اردر حد ضرر در فارکس Forex زمانی استفاده می شود که در یک معامله باز بخواهیم یک قیمت مشخص کنیم و اگر معامله به آن قیمت برسد ، معامله بسته شود. برای وضوح بیشتر ، قرار دادن حد ضرر (Stop-Loss) در فارکس نمونه بارز ضرب المثل جلوی ضرر را هر وقت بگیرید منفعت است ، می باشد . یکی از اصول مدیریت سرمایه مشخص کردن حد سود و ضرر در معامله می باشد . در واقع حد ضرر اردری است که برای کاهش حد ضرر در یک پوزیشن باز مورد استفاده قرار می گیرد .
در این مقاله هم نحوه گذاشتن حد ضرر در متاتریدر (آموزش استاپ لاس در فارکس) را بیان کرده و هم آن را از دید ال بروکس نیز آموزش می دهیم. این مقاله درس 29 از آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده است.

حد ضرر چیست؟
زیان های متحمل شده در بازارهای سرمایه برای معامله گران ناگزیر است و آنها نباید نسبت به زیان های طبیعی در آن حساس باشند. بزرگترین تاجران دنیا نیز در این حوزه های سرمایه گذاری دچار شکست شده و پول شان را به باد داده اند. آنچه مهم است کسب تجربه برای معاملات بعدی و سودهای بزرگتر برای جبران شکست هاست. استراتژی اتخاذ شده در زمان تحمل زیان، نوعی از یک راهبرد مدیریت بحران است. جمله مشهور هر وقت ماهی را از آب بگیریم تازه ست. اما کجا باید این ماهی را بگیریم تا کمترین زیان را متوجه سرمایه خود کنیم؟
این نقطه فروش را حد ضرر (استاپ لاس در فارکس) می گویند. محدوده یا نقطه قیمتی که شما برای واسط معاملاتی خود تعیین می کنید تا در صورت تاچ کردن آن توسط نمودار قیمت، با یک قیمت مشخص آن را به فروش برساند. چون احتمالا حفظ آن برای روزهای آتی، میزان زیان شما را بالاتر خواهد برد.
آموزش قرار دادن حد ضرر در فارکس (نحوه گذاشتن استاپ لاس در متاتریدر)
برای قرار دادن حد ضرر در فارکس طبق تصویر ابتدا متاتریدر را باز کرده و حسابی را که می خواهید روی آن معامله باز کنید، انتخاب کنید. سپس یک سفارش جدید باز کنید.
نحوه سفارش گذاری در فارکس – آموزش کامل اوردر گذاری

سپس یک معامله و با همان پوزیشن جدید را با استفاده از کلید های CTRL +F9 باز کنید . و یا همان گزینه دستور جدید را از صفحه متاتریدر انتخاب می کنیم تا صفحه معامله باز شود. در قسمت نماد ارز ها جفت ارزی را که می خواهید روی آن معامله انجام دهید ، انتخاب کنید. در این مثال من جفت ارز یورو و دلار آمریکا را انتخاب کردم.

مقادیر Bid و Ask را در این مثال مشاهده می کنید. اگر متاتریدر را فارسی کنید مقدار Ask همان گزینه خرید در قیمت بازار و مقدار Bid گزینه فروش در قیمت بازار خواهد بود. در این مثال مقدار فروش در قیمت بازار ۱.۱۸۴۹ بوده و ما نقطه توقف ضرر را بر اساس آن انتخاب خواهیم کرد. فرض کنید توقف ضرر را روی ۱.۱۸۴۴ قرار دهیم. در این صورت تفاوت پیپ بین این دو ۵ خواهد بود (5=4-9) . یعنی ما حد ضرر خود را ۵ پیپ قرار داده ایم. پیپ بر اساس رقم چهارم اعشار مشخص می شود. جهت آموزش پیپ می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
آموزش محاسبه پیپ در بازار فارکس
یعنی اگر معامله ما روند نزولی داشته باشد و ما در حال ضرر باشیم، حداکثر ضرر ما از پوزیشنی که باز کرده ایم ۵ پیپ خواهد بود و وقتی ضرر به ۵ پیپ رسید معامله بسته خواهد شد . در فارکس می توانیم حفظ سود کرده و برای سود خود نیز حد و مرز تعیین کنیم. مثلاً فرض می کنیم فصد ما از این معامله کسب ۵ پیپ سود باشد.
در این صورت گزینه کسب سود را ۵ پیپ بیشتر از مقدار Ask و یا همان خرید در قیمت بازار که در مثال ما مقدار آن ۱.۱۸۵۰ می باشد، یعنی روی ۱.۱۸۵۵ قرار می دهیم. به این صورت که اگر معامله ما در حال سود دهی بوده و مقدار سود ما به ۵ پیپ رسید، پوزیشن بسته خواهد شد.
قرار دادن حد ضرر در فارکس یکی از ابزار های مهم در مدیریت سرمایه برای معامله گران در فارکس می باشد . حال حالتی را فرض کنید که شما در این معامله سود کرده اید و قیمت بالا رفته است، در این صورت می توانید جهت حفظ سود خود میزان توقف ضرر را بر حسب سود خود بالاتر ببرید. تا اگر معامله در حالت ضرر قرار گرفت ، سودی که از معامله کسب کرده اید ، از دست نرود.
نحوه گذاشتن حد ضرر در روند های مختلف از دید ال بروکس (آموزش استاپ لاس در فارکس)
هدف اصلی حد ضرر این است که از شما در برابر خودتان محافظت کند ، نه در برابر بازار. میزان دقیق حد ضرر زیاد مهم نیست ، آنچه اهمبت داد میزان سرمایه ای که در ریسک قرار می دهید ، باید با آن احساس راحتی کنید. و در صورت از دست دادن آن نگران نشوید.
هنگام قرار دادن حد ضرر باید فرمول تریدر را نیز لحاظ کنید. یعنی باید بازدهی حداقل برابر با ریسک باشد. یعنی اگر ریسک را 3 برابر حالت نرمال در نظر گرفته باشید ، بازدهی باید 3 تا 6 برابر حالت نرمال در نظر گرفته شود. در این حالت باید با یک سوم حجم نرمال خود وارد معامله شوید تا پول زیادی در معرض ریسک قرار نگیرد.
انواع سفارش حد ضرر در روند های مختلف
البروکس نحوه گذاشتن حد ضرر را با دید وسیع تری بررسی کرده و نحوه گذاشتن استاپ لاس ها را در روند های مختلف بازار به صورت جداگانه با مثال های گوناگونی بیان کرده است. یکی ار ویژگی های جالب دوره پرایس اکشن ال بروکس این است که او برای تمامی درس های خود مثال های واقعی آورده و تکنیک ها را بر روی چارت ها نیز به دقت نشان می دهد.
نحوه گذاشتن حد ضرر در روند صعودی
در روند صعودی سقف ها و سقف های بالاتر ایجاد شده اند و قیمت ها در داخل کانال قرار دارند. فرض کنید روند صعودی بازار ادامه داشته و شما در حال انجام معاملات سوئینگ هستید. در این حالت اگر کف بازار پایین تر از کف قبلی خود قرار گیرد ، پس دیگر در روند صعودی قرار ندارید.
در این حالت اکثر تریدر ها حد ضرر خود را زیر آخرین کف قرار می دهند. پس در روند صعودی زمانی که بازار بالا رفته و سقف جدیدی تشکیا می دهد ، تریدر حد ضرر خود را بالاتر آورده و در زیر آخرین کف قرار می دهند.
نحوه گذاشتن حد ضرر در روند نزولی
در روند نزولی سقف ها و کف های پایین در یک یک کانال نزولی جای گرفته اند. در روند نزولی تریدر های سوئینگ حد ضرر را بالای آخرین سقف قرار می دهند. چون اگر بازار از آخرین سقف بالا تر برود دیگر روند نزولی نداریم.
ولی اگر آخرین سقف فاصله زیادی با نقطه ورود داشته باشد ، در این حالت فاصله حد ضرر با نقطه ورود زیاد شده و میزان ریسک افزایش پیدا می کند. برای مثال به شکل زیر دقت کند. ادامه نمودار را در شکل دیگری برایتان رسم کرده ایم. در شکل زیر در روند نزولی قرار دارید و با مشاهده دو کندل آخر احتمال می هیم روند بازار نزولی خواهد شد.
پس در انتهای کندل سیگنال وارد بازار شده (نقطه A) و سفارش فروش Sell قرار می دهیم. حد ضرر را نیز در آخرین سقف مانند شکل زیر قرار می دهیم.

در شکل بالا فروشنده با مشاهده کندل های نزولی احتمال داده است بازار نزولی خواهد شد و سفارش فروش باز کرده است. در شکل زیر ادامه نمودار را برایتان رسم کرده ایم. همانطور که در شکل زیر می بینید ، نمودار بعد از چند کندل نزولی دیگر تغییر روند داده و روند صعودی به خود گرفته است.

در شکل بالا شما نباید منتظر شوید تا حد ضررتان تا نقطه Stop Loss بالا بیاید و بعد زده شود. زیرا متحمل زیان زیادی خواهید شد. پس بهتر است با مشاهده این سه کندل صعودی و اطمینان از اینکه روند بازار تغییر کرده است ، در نقطه های پایین تر با متحمل ضرر کمتر معامله خود را زود تر ببندید. در شکل زیر نمودار های بالا را به صورت کامل برایتان آورده ایم.

روش های گذاشتن حد ضرر
- تعیین حد ضرر بر اساس پرایس اکشن : برای مثال بالاتر از کندل سیگنال
- تعیین حد ضرر بر اساس میزان سرمایه : برای مثال چند تیک بالاتر و یا پایین تر از نقطه ورود.
- تعیین حد ضرر بر اساس گام های اندازه گیری شده : برای مثال در پولبک می خرند و ارتفاع پولبک را اندازه گرفته و حد ضرر را بر اساس ارتفاع پولبک مشخص می کنند.
نحوه گذاشتن حد ضرر بر اساس پرایس اکشن
حد ضرری که بر اساس پرایس اکشن قرار می دهیم ، در بالا و یا پایین کندل سیگنال قرار می گیرد. برای مثال اگر در برگشت صعودی بخریم حد ضرر را یک تیک پایین تر از کف کندل سیگنال قرار می دهیم.
و زمانی که در سقف با مشاهده کندل سیگنال نزولی می فروشیم ، حد ضرر یک تیک بالاتر از سقف کندل سیگنال قرار می گیرد.
حد ضرر در کندل سیگنال بزرگ
فرض کنید یک کندل سیگنال بزرگ دارید. بعضی از تریدر ها تمایلی به قرار دادن استاپ لاس به اندازه ارتفاع این کندل ندارند و می خواهند کمتر از این مقدار (مثلا تا نیمه کندل) ریسک کنند. و حد ضرر خود را یک تیک بالاتر و یا پایین تر از نیمه کندل قرار می دهند.
و یا می توانند حد ضررشان را بر اساس سرمایشان مثلا 10 الی 20 تیک بالاتر و یا پایین تر از نقطه ورود.
برای مثال در شکل زیر یک کندل سیگنال نزولی بلند در ابتداری روند نزولی می بینید. معامله گران گذاشتن خد ضرر در بالای این کندل سیگنال را ریسک بزرگی دانشته و ترجیح می دهند حد ضرر خود را یک تیک بالا تر از نیمه کندل قرار دهند.

برای مثال در کف یک روند نزولی الگوی مثلث بازشونده می بینید که خود نوعی الگوی برگشت روند ماژور می باشد. پس حداقل هدف سود بالاتر از سقف مثلث قرار می گیرد. کندل سیگنال بلند نبوده و حد ضرر را یک تیک پایین تر از کندل سیگنال با توجه به شکل زیر قرار می دهم.

نحوه گذاشتن حد ضرر بر اساس میزان سرمایه (پول)
هنگام استفاده از این روش می توانید حد ضرر را بر اساس میزان میانگین یک کندل روندی مشخص کنید. برای مثل فاصله 20 درصدی از میانگین دامنه نوسان روزانه.
برای مثال در شکل مثال بالا در در بالای کندل سیگنال خریده و حد ضرر را نیز دو تیک پایین تر از نقطه ورود خود قرار می دهند. کمی پایین تر کف کندل سیگنال خواهد شد.
نحوه گذاشتن حد ضرر بر اساس گام های اندازه گیری شده (محاسبه حد ضرر در فارکس)
در این روش می توان از چند گزینه برای محاسبه گام ها و گذاشتن حد ضرر استفاده کرد:
- ارتفاع کندل سیگنال
- گپی که در داخل یک الگو ایجاد شده است.
- فاصله حد سود تا نقطه ورود
برای مثال دوباره همان الگوی مثلث باز شوند مثال بالا را که در شکل زیر دوباره اورده ایم ، در نظر می گیریم. ارتفاع کندل سیکنال را اندازه گرفته و به همان اندازه پایین آمده و حد ضرر خود را به اندازه ارتفاع آن قرار می دهیم.

در شکل بالا می توانیم حد سود را به اندازه سقف الگوی مثلث در نظر گرفته و فاصله نقطه ورود تا نقطه A را محاسبه کرده و به همان اندازه از نقطه ورود پایین تر می آییم. نقطه حد ضرر خارج صفحه ما خواهد شد.
البته در این مثال چون الگوی برگشت روند ماژور و الگوی مثلث بازشونده داریم احتمال موفقیت در معامله بالاست. معامله گری که با حد ریسک بالا و حد ضرر دور در حال معامله است نباید از بازار دور شود و هر زمان که بازار در خلاف جهت او حرکت کند با حد ریسک حقیقی از بازار خارج شود.
حد ضرر بزرگ فقط به معامله گران فرصت بیشتر فکر کردن و تصمیم گیری خواهد داد. و در این مدل نباید منتظر بمانید تا حد ضرر زده شود. زیرا متحمل ضرر زیادی خواهید شد. این نوع حد ضرر ها فقط از بروز فاجعه هایی مانند بسته نشدن معامله هنگام قطعی اینترنت ، مشکلات بروکری و … جلوگیری می کند.
حد ضرر بزرگ
تشخیص دقیق سقف و کف برای بسیاری از تریدر ها ممکن نیست. پس حد ریسک را بزرگ در نظر می گیرند. زیرا اگر تحلیلشان درست باشد بازار فقط برای مدت کوتاهی در خلاف جهت آنها حرکت کرده و دوباره به جهت مورد نظر آنها بر خواهد گشت.
در معادله تریدر همیشه رابطه معکوس وجود دارد. یعنی زمانی که حد ضرر بزرگ باشد ، احتمال موفقیت بالا خواهد بود. از طرف دیگر اگر ضرر کنیم نیز میزان ضرر ما زیاد خواهد بود.
زمانی که با حجم و میزان سرمایه مشخصی معامله می کنید باید در اندازه معامله خود (Position Size) تعادل ایجاد کنید.
پس زمانی که سود کرده و حد ضرر نیز برگ است باید بخشی از سود خود را بردارید تا حجم معامله کمتر شود.
حد ضرر اولیه
حد ضرر اولیه همان بیانگر ریسک اولیه است. پس می توان بر اساس آن حد سود اولیه را نیز مشخص کرد. زمانی که بازار در جهت مورد نظر تریدر ها حرکت کند ، آنها حد ضرر (stop Loss) اولیه را تعدیل و یا همان جابجا می کنند تا از دور شدن بیش از حد آن جلوگیری کنند. این روش ریسک و احتمال را کاهش می دهد.
ریسک حقیقی
زمانی که در معامله قرار دارید و بازار کمی در جهت مخلف معامله شما حرکت کرده و دوباره برگشته و در جهت شما قرار گیرد ، در این حالت تعدا تیکی که در نظر گرفتید تا حد ضرر شما زده نشود را به عنوان ریسک حقیقی در نظر می گیرند.
پس می توان حد سود را بر اساس ریسک حقیقی در نظر گرفت. زیرا در بسیاری از موارد زمانی که حد ضرر و حد سود بزرگ در نظر گرفته می شوند ، ممکن است در طول روز هیچگاه زده نشوند.
زمانی که دو برابر ریسک اولیه را محاسبه کرده و می بینیم بزرگ است ، باید برای سود یری و یا همان سیو سود از روش های دیگری استفاده کرد. این حالت در روند رنج بسیار رایج است. زیرا در روند رنج هم تعدا پولبک ها و هم تعدا کندل های سیگنال بسیار زیاد است. و در این شرایط در نظر گرفتن حد سود دو برابر حد ریسک منطقی نمی باشد.
پس باید در این شرایط حد سود را دو برابر حد ریسک حقیقی در نظر گرفت. و اگر احتل موفقیت بالا باید حد سود را به اندازه حد ریسک حقیقی در نظر بگیرید.
گذاشتن حد ضرر در شکست ها (Stops In Strong Breakouts)
معادله تریدر شامل سه متغیر بوده و بین آنها رابطه معکوس وجود دارند. هنگام شکست احتمال بالاست و از طرف دیگر بازدهی پایین خواهد بود. پس در موفقیت بالا حد ضرر نیز بزرگ خواهد بود. در مثال زیر یک شکست قوی و یک روند صعودی قوی داریم.

در شکل بالا خریدران با مشاهده هر کندل سیگنال صعودی قوی اقدام به خرید کرده و حد ضرر هایشان را نیز در کف کندل های سیگنال با توجه به نقطه ورودشان قرار می دهند.
حتی در بالای نمودار زمانی که پولبک ایجاد شده است نیز می خرند. چون می دانند روند بازار صعودی است. در شکل بالا یک گپ نیز مشاهده می کنید و حتی می توانید حد سود و ضررتان را بر اساس این گپ نیز محاسبه کنید.
حد ضرر در کانال صعودی باریک
زمانی که یک نال باریک داریم می توانیم حد ضرر را نیز فشرده در نظر بگیریم. مثلا یک تیک پایین تر از نقطه ورود. و یا می توانید آن را کمی پایین تر مثلا در کف کندل قبل از ورود قرار دهید.
در این شرایط اگر با حد ضرر بزرگتری معامله کنید ، باید با حجم کمتری وارد معامله شوید. اما زمانی که با استاپ لاس کمتر وارد معامله می شوید ، می توانید با حجم بیشتری معامله کنید.
حد ضرر در نقطه سر به سر
برای درک این نوع استاپ لاس با یک مثال شروع می کنیم. فرض کنید در یک روند صعودی سفارش خرید باز می کنید. برخی تریدر ها فقط یک بار اجازه می دهند بازار برگشته و به نقطه ورود آنها برسد. یعنی ولی بازار بالا رفت حد ضرر را برابر با نقطه ورودشان و یا همان سر به سر در نظر می گیرند.
در اکثر مواقع بازار برگشته و به نقطه ورود نزدیک می شود. ولی به ندرت پیش می آید تا به نقطه ورود برسد. یعنی برگشته و به نقطه ورود نزدیک شده و دوباره به روند خود ادامه می دهد.
در این شرایط بهتر است در نقطه ای بازار نزدیک نقطه ی سر به سر شده و دوباره برگشته است ما نیز مقداری بخریم.
حد ضرر در روند رنج
در روند رنج چون معاملات اسکلپ داریم ، میزان بازدهی و حد ریسک با هم برابر هستند. یعنی زمانی که حد سود خود را انتخاب کردید ، حد ضررتان را نیز به همان اندازه در نظر بگیرید.
در این مورد می توانید از ریسک حقیقی نیز استفاده کنید. برای مثال حد ضرر را یک تیک بالاتر از کندل سیگنال در نظر بگیرید.

موارد مهم هنگام گذاشتن حد ضرر
هدف از گذاشتن حد ضرر این است که از شما در برابر خودتان مواظبت کند نه بازار!
اگر حد ضرر دو برابر حالت عادی باشد ، آنگاه باید حجم معامله را نصف کنید. حتی اگر 4 برابر حالت عادی در نظر گرفتید حجم معامله را نیز یک چهارم کنید تا بتوانید حجم بالای ریسک را کنترل کنید.
هنگام معامله در انتهای روند ها تا زمانی که تحلیل ما درست باشد بر استاپ لاس ها تکیه خواهیم کرد. ولی در صورت حرکت بازار در خلاف جهت نباید به استاپ لاس ها پایبند بود و باید از بازار خارج شد.
از طرف دیگر اگر منتظر مانده اید تا حد ضرر بزرگ شما زده شود ، باز هم میزان ضرر کمتر خواهد بود ؛ زیرا حجم معامله خود را به همان نسبت ریسک کاهش داده اید.
برای مثال در شکل زیر ابتدا یک گپ صعودی و بعد کندل های سیگنال متوالی صعودی را می بینید. برای اینکه حد ضررتان زود زده نشده و معامله را از دست ندهید می توانید با روش های مختلف بیان شده حد ضررتان را مشخص کنید. مثلا بر اساس تیک و میزان سرمایه و یا در کف کندل گپ که من آن را کندل سیگنال نیز در نطر می گیرم.

با پایین اوردن حد ضرر خود نران نشوید. زیرا با زیاد کردن حد ضرر باید حجم معامله را نیز کاهش داد.
پس تا زمانی که بازار در جهت شما که در اینجا صعودی است پیش می رود ، می توایند حد ضرری که مشخص کرده اید پایبند باشد و مشکلی پیش نخواهد آمد. آما اگر دیدید بازا در خلاف جهت حرکت می کند می توانید قبل زده شدن استاپ لاس از بازار خارج شوید. شکل بالا یکی از بهترین گزینه ها برای معامله سوئینگ می باشد.
هنگام گذاشتن حد ضرر موارد زیر را رعایت کنید:
هنگام معامله و استفاده از حد ضرر نباید فقط به ان اکتفا کرد. یعنی ممکن است معامله ای باز کرده و در همان ابتدا احساس کنید بازار بر خلاف پیش بینی شما در حال حرکت است. در این حالت نباید منتظر حد ضرر بمانید و خودتان باید معامله را ببندید.
تریدر هایی وجود دارند که حد ضرر خود را خیلی دور تر انتخاب می کنند. این افراد در عوض با حجم بسیار کمتری وارد معامله می شوند.
از طرف دیگر ممکن است تریدر خود معاملات را تحت نظر داشته و حد ضرر را دورتر انتخاب می کند. و در صورت تغییر روند بلافاصله معامله را بسته و از بازار خارج می شود. تنها هدف او از گذاشتن حد ضرر جلوگیری از فاجعه هنگام قطعی اینترنت ، مشکلات نرم افزاری بروکر و یا هر مشکل دیگری می باشد.
اندیکاتور تعیین حد ضرر
اندیکاتور تعیین حد ضرر اندیکاتور ATR می باشد. برای آموزش نحوه استفاده از این اندیکاتور برای قرار دادن حد ضرر حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
آموزش اندیکاتور ATR – استراتژی و نحوه استفاده از Atr
در مقاله بالا یک ویدئوی آموزشی بسیار خوب نیز قرار داده ایم . در این ویدئو به صورت عملی نحوه استفاده از این اندیکاتور برای گذاشتن حد ضرر آموزش داده شده است.
تعیین حد ضرر با میانگین متحرک
یکی از روش های دیگر برای تعیین حد ضرر استفاده از نمودار میانگین متحرک است. به این صورت که میانگین متحرک را برای جفت ارز مورد نظر رسم کنید. اگر نمودار در زیر قیمت فعلی قرار بگیرد شما باید حد ضرر را در پایین تر از نمودار قرار دهید. مثلا اگر قیمت در نمودار میانگین متحرک 70 دلار است شما بهتر است حد ضررتان کمتر از این مقدار باشد.
تعیین حد سود Take Profit در فارکس
مشخص کردن میزان سود در فارکس به استراتژی شما بستگی دارد. زمانی که وارد معامله می شوید باید نقاط ورود و خروج خود را مشخص سازید. در حالت نرمال همیشه حد سود بیشتر از حد ضرر در نظر گرفته می شود. تحلیل گران اغلب برای تعیین حد سود در فارکس از نسبت ریسک به ریوارد استفاده می کنند. به این صورت که اگر حد ضرر خود را 5 پیپ در نظر بگیرید ، بهتر است حد سود خود را 10 پیپ قرار دهید. البته در تعیین حد ضرر بهتر است استاپ لاس Stop Loss را متر از 2% سرمایه خود مشخص سازید.
حد سود Take Profit را نیز می توانید یکی از مقاومت های سهم با رسم خطوط حمایتی در نظر بگیرید. و همیشه قرار نیست حد سود شما دو برابر حد ضررتان باشد. به عنوان مثال جفت ارز پوند/دلار آمریکا را در نظر بگیرید. نمودار آن را باز کرده و یک سفارش جدید باز کنید.

همانطور که در شکل بالا می بنید قیمت فعلی بر روی 1.30216 قرار دارد. بنابر تحلیل هایی که انجام داده ایم ، پیش بینی می کنیم که قیمت به نقطه مقاومتی خود (1.30759) خواهد رسید. پس ما حد سود را کمی پایین تر مثلا روی 1.30680 قرار می دهیم. اگر تحلیل های ما صحیح بوده و قیمت به این نقطه برسد. پوزیشن ما بسته خواهد شد. در این صورت ما 47 پیپ سود کرده ایم.
محاسبه حد ریسک هنگام قرار دادن حد ضرر
همانطور که در مثال قبلی مشاهده کردید، توقف ضرر بر حسب پیپ مشخص می شود. آنچه اهمیت دارد این است که چه مقدار پیپ را برای حد سود و ضرر خود مشخص کنید . بهترین معیار جهت مشخص کردن حد ضرر این است که یک درصد و یا دو درصد از سرمایه تان را تحت ریسک قرار دهید و پوزیشن را طوری تنظیم کنید که وقتی ضرر شما به این حد رسید معامله متوقف شود و از زیان های بعدی جلوگیری کند . محاسبه دلاری مقدار پیپ به حجم معامله و یا همان میزان لات بستگی دارد.
اگر یه معامله کامل باز کرده اید ، هزار پیپ بیانگر ۱۰ دلار خواهد بود. حال در مثال بالا که ما حد ضرر خود را ۵ پیپ مشخص کرده ایم، یعنی معامله اگر ضرر کند ، وقتی ضرر ما به ۵۰ دلار برسد پوزیشن بسته خواهد شد . قرار دادن حد سود نیز دقیقاً به این صورت خواهد بود.
مزایای تعیین حد ضرر در فارکس
کاهش اضطراب از مهمترین نتایج تعیین محدوده زیان برای معامله است. از ابتدای آغاز خرید یک سهم، با خود عهد می کنید که تنها تا یک قیمت مشخص نسبت به آن وفادار خواهید بود و در صورت تاچ شدن آن، قطعا به فروش خواهید رساند. این موضوع دو بعد پیدا می کند. بعد اول قبول ذهنی زیان تا آن مقدار است که سبب می شود این اتفاق عملا رخ ندهد، چون فراغت ذهنی شما باعث تصمیمات درست در بزنگاه های قیمتی خواهد شد.
بعد دوم برنامه محور بودن شما است که استراتژی مشخصی را برای مناطق بحرانی دارید و از هیچ اتفاقی شگفت زده نمی شوید. همین دو بعد کافیست که به اهمیت تعیین حد ضرر پایبند شوید. پس دست به کار شوید.
معامله گران حرفه ای معمولاً با مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک وارد بازار شده و همیشه حد سود و زیان خود را مشخص می کنند . پس تمام سرمایه خود را تحت ریسک قرار نداده و فقط درصدی از آن را در معرض ریسک قرار می دهند تا وقتی ضرر به این مقدار رسید معامله بسته شده و تریدر بیش از این ضرر نکند . برای استفاده از حد ضرر و مشخص کردن دقیق آن باید بتوانید نحوه محاسبه پیپ از مقدار دلاری سرمایه خود را بدانید . تا بر اساس درصد سرمایه خود ، مقدار پیپ را محاسبه کرده و آن را در معاملات خود لحاظ کنید.
معایب استفاده از حد ضرر در فارکس
استفاده از حد ضرر برای تریدر اگر به صورت صحیح استفاده نشود ، می تواند باعث ضرر معامله گر و یا جلوگیری از سود فرد شود. در بسیاری از مواقع دیده شده است که فرد هنگام معامله بسیار محتاطانه عمل کرده و توقف ضرر را بسیار نزدیک به قیمت اصلی مشخص می کند و زمانی که روند کلی بازار صعودی است ، ممکن است در اثر یک نوسان کوچک و افت قیمت ، قیمت به حد ضرر برسد و معامله بسته شده و موجب افسوس تریدر شود.
همچنین مدیریت ریسک فقط به مشخص کردن میزان حد ضرر نمی باشد ، و حجم معامله نیز در تعیین ریسک اهمیت بسیار زیادی دارد. همیشه به یاد داشته باشید که بازار فارکس ریسک بالایی داشته و باید قبل از ترید کردن آموزش های لازم را دید سپس اقدام به معامله کرد . اگر تازه کار هستید و قصد آموزش و ورود به فارکس دارید بهتر است ابتدا در یک بروکری که به ایرانیان خدمات می دهد ، حساب باز کرده و تا چهار ماه با یک حساب دمو معامله کرده و آموزش های لازم را کسب کنید.
سپس با دانش و علم و یک استراتژی مناسب وارد بازار فارکس شوید. تجربه نشان داده است ، افرادی که پس از آموزش و کسب تجربه وارد بازار فارکس شده اند به سود های خوب و معقولی در این بازار رسیده اند و بر عکس ، افرادی که بدون دانش و با ریسک زیاد وارد این بازار شده اند به زودی یا متحمل ضرر های شدید شده اند و یا سرمایه خود را کلاً از دست داده اند.
هنگام تعیین حد سود و ضرر در فارکس نکات زیر را رعایت کنید :
از عوامل بسیاری م توان نام برد که در تعیین یک نقطه زیان برای معامله موثر باشند اما از مهمترین پانها می توان دو مورد را به صروت ضمنی ذکر کرد و بر طبق آنها، استراتژی معاملاتی خود را تنظیم نمود. مورد اول مربوط به این موضوع می شود که برای خرید یک سهم باید نسبت به تعیین قیمت ورود بحث کرد و تحلیل های مناسب را انجام داد. این قیمت ورود و خرید باید بهینه ترین حالت را شامل شود. حال برای تعیین نقطه زیان نیز باید طوری عمل کرد که حتما و لزوما این قیمت پایین تر از محل خرید باشد تا نوعی اثبات برای اشتباه در محل قیمتی خرید شود.
در واقع ما تا زمان سر به سر شدن سرمایه اصلی باید تحمل کنیم و نسبت به آن خوشبین باشیم. مورد دوم در مورد یک بحث کلی است. اینکه تعریف موفقیت در معامله برای شما چیست؟ چه معامله ای را شکست می دانید؟ این ها را برای خود با تمامی ابعادش مشخص کنید و تلاش کنید محدوده زیان شما، حالت شکست شما را تاچ نکند. این موضوع سبب یک رضایت درونی برای شما می شود و وفاداری شما به سرمایه گذاری در بازارهای سهام را برای همیشه حفظ خواهد کرد.
به هر صورت با در نظر گرفتن این دو عامل بسیار حیاتی، ابتدا باید یک راهبرد مناسب برای معامله داشته باشید. این راهبرد برای شما واجب است تا بدانید در صورت رخداد هر اتفاقی در بازار، چه خواهید کرد. ترجیحا به دنبال راهبردهای آزمون پس داده و سالم باشید که قبلا توسط افراد مورد استفاده قرار گرفته اند و زیان و سود آنها به صورت تقریبی قابل پیش بینی است. انتخاب این استراتژی کار ساده ای نیست و باید عوامل بسیاری را در آن مورد نظر قرار دهید. با هر شکست و زیانی از کوره در نروید و مسئولیت آنها را به عهده بگیرید و تلاش کنید استراتژی مخصوص خود را کشف کنید.
بزرگترین معامله گران دنیا نیز حالات شما را تجربه کرده اند و زیان دیده اند. و حتما نسبت به نتایج عملکرد خود حساس باشید. هرچند وقت یک بار نتیجه به کار گیری تصمیمات و استراتژی های خود را با اعداد و ارقام بسنجید و بدانید که برای شما سودده بوده یا زیان دیده اید؟ این می تواند در ادامه مسیر بسیار برای شما آموزنده باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید اینجا کلیک کنید .
سوالات متداول
آیا تعیین حد ضرر و سود خوب است؟
تعیین حد ضرر و سود ممکن است در نگاه اول ایده آل به نظر آید ، ولی فقط زمانی خوب خواهد بود که استفاده صحیحی از آن شود.
استاپ لاس چقدر قرار دهیم؟
در حالت استاندارد بهتر است استاپ لاس را کمتر از 2% سرمایه خود قرار دهید. یعنی حد ضرر را طوری تنظیم کنید که اگر ضررتان به 2 درصد از سرمایه اصلی شما برسد ، پوزیشن بسته شود.
آیا می توان استاپ لاس را برای بیش از یک روز تنظیم کرد؟
خیر ، تعیین استاپ لاس فقط برای یک روز امکان پذیر است. ولی سایت هایی وجود دارند که نوسانات بالای قیمتی را به شما هشدار می دهند.
سلام دست شما درد نکنه بابت مقاله ی مفیدتون
سپاس از شما