برای افراد زیادی سوال است که دامیننس تتر چیست؟ بازار ارزهای دیجیتال یک شمشیر دو لبه است. یعنی چه؟ یعنی شما می توانید با دانش و تجربه کافی به سودهای خوبی از آن دست پیدا کنید و یا این که متاسفانه حتی همه سرمایه تان را هم از دست بدهید.
مهم ترین کاری که در این زمینه می توانید انجام دهید این است که به دانش و آگاهی و نیز تجربه تان اضافه کرده و با احتیاط قدم بردارید.
افراد زیادی به دنبال جواب سوال هایی از این دست هستند: ” نقش دامیننس تتر در تریدینگ ویو چیست؟”، ” دامیننس تتر و بیت کوین چه ربطی دارند؟”، “تحلیل دامیننس تتر چگونه انجام می شود؟” و غیره.
خواندن این مطلب باعث می شود به صورت کلی اطلاعات بیشتری درباره ارز تتر و دامیننس تتر به دست آورید.
تتر چیست؟
اولین استیبل کوین در کریپتوکارنسی، تتر یا همان USDT می باشد. این ارز مبتنی بر بلاک چین کار کرده و ارزش آن معادل با دلار آمریکا می باشد. از این ارز برای مقابله با نوسانات دیگر ارزها استفاده می شود. معمولا ارزش تتر ثابت است زیرا توسط دارایی دیگری ساپورت می گردد. با این ارز می توان قیمت بیت کوین یا دیگر ارزها را سنجید.
ارزش تتر 1 دلار و ثابت است بدین معنی که نوسانات بازار روی آن اثری نمی گذارد. سرمایه گذاران زیادی از این ارز استفاده کرده و همچنین توسط همه صرافی ها عرضه می گردد.
تاریخچه ارز دیجیتال تتر
در سال 2015 تتر به عنوان اولین توکن بر روی پلتفرم بیت کوین توزیع شد. در بازار ارز دیجیتال شاهد نوسانات بسیار زیادی هستیم. این نوسانات باعث شد موسسات مالی و بانک ها به این نتیجه برسند که به یک دارایی با توانایی مقاومت در برابر نوسانات نیاز است و این گونه بود که شاهد ظهور استیبل کوین تتر بودیم.
تتر به وجود آمد تا کاربران مجبور نباشند ارزها را برای مدت طولانی نگهداری کنند بلکه بتوانند در بازه های کوتاه مدت به مبادله آن ها بپردازند. خرید و فروش تتر با پشتوانه دلار آمریکا انجام می شود.
دامیننس چیست؟
دامیننس شاخصی در بازار کریپتو است که می توان با کمک آن میزان تسلط یک ارز را بر بازار متوجه شد. برای مشخص کردن وضعیت احساسات در بازار ارزهای دیجیتال از این شاخص استفاده می شود.
تسلط بر بازار بر اساس حجم کل تجارت سنجیده می شود. دامیننس تتر مهم ترین استیبل کوین بازار کریپتواست که بسیاری از دیگر استییبل کوین ها حتی نمی توانند به آن نزدیک شوند. خوب است بدانید در دوره ای تتر زیر نظر پیگردهای قانونی قرار گرفت و با این حال باز هم استیبل کوین های دیگر نتوانستند به آن برسند!
دامیننس تتر چیست؟
با دامیننس تتر می توان متوجه شد که تتر چه میزان از سهم بازار کریپتو را به خود اختصاص داده است. راه بدست آوردن دامیننس تتر ساده است. بری این منظور کافی است ارزش بازار USDT را بر ارزش کل بازار کریپتو تقسیم کنیم. هر چه دامیننس تتر بیشتر باشد یعنی تعداد تترهای در گردش بیشتر است و برعکس.
با افزایش دامیننس تتر متوجه می شویم که سرمایه گذاران در حال فروختن دارایی های خود هستند و بازار به شکل نزولی پیش می رود. اگر دامیننس تتر کاهش پیدا کند هم متوجه می شویم که کاربران در حال تبدیل تترهای خود به دیگر ارزها هستند و باید منتظر بازار صعودی باشیم.

2 دلیل وجود دارد که می تواند باعث افزایش دامیننس تتر شود. اولین عامل این است که سرمایه گذاران از جای دیگری پول نقد به بازار تزریق کنند که این موضوع می تواند در نتیجه شرایط نامساعد بازار باشد. دلیل دیگر هم می تواند این باشد که سقوط بازار باعث می شود سرمایه گذاران ارزهایشان را خارج کرده و به تتر تبدیل نمایند. هر دوی این دلایل می تواند باعث افزایش سرمایه گذاری در تتر و کاهش آن در دیگر ارزها شود.
چرا تتر در بازار ارزهای دیجیتال مهم است؟
همان طور که گفتیم ارزها نوسانات زیادی دارند و تتر خلق شده است تا در برابر این نوسانات مقاومت کند. به صورت کلی در این بازار باید با علم و آگاهی و تجربه پیش بروید.
ارتباط میان دامیننس تتر و بیت کوین
شاخص دامیننس تتر می تواند روند کاهشی و یا افزایشی داشته باشد. می توانید از این روند استفاده کرده و به سیگنال های خرید یا فروش برسید. بیت کوین و دامیننس تتر رابطه مستقیمی دارند.
افزایش دامیننس تتر
افزایش این فاکتور به ما نشان می دهد که رمز ارزها مخصوصا بیت کوین قیمتی رو به کاهش دارد. افزایش این فاکتور نشان می دهد که افراد زیادی به خرید تتر روی آورده اند. وقتی ارزها در روند کاهش قیمت قرار بگیرند تریدرها دارایی شان را به تتر تبدیل کرده و نگه می دارند تا از نوسانات در امان بمانند.
کاهش دامیننس تتر
وقتی دامیننس تتر کاهش پیدا می کند می توان متوجه شد که قیمت ارزها در حال افزایش است. وقتی دامیننس تتر کم می شود یعنی افراد زیادی در حال فروش آن هستند. وقتی قیمت ارزها افزایش پیدا می کند تریدرها تتر را فروخته و در دیگر ارزها سرمایه گذاری می کنند.
سهم بازار تتر درآینده چگونه خواهد بود؟
سقوط در بازار ارزهای دیجیتال باعث می شود ارزش بازار تتر بیشتر شود چون سرمایه گذاران به فکر حفظ دارایی شان می افتند. در صورتی که شرایط بازار دچار تغییر شده و نرخ کریپتو افزایش یابد احتمال دارد بخشی از معاملات تتر کاهش پیدا کند چون سرمایه گذاران تتر را تبدیل به ارزهای سود ده می کنند.
به صورت کلی باید گفت که هیچ کدام از این موارد نمی تواند خیلی زیاد روی تتر اثر بگذارد و تا حد زیادی ارزش آن ثابت است.
نحوه چک کردن نمودار لحظه ای دامیننس تتر در تریدینگ ویو
در وب سایت تریدینگ ویو می توانید نمودار USDT.D را ببینید. از طریق آدرس tradingview.com/symbols/CRYPTOCAP-USDT.D می توانید این نمودار را ببینید که در بالا و سمت چپ صفحه به صورت یک عدد نمایش داده می شود. تغییرات این عدد به شکل لحظه ای خواهد بود.
می توایند روی دکمه See More On Advanced Chart کلیک کرده و نمودار کامل را از هنگام عرضه مشاهده کنید.
جدول مقایسه مزایا و معایب تتر
مقایسه مزایا و معایب تتر | |
مزایا | معایب |
نقدینگی بالا | امکان مشکل در صورت مطالبه همه سرمایه گذاران تتر |
نداشتن نوسان | جریمه شدن شرکت مادر به دلیل عدم رعایت قوانین |
حسابرسی های دقیق | امکان از هم پاشیدن کل بازار با مشکل در تتر |
کارمزد پایین | |
پشتیبانی توسط همه صرافی ها |
مزایای تتر
تتر در دنیای ارزهای دیجیتال نقش گسترده و غیر قابل جایگزینی دارد اما تا به حال فکر کرده اید که چرا استفاده از تتر تا این حد پر رنگ است؟
- نقدینگی این کوین خیلی بالاست. تتر به دلار آمریکا بستگی دارد و این یعنی یک ارزش ثابت و قابل اعتماد.
- دیگر ارزها نوسانات زیادی را تجربه می کنند اما تتر از این موضوع در امان است. اگر به فکر داشتن سبد سهام ثابت و پایدار هستید تتر می تواند برایتان مناسب باشد.
- شما می توانید جزئیات مختلف تراکنش ها را در بلاک چین ببینید و حسابرسی های دقیقی هم انجام می شود.
- تتر کارمزد پایینی در معاملات مختلف دارد.
- تقریبا همه صرافی ها از تتر پشتیبانی می کنند. این بدین معنی است که خیالتان برای استفاده و تبدیل آن همیشه و در هر شرایطی راحت است.

معایب تتر
تتر هم مثل هر ارز دیگری در کنار مزایای زیادش معایبی دارد.
- شرکت ارائه دهنده ادعا می کند که هر تتر با یک دلار آمریکا متصل است این در حالی است که 2.9 درصد از کل دلار آمریکا به صورت نقدی عرضه می شود. در صورتی که همه سرمایه گذاران به دلیلی تصمیم بگیرند که پولشان را برداشت کنند شرکت نمی تواند پرداختی لازم را به آن ها انجام دهد.
- شرکت مادر تتر یک بار به دلیل رعایت نکردن برخی از قوانین جریمه شده است. به نظر می رسد دادستان باز هم به تتر مشکوک است.
- تتر حدود 53 درصد از کل سرمایه بازار استیبل کوین را شامل می شود. می توان نتیجه گرفت که از بین رفتن تتر منجر به از هم پاشیدن کل بازار ارزهای دیجیتال خواهد شد.
دامیننس تتر با شاخص ترس و طمع چه ارتباطی دارد؟
دامیننس تتر و شاخص گفته شده به هم مرتبط هستند. با شاخص ترس و طمع سعی می شود احساسات کاربران در بازار کریپتو سنجیده شود. عددی بین 1 تا 100 می تواند نتیجه این شاخص باشد. بالاترین سطح ترس و فشار فروش را با عدد 1 به شما نشان خواهد داد و برای خرید هم بالاترین عدد برابر با 100 است.
بر اساس نظر بسیاری از تحلیل گران وقتی ترس زیاد است و فشار فروش باعث کاهش شدید قیمت ها می شود وقت مناسبی برای خرید است! از طرفی افزایش شدید قیمت ها در پی فشار خرید باعث می شود که طمع زیاد شده و باید سریع برای فروش اقدام کنید. در این شرایط هر لحظه ممکن است حباب ایجاد شده بترکد و فاز اصلاح شروع شود.
معمولا تریدرها با خروج از بازار یک ارز سعی می کنند خود را در موقعیت خرید قرار دهند. نتیجه این است که از نقد کردن دارایی اجتناب می کنند و آن را تبدیل به تتر می کنند. پس سرمایه ها به سمت تتر می آید و باعث افزایش مارکت کپ آن می شود و در نهایت دامیننس تتر افزایش پیدا می کند.
و اما نتیجه گیری به صورت کلی این گونه است که در موقعیت ترس حجم خرید تتر بالا رفته و احتمال افزایش دامیننس آن وجود دارد. در موقعیت طمع هم افراد برای خرید تلاش می کنند و دامیننس آن کاهش پیدا می کند.
البته یک موقعیت دیگر هم ممکن است به وجود آید. اگر با افزایش ارزش بازار تتر، شاهد افزایش ارزش دیگر ارزها هم باشیم در این صورت دامیننس تتر کاهش پیدا می کند.
دامیننس تتر در کوین مارکت کپ
برای این که نمودار USDT Dominance را در کوین مارکت کپ ببینید باید به سایت
CoinMarketCap بروید و در قسمت Cryptocurrencies گزینه نمایش همه را بزنید. در این صفحه لیست کامل ارزها به نمایش درمی آید. در بالای صفحه بر روی گزینه Dominance کلیک نمایید و در فهرست باز شده گزینه لازم را انتخاب نمایید تا نمودار مربوطه به نمایش درآید. با نمودار گفته شده شما می توانید تغییرات
USDT را در بازار ارزهای دیجیتال مشاهده نموده و از آن استفاده کنید تا فعالیت بهتری در بازار داشته باشید.

نمودار لحظه ای دامیننس تتر
نمودار دامیننس تتر برایتان مشخص می کند که سهم تتر در کل بازار ارزهای دیجیتال چقدر است. سایت هایی مثل تریدینگ ویو و کوین مارکت کپ دیدن نمودار لحظه ای دامیننس تتر را برایتان فراهم می کند.
به صورت کلی می توانید این گونه در نظربگیرید که دامیننس تتر بر خلاف BTCUSDT حرکت می کند. بالا رفتن دامیننس تتر نشان دهنده پایین آمدن BTCUSDT و بالعکس است. با این رابطه متوجه می شویم که تتر تا چه حد نسبت به بیت کوین قوی است.
سخن پایانی
دامیننس تتر در واقع از اصطلاحات پر کاربرد و رایج در دنیای کریپتو است که میزان سرمایه گذاری در تتر را نشان می دهد. به صورت کلی می توان گفت وقتی که ارزش ارزها کم می شود سرمایه گذاران ارزهایشان را فروخته و به تتر تبدیل می کنند. ارزش تتر همیشه حفظ شده و تقریبا برابر با یک دلار است.
منابع:
با تغییر دامیننس تتر همه ارزها بالا و پایین میشن یا فقط برای بیت کوین اتفاق می افته؟
سلام. بیت کوین و آلت کوین ها همه تحت تاثیر قرار می گیرند اما در نظر داشته باشید که نسبت تاثیر می تواند متفاوت باشد زیرا آلت کوین ها سلطه کمتری بر بازار دارند.
سلام. بالا رفتن دامیننس تتر یعنی خروج پول از بازار بیشتر شده؟
درود. بله
خرید تتر در ایران چگونه انجام می شود؟
متاسفانه کشورمان از طرف بسیاری از صرافی های خارجی تحریم است. برای خرید بی دردسر تتر می توانید از طریق صرافی های داخلی اقدام کنید.
نقش تتر چیست؟
تتر باعث می شود سرمایه گذاران از نوسان های مختلف بازار کریپتو در امان بمانند و بتوانید وجوه را میان سیستم سنتی و بازار ارزها به خوبی جا به جا کنید.