اسپایک کانال تریدینگ رنج چیست؟

روند رنج

اسپایک کانال تریدینگ رنج و تریدینگ رنج ال بروکس یکی از تکنیک های مهم در پرایس اکشن می باشد. شناختن روند رنج در نمودار قیمتی و نحوه معامله در آن بسیار مهم بوده و معامله گران حرفه ای سود خوبی در روند های رنج کسب می کنند. در درس 13 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس قرار داریم. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به صورت کاملا رایگان برای شما عزیزان ایجاد شده است.

روند رنج چیست؟

روند رنج یعنی پولبک های بی پایان.

زمانی که در روند صعودی و یا نزولی پولبک رخ داده و پولبک ها به حدی رشد می کنند که جهت خود را از دست می دهند ، روند بازار به روند رنج تبدیل شده است و معامله در این روند رنج تریدینگ رنج نامیده می شود.

تعریف بالا تعریف کاملی از روند رنج و به عبارتی تریدینگ رنج ال بروکس می باشد.

در این حالت با نگاه کردن به نمودار قیمتی نمی توانید جهت بازار را تشخیص دهید ، در اصطلاح عامیانه در این حالت گفته می شود بازار در حال درجا زدن است. روند رنج با نام های بازار رنج ، بازار خنثی و کانال افقی نیز شناخته می شود.

در روند رنج بازار به حد کافی از روند قبلی خود دور شده و روند قبلی تاثیر خود را بر بازار فعلی از دست داده است.

بیشتر بخوانید : آموزش تریدینگ رنج ال بروکس

به شکل زیر دقت کنید.

روند رنج چیست؟
روند رنج چیست؟

نمودار ابتدا در حالت نزولی قرار دارد. (قسمت A از شکل) با تعداد زیاد کندل های قرمز رنگ کاملا مشخص است که روند بازار نزولی است. در انتهای روند نزولی می بینید پولبک به اندازه 20 کندل رشد کرده و تلاش ها برای برگشت به روند نزولی بی نتیجه مانده است. بعد از حدود 40 یا 50 کندل تاثیر روند قبلی بر بازار از دست رفته و بازار روند صعودی به خود گرفته است.

پس زمانی که نمی توان تشخیص داد روند بازار صعودی و یا نزولی است ، در روند رنج قرار داریم.

اسپایک Spike چیست؟

حرکت سریع قیمت در بازه زمانی کوتاه اسپایک نامیده می شود. اسپایک ممکن است یک کندل و یا ترکیبی از چند کندل باشد. کندل های اسپایک بدنه بلند و سایه های کوتاهی دارند.

اسپایک حتی ممکن است باعث شکست نیز شود. اسپایک اغلب هنگام رسیدن قیمت به خطوط حمایت و مقاومت و نیز هنگام انتشار اخبار مهم در بازار روی می دهد . در شکل بعدی اسپایک در روند رنج را می بینید.

اسپایک کانال تریدینگ رنج

شکست ها در روند رنج اغلب ناکام می مانند. روند رنج همیشه در تلاش است تا در یک جهت شکسته شود. به عنوان مثال در روند رنج می بینید که یک حرکت سریع به سمت بالا (سقف کانال افقی) شکل گرفته است. یعنی اسپایک کانال تریدینگ رنج را می بینیم و احتمال می دهیم سقف کانال شکسته شده و روند صعودی ادامه داشته باشد.

در 80 درصد مواقع تلاش ها برای شکست خط روند نا کام می مانند. پس معمولا هنگام مشاهده اسپایک کانال تریدینگ رنج می بینید نمودار بعد از برخورد به سقف و یا حتی شکست موقتی آن دوباره برگشته و به سمت کف کانال حرکت می کند.

این مورد برای حرکت به پایین نیز صدق می کند. یعنی بازار به سمت پایین حرکت کرده و احساس می کنید قرار است کف کانال را بکشند. در حالی که قبل از برخورد و یا بعد از آن دوباره به سقف کانال حرکت می کند.

پس همیشه در کف کانال رنج به دنبل خرید و در سقف کانال نیز به دنبال فروش باشد و هیچ گاه بر خلاف روند بازار معامله نکنید.

به عنوان مثال در شکل زیر یک روند رنج داریم.

شکست های ناکام در روند رنج
شکست های ناکام در روند رنج

در قسمت مشخص شده و در ابتدای شروع روند رنج دو اسپایک صعودی قوی می بینید. بعد از برگشت شاهد 4 کندل نزولی پشت سر هم هستیم و یک اسپایک نزولی در انتها می بینید. افراد مبتدی با مشاهده اسپایک نزولی قوی در این روند رنج می فروشند. این در حالی است که افراد حرفه ای دقیقا در این قسمت اقدام به خرید می کنند. زیرا می بینند که بازار به کف کانال نزدیک شده و احتمالا در یکی دو کندل بعدی افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید : فیک بریک اوت چیست؟

با توجه به شکل بالا این روند رنج تا زمان شکسته شدن کانال ادامه پیدا خواهد کرد. پس در روند رنج بازار به سمت سقف و کف حرکت می کند و باید در این محدوده معامله کرد و هنگام مشاهده اسپایک کانال تریدینگ رنج نباید به آن اعتنا کرده و باید اسکالپ تریدینگ کرد.

استراتژی تریدینگ رنج

در روند رنج بازار تمایل دارد در یک جهت شکسته شود و بالاخره در یک جهت شکسته می شود. در تریدینگ رنج معمولا بین خریداران و فروشندگان اختلاف وجود دارد. خریداران در انتظار شکست به سمت روند صعودی می خرند و فروشندگان در انتظار شکست روند به سمت نزولی می فروشند.

اگر به ابتدای روند های صعودی و یا نزولی دقت کنید ، خواهید دید این روند ها از یک روند رنج آغاز شده اند. در ادامه استراتژی تریدینگ رنج و نحوه معامله در بازار رنج را کاملا آموزش خواهیم داد.

در روند رنج خریدران و فروشندگان به دنبال نشانه هایی برای نزولی و صعودی شدن بازار هستند. ولی باید بدانید تا زمان اتمام روند رنج هر لحظه احتمال شکسته شدن کانال به سمت صعودی و یا نزولی وجود دارد. و باید نشانه های این شکست را پیدا کنید.

فروشندگان در سقف کانال فروخته (پوزیشن Sell باز می کنند) و در کف کانال می خرند (پوزیشن Buy).

بیشتر بخوانید: معاملات فرکانس بالا چیست؟

تریدینگ رنج چیست؟

تریدینگ رنج معامله در روند رنج می باشد. در تریدینگ رنج باید در کف روند رنج خریده و در سقف کانال بفروشیم و این عمل تا زمانی ادامه پیدا می کند تا روند رنج شکسته شود.

برای مثال به شکل زیر دقت کنید.

تریدینگ رنج
تریدینگ رنج

کندل های سبز رنگ متوالی و دو اسپایک قوی صعودی در انتهای کانال افقی می تواند نشانه های خوبی برای شکستن روند رنج به سمت صعودی باشد و در انتهای این بازار رنج فشار خرید به وضوح قابل تشخیص است.

نحوه معامله در اسپایک کانال تریدینگ رنج

بازار همیشه به سمت خطوط حمایتی و مقاومتی حرکت می کند. این سطوح مانند آهنربا عمل می کرده و بازار را به سمت خود می کشند.

زمانی که بازار به این سطوح نزدیک می شود ، سرعت آن بیشتر شده و کندل های روندی بزرگتری شکل می گیرند. به این حالت تاثیر خلاء گفته می شود و کندل های ایجاد شده اسپایک نامیده می شود.

اصلی ترین قسمتی که مانند آهنربا عمل می کند ، خطوط روند می باشد. یعنی اسپایک کانال تریدینگ رنج در خطوط کانال بیشتر تشکیل می شوند.

به عنوان مثال فرض کنید بازار صعودی است و ناگهان شکسته می شود. این شکست (اسپایک) می تواند شکاف اندازه گیری باشد. و بازار به اندازه این شکست به حرکت خود ادامه خواهد داد. به این دلیل در بیشتر مواقع اسپایک کانال تریدینگ رنج نا کام می ماند.

در تریدینگ رنج هر چه به این خطوط کانال نزدیک تر می شویم ، کشش مناطیسی قوی تر می شود و شاهد کندل های بزرگتری (اسپایک) بوده و سرعت حرکت بازار به سمت سقف و کف بیشتر می شود. این کندل های بزرگ تر اسپایک کانال تریدینگ رنج هستند.

اسپایک صعودی قوی در سقف روند رنج

زمانی که یک اسپایک صعودی قوی در سقف روند رنج شکل می گیرد ، فروشندگان احساس می کنند بازار کمی بالاتر خواهد رفت و از فروش خودداری می کنند. به این دلیل اغلب قبل از رسیدن بازار به سقف کانال اسپایک های قوی (اسپایک کانال تریدینگ رنج) را شاهد هستیم.

زمانی که به سقف کانال نزدیک می شویم ، خریدارانی که می خواهند در سقف بفروشند احساس می کنند بازار کمی بالاتر خواهد رفت. پس موقتا از فروش خودداری می کنند تا بازار کمی بالاتر رود. سپس با حجم بسیار بیشتری می فروشند. و حاصل این اتفاق تشکیل کندل های بلند و افزایش سرعت حرکت بازار در نزدیکی سقف و کف کانال در بازار رنج است.

اسپایک نزولی قوی در کف روند رنج

زمانی که بازار در حال پایین رفتن است ، خریداران می خواهند در پایین ترین قیمت ممکن بخرند و هر چه قیمت پایین تر می رود آنها از خرید امتناع می کنند تا بتوانند در پایین ترین قیمت خرید و با برگشت بازار به صعودی با فروش سود خوبی کسب کنند.

کسانی هم که در سقف کانال پوزیشن Sell باز کرده  اند با نزدیک شدن به کف کانال از گذاشتن پوزیشن Buy فعلا خودداری می کنند تا قیمت پایین تر رفته و سود بیشتری کسب کنند. به این دلیل در نزدیکی های کف کانال کندل های قرمز رنگ با بدنه های بلند بیشتر به چشم می خورد.

برای مثال به شکل زیر توجه کنید.

اسپایک های نزولی و صعودی
اسپایک های نزولی و صعودی

در این شکل ابتدا در روند رنج قرار داریم. اگر دقت کنید خواهید با نزدیک شدن به سقف کانال کندل های سبز رنگ بلند افزایش داشته و با نزدیک شدن یه کف کانال کندل های قرمز رنگ قوی بیشتر دیده می شوند.

در شکل کاملا مشخص است تلاش ها برای شکست بازار رنج با شکست روبرو شده است. در روند رنج کاملا مشخص است که سقف کانال همان سطح مقاومت و کف کانال همان سطح حمایت است.

تریدینگ رنج ال بروکس اسکالپ تریدینگ در این روند می باشد. یعنی در کف خریده و در سقف بفروشید.

شکست روند رنج

بازار همیشه در روند رنج باقی نخواهد ماند و بالاخره در به سمت نزولی و یا صعودی خواهد شکست. اما بهترین کار این است که به جای خرید در نقطه شکست کمی منتظر مانده و ببینید که آیا شکست بازار قدرت لازم و کافی دارد یا خیر؟

یعنی منتظر بمانید و ببنید که آیا یک کندل بلند سقف روند رنج را خواهد شکست و یا خیر؟

به عنوان مثال در شکل زیر در کل روز در یک روند رنج قرار داریم.

شکست روند رنج
شکست روند رنج

در قسمت مشخص شده که احتمالا بعد از انتشار یک خبر مهم بوده شکست بسیار بزرگی در بازار رخ داده است.

همین یک کندل بازار را به روند صعودی تغییر جهت داده است. خریداران حد ضرر خود را در کف این کندل اسپایک قرار می دهند. در این حالت بهترین معامله سوئینگ کردن است، زیرا می دانند بازار روند صعودی خوبی به دنبال خواهد داشت.

تفاوت تریدینگ رنج با پولبک

زمانی که بازار در یک روند صعودی و یا نزولی قوی قرار دارد، زمانی وجود خواهد داشت که بازار در دو طرف قابل معامله خواهد بود. اگر این دوره دو طرفه کوتاه باشد ، پولبک شکل گرفته و انتظار داریم روند ادامه پیدا کند.

ولی اگر این دوره بلند بوده و تا 10 الی 20 کندل و حتی بیشتر ادامه پیدا کند ، به آن تریدینگ رنج می گوییم. ال بروکس هر معامله دو طرفه ای که خریداران و فروشندگان بر هم برتری ندارند ، را به عنوان تریدینگ رنج در نظر می گیرد حتی اگر به اندازه یک کندل باشد.

زمانی که بعد از تغییر روند می بینید که بازار به روند اصلی خود ادامه داده است ، یعنی پولبک داریم. اما زمانی که نمی توانید تشخیص دهید که بازار ادامه پیدا می کند و یا بر می گردد در روند رنج قرار دارید.

سوالات متداول

رنج در ارز دیجیتال چیست؟

استراتژی رنج در ارز دیجیتال دقیقا مشابه رنج در فارکس و سایر بازار های مالی است و باید مطابق استراژی آموزش داده شده رفتار کرد.

تریدینگ رنج چیست؟

معامله کردن در روند رنج ، تریدینگ رنج نامیده می شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

8 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
5 ماه قبل

سلام وقت بخیر.
چرا برخی از درس ها باز نمیشن.مثل درس بعدی

Reza Rostami
7 ماه قبل

شکست های ناکام در روند رنج
در قسمت سمخص شده و در ابتدای شروع روند رنج دو اسپایک صعودی قوی می بینید.
در قسمت مشخص شده . یعنی یک نفر متنو با دقت نخونده واقعا ؟

Reza Rostami
7 ماه قبل

بعد از تشخیص بازار رنج باید بتوانید در این ناحیه تریدینگ رنج انجام دهید**
معامله انجام دهید

Reza Rostami
7 ماه قبل

پس زمانی که می توان تشخیص داد روند بازار صعودی و یا نزولی است ، در روند رنج قرار داریم

زمانی که نمیتوان ….

Yousefi
11 ماه قبل

ممنون از شما

Amir hoseain
1 سال قبل

مطالب بسیار دقیق و کاربردی

8
0
نظر شما مهم است - با ارسال نظرتان به دیگر کاربران کمک کنید.x