مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری

مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری

مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری امری بسیار مهم می باشد. هدف از سرمایه گذاری در این بازار ها کسب سود و حفظ ارزش پولمان می باشد. در صورتی که اگر بدون دانش و کسب علم به این بازارها وارد شویم، نه تنها به سودی نخواهیم رسید بلکه به احتمال زیاد دچار ضررهای مالی نیز خواهیم شد.

در صورتی که با ورود هوشمندانه به این بازار ها و با مدیریت سرمایه می توان به موفقیت های بزرگی در این زمینه رسید. جهت موفقیت در بازارهای سرمایه گذاری باید طبق یک برنامه برنامه تجاری مشخص برای خودمان عمل کنیم. تحلیل گران برای این برنامه تجاری موفق سه عنصر اساسی را در نظر می گیرند که حتماً باید هنگام معامله و سرمایه گذاری و خروج موقت از بازار بر اساس آن عمل کرد: زمان بندی ، پیش بینی قیمت و مدیریت پول.

مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری
مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری

زمان بندی

زمان بندی که بیشتر با نام تاکتیک های تجاری نیز شناخته می شود، زمان های ورود و خروج به بازار را بیان می کند. سرمایه گذار با زمان بندی نادرست حتی ممکن است تمام سرمایه خود را هنگام معامله از دست بدهد. جهت مشخص کردن زمان های ورود و خروج باید از تحلیل های تکنیکال بهره برد.

پیش بینی قیمت

در تصمیم گیری های تجاری اولین قدم برای فرد سرمایه گذار پیش بینی قیمت ها می باشد و اینکه بازار در حال رفتن به کدام سمت می باشد. معامله گران موفق کسانی هستند که در قیمت پایین خرید کرده و و رفته رفته سرمایه خود را افزایش می دهند و هنگامی که بر اساس تحلیل های معتبر احساس می کنند رون بازار در حال نزولی شدن قرار خواهد گرفتن اقدام به فروش کرده و تا رسیدن قیمت ها به حد مشخصی از بازار خارج می شوند. البته بسیاری از افراد نیز در بازارهای سرمایه به دید بلند مدت وارد می شوند و کاری با افت و خیزهای بازار ندارند.

مدیریت پول

مدیریت پول نیز در واقع همان بحث بودجه بندی سرمایه می باشد. هنگام سرمایه گذاری باید سبد سهام هم دارای تنوع و هم توازن در بودجه بندی برای هر سهم باشد. سهم هایی که در سبد سهام خرید و نگهداری می کنیم، در اصل باید بر اساس تحلیل های تکنیکال و بنیادی مشخص شده و طبق آن عمل شود. یکی از اشتباهات رایج تازه واردان و یا اغلب افراد در بازارهای سرمایه گذاری این است که تمامی سرمایه خود را وارد بازار کرده و هنگام بروز مشکلات و یا افت قیمت ها دچار ضررهای مالی شدید می شوند. بسیار دیده شده است فردی با ورود نابجا به بازار و عدم مدیریت سرمایه، کل سرمایه خود را در این بازار ها از دست داده است.

در این بازار ها معمولاً بودجه خود را با توجه به روند بازار به دو قسمت تقسیم کرده و یک دوم را همیشه جهت کم کردن میانگین و یا جبران ضرر همیشه در سبد سهام نقد نگهداری می کنند. عدم رعایت این تعادل همیشه مشکلات سرمایه خواهد داشت. در بسیاری از مواقع فرد کل سرمایه خود را وارد بازار می کند و هنگام ریزش قیمت ها که بهترین زمانبری ورود و جبران ضرر مالی است، فرد بودجه لازم برای جبران را نداشته و همچنان متحمل ضررهای مالی خواهد شد.

مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری
مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری

تکنیک های مدیریت پول

جالب است بدانید تکنیک های مدیریت پول ربطی به روند بازار و تحلیل های سرمایه گذاران ندارد و باید جداگانه برنامه ای برای آن مشخص کرده و طبق آن عمل کرد. افرادی که تحلیل کرده و به سرمایه گذاران مشاوره رایگان و غیر رایگان در مورد خرید و فروش سهم می دهند، بسیار کم دیده می شود مشاوره اساسی در مورد مدیریت پول و سرمایه به آنها دهند. این عدم مدیریت هنگام ریزش بازار بسیار به چشم می خورد. دقیقاً زمانی که فرد هیچ بودجه ای برای جبران ضرر  و یا خرید های مفید و به جا ندارد. جهت بقا در این بازارها حتماً باید بر اساس برنامه تجاری مشخص عمل کرد و بودجه بندی سرمایه را در اولویت خرید های خود قرار داد.

مدیریت سرمایه به روش ساده

مدیریت سبد سهام امیری پیچیده بوده و باید با تحلیل های تکنیکال و بنیادی به آرایش آن پرداخت. در این مقاله می خواهیم با زبان ساده نحوه مدیریت پول را هنگام سرمایه گذاری بیان کنیم. باید هنگام سرمایه گذاری از اصل لوایح خزانه داری استفاده کرده و فقط بیمی از سرمایه خود را وارد بازار سهام کنیم. باقیمانده سرمایه باید به صورت نقد جهت عقب نشینی در بازار و هنگام خروج و جبران ضرر به صورت نقد نگهداری شود.

باید برای سود و ضرر مالی نیز درصد مشخصی در نظر بگیریم. مثلاً میزان سود مورد نظر از سرمایه را معمولاً 10 تا 15 درصد در نظر می گیرند. تا از طمع بیش از حد فرد در این بازار جلوگیری کند. هنگام خرید سهم باید درصد ریسک را نیز در نظر گرفت و هنگام رسیدن به این مقدار سهم را فروخت و از بازار خارج شد. معامله گران موفق و با تجربه معمولاً 5 درصد ریسک برای سهم های خود در نظر می گیرند. و هیچ تعد و تعصبی نسبت به سهم خاصی نداشته و طبق برنامه مالی خود پیش می روند. البته استراتژی معاملاتی و برنامه تجاری افراد متفاوت بوده و بعضی محافظه کارانه عمل کرده و درصد کمتری در نظر می گیرد و بعضی دیگر ریسک پذیری بیشتری داشته و درصد ریسک خود را بالاتر انتخاب می کند.

سرمایه گذاری در بازارهای گوناگون

تجار موفق معمولاً تمامی سرمایه خود را در یک بازار متمرکز نکرده و در مکان های مختلفی سرمایه گذاری می کنند. مثلاً سرمایه گذاری در بازارهای مختلف ارزی ملاک نمی باشد زیرا بازار آن مشترک است. سرمایه گذاری باید در بازار های ناهمسو انجام شود تا ضررهای یکی با سود های دیگری جبران شود. بسیار از تاجران عقیده دارند نباید بنای سرمایه خود را روی یک ستون بنا کرد. زیرا سقوط آن کل دارایی را از بین می برد. هر چه ستون ها بیشتر و محکم تر باشند بنا استوارتر و ماندگارتر خواهد شد.

بهره گیری از تکنیک Protective

توقف به جا معمولاً یک هنر محسوب می شود. و فرد هر موقع جلوی ضرر زیاد را بگیرد باز منفعت حساب شده و از رفتن در مجلاب ضرر در امان می ماند. استفاده از این تکنیک در زمان نوسانات بازار بسیار مفید می باشد. هدف پیدا کردن بهترین نقطه جهت توقف در بازار می باشد.

تنظیم موقعیت های چندگانه در بازارهای سرمایه

زمانی را تصور کنید که بازار روند صعودی داشته و سود های زیادی را نصیب سهامداران خود می کند. در این مواقع سودهای نصیب شده از 15 درصد یا همان درصد سودی که هنگام خرید سهم در نظر گرفته ایم، بسیار بالاتر رفته و فرد نمی تواند تصمیم گیری کند که در این رون صعودی سهم خود را فروخته و حفظ سود کند و یا همچنین از به سود بردن از سهم خود ادامه دهد. در این موقعیت ها باید با توجه به تحلیل های تکنیکال قله ها و یا همان مقاومت های سهم را مورد توجه قرار داد و زمانی که سهم به نقطه مورد نظر رسید تصمیم درستی بر حسب مدیریت پول خود در نظر گرفت. هنگام خرید سهم نیز ببهترین زمان خرید در نقاط حمایت سهم ها می باشد که پس از حمایت به احتمال زیاد سهم روند رو به رشد خود را شروع خواهد کرد.

استفاده از تحلیل تکنیکال در مدیریت پول

تحلیل تکنیکال در اصل برای زمانبندی صحیح خرید و فروش سهم استفاده می شود. در اینجا به صورت مختصر ارتباط آن را با مدیریت سرمایه خود بیان می کنیم. تحلیل های تکنیکال در واقع ابزاری جهت پیش بینی بازار می باشد . فرد بر اساس پیش بینی روند بازار اقدام به خرید و فروش سهم می کند. آنجه اهمیت دارد اقدام صحیح فرد هنگام مواجه شدن با پیش بینی های اشتباه است. متأسفانه در اکثر بازارهای سرمایه گذاری شرایطی پیش می آید که فردی دچار ضررهای مالی شده و در میانه بازار تصور می کند روند بازار در حال برگشت بوده و باز اقدام های نادرست کرده و بیشتر در ضرر فرو می رود. به این دلیل اصلی ترین عملی که در این بازار باید رعایت شود، مدیریت پول می باشد.

مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری
مدیریت پول در بازارهای سرمایه گذاری

استفاده از نقاط حمایت و مقاومت در مدیریت سرمایه

این نقاط بهترین نقطه در بازارها جهت ورود و خروج به سهم های مورد نظر می باشند. سهمی که نقطه مقاومت خود را رد کرده است می تواند موقعیت جدیدی برای صعود و سود دادن به سهامدارانش باشد. همچنین سهمی که حمایت و پشتیبانی خود را از دست می دهد، با توجه به درصد ریسکی که هنگام خرید سهم در نظر گرفتید بهتر است از سهم خارج شده و متحمل زیان های بیشتر نشوید. همچنین هنگام آغاز سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه گذاری خارجی دقت کنید از بروکرهایی استفاده کنید که برای ایرانیان سرویس و خدمات ارائه می کنند.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه