تازه‌کاران و حتی کسانی که با تحلیل فنی آشنا نیستند، قابل فهم تر است.

نمایش سریع تر محدوده قیمتی:

نمودار میله ای ، محدوده قیمتی بین قیمت باز و بسته شدن بازار در یک دوره زمانی را به شکل واضح نمایش می‌دهد و این امکان را فراهم می‌آورد که سریع‌تر متوجه شدید که قیمت در چه بازه‌ای قرار داشته است.

تاثیر کمتر نوسانات کوچک:

در نمودار میله ای، نوسانات کوچک و نویزها کمتر به چشم می‌آیند که این امر می‌تواند تفسیر و تحلیل آن را آسان‌تر کند.

نمودار میله ای در فارکس چیست؟ - مقایسه نمودار شمعی و میله ای - نمودار میله ای
نمودار میله ای در فارکس چیست؟ - مقایسه نمودار شمعی و میله ای 2

انواع نمودارهای میله ای

نمودار میله ای عمودی

نمودارهای میله‌ای عمودی برای مقایسه متغیرهای مختلف طبقه‌بندی یا گسسته، مانند گروه‌های سنی، کلاس‌ها، مدارس و غیره مفید هستند؛ آنها همچنین برای داده هایی که مربوط به یک بازه زمانی می باشند کاربرد دارند. نمودار میله ای عمودی یک انتخاب عالی برای نمایش تغییر در میزان متغیر (در فارکس نشان دهنده تغییر قیمت در بازه زمانی) است.

نمودار میله ای گروه بندی شده

نمودار میله ای گروه بندی شده ابزار موثر دیگری برای مقایسه مجموعه داده های مربوط به مکان ها یا موارد مشابه است. این به شما این امکان را می دهد که بر اساس گروه سنی، جنسیت یا هر چیز دیگری که می خواهید مقایسه کنید یا در همان نمودار مقایسه مستقیمی انجام دهید. با این حال، اگر نمودار میله‌ای گروه‌بندی‌شده دارای سری داده‌های بیش از حد باشد، نمودار به هم ریخته می‌شود و خواندن آن ممکن است گیج‌کننده باشد.

نمودارهای میله ای افقی

یکی از معایب نمودارهای میله‌ای عمودی این است که فضایی برای برچسب‌گذاری متن در پای هر نوار ندارند. وقتی برچسب‌های دسته در نمودار خیلی طولانی هستند، امکان دارد به نظر شما نمودار میله‌ای افقی برای نمایش اطلاعات بهتر باشد.

نمودارهای میله ای افقی نوعی نمودار هستند که برای مقایسه مقادیر مختلف استفاده می شوند. این نمودارها از میله های افقی تشکیل شده اند که طول هر یک از آنها نشان دهنده مقدار یک مقدار داده است. عنوان نمودار نشان می دهد که داده های مورد مقایسه چیست.

برای مثال، می توان از یک نمودار میله ای افقی برای مقایسه تعداد فروشندگان در هر منطقه استفاده کرد. در این نمودار، هر میله نشان دهنده تعداد فروشندگان در یک منطقه خاص است. عنوان نمودار می تواند “تعداد فروشندگان بر اساس منطقه” باشد.

نمودار میله ای انباشته

نمودار میله ای انباشته یک ابزار تجزیه و تحلیل داده های اولیه است که برای نشان دادن بخش های کلی استفاده می شود. اگر موارد زیادی در هر پشته وجود داشته باشد، تجزیه و تحلیل نمودار میله ای انباشته می تواند بسیار دشوار باشد.

موارد استفاده نمودار میله ای چیست؟

1. نمایش داده‌های زمانی: برای نشان دادن تغییرات متغیر یا متغیرهای مختلف در طول زمان، مثلاً درآمد سالانه یک شرکت یا فروش ماهیانه یک محصول و یا تغییر قیمت یک جفت ارز در فارکس و یا سهم در بورس .

2. مقایسه داده‌ها: مقایسه مقادیر متغیرها در زمان‌ها یا دوره‌های مختلف، برای مثال مقایسه فروش محصولات در چند ماه مختلف. بررسی تغییرات و گردش: نمایش تغییرات متغیر در یک دوره زمانی خاص، مانند تغییرات در فروش در یک ماه خاص.

3. شناسایی الگوها: کشف الگوها و روندهای مختلف در داده‌ها، که می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های استراتژیک کمک کند.

4. نمایش مقدار متغیر در نقاط زمانی خاص: نشان دادن مقادیر متغیرها در زمان‌های خاص برای ارزیابی و مقایسه آنها.

محدودیت های نمودار میله ای چیست؟
نمودار میله ای در فارکس چیست؟ - مقایسه نمودار شمعی و میله ای 3

محدودیت های نمودار میله ای

نمایش داده‌های پیچیده

در صورتی که داده‌ها بسیار پیچیده و یا تعداد زیادی داده داشته باشید، نمودار میله‌ای ممکن است برای نمایش دقیق اطلاعات محدود باشد.

محدودیت در نمایش داده‌های پیوسته

نمودار میله‌ای برای نمایش داده‌های پیوسته (مثل داده‌های مختصات یک نقطه در فضا) مناسب نیست و داده‌ها باید به صورت گسسته باشند.

ایجاد مشکل در پوشش زمینه وسیع

 نمودار میله‌ای به‌طور معمول برای نشان دادن تغییرات بین داده‌ها استفاده می‌شود و اگر پوشش زمینه وسیع باشد، ممکن است جزئیات کمتری ارائه دهد.

ترتیب داده‌ها

نمودار میله‌ای تعداد ثابتی از میله‌ها را نمایش می‌دهد و اگر نیاز به نمایش داده‌ها بر اساس ترتیب خاصی داشته باشید، این نمودار ممکن است مناسب نباشد.

تداخل مقادیر

در صورتی که داده‌ها با هم تداخل داشته باشند و مقادیر آنها هم‌اندازه نباشند، نمودار میله‌ای ممکن است کارساز نباشد.

مزایای نمودار میله ای

  • درک آسان: نمودارهای میله ای یک نمودار پرکاربرد بوده و درک آن برای مخاطبان آسان است.
  • مناسب برای مقایسه دسته ها: نمودارهای میله ای برای مقایسه بزرگی دسته های مختلف داده ها ایده آل هستند.
  • تشخیص روندها: نمودارهای میله ای را می توان برای شناسایی روندها در داده ها در طول زمان یا در دسته های مختلف استفاده کرد.
  • بررسی صحت داده ها: نمودارهای میله ای را می توان برای بررسی صحت و منطقی بودن محاسبات استفاده کرد.

ایجاد نمودار میله ای

نمودار میله ای در متاتریدر و سایر پلتفرم های معاملاتی به صورت پیش فرض فرض وجود دارد و نیازی به رسم این نمودار نیست و با یک کلیک می توانید نمودار میله ای را بر روی سهم مورد نظر خود مشاهده کنید.

از سوی دیگر با استفاده از نرم افزار هایی مانند اکسل به راحتی می توانید این نمودار را برای بررسی سایر موارد رسم کنید.

نتیجه گیری

نمودار میله ای یکی از انواع نمودار در فارکس است؛ میله های عمودی نشان دهنده قیمت و میله افقی نشان دهنده زمان هست. با گذشت زمان در بازار قیمت هایی برای یک جفت ارز ایجاد می شوند و این قیمت ها در تایمئفریم های مختلف را می‌توان با میله های عمودی نشان داده و نمودار ایجاد شده نمودار میل ای نامیده می شود.

سوالات متداول

نمودار میله ای به انگلیسی چیست؟

Bar Chart

نمودار میله ای چه استفاده ای دارد؟

نمودارهای میله ای برای طیف گسترده ای از اهداف استفاده می شوند، از جمله:
مقایسه مقادیر مختلف
نمایش روندها
شناسایی الگوها
خلاصه کردن داده ها

نمودار میله ای و نمودار شمعی چه تفاوتی دارند؟

نمودارهای میله ای و نمودار شمعی هر دو برای مقایسه مقادیر مختلف استفاده می شوند. با این حال، تفاوت های کلیدی بین این دو وجود دارد:
نمودار میله ای اطلاعات کمتری را نسبت به نمودار شمعی ارائه می دهد.
نمودار میله ای برای مقایسه مقادیر کلی مناسب تر است، در حالی که نمودار شمعی برای شناسایی الگوها و روندها مناسب تر است.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.