تریدینگ پلن (Trading Plan) چیست؟ – نحوه ایجاد پلن معاملاتی فارکس

trading plan تریدینگ پلن

تریدینگ پلن با نام پلن معاملاتی نیز شناخته می شود. تریدینگ پلن برنامه ای است که تریدر خود طراحی کرده و بر اساس آن مشخص می کند وارد کدام معاملات شده و چه زمانی از معامله خارج شود و چگونه معاملات خود را مدیریت کند.

المان های مهم تریدینگ پلن فارکس

المان اول🎯 مشخص کردن زمان ورود به معامله
المان دوم✂️ مشخص کردن زمان خروج از معامله
المان سوم🚧 تعیین ریسک معامله

این مقاله درس 50 از دوره اسمارت مانی ایستکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا به زبان فارسی ایجاد شده و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

تریدینگ پلن (Trading Plan) چیست؟

تریدینگ پلن و یا همان پلن معاملاتی روشی سیستماتیک برای تریدر ها می باشد که بر اساس متغیر های خاصی از قبیل ریسک ، زمان ، اهداف و … اقدام به معامله گری در فارکس می کنند. هر تریدر برای خود تریدینگ پلن خاص خود را دارد. زیرا هر تریدر با تریدر دیگری متفاوت بوده و نمی تواند از تریدینگ پلن او استفاده کند.

پلن معاملاتی مشخص می کند که یک تریدر تحت چه شرایطی وارد کدام معاملات شده و معاملات خود را مدیریت کند. در کل تریدر برای انجام این کار ها قوانینی را مشخص می کند و هنکام معامله بر اساس آنها عمل می کند.

تریدینگ پلن به عنوان یک راهنما برای معاملات تریدر مورد استفاده قرار می گیرد. تریدینگ پلن رویکرد سیستماتیک تریدر را توصیف می کند و به نوعی باعث برتری تریدر در بازار می شود.

تریدینگ پلن همان استراتژی معاملاتی تریدر می باشد که باید آن را تهیه کرده و در کنار کامپیوتر خود نگه داشته و هنگام ترید از آن استفاده کند.

موارد تریدینگ پلن

  • مشخص کردن زمان ورود به معامله
  • مشخص کردن زمان خروج از معامله
  • تعیین ریسک معامله

نحوه ایجاد پلن معاملاتی در فارکس

برای ایجاد پلن معاملاتی در فارکس مراحلی نیاز است که باید طی گردد. در ادامه این مراحل را کاملا آموزش می دهیم.

نحوه ایجاد پلن معاملاتی فارکس
نحوه ایجاد پلن معاملاتی فارکس

1 ایجاد تریدینگ پلن اولیه

ابتدا باید قبل از انجام هر کاری باید یک تریدینگ پلن اولیه برای خود بنویسید. برنامه معاملاتی که در ابتدا نوشته می شوند ایرادات زیادی خواهد داشت. زیرا هنوز تست نشده و نوع استراتژی معاملاتی شما دقیق مشخص نمی باشد.

2 تست Test

در این مرحله باید تریدینگ پلنی که در مرحله قبل طراحی کرده اید را تست کنید. زمانی که برنامه خود را تست کردید و داده هایی که برایان سود دهی داشتند را جمع آوری کردید ، می توانید در بازار لایو ترید کرده و نتیجه حاصل شده را مشاهده کنید.

3 معامله در فارکس

در این مرحله باید در بازار واقعی معامله کرده و نتایج حاصل شده را بررسی کنید. هر چه تجربه شما از بازار بیشتر شود ، خواهید توانست داده های بیشتری از بازار جمع کنید. و بررسی کنید تریدینگ پلنی که ایجاد کرده اید در بازار واقعی چه عملکردی از خود نشان می دهد.

4 بهینه سازی

بعد از طی کردن مراحل بالا می توانید پلن معاملاتی خود را بهینه سازی کرده و بر اساس داده هایی که گرد آوری کرده اید آن را اصلاح کرده و بهبود بخشید.

در مرحله بعد دوباره وارد گام 1 شده و تریدینگ پلن خود را دوباره ایجاد کرده و بعد از تست همچنان این چرخه را ادامه می دهید.

و این روند و چرخه تا زمانی که در فارکس به سود آوری برسید ادامه خواهد داشت. در واقع تریدینگ پلن یک پلن معاملاتی است که همیشه در حال رشد و پیشرفت می باشد.

بعد از ایجاد تریدینگ پلن اولیه و یا اصلاح آن می توانید بعد از تست دیگر وارد بازار لایو نشده و مستقیم مانند شکل زیر در صورت موفقیت تست انجام شده پلن معاملاتی خود را اصلاح کنید.

نحوه ایجاد تریدینگ پلن در فارکس
نحوه ایجاد تریدینگ پلن در فارکس

چگونه پلن معاملاتی فارکس بنویسیم؟

هدف ما از ایجاد پلن معاملاتی فارکس این است که در نهایت یک نمودار ایجاد کنیم که تمامی مراحل پروسه از ابتدا تا انتها را شامل شود. و این پلن ایجاد شده ساختار بله و خیر داشته باشد. برنامه معاملاتی ایجاد شده باید به حدی واضح باشد که اگر شما آن را به صورت برنامه نویسی شده به سیستم ارائه کنید ، بتواند آن را اجرا کند.

مهم ترین اصل هنگام ایجاد تریدینگ پلن ساده نگه داشتن و ساده سازی موضوعات و المان ها می باشد. در ابتدای کار ممکن است چندین نسخه از تریدینگ پلن های اولیه پیچیده باشند و با کلمت و توضیحات زیادی روبه رو شوید.

ولی هر چه جلو تر رفته و تجره بیشتری کسب کنید ، روش و پلن شما بهینه تر خواهد شد. و در نهایت خواهید دید در یک صفحه چند جمله خلاصه شده دارید.

پس در نهایت باید یک پلن معاملاتی ساده داشته باشیم. و کل پروسه را به صورت یک نمودار داشته باشیم.

موارد زیادی وجود دارند که می توان در تریدینگ پلن قرار داد:

  • نقطه ورود
  • نقطه خروج
  • ریسک

این سه المان موارد مهمی هستند که اغلب تریدر ها در پلن معاملاتی خود قرار می دهند. اما می توان موارد بیشتری را به این گزینه ها افزود. پس حتما این سه مورد را در برنامه معاملاتی قرار دهید.

هنگام نوشتن تریدینگ پلن باید مشخص سازید به چه روشی و چه زمانی باید وارد معامله شده و یا از آن خارج شوید. و باید مشخص سازید بر روی این پوزیشن جه مقدار می خواهید ریسک کنید.

زمانی که این سه مورد را نوشتید ، باید آنها را تست کنید و ببینید که چقدر کارآمد هستند. و دوباره برنامه خود را اصلاح کرده و بهینه سازی کنید. علاوه بر سه مورد بالایی می توانید موارد دیگری نیز به تریدینگ پلن خود اضافه کنید. مانند :

  • نمودار های برای انواع ورود
  • مثال هایی از ورود های واقعی به معامله (اسکرین شات ها از صفحه ترید معامله گر)
  • بازه های زمانی تریدتان
  • جفت ارز هایی که ترید می کنید.
  • روش های مدیریت ریسک

پس در ابتدای کار حتما باید برای نوشتن پلن معاملاتی لیستی تهیه کرده و ان را بهبود بخشید.

ایجاد تریدینگ پلن

تریدری یک فعالیت شخصی می باشد. پس ما در این مقاله نحوه نوشتن تریدینگ پلن را آموزش می دهیم. در نهایت خودتان باید بر اساس روحیات خود ، استراتژی ، شغلتان ، میزان زمانی که می توانید برای تریدری اختصاص دهید و … پلن معاملاتی خود را بنویسید.

برنامه معاملاتی باید شامل مفاهیم اصلی و مهم باشند و شما آنها را برای خود شخص سازی کنید.

ایجاد برنامه معاملاتی
ایجاد برنامه معاملاتی

تریدینگ پلن شما باید منطقی بوده و با روانشناسی شما سازگار باشد. در نهایت بتوانید آن را با زندگی عادی خود سازگار کنید.

تریدر ها با توجه به زندگی شخصی و روحیاتی که دارند از روش های مختلفی برای تریدری و کسب درآمد استفاده می کنند. تریدر ها معمولا از اسکالپ تریدینگ ، سوئینگ تریدینگ و یا پوزیشن تریدینگ برای معاملات خود استفاده می کنند.

شاید تریدر هایی باشند که ادعا می کنند از تمامی این روش ها استفاده می کنند. ولی در واقع باید بدانسد شما باید با توجه به سبک زندگی خود یکی از این روش ها را برای تریدری انتخاب کرده و بر آن مسلط شوید. سپس بر اساس روش معاملاتی خود برای خود پلن معاملاتی بنویسید.

استراتژی و اهداف خود را نیز باید دقیق مشخص سازید. برای مثال اگر زمانی که متحمل ضرر های پی در پی می شوید ، رویکرد خود را رها کنید ، شما یک تریدر روزانه کوتاه مدت هستید.

در این حالت اگر در سود 50 پیپی از معامله خارج شوید و ببینید که بازار بالا رفته و 300 پیپ سود داد نباید ناراحت شوید. زیرا شما بر اساس استراتژی خود معامله کرده اید.

برای مثال فرض کنید شما یک تریدر بلند مدت هستید. و زیاد پیش می آید که در سود خوبی قرار گرفته اید ولی برای همسو شدن با حرکت های بزرگ بازار و کسب سود بیشتر سودی که به دست آورده بودید را نیز دوباره از دست دهید.

نکته مهم این است که حتما باد مشخص کنید تریدر کوتاه مدت هستید و یا بلند مدت؟

زمانی که توانستید بر اساس شخصیت خودتان نوع استراتژی خود را مشخص کنید نوشتن تریدینگ پلن برایتان راحتتر خواهد بود. و در بلند مدت استفاده اصولی از یک روش برایتان سود آور خواهد بود.

مشخص کردن شخصیت معاملاتی تریدر

1   اهداف تریدر

 تریدر در همان ابتدا باید مشخص کند هدف او از تریدری و معامله در فارکس چست؟ (مشخص کردن نوع استراتژی معاملاتی)

اگر می خواهید به یک تریدر تمام وقت تبدیل شوید باید برای خود یک استراتژی معاملاتی فعلای ایجاد کنید. یعنی باید استراتژی معاملاتی شما استراتژی روزانه باید و همیشه پای سیستم باشید.

ولی اگر می خواهید همراه شغلی که دارید به عنوان پاره وقت تریدری نیز کنید ، باید استراتژی انتخاب کنید که با شغل و زمانی که می توانید برای ترید اختصاص دهید ، هماهنگ باشد.

باید قبول کنید که نمی توانید مانند یک تریدر تمام وقت پای سیستم باشید. پس باید استراتژی معاملاتی شما بلند مدت باشد.

در این حالت می توانید اوردر گذاری در فارکس خود را قرار داده و حد ضرر و حد سود را برای معامله خود مشخص کرده و از سیستم دور شوید. و یا حتی می توانید هفته یک و یا دو روز را به ترید کردن اختصاص دهید.

قرار نیست برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای از شغل قبلی خود استعفا دهید. بلکه می توان همزمان از هر دو شغل خود به درآمد برسید.

بیشتر بخوانید : چگونه یک تریدر حرفه ای شویم؟

2  مشخص کردن استایل زندگی تریدر

چه محدودیت های زمانی و جه تعهداتی در زندگی شخص شما وجود دارند. سبک زندگی تریدر در موفقیت های او نیز اهمیت زیادی دارد. برای رسیدن به درآمد در فارکس در بسیاری از اوقات نیاز خواهید داشت سبک زندگی خود را بهبود بخشید.

منظور از سبک زندگی روتین روزمره شما همراه با تریدری می باشد.

باید مشخص کنید چه محدودیت ها و تعهداتی پپیش روی شما قرار دارند؟

آیا مستقل هستید؟

آیا دارای فرزند هستید؟

و یا شاغل هستید؟

باید بررسی کنید که آیا همیشه می توانید چارت های فارکی را مشاهده کرده و بررسی کنید؟

ترید در کدام تایم فریم برای شما راحت تر می باشد؟

آیت می توانید هم شاغل بوده و هم در تایم فریم های 1 دقیقه ای ترید کنید؟

در شرایط دشوار ممکن است ترید ها با تایم فریم های بالاتر (مثلا 15 دقیقه ای و یا 4 ساعته) برایتان سود آور تر باشد. و در کوتاه مدت نتیجه بهتری از معاملات خود بگیرید. پس اگر در تایم فریم های بالاتر ترید می کنید ، می توانید جفت ارز های بیشتری را بررسی کنید.

اگر شرایط شما به گونه ای ست که در طول روز نمی توانید هم به شغل اصلی تان پرداخته و هم پای سیستم باشید سوئینگ تریدینگ بهترین گزنه برای شما می تواند باشد.

در کدام کشور و با چه زمانی زندگی می کنید؟

برای مثال اگر در نیویورک زندگی می کنید در تایم زون EASTERN قرار دارید و بازار لندن برای شما ساعت 3 صبح باز می شود. پس منطقی نیست این ساعت به ترید بپردازید. البته ممکن است برخی ترجیح دهند در این تایم معامله کنند.

زمانی که به هدف خود رسیده و سبک زندگی خود را تغییر دادید ، در این صورت می توانید تریدینگ پلن خود را ایجاد کنید.

پس باید استراتژی خود را به گونه ای تنظیم کنید که مطابق با سبک زندگی شما باشد.

3  بررسی تاریخچه معاملاتی

باید در مسیر و تاریخچه معاملاتی خود دقیق شوید و تمامی موارد و سود ها و زیان هایتان را بررسی کنید. و ببینید در هر موقعیت کدام انتخاب باعث سود آوری شما شده و کدام انتخاب و حرکت شما باعث ورود به معامله نا مناسب و ضرر شما شده است.

ولی اگر در ترید تازه کار هستید و معاملات چندانی نداشته اید از این سطر صرف نظر کنید.

هنکام بررسی سابقه معاملاتی خود باید به دنبال الگو های تکراری در زمان هایی باشید که معاملات سود آوری داشته اید. و این کار را ترید هایی که قبلا وارد شده و ضرر کرده اید نیز انجام دهید.

با این روش در چارت های پرایس اکشن به دنبال الگو های موفق و با جوابدهی بالا خواهید بود. و پوزیشن های اشتباه و زیان ده را می توانید از معاملات خود حذف کنید.

زمانی که تاریخچه معاملاتی خود را بررسی می کنید ، می توانید ایرادات تکنیکالی خود را در استراتژی معاملاتی خود پیدا کنید. و با تغییر کوچکی در آنها پلن معاملاتی خود و به طبع آن معاملات خود را بهبود بخشیده و در همین حین اشتباهات رایج انسانی خود را پیدا خواهید کرد.

4   مسائل روانشناسی

هنکام تریدری حتما با مسائل روانشناسی زیادی روبه رو خواهید شد که سد راه شما هستند. شما باید هنگام نوشتن تریدینگ پلن این مسائل روانشناسی را شناسایی کنید. ابتدا باید آنها را ریشه یابی کرده و بعد با روش های مختلف بر آنها غلبه کنید.

ممکن است انجام دادن مراحل بیان شده در بالا ماه ها زمان ببرد. ولی تاثیر آن بر کیفیت معاملات و سود دهی آنها بسیار زیاد است.

در این مرحله باید مشخص کنید که چرا یک اشتباه را بار ها تکرار می کنید؟

باید موانع روانشناسی در مقابل خود را بررسی کنید.

زمانی که در حال بررسی یادداشت خود هستید ، و داده هایتان را تحلیل می کنید ، ممکن است متوجه این موضوع شوید و در عرض دو سه روز ضرر های پی در پی داشته اید. و بعد از آن دو روز اوضاع بدتر شده و ضرر های شما افزایش پیدا کرده است.

پس می توانید برای این شرایط یک قانون مدیریت ریسک اعمال کنید. مثلا اگر در دو روز متوالی ضرر کردید در آن روز دیگر ترید نکنید و از روز بعد به ادامه ترید خود بپردازید!

نحوه استفاده از تریدینگ پلن

قبل از شروع هر ترید ابتدا باید برنامه معامله خود را خوانده و بعد معامله خود را شروع کنید. به مرور زمان برنامه معامله خود را بر اساس معاملاتی که انجام می دهید و نتایجی که حاصل کی کنید باید بهینه تر کنید.

در نهایت برنامه معاملاتی شما به چند نکته کلیدی کاهش پیدا خواهد کرد که کافیست در ابتدای هر روز معاملاتی خود فقط نکاه کوچکی به آن بیندازید. این کلمات کلیدی در واقع برنامه معاملاتی ساده سازی شده شما هستند.

اگر هر روز برنامه معاملاتی خود را خوانده و بعد ترید خود را آغاز کنید ، به مرور زمان این برنامه کاملا در ذهن شما خطور کرده و بعد از مدتی بدون اینکه بخواهید تریدینگ پلن خود را مطالعه کنید ، به راحتی بر اساس  همان برنامه معاملاتی معامله کنید.

0امتیازی ثبت نشده

متوسط امتیاز از 0 کاربر

0 رای
0 رای
0 رای
0 رای
0 رای

ارسال نظر و ثبت امتیاز

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انصراف

لطفا ابتدا لاگین نمایید.