الگوی ftr چیست؟ – آموزش الگوی ftr در پرایس اکشن | 5 قانون الگوی ftr

الگوی ftr پرایس اکشن

الگوی ftr یکی از الگو های پرایس اکشن rtm (دومین الگوی مهم rtm) می باشد که با استفاده از آن می توان نواحی عرضه و تقاضا در بازار را مشخص کرد. برای برقراری الگوی ftr در چارت قیمتی باید 5 شرط برقرار باشد که در ادامه آنها را عنوان کرده ایم. همچنین آموزش الگوی ftr با ذکر مثال نیز در ادامه آورده شده است.

این مقاله درس 10 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

جهت مشاهده سایر درس های دوره بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دوره rtm مبتدی تا پیشرفته

الگوی Ftr چست؟

Ftr مخفف fail to Return به معنی عدم موفقیت در برگشت می باشد. زمانی که قیمت به یک سطح حمایت و مقاومتی و یا زون می رسد یا برمی گردد و یا آن را شکسته و از سطح مورد نظر عبور می کند.

فرض کنیم قیمت سطح مورد نظر را شکسته است. در این حالت نیز قیمت بعد از شکستن سطح یا برمی گردد و یا به حرکت خود ادامه می دهد. اگر برنگشته و به حرکت خود ادامه دهد در حال ایجاد الگوی Ftr می باشد. در ادامه به صورت کاملا دقیق به آموزش الگوی ftr با ذکر مثال پرداخته ایم.

الگوی Ftr در پرایس اکشن را به زبان ساده می توان این گونه بیان کرد.

قیمت ابتدا یک H1 ساخته و با کندل ممنتوم آن را به سمت بالا می شکند و به مسیر خود ادامه می دهد. سپس یک قله جدید H2 ساخته و بعد از H2 کندل های بیسی وجود دارند قیمت به آنها رسیده ولی وارد H1 نمی شود. بعد از کندل های بیس قیمت به سمت بالا حرکت کرده و با کندل ممنتوم دیگری H2 را نیز می شکند. زونی که از کندل های بیس بعد از H2 ایجاد شده بود همان ناحیه Ftr ما خواهد بود. بعد از ایجاد الگوی Ftr قیمت بعد از صعود ، قیمت دوباره به این ناحیه برخواهد گشت و می تواند در Ftr وارد معامله شد.

Ftr چست؟
Ftr چست؟

موارد بیان شده برای روند صعودی بود و اگر روند ما نزولی باشد در این حالت نیز کانند روال بالا عمل خواهیم کرده و Ftr عرضه را برای معامله پیدا می کنیم.

الگوی ftr و فلگ لیمیت تا حدودی شبیه به هم می باشند. تنها تفاوت آنها در نوع شکست SR و زون می باشد که در فلگ لیمیت در حالت نوسانی از این ناحیه عبور می شد ولی در الگوی ftr با کندل ممنتوم با قدرت زیادی Sr و زون شکسته می شوند.

آموزش الگوی ftr

برای ایجاد الگوی ftr از نظر میانته 5 قانون باید در کندل هایمان برقرار باشد.

  1. سقف و یا همان سطح H1 ایجاد شود.
  2. سقف H1 اینگالف شود . (با کندل ممنتوم شکسته شود)
  3. سقف H2 ایجاد شود.
  4. بعد از H2 کندل بیس معتبر داشته باشیم.
  5. سقف H2 نیز شکسته شود.

اگر 5 شرط بالا برقرار باشد ، الگوی ftr پرایس اکشن داریم و ناحیه تقاضای Ftr ایجاد شده است.

برای مثال در شکل زیر ابتدا سقفی با عنوان H1 داریم.

  1. سقف H1 ایجاد شده است.
  2.  H1 با کندل ممنتوم به سمت بالا شکسته شده است.
  3. سپس سقف H2 ایجاد شده است.
  4. بعد از سقف h2 کندل بیس داریم.
  5. سقف H2 نیز به سمت بالا شکسته شده است.

پس تمامی شرایط لازم برای ایجاد الگوی ftr برقرار است. پس زون را بعد از H2 با استفاده از کندل بیس رسم می کنیم که همان ناحیه ftr ما می باشد. پس بعد از مشاهده الگوی ftr سفارش خرید خود را در این ناحیه قرار می دهیم. چون می دانیم قیمت بعد از صعود ، دوباره به این ناحیه برگشته و بعد از پر کردن لیکوئیدیتی در فارکس به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.

الگوی ftr در روند صعودی
الگوی ftr در روند صعودی

آموزش الگوی ftr در روند نزولی

الگوی ftr در روند نزولی نیز دقیقا مشابه الگوی ftr در روند صعودی می باشد. به این صورت که ابتدا باید یک Low (L1) و یا همان سطح SR تشکیل شده و بعد L1 با کندل ممنتوم نزولی (کندل اینگالف) به سمت پایین شکسته شود .

سپس L2 جدیدی ایجاد شده و بعد از آن شاهد ایجاد کندل های بیس باشیم و دوباره L2 نیز به سمت پایین با کندل ممنتوم شکسته شود. در این حالت با کندل بیس زون FTR را رسم می کنیم و انتظار داریم قیمت دوباره به ان ناحیه برگشته و سفارش ها را پر کند.

بیشتر بخوانید : اوردر گذاری در فارکس

برای مثال در شکل زیر ابتدا سطح L1 ایجاد شده و بعد با کندل ممنتوم نزولی به سمت پایین اینگالف شده است. سپس دوباره سطح جدیدی (L2) ایجاد شده و کندل  بیس بعد از آن مشاهده می شود. بعد می بینید دوباره L2 با کندل ممنتوم به سمت پایین شکسته شده است. در این حالت زون Ftr با کندل بیس بعد از L2 رسم شده است و در ناحیه مشخص شده می توان سفارش فروش قرار داد.

الگوی ftr در روند نزولی
الگوی ftr در روند نزولی

به ناحیه Ftr رسم شده در روند نزولی Ftr عرضه نیز گفته می شود.

FTB چیست؟

FTB مخفف First Time Back بوده و به زمانی گفته می شود که قیمت بعد از ایجاد الگوی Ftr برای اولین بار وارد این ناحیه شده است.

برای مثال در شکل زیر قسمتی که با دایره نارنجی رنگ مشخص کرده ایم همان FTB بوده  مکان مناسبی برای ورود به معامله و خرید می باشد.

FTB
FTB

مثال آموزش الگوی Ftr پرایس اکشن

در این قسمت مثال دیگری از الگوی Ftr پرایس اکشن برایتان آورده ایم. اگر به کندل ها و نحوه حرکت آنها توجه کنید خواهید دید روند بازار صعودی است. سطح ما H1 بوده و با کندل ممنتوم به سمت بالا شکسته شده است.

سپس قیمت H2 جدیدی ایجاد کرده ، برگشته و کندل بیس ایجاد کرده و دوباره صعود کرده است. در این حالت می بینیم 5 قانون الگوی Ftr پرایس اکشن برقرار بوده  از کندل بیسی که بعد از H2 وجود دارد زون ftr را رسم می کنیم.

پس می دانیم قیمت صعود کرده و بعد از مدتی دوباره به زون ftr خواهد رسید و تریدر ها سفارش خرید خود را مانند شکل زیر در این نواحی قرار می دهند.

آموزش الگوی Ftr پرایس اکشن
آموزش الگوی Ftr پرایس اکشن

نحوه معامله در الگوی ftr پرایس اکشن

در این قسمت با ذکر یک مثال نحوه معامله در الگوی ftr پرایس اکشن را بیان می کنیم. در شکل زیر ابتدا H1 ایجاد شده و بعد از شکست این سطح قیمت برگشته و حرکت صعودی دوباره آغاز کرده است.

قیمت دوباره H2 را شکسته و بعد از ایجاد کندل بیس دوباره با کندل ممنتوم H2 را نیز شکسته است. در این حالت می توان با کندل بیس زون Ftr را رسم کرده و از این ناحیه برای ورود به معامله استفاده کرد.

الگوی ftr از دو خط افقی بالا و پایین تشکیل شده است. در روند صعودی معمولا تریدر ها سفارش خرید خود را در خط بالایی الگوی ftr ثبت کرده و حد ضرر (Sl) خود را نیز در خط پایینی قرار می دهند.

این المان ها عمومی بوده و در اصل مشخص کردن نقطه ورود به پوزیشن و نیز قرار دادن حد ضرر به استراتژی معاملاتی تریدر بستگی دارد. بعضی ترید ها نقطه ورود را در میانه ftr انتخاب می کنند و بعضی دیگر حتی قبل از رسیدن قیمت به خط بالایی ftr به صورت پله ای شروع به خرید کردن می کنند.

در مورد حد ضرر نیز برخی آن را در خط پایینی ftr قرار داده و برخی دیگر کمی پایین تر از این خط قرار می دهند تا دو صورت نوسانات احتمالی بازار حد ضررشان به سرعت زده نشود.

در شکل زیر در قسمت A تریدر ها وارد معامله می شوند و حد ضرر خود را مشخص کرده و حد سود خود را نیز معمولا در یک سطح مقاومتی و یا کمی بالاتر و کمی پایین تر از آن قرار می دهند.

نحوه معامله در الگوی ftr (1)
نحوه معامله در الگوی ftr (1)

 قیمت بعد از بالا رفتن دوباره پایین می آید . تریدر ها از این فرصت پیش آمده دوباره برای خرید استفاده می کنند. همانطور که در شکل زیر دیده می دهد دو ناحیه یکی الگوی ftr و دیگری زون sr داریم که هر دو مورد را رسم کرده ایم. در هر دوی این ناحیه سفارش های زیادی وجود دارند که می توان در آنها وارد معامله شد.

همانطور که دیده می شود قیمت به ناحیه B رسیده است. حال باید تصمیم بگیریم که در الگوی ftr وارد معامله شویم و یا در زون SR ؟

در پرایس اکشن rtm اولین باری که قیمت به یک ناحیه می رسد اهمیت زیادی داشته و معتبر می باشد و در بیشتر موارد تریدر های rtm نواحی که برای بار دوم و یا سوم به یک ناحیه می رسند را نادیده می گیرند.

یعنی ورود به معامله خود را در FTB قرار می دهند و به دفعات بعدی که این ناحیه لمس شود توجه زیادی ندارند. البته برخی تریدر ها در دفعات بعدی نیز سفارش هایی قرار می دهند و این کاملا به استراتژی تریدر بستگی دارد.

پس در این مورد اگر تریدر بخواهد در Ftr قبلی وارد شود حد ضررش زده خواهد شد و با ضرر از معامله خارج می شود.

ولی اگر تریدر در زون وارد معامله شده و حد ضرر خود را چند تیک پایین تر از خط پایینی زون SR قرار دهد ، می تواند سود خوبی از این معامله بگیرد.

نحوه معامله در الگوی ftr (2)
نحوه معامله در الگوی ftr (2)

تشخیص تغییر روند با الگوی ftr

در بازار روند دارد گاهی شاهد تشکیل الگوی ftr متوالی در بازار هستیم. که به این حالت ftr پله ای گفته می شود. در این حالت برای مثال فرض کنید 5 ftr متوالی در روند صعودی ایجاد شده است و ما هم در Ftr های پله ای وارد معامله شده و سود هایی را کسب می کنیم.

سپس به زمانی می رسیم که بازار تغییر جهت داده و الگوی ftr ما در جهت نزولی شکسته می شود. در این حالت معمولا در حال روبرو شدن را تغییر روند بازار هستیم.

در این حالت در الگوی ftr نهایی تریدر ها حد ضررشان زده شده و با ضرر از معامله خارج می شوند و در ftr های بعد تا زمان مشخص شده روند بازار نباید وارد معامله شوند.

Ftr مخفف چیست؟

Ftr مخفف Fail to Return می باشد.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

نظرات و بررسی های کاربران

2 دیدگاه برای “الگوی ftr چیست؟ – آموزش الگوی ftr در پرایس اکشن | 5 قانون الگوی ftr

  1. مسعود

    من سودهای خیلی خوبی از اف تی آر گرفتم و با خوندن این مقاله دلیل بعضی استاپ خوردن هام رو فهمیدم و اینکه چه طوری مجدد اگر استاپ خوردم پوزیشن بگیرم

    • سعید محمدی

      سلام. وقتتون بخیر. انشاالله که همیشه پر سود باشید.

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.