مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی می تواند برای همه معامله گران مفید باشد. هر معامله گر می تواند در زمینه های مختلفی کار کرده و به کسب سود بپردازد. فارکس و شاخص های معاملاتی دو تا از پردرآمدترین زمینه های فعالیت معامله گران هستند. این دو تفاوت هایی دارند و برای فعالیت در هر کدام هم باید دانش و مهارت مخصوص آن را داشته باشید. منظور از شاخص های معاملاتی همان فعالیت در بازار سهام است. به صورت کلی در هرکدام از این زمینه ها که بخواهید فعالیت کنید منابع و تجارب زیادی برای آموزش دیدن و بهره گرفتن جهت کسب سود بیشتر وجود دارد.
کمی بیشتر در مورد بازار جهانی فارکس
قبل از مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی خوب است اطلاعاتی کلی درباره هر کدام داشته باشید. حتما می دانید که فارکس در دنیا به عنوان نقد شونده ترین بازار مالی شناخته می شود. روزانه بیش از 7.5 تریلیون دلار در این شبکه معامله می شود و پیش بینی می شود که این عدد به زوی به 10 تریلیون دلار خواهد رسید!
فارکس بازاری غیر متمرکز و فعال در تمامی 24 ساعت شبانه روز است. در این بازار قراردادهای زیادی به شکل های مختلف توسط دولت ها، شرکت ها، بانک ها و غیره صورت می گیرد. قطعا تمامی اشخاص عادی هم می توانند در فارکس فعالیت داشته و به کسب سود بپردازند.
جفت ارزهای اصلی، فرعی و البته عجیب زیادی در این بازار وجود دارد. معامله گران در این بازار از پیپ ها استفاده می کنند تا حرکت بالا یا پایین بازار را تشخیص دهند.
محبوب ترین جفت ارزها در فارکس عبارتند از:
- GBP/USD
- EUR/USD
- USD/JPY
در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی لازم است با معاملات شاخص بیشتر آشنا شوید. معاملات شاخص در واقع روشی جایگزین برای معامله سهام است. تفاوت شاخص ها با معاملات فردی سهام در این است که شاخص دسته بندی هایی ایجاد می کند تا تنوع بیشتر و ریسک کمتر شود. مثلا شاخص S&P 500 را می توانید در نظر بگیرید که شامل 500 شرکت بزرگ آمریکایی می باشد. در این شاخص به جای این که مشخص شود کدام شرکت قرار است افزایش و یا کاهش ارزش داشته باشد ارزشی جمعی برای قیمت همه دارایی ها تعیین می شود. در این شرایط معامله گر می تواند در معرض روندهای بازار قرار گرفته و به سود خوبی دست پیدا کند.
کمی بیشتر در مورد معاملات شاخص
در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی نکته ای که باید بدانید این است که معامله گران، مالکیت فیزیکی نسبت به سهام درون شاخص ندارند. در واقع ارزش یک شاخص بر اساس ارزش تمامی اجزای تشکیل دهنده آن و مجموع قیمت سهام مشخص می شود. برخی از شاخص ها روش ارزش بازار آزاد شناور را مورد استفاده قرار می دهند. در این روش وسعت شرکت، بر تاثیر آن بر شاخص اثر خواهد گذاشت. بنابراین شرکت های هم وزن اثر یکسانی خواهند داشت. تعداد زیادی از معامله گران فارکس از شاخص ها استفاده می کنند تا تنوع بیشتری را تجربه کرده و پوشش پرتفوی خود را انجام دهند.
در بازار سهام معامله گران می توانند درباره ارزش سهام های مختلف بررسی کرده و سپس اقدام کنند. شرکت هایی با سابقه درخشان و سهام های تثبیت شده معمولا برای ورود مورد توجه قرار می گیرند. مثلا مایکروسافت و یا آمازون را می توان در این زمینه مثال زد. در صورتی که بخواهید مقداری ریسک را بپذیرید سهام های پی می تواند در دراز مدت سود خوبی به شما بدهد.
شاخص چیست؟
تعریف شاخص در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی موضوع مهمی است. شاخص مالی بر اساس ورودی هایی که می گیرد امتیازی عددی ایجاد می کند. ورودی ها می تواند قیمت انواع دارایی ها باشد. شاخص درواقع عملکرد گروهی از اوراق بهادار را اندازه گیری می کند که برای تکرار در یک منطقه خاص از بازار در نظر گرفته شده است. تعدادی از مهم ترین شاخص ها در ایالات متحده S&P 500 و Dow Jones Industrial Average می باشند.
شاخص های می توانند فاکتورهای دیگری مثل نرخ بهره، تورم و یا تولید را هم اندازه گیری کنند. شاخص ها اغلب معیارهایی هستند که بازدهی یک سبد کالا را می سنجند.

مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی و 3 نوع معامله اصلی
در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی درک تفاوت میان این دو باعث می شود بتوانید فعالیت بهتری داشته باشید.
فارکس درواقع معامله ای بین رابطه دو ارز است که ارزش آن ها می تواند تغییر کند. در معاملات شاخص ارزش همه اجزای شاخص در نظر گرفته می شود و در واقع تنوع بیشتر و ریسک کمتری را تجربه خواهید کرد. نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که ارزش ها در بازار فارکس توسط بانک مرکزی هدایت می شود و در نتیجه معامله گران در قبال کاهش ارزش پول ریسک زیادی را تحمل نمی کنند. در مقابل و در شاخص های معاملاتی شرکت های موجود در شاخص و ارزش همه آن ها می تواند تعیین کننده باشد.
فاکتورهای مهم در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی عبارت است از:
- نقد شوندگی
- حساسیت ها و اثرپذیری ها
- مدت زمان فعالیت
- تفاوت در روندها
- حجم دارایی
- منابع و استراتژی ها
- کمیسیون
- تمرکز بازار
- حداکثر اهرم
نقد شوندگی
وقتی در فارکس فعالیت می کنید، خیالتان از نقد شوندگی آن راحت است. در این بازار هیچ مشکلی برای پیدا کردن خریدار و یا فروشنده نخواهید داشت. شاخص های معاملاتی را نمی توان به اندازه فارکس نقد شونده دانست. در فارکس معاملات بیشتری انجام می شود و در نتیجه نقدینگی بیشتری هم دارد. نقدینگی بالا باعث می شود میزان اسپرد ( اختلاف بین قیمت خرید و فروش) و نیز هزینه هر معامله کاهش یابد. از جمله مزایای اصلی فارکس نسبت به بازار سهام این است که میزان اسپرد و هزینه معاملات در آن پایین می باشد. این یکی از مهم ترین موارد در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی است.
حساسیت ها و اثرپذیری ها
فارکس معمولا تحت تاثیر اخبار، احساسات مختلف و تحولات سیاسی حرکت می کند. سیاست های کشورها نسبت به هم در وضعیت معاملات فارکس اثر گذار است. در مقابل شاخص ها نسبت به رویدادهای کلان اقتصادی حساس هستند. معامله گران بر یک جزء شاخص تمرکز نمی کنند و به جای آن احساسات کلی بازار و بخش های خاصی مثل S&P 500 یا STOXX 600 را در نظر می گیرند. اثرپذیری ها از مهم ترین موارد در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی می باشد.
مدت زمان فعالیت
زمان فعالیت در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی همیشه مودر توجه معامله گران است. فارکس 24 ساعته و 5 روز هفته فعال است که اصطلاحا عبارت 5/24 را در مورد آن می شنوید. در حالی که بازارهای سهام ساعات مشخصی برای باز و بسته بودن دارند. البته کارگزاران ارائه دهنده معاملات شاخص سعی می کنند با توجه به معاملات آتی، 20 ساعت فعالیت را داشته باشند. معمولا بسته به منطقه، جدول زمانی مشخصی برای معاملات بازار سهام وجود دارد.
تفاوت در روندها
در طولانی مدت شاخص ها روند بالاتری را تجربه می کنند ولی جفت ارزها معمولا آزادانه حرکت کرده و جهت گیری خاصی هم ندارند. مثلا S&P 500 همچون اکثر شاخص های جهانی روندی صعودی در 25 سال گذشته را نشان می دهد در حالی که GBP/USD طی 25 سال به بالا کاهش را تجربه کرده است. این موضوع در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی موضوع مهمی است.

حجم دارایی
حجم دارایی ها در فارکس بیشتر است. در این بازار می توانید روی 330 جفت ارز کار کنید البته معامله گران در این بازار معمولا جفت ارزهای اصلی را انتخاب می کنند و این به دلیل پایدار بودن آن ها می باشد. حجم بالای معاملات فارکس برای معامله گران مزایای زیادی دارد. آن ها می توانند سفارشات شان را نزدیک به قیمت مد نظر و راحت تر اجرا کنند. این در حالی است که در دیگر بازارها شکاف یا گپ های قیمتی زیادی می بینیم.
درست است که بازار سهام و شاخص های معاملاتی هم فرصت های زیادی دارد اما نه به اندازه فارکس که حدود 5 میلیارد دلار در روز معامله در آن انجام می شود. این از مهم ترین نکاتی است که در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی باید به آن توجه کنید.
شما می توانید سهام های مختلفی در صنایعی مثل داروسازی، فناوری، خودرو و غیره را معامله کنید. سهام بلوچیپ و پنی از جمله سهام هایی هستند که در این بازار می توان معامله کرد. بعضی از مهم ترین شاخص های جهانی مثل شاخص داوجونز و S&P 500 هم در بازار سهام معامله می شود.
منابع و استراتژی ها
مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی ما را به تفاوت در منابع و استراتژی ها هم می رساند. منابع و استراتژی ها از دیگر تفاوت های مهم میان فارکس و شاخص های معاملاتی است. در فارکس معمولا تمرکز روی سود کوتاه مدت است مثل معاملات روزانه، نوسانی و اسکالپینگ. در بازار سهام هم می توان معاملات روزانه داشت اما معمولا استراتژی متمرکز را در اینجا نمی بینیم. سهام معمولا در بلند مدت جواب می دهد و معامله می شود در حالی که این کار بر روی جفت ارزها معمولا در زمان کوتاهی انجام می شود.
کمیسیون
یکی دیگر از موارد قابل توجه در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی کمیسیون است. بروکرهای بازار فارکس معمولا چیزی به عنوان کمیسیون از معامله گر نمی خواهند و به جای آن سودشان از اسپرد به دست می آید. این در حالی است که در بازار سهام و مثلا معامله با شاخص های اصلی مثل S&P 500 شما باید علاوه بر اسپرد کمیسیون هم به بروکر بپردازید. میزان اسپرد در بازار فارکس در مقایسه با هزینه معاملات در بازارهای دیگر مبلغ کمی است.
تمرکز بازار
تمرکز بازار از جمله موارد مهم در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی می باشد. معامله گران در بازار فارکس معمولا با 8 جفت ارز اصلی سر و کار دارند که روی همان ها تمرکز می کنند . در مقابل در بازار سهام گزینه ها خیلی بیشتر است و این یعنی تمرکز در بازار سهام و معاملات شاخص کار دشوارتری است.
حداکثر اهرم
یکی از موارد مهم در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی، اهرم است. حداکثر اهرم فارکس در بازار خرده فروشی 1:500 است و گاهی می تواند برای جفت ارزهای مختلف بیشتر هم باشد. برخی حوزه های قضایی در ساعات مشخصی ممکن است شرایط اهرمی محدودتری داشته باشند مثلا برای ژاپن این اتفاق در ساعت 1:10 می افتد. اما حداکثر اهرم شاخص 1:100 است که از فارکس کمتر است و به شکل قابل ملاحظه ای از دیگر بازارها بالاتر می باشد.
** برخی از معامله گران تنها در فارکس و یا با شاخص های معاملاتی کار می کنند و برخی هر دوی این زمینه ها را می پسندند. نکته ای که معامله گران مبتدی لازم است به آن عمل کنند این است که قبل از اقدام برای مدیریت سبدی با چند دارایی، حداقل به یکی از این دارایی ها مسلط باشند.
موارد مهم در فارکس
اکنون که با نکات مهمی در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی آشنا شدید خوب است نکات مهم فارکس و شاخص ها را هم به صورت جداگانه بدانید.
- معاملات الگوریتمی حدود 80 درصد از بازار را تشکیل می دهد.
- برای استراتژی های کوتاه مدت مثل اسکالپرها فارکس خیلی خوب است.
- معامله گران فارکس معمولا به نمودارهای M1 تا M15 برای مبادله علاقه مند هستند.
- بخش عمده ای از حجم معاملات مربوط به جلسات همپوشانی است.
موارد مهم در معاملات شاخص
- شاخص ها برای روند و استراتژی های میان مدت حرکت مناسب هستند.
- معمولا معامله گران روندها را با استفاده از نمودارهای H4 یا D1 و همچنین نقاط ورود وخروج در نمودارهای M15 تا M30 تشخیص می دهند.
- معمولا اولین و آخرین ساعت هر جلسه معاملاتی بیشترین فعالیت در آن روز را نشان می دهد.
- برای تنوع بخشیدن به پرتفوی ها و نیز پوشش ریسک مناسب است.
مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی از نظر مزایا
- 24 ساعته می توان با فارکس کار کرد در حالی که این موضوع برای معاملات شاخص نهایتا 20 ساعت است.
- فارس نقدینگی بالایی دارد و معاملات شاخص تنوع بیشتری دارد.
- فارکس به سرمایه کمتری احتیاج دارد و معاملات شاخص ریسک کمتری به دنبال خواهد داشت.
- فارکس اهرم بالا و معاملات شاخص اهرم پایین است.
مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی از نظر معایب
- در فارکس بیش از 80 درصد معاملات الگوریتمی است و در شاخص های معاملاتی انتخاب دارایی کمتری را داریم.
- بیش از 70 درصد معاملات فارکس USD، EUR و JPY هستند و در شاخص های معاملاتی هزینه های بیشتری داریم.
مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی، کدام بهتر است؟
این که فارکس یا شاخص های معاملاتی را برای معامله انتخاب می کنید به ترجیحات فردی خودتان بستگی دارد. معمولا معامله گران شاخص ها رویکرد میان مدت و معامله گران فارکس رویکرد کوتاه مدت و فوق کوتاه مدت دارند.
تعیین این موضوع که کدام دارایی را می خواهید بخرید و یا به فروش برسانید، روی چه چیزی شرط ببنید و یا معامله CFD انجام دهید و بسیاری موارد دیگر بستگی به تجریبات و اهداف شما دارد.
تیپ شخصیتی و تحمل ریسک هم از فاکتورهایی است که نشان می دهد کدام بازار می تواند برای شما بهتر باشد. در صورتی که به دنبال سودهای کوتاه مدت، مکرر و اندک هستید فارکس برایتان گزینه مناسبی است. در صورتی که به خرید سهام و نگه داری بلند مدت آن فکر می کنید بازار سهام و معملات شاخص می تواند انتخاب مناسبی باشد.
در هر صورت و برای فعالیت در هر کدام از این دو زمینه باید مهارت کسب کرده و البته صبور باشید.
در ادامه تعدادی روش مختلف معاملاتی را بررسی کرده و مشخص می کنیم و هم چنین به مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی در این معاملات می پردازیم.

معاملات کوتاه مدت ( اسکلپ)
این یک روش معاملاتی است که در آن فرد تنها در چند دقیقه به یک معامله وارد شده و یا از آن خارج می شود. در اینجا در واقع می توانید از حرکات کوچک بازار سود ببرید.
مزیت این نوع معامله این است که می توانید روی نوسانات تمرکز کرده و کمتر به مسائل بنیادی و فاندامنتال بپردازید. افراد مبتدی باید مراقب باشند که در صورت نداشتن استراتژی ممکن است سرمایه شان را از دست بدهند زیرا تعداد معاملات در این روش افزایش می یابد.
در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی برای این معاملات می توان گفت که این روش بیشتر برای فارکس مناسب است زیرا هزینه معاملات در فارکس کمتر است. ازطرف دیگر برای این که در بعضی بروکرهای بازار سهام، حساب افتتاح کنید نیاز به سرمایه زیادی دارید ولی برای افتتاح حساب در فارکس تنها به قدری سرمایه احتیاج دارید که شرایط معامله با مارجین فراهم شود.
معاملات میان مدت
در این روش یک معامله معمولا برای یک روز و یا بیشتر حفظ می شود. معمولا افراد با دلایل تکنیکالی وارد این معاملات می شوند. معامله گر در واقع حرکات بزرگتری از بازار را مد نظر دارد و نسبت به بسیاری از روش های دیگر سرمایه کمتری مورد نیاز است. دقت کنید که این روش به تحلیل های بیشتری نیاز دارد و در نتیجه هر معامله ممکن است زمان بیشتری بخواهد.
در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی برای این نوع معامله باید گفت که انجام آن برای هر دو بازار فارکس و سهام مناسب است.
معاملات بلند مدت
همان طور که از نام آن پیداست، این معاملات بلند مدت است یعنی می تواند برای چند ماه و یا حتی چند سال حفظ شود. معمولا افراد بر پایه تحلیل های فاندامنتال وارد این نوع معاملات می شوند.
در این روش زمان زیادی برای تحلیل بازار احتیاج ندارید اما به سرمایه زیادی احتیاج دارید تا بتوانید حساب را در مقابل نوسانات حفظ کنید.
و اما مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی برای این نوع معاملات! برای معاملات بلند مدت بهتر است با بازار سهام کار کنید زیرا فارکس نسبت به این بازار تغییرات بیشتری را در روندها تجربه می کند.
نوع معامله | تعریف کلی | مزایا | معایب | فارکس یا شاخص های معاملاتی؟ |
معاملات کوتاه مدت | تنها برای چند ثانیه یا دقیقه طول می کشد | تمرکز روی نوسان و عدم نیاز به تحلیل | خطر از دست دادن سرمایه | فارکس |
معاملات میان مدت | یک روز یا بیشتر طول می کشد | زمان زیاد برای تحلیل | نیاز به سرمایه کم | فارکس – بازار سهام و شاخص ها |
معاملات بلند مدت | این نوع معامله چند ماه و یا حتی چند سال طول می کشد | زمان کم برای تحلیل | نیاز به سرمایه زیاد | بازار سهام و شاخص ها |
امنیت شاخص ها در معاملات
یکی از موارد مهم در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی امنیت شاخص ها است. درست است که شاخص ها کم هزینه و پر تنوع هستند ولی باعث می شوند برخی از فرصت های دیگر را از دست بدهید و از طرفی شاخص ها وقتی که با آن ها کار می کنید ممکن است اصلاح شوند یا این که مورد سقوط بازار قرار بگیرند.
البته باید این را بدانید که افراد زیادی فعالیت با شاخص ها را ترجیح می دهند و از داده های آن به عنوان ورودی جهت سرمایه گذاری و تصمیم های مهم اقتصادی بهره می برند.
مهم ترین شاخص های سهام معاملاتی بازار فارکس
خب درباره مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی صحبت کردیم. وقتی درباره فارکس صحبت می کنیم اکثرا ارزها و معاملات مربوطه در ذهن مان تداعی می شود. این تداعی درست است اما خوب است بدانید که در فارکس می توان معاملات دیگری هم انجام داد. شاخص های سهام از جمله دارایی هایی است که می توان در این فضا معامله کرد. تریدرهای زیادی توجه شان را مشخصا روی همین شاخص ها می گذارند. اکنون که موضوع فارکس و شاخص های معاملاتی مطرح است خوب است که با برخی از مهم ترین شاخص های موجود آشنا شوید. دقت کنید که کار روی این شاخص ها نیاز به تجربه و مدیریت معاملاتی بالایی دارد.
در ادامه 3 مورد از مهم ترین شاخص ها را به صورت کوتاه بررسی می کنیم.
- شاخص داوجونز Dow Jones
- شاخص نزدک NASDAQ
- شاخص S&P 500
شاخص داوجونز Dow Jones
مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی ما را با برخی شاخص های مهم در بازار معاملات آشنا می کند. این شاخص که به آن میانگین صنعتی هم می گویند از قدیمی ترین شاخص های آمریکا محسوب می شود. شاخص گفته شده عملکرد سهام 30 شرکت بزرگ را ارزیابی می کند. همه شرکت های گفته شده در بورس اوراق بهادار آمریکا فعال هستند. این شاخص بیش از 100 سال سابقه دارد که خودش نشان دهنده اهمیت آن می باشد. سرمایه گذاران زیادی برای مقایسه عملکرد دارایی هایشان از شاخص داوجونز استفاده می کنند.
شاخص داوجونز به شکل وزنی محاسبه می شود یعنی هر چه سهام بزرگ تر و با قیمت بالاتر، اثر بیشتری هم روی شاخص می گذارد. در آن طرف قضیه هم طبیعی است که شرکت های کوچک تر، اثرگذاری کمتری دارند.
شرکت هایی که در شاخص داو جونز اثرگذار هستند به صورت مداوم در حال تغییر می باشند. این شرکت ها در زمینه های مختلفی از جمله امور مالی، کالاهای مصرفی، نفت، گاز، صنعت، مخابرات، خدمات عمومی و فناوری فعال هستند. خوب است بدانید که خیلی از شرکت ها می توانند در بیش از یک شاخص مورد استفاده قرار بگیرند. در شاخص داو جونز حضور شرکت های بسیار مهمی مثل مک دونالز، نایکی، بوینگ، مایکروسافت، اپل و IBM را می بینیم.
شاخص نزدک NASDAQ
نزدک هم از جمله شاخص های قدمی و مهم بورس آمریکا است. انجمن ملی معامله گران بورس و اوراق بهادار آمریکا در تاریخ 8 فوریه 1971 این شاخص را پایه ریزی کرد.
واحدهای سهامی موجود در بازار با این شاخص سنجیده می شود. در واقع شاخص نزدک میانگینی از عملکرد شرکت های فعال در بازار را می دهد و محاسبه هم به صورت وزنی انجام می شود. می دانید که نزدک را به عنوان بزرگ ترین شاخص بازار الکترونیک جهان می شناسیم؟
103 اوراق بهادار صادر شده در این شاخص وجود دارد که اوراق گفته شده توسط شرکت هایی با زمینه های غیر مالی ارائه شده اند. شرکت های مختلفی در زمینه های حمل و نقل، مخابرات، خرده فروشی، تکنولوژی و غیره از کشورهای مختلف در این شاخص وجود دارند.
شاخص S&P 500
نام این شاخص را در لیست 500 تایی سهام برتر می بینیم. لیست گفته شده مربوط به بازار سهام نیویورک و نزدک است. با این شاخص می توان بازار سهام آمریکا را به خوبی سنجید. S&P 500 هم قدمت بالایی دارد و جزء پیشروها محسوب می شود.
از شاخص گفته شده برای بررسی شرکت های بسیار فعال در بازار استفاده می شود. نحوه کار به این صورت است که لیستی 500 تایی از شرکت های سهامی برتر در نظر گرفته شده و شاخص گفته شده عملکرد آن ها را به صورت دوره ای بررسی می کند.
نتیجه این بررسی ها به عنوان معیاری برای سطح عمومی قیمت سهام در نظر گرفته می شود. شرکت هایی که توسط این شاخص بررسی می شوند ثابت نیستند و بسته به عوامل مختلفی مثل ارزش، تعداد سهام، میزان سهام شناور، عملکرد مالی و برخی موارد مهم دیگر انتخاب می شوند. کمیته اجرایی مخصوص این شاخص، موارد لازم را بررسی می کند. هر چه سهام ارزش و حجم بیشتری را دربر بگیرد اثرگذاری بیشتری هم دارد. 30 درصد از این شاخص شامل سهام شرکت های غیر آمریکایی است. از نکات بسیار جالبی که باید در این باره بدانید این است که 80 درصد از ارزش کل سهام آمریکا را در این شاخص می بینیم.
فارکس بهتر است یا شاخص های معاملاتی
در مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی به صورت کلی نمی توان گفت که فارکس بهتر است و یا شاخص های معاملاتی. بسته به این که هدف تان از معامله چیست هر کدام از این دو می تواند برایتان مناسب باشد.
فارکس راحت تر است یا شاخص های معاملاتی؟
هر دوی این بازارها از بهترین راه های معامله هستند. در معاملات شاخص عملکرد گروهی از سهام ردیابی می شود اما در فارکس توجه بر روی ارزش خرید یک ارز و فروش ارز دیگر می باشد. بسته به این که در کدام یک از این بازارها مهارت بیشتری دارید، معامله در آن می تواند برایتان راحت تر و یا سخت تر باشد.
آیا درست است که از فارکس کناره گیری کنم و وارد بازار سهام شوم؟
همان طور که گفتیم فعالیت در این بازارها بستگی به اهداف، روحیات، ریسک پذیری و بسیاری موارد دیگر دارد. نکته مهمی وجود دارد که برای فعالیت در هر کدام از این دو بازار باید به آن توجه کنید. در بازار فارکس حرکات قیمتی از نرخ بهره بانکی و پیش بینی های مربوط به آن نشات می گیرد اما ارزش سهام و شاخص ها به میزان درآمد، وضعیت اقتصاد کشور و پیش بینی ترازنامه ها بستگی دارد.
تفاوت معاملات در فارکس و بازار کالا چیست؟
میان فارکس و بازار کالا از نظر میزان کنترل و نظارت دولت، تفاوت هایی وجود دارد. اهرم لورج و محدودیت های تبادلاتی را هم به این تفاوت ها اضافه کنید. کنترل دولتی روی بازار کالا بیشتر است و از نظر لورج هم هر دو اهرم دارند اما از آن جایی که در فارکس نقدینگی بیشتر است استفاده از لورج بیشتر رایج می باشد. دقت کنید که لورج می تواند سود یا ضرر معامله را چند برابر کند.
کالاها مثل سهام در بورس معامله می شوند. بورس کالا معمولا قیمت سقف و کف را تعیین کرده و نوسانات را کنترل می کند و وقتی قیمت به محدوده کف و یا سقف برسد احتمال دارد معامله برای مدت مشخصی متوقف شود. این در حالی است که در بازار فارکس و سهام چنین محدودیتی را نداریم.