ترس و طمع در بازار های معاملاتی چیست؟ محاسبه و توضیحات

بازنگری توسط: سعید محمدی
ترس و طمع در بازار های معاملاتی چیست؟ محاسبه و توضیحات - ترس و طمع

شاخص ترس و طمع یک ابزار ارزشمندی است تا با کمک آن بتوانید وضعیت بازار را شناسایی کنید. بسیاری از افراد فکر می کنند بازار سهام قابل اندازه گیری نیست، اما شاخص ترس و طمع وسیله خوبی برای سنجش و اندازه گیری آن است.
شاخص ترس و طمع در واقع، احساسات اولیه ای که سرمایه گذاران را تحریک می کند، اندازه می گیرد. این احساسات معامله گران در بازار تاثیر قابل توجهی دارد، در نتیجه بر استراتژی و سرمایه گذاری معامله گران تاثیر دارد.

شاخصتوضیحاتارتباط با فارکسمحدودیت‌ها
شاخص ترس و طمع (غیرمستقیم)سنجش احساسات کلی بازار (ترس در مقابل طمع)می‌تواند بر ارزش ارزها تأثیر بگذاردبرای فارکس ساخته نشده، بر روی سهام تمرکز دارد
شاخص‌های نوسانات (مانند ATR)سنجش نوسانات بازارنوسانات بالا نشان‌دهنده ترس، نوسانات پایین نشان‌دهنده طمع استمستقیماً احساسات را اندازه‌گیری نمی‌کند
گزارش تعهد معامله‌گران (COT)نشان‌دهنده موقعیت دسته‌های مختلف معامله‌گرانتغییرات می‌تواند نشان‌دهنده تغییر احساسات باشدداده‌ها می‌توانند با تأخیر باشند، روانشناسی فردی را نشان نمی‌دهند
اخبار و رویدادهاانتشار داده‌های اقتصادی، اقدامات بانک‌های مرکزی، رویدادهای ژئوپلیتیکیمی‌تواند ترس یا اعتماد را برانگیزد و بر بازارهای فارکس تأثیر بگذاردنیاز به تفسیر دارد، تأخیر در تأثیرگذاری ممکن است

بیشتر بخوانید: شاخص سفارشات کارخانه Factory Orders چیست؟

محاسبه شاخص ترس و طمع

محاسبه شاخص ترس و طمع با کمک ۷ شاخص انجام می شود که مقادیر صفر (ترس شدید) و ۱٠٠ (طمع شدید) را دارد. هر شاخص استاندارد شده و برای ایجاد یک شاخص کلی و نرمال وزن داده می شود. اما ۷ شاخص گفته شده شامل چه مواردی است؟

در حالی که شاخص ترس و طمع، اطلاعات جذابی را ارائه میکند، من شخصا تصمیماتم را فقط بر اساس این شاخص اتخاذ نمیکنم. آنچه وزن بیشتری نسبت به شاخص ترس و طمع در معاملات من دارد، تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و اخبار فارکس است.
این شاخص ها البته که اطلاعات خوبی به ما میدهند ، اما به نظرم ترکیب این شاخص به همراه تحلیل تکنیکال میتواند بهترین نتیجه را برای تریدر ها به همراه داشته باشد.

سعید محمدی – مدیر وبسایت ایتسکا
ترس و طمع در بازار های معاملاتی چیست؟ محاسبه و توضیحات - ترس و طمع
ترس و طمع در بازار های معاملاتی چیست؟ محاسبه و توضیحات 1

حرکت قیمت سهام

این حالت در مقابل شاخص S&P500 است که میانگین متحرک ۱۲۵ روزه را نشان می دهد. به طور مثال، سقوط بازار سهام ایالت متحده در سال ۲۰۱۸ شاهد کاهش شدید این شاخص بود که نشان دهنده ترس است.

قدرت قیمت سهام

این شاخص نشان دهنده تعداد سهامی است که در ۵۲ هفته گذشته، به پایین ترین و یا بالاترین حد خود رسیده است. به طور مثال، تعداد بالای سهامی که در دوره صعودی ۲۰۱۹ به بالاترین حد خود رسیده بود.

وسعت قیمت سهام

این حالت زمانی بررسی می شود که حجم معاملات یک سهام در مقابل سهام دیگر، افزایش یا کاهش یابد.

گزینه های قرار دادن و تماس

نسبت قرار دادن / تماس

تقاضای اوراق قرضه ناخواسته

اختلاف بین بازده اوراق قرضه درجه سرمایه گذاری و اوراق قرضه ناخواسته

نوسانات بازار

به طور مثال، در سال ۲٠۲٠، به دلیل افرایش بیماری کووید ۱۹، شاخص CBOE سقوط کرد.

تقاضای پناهگاه امن

در طول زمان های بحرانی که در بازار سهام تلاطم وجود دارد، سرمایه گذاران به دنبال یک خزانه امن چون خزانه ایالت متحده هستند. به عنوان مثال، بحران ایجاد شده در منطقه یورو در سال ۲٠۱۲، این وضعیت را به وجود آورد.

اهمیت شاخص ترس و طمع

شاخص ترس و طمع باعث درک بهتر سرمایه گذاران می شود. به طور کلی این موضوع ثابت شده که وضعیت روانی و احساسات معامله گران، تاثیر زیادی بر روند بازار دارد. اگر ترس در درجه بالایی باشد، موجب می شود که سهامداران قصد فروش داشته باشند. در مقابل اگر طمع شدید باشد، باعث ارزش گذاری بیشتر خواهد شد.


به عنوان مثال، در طول بحران ۲۰۰۸ شاخص ترس و طمع به اوج ترس خود رسید. همچنین در سال ۲٠۱۷، شاخص ترس و طمع به اوج طمع خود رسید.
شاخص ترس و طمع می تواند در مورد عملکرد بازار، بینش خوبی ارائه دهد. در اصل این شاخص را می توانیم فشارسنج بازار در نظر بگیریم که کمک دهنده خوبی برای تحلیل های فنی و بنیادی است.

ترس و طمع در بازار های معاملاتی چیست؟ محاسبه و توضیحات - ترس و طمع
ترس و طمع در بازار های معاملاتی چیست؟ محاسبه و توضیحات 2

بیشتر بخوانید: شاخص Chicago PMI

استفاده از شاخص ترس و طمع در استراتژی های سرمایه گذاری

سنجش احساسات بازار در دنیای پویای امور مالی اهمیت بسیاری دارد. شاخص ترس و طمع ابزار مناسبی است که می توان برای سنجش احساسات بازار از آن استفاده کرد. این شاخص می تواند برای استراتژی سرمایه گذاران، مدیریت ریسک و تعادل مجدد پرتفوی بسیار کمک کننده باشد.

نظارت و تنظیم استراتژی ها

شاخص ترس و طمع برای فعالیت در بازار معاملاتی، به عنوان یک روش مستقل نیست. این شاخص ابزاری است که در کنار سایر شاخص ها و منابع اطلاعاتی استفاده می شود. بنابراین نظارت منظم بر شاخص و آمادگی برای تعدیل استراتژی ها، براساس تغییرات در احساسات بازار اهمیت دارد.
با قرار دادن شاخص ترس و طمع در کنار سایر ابزارهای تحلیلی، سرمایه گذاران و معامله گران می توانند تصمیمات بهتری بگیرند.

محدودیت‌های استفاذه از شاخص طمع‌

اگرچه شاخص ترس‌ و طمع‌ ابزار مفیدی است، اما محدودیت‌هایی هم دارد. استدلال برخی افراد بر این است که بازار پیچیده سرمایه‌گذاران را به نحو ساده‌ای تفسیر می‌کند. پس اهمیت دارد که بدانید استفاده از این شاخص به صورت مجزا اصلا توصیه نمی‌شود.

نتیجه‌‌گیری

شاخص ترس و طمع برای جذب مشتریان، یک معیار قوی است. این شاخص با ارائه بینش‌های عمیق به سرمایه گذاران در مورد پویایی بازار، به آنها فرصت می دهد تا تصمیمات بهتری بگیرند. استفاده از شاخص ترس و طمع در کنار سایر شاخص‌ها، دید جامعی از بازار ارائه می‌دهد. اگر بتوانید از آن استفاده خوبی کنید، قطعا در بازار موفق تر خواهید بود.

سوالات متداول

شاخص ترس و طمع چیست؟

شاخص ترس و طمع سعی دارد احساسات سرمایه گذاران را اندازه گیری کند.

عملکرد شاخص ترس و طمع در بازار چگونه است؟

در اصل این شاخص را می توانیم فشارسنج بازار در نظر بگیریم که کمک دهنده خوبی برای تحلیل های فنی و بنیادی است.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.