مدیریت ریسک ارز دیجیتال

مدیریت ریسک ارز دیجیتال

مدیریت ریسک ارز دیجیتال یکی از اصول بسیار مهم درمعاملات ارز دیجیتال می باشد. بیش از 90 درصد افرادی که در بازار ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرده اند در ابتدای کار سرمایه خود را از دست داده اند. حتی زیاد بودند افرادی که ارز دیجیتال را در قیمت پایین خریده و با رشد رمز ارز ها از افزایش قیمت سود چند برابری کرده و به دلیل عدم فروش در نقطه نا مناسب شاهد از دادن سود خود بوده اند. در این مقاله روش های مدیریت ریسک و سرمایه در ارز دیجیتال را بیان می کنیم.

مدیریت ریسک ارز دیجیتال

میزان نوسان و رشد ارز های دیجیتال نسبت به سایر بازار های مالی در جهان رشد بی سابقه ای دارد. بر اساس آمار سایت کوین مارکت کپ ارزش بازار ارز های دیجیتال در سال 2021 به 1.3 تریلیون دلار رسیده است. این در حالی است که این میزان در سال 2020 ، 160 میلیارد دلار بود.

چون میزان رشد این بازار بسیار بالاست ، افرادی که در این بازار سرمایه گذاری کرده اند ، احساس می کنند همیشه در سود خواهند بود ، در صورتیکه میزان اصلاح و افت قیمت در این بازار همانند رشد آن سرعت بسیار بالایی دارد. ارز هایی وجود دارند که در عرض یک روز بیش از 40 درصد افت قیمت را تجربه می کنند. و این موارد اهمیت مدیریت ریسک ارز دیجیتال را روشن تر می کند.

مدیریت ریسک ارز دیجیتال
مدیریت ریسک ارز دیجیتال

در معاملات ارز دیجیتال احتمال از دست کل پولی که سرمایه گذاری کرده است بسیار بالاست. بنابراین با مدیریت ریسک می توان ضرر های احتمالی در آینده را پیش بینی کرده و اقدامات لازم را انجام داد.

روش های مدیریت ریسک ارز دیجیتال

1 با سرمایه ای که به آن نیاز دارید وارد بازار ارز دیجیتال نشوید .

بازار ارز دیجیتال بیش از هر بازار مالی دیگری پر ریسک بوده و نوسانات و افت و خیز های بسیار زیادی را تجربه کرده است. برای حضور در هر بازار مالی در درجه اول باید از لحاظ روحی و روانی امنیت داشته باشید. اگر با ضرر 50 و یا 90 درصدی در این بازار مواجه شوید ، فقط در صورتی خواهید توانست به راهتان ادامه دهید که روحیه کافی برای ادامه فعالیت در بازار ارز دیجیتال داشته باشید.

پس با پولی وارد این بازار شوید که به آن نیاز نداشته و اگر تمام آن را نیز از دست دهید روحیه خود را از دست نداده و ناراحت نشوید.

2 تمامی تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید.

زمانی که مقداری سرمایه برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال در نظر گرفته اید ، هیچ گاه تمامی آن را برای خرید یک ارز در نظر نگیرید. در این حالت در صورت افت آن ارز بخش زیادی از دارایی خود را از دست می دهید. ولی اگر سرمایه خود را پخش کرده و ارز ها متنوع تری خریداری کنید میزان ضررتان در صورت افت بازار ارز دیجیتال کمتر خواهد بود.

انواع ارز دیجیتال

3 فقط 1 و یا 2 درصد از سرمایه خود را وارد معامله کنید.

دقت کنید صرافی های ارز دیجیتال درآمد اصلی شان از کارکزد خرید و فروش مشتریانشان می باشد. پس تبلیغات زیادی در این خصوص که درصد بالایی از سرمایه خود را معامله کنند ، شاهد هستیم. ولی معامله گران و تحلیل گران با تجربه همیشه در این اصل تاکید دارند که تنها 1 و یا 2 درصد از سرمایه خود را ارز دیجیتال خریده و معامله کنید. این اصل یکی از اصل های بسیار مهم مدیریت ریسک در ارز دیجیتال است.

4 قانون 6 درصد 2 درصد

طبق این قانون اگر در معاملات ارز دیجیتال 6 درصد ضرر کردید ، 1.5 الی 2 هفته منتظر شده و در این چند روز معامله نکنید. تا بتوانید از لحاظ روحی آرامش داشته و در معاملات خود با روحیه انتقام جویانه از بازار رفتار نکنید. قانون 2 درصد نیز همان قانون قبلی یعنی وارد کردن تنها 2 درصد از سرمایه خود در بازار است.

5 قرار دادن حد ضرر در معاملات

زمانی که وارد معامله می شوید حتما حدد ضرر را برای معاملات خود مشخص سازید. حد ضرر اغلب عددی بین 20 تا 25 درصد می باشد. و زمانی که حد ضررتان فعال شد حداقل خیالتان راحت است که 75 تا 80 درصد از سرمایه شما محفوظ مانده است.

حد ضرر در معاملات رمز ارز ها
حد ضرر در معاملات رمز ارز ها

6 مشخص کردن میزان سود

دقت کنید در تمامی بازار های مالی همیشه سود در کنار زیان معنی پیدا می کند. حتی معامله گران موفق جهان و حرفه ای نیز در پیش بینی های خود اشتباه کرده و ضرر می کنند. اصل مهم این است که بتوانید میانگین سود ماهیانه خود را بالا نگه دارید. نسبت سود به زیان در حالت نرمال باید 2 به 1 و یا 3 به 1 باشد. پس در این بازار طمع نکنید. و زمانی که در یکی معامله به سود مورد نظرتان رسیدید، از معامله خارج شوید.

حد سود در ارز دیجیتال
حد سود در ارز دیجیتال

البته معامله گران زمانی که احتمال می دهند روند بازار ادامه دار باشد ، حد سود خود را بالا تر می برند. در این حالت برای حفظ سود های کسب کرده باید حد ضررتان را نیز متناسب با بالا رفتن قیمت بالا ببرید. در متاتریدر می توان از تریلینگ استاپ استفاده کرده و به صورت اتوماتیک حد ضرر را بالا برد. ولی در صرافی ها این امکان وجود نداشته و در صورتی که می خواهید بیشتر در معامله بمانید حد سود و ضررتان را به صورت دستی جابجا کنید.

رصد همیشگی بازار

در بازار ارز دیجیتال نیز مانند سایر بازار های مالی معامله گران با استراتژی ها و رویکرد های متفاوتی معامله می کنند. در این بازار نیز سه دسته معامله گر با رویکرد های مختلف وجود دارد : بلند مدت ، میان مدت و کوتاه مدت.

معامله گرن در این بازار باید توجه کنند که معاملات ارز دیجیتال زمان بندی خاصی نداشته و 24 ساعته باز یعنی ممکن صبح بیدار شوید و ببینید در یک ارزی که خریداری کرده اید در عرض چند ساعت 30 درصد ضرر کرده اید!

پس اگر به صورت کوتاه مدت معامله می کنید در مدت مانی که ارز را خریداری کرده و نگه داشته اید حتما پای سیستم بوده و به دقت بازار را رصد کنید و در زمان مناسب ارزتان را بفروشید. یکی از روش های اصلی در این خصوص همان قرار استاپ لاس ها می باشند.

اشتباهات رایج معامله گران ارز دیجیتال

رفتار انتقام جویانه

این رفتار بیشتر در تریدر های تازه کار بیشتر به چشم می خورد. ما در درس های خود آموزش دادیم اگر بیش از 6 درصد ضرر کردید حدود 2 هفته معامله نکنید تا به آرامش برسید. ولی بسیاری از معامله گران برعکس عمل می کنند و زمانی که در این بازار ضرر می کنند ، رفتار انتقام جویانه داشته و به قصد جبران ضرر با سرمایه بیشتری وارد معامله شده و طبیعتا به دلیل رفتار هیجانی خود متحمل ضرر بیشتری می شوند.

طمع در معاملات

در بازار ارز های دیجیتال معامله گران بسیار زیادی وجود داشته اند که به سود های بسیار زیادی رسیده اند . ولی هنگام نزولی شدن بازار نه تنها سود های کسب شده بلکه سرمایه اصلی خود را نیز از دست داده اند. پس تنها سود کردن در بازار مهم نیست. شما باید زمان خروج و سیو سود را نیز بلد باشید. برا خود حد سود مشخص سازید و زمانی که به این حد رسیدید زمانی بیشتر در معامله باقی بمانید که حد ضررتان را نیز بالا برده باشید.

داشتن اعتماد به نفس بیش از حد

در بازار ارز دیجیتال اعتماد به نفس بیش از حد به ضررتان تمام خواهد شد. این افراد با سرمایه بیشتری (معمولا 30 الی 40 درصد) وارد معامله می شوند. دقت کنید سرمایه گذاری در هر بازاری اصول خاص خود را دارد. سعی کنید به این اصول پایبند باشید و بیش از 1 الی 2 درصد سرمایه خود را درگیر معامله نکنید.

مدیریت ریسک در ارز دیجیتال
مدیریت ریسک در ارز دیجیتال

کم ریسک ترین ارز های دیجیتال

ارز های دیجیتال بسیار متنوع بوده و افراد با روحیات و سلیقه های مختلف می توانند در این بازار سرمایه گذاری گنند. در این میان استیبل کوین ها پایدار بوده و به نوعی قیمتشان وابسته به ارز فیات و یا طلای پشتوانه آنهاست. از طرف دیگر بیت کوین با توجه به اقداماتی که در خصوص آن انجام می شود ، در تلاش است تا به نوعی ارز پایه و کم ریسک در جهان تبدیل شود. و به عبارتی جایگزین دلار شود. در حال حاضر دلار به دلیل ارز رسمی امریکا با قدرت اقتصادی بالا به عنوان ارز ثابت و کم ریسک برای بسیاری از معامله گران است.

سوالات متداول

ریسک های رایج بازار ارز دیجیتال چیست؟

نوسانات قیمتی بالا
ساعات کاری
ریسک شبکه ارز های دیجیتال
ریسک نقدینگی
خطر گم کردن کلید خصوصی و یا لو رفتن رمز
ریسک سیستمی
ریسک ورشکستگی

بزرگترین ریسک ارز دیجیتال چیست؟

بزرگترین ریسک ارز دیجیتال ، مقررات کشور های مختلف در خصوص رمز ارز ها می باشد. به عنوان مثال بسیاری از کشور ها به دلیل مصرف بالای انرژی دستگاه های ماینینگ استخراج ارز های دیجیتال را منع کرده اند. یا بعضی دیگر به دلیل عدم ردیابی نقل و انتقالات استفاده از آن را برای کاربران غیر قانونی می دانند.

آیا سرمایه گذاری در ارز دیجیتال ریسک بیشتری دارد و یا بازار بورس؟

در تمامی نقاط جهان حتی با اینکه در بازار سهام کشور های بزرگ محدوده دامنه نوسان وجود ندارد ، بازار ارز دیجیتال ریسک بیشتری دارد. و نوسانات قیمیت آن به شدت بالاست.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه